Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
Nagyon ritkán használom az USB portokat, így bármit is mondanék nem lenne releváns. Jelenleg működnek.
Az előző alaplapom nekem is ilyen volt (Q1900). Ott sem volt USB gondom, viszont a CPU instabilitásával voltak gondjaim, amit az UEFI upgrade sem oldott meg, azért cseréltem le a már korábban említettre.
#41 stickermajom: köszi
-
buherton
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nekem ilyen van: [Asrock J3455-ITX] Transzkódoltatni nem szoktam vele, de amire kell nekem arra nyakig elég. Deluge, plex (zenére), pigallery, minidlna, samba, airprint, és egy ideig volt restreamer IP kamerákra. Egyedül akkor érzem, hogy lassú, amikor programot írok rajta.
Gondoltam, hogy a GitHub-ra hozzáadom mit worker node a GH Actionhöz, de egyelőre nem értem el a free limitet, ezért nem volt rá még szükség.
Neked mik futnak rajta?
-
buherton
őstag
Jogos és eddig ebbe bele sem gondoltam. A shared libnek csak a
.textrészével kell számolni hogy többszörös lehet, mert.dataés.bssígyis-úgyis processenként külön lesz allokálva a fizikai memóriában.#32 bambano
Ez szerintem már a fing reszelés kategória, hogy most először fel kell tenni egy programot. Ez sehol sem dealbreaker. Ahogy az sem az, ha asources.list-hez kell új entryt hozzáadni, mert az official apt épp nem tartalmazza azt. Az viszont már lehet dealbreaker, ha nem elérhető a legfrissebb verzió az adott appól. Itt arra gondolok, hogy az ubuntu esetén is az apt nem mindig a legfrissebb verziót tartalmazza. -
buherton
őstag
Ha a KISS-t nézzük akkor az én világomban a docker compose irány az egyszerűbb. A setup rész elsőre - talán - több energiát igényel, de után futtatni/upgradelni/hordozni/összelegózni mással sokkal egyszerűbb. Továbbá security szempontból is jobb a konténer.
Amúgy arra kíváncsi lennék, hogy milyen plusz erőforrásra van szükség egy konténer futtatáshoz. Komolyan kérdezem. A docker és a VM között a különbség a virtualizáció szintje. A VM esetén van Host és Guest (ami a VM-ben fut) OS, igen ez erőforrás igényes. Ezzel szemben a konténerizáció közvetlenül a host OS-en (linux kernel) fut és a virtualizáció "kimerül" a userekben, fs-ben, stb. Ez kb semmibe nem kerül. Hogy le kell tölteni az imageket?! Az apt-get is letölti a binárisokat...
-
buherton
őstag
Személy szerint az alábbiakat javaslom azzal a felkiáltással, hogy szerintem még nem tisztázódott le benned, hogy mit is szeretnél.
Először is erősen javaslom, hogy Linux only legyen a setup még hozzá GUI nélkül. A GUI egy-egy esetben lehet jobb a CLI-al szemben, de erre az appok tipikusan adnak webes felülelet, lásd Proxmox, Jenkins, stb. Ráadásul a GUI csak nyűg és viszi az erőforrást.
Home serverhez mini-ITX alaplapot javaslok. Szerintem fontos a méret és tök jó dolog tud lenni, ha kicsi a gép és el lehet rakni, ahol nincs szem előtt. Személy szerint valami ilyesmit javaslok: [Topton N18] vagy [ROCK 5 ITX].
Szerintem teljesen felesleges napjainkben VM-eket futtatni, a világ a konténerizáció felé ment el. Személy szerint javaslom, hogy minden appod konténerben fusson.
Gitet szerintem nem érdemes lokál szerveren futtatni a GitHub mindent tud.
Új hozzászólás Aktív témák
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.