Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1684) ImI87


ImI87
őstag

Hello!

Na végre be tudtam szerelni a Scythe Kaze Master 5,25-ös ventiszabályzó panelt. :K Eddig sajna egy hónapig a szekrényben pihent, mert nem volt házam, amibe beletegyem........ Egy rövidke véleményt írok róla, hátha segít valakinek a választásban:

Kinézet:
Nagyon pofás kis darab, teljesen feldobja a ház elejének kinézetét. Egyszerű, letisztult formája van, szerencsére nem olyan csicsás szar, mint a sok más panel. A 4 hőmérséklet érték kéken, míg a 4 fordulatszám érték zölden világít. Így jól elkülönülnek egymástól, és könnyen le lehet olvasni.

Képességek:
Alapvetően 4 ventit tud szabályozni, szüksén esetén ki is tudja kapcsolni őket, és 4 alkatrész hőmérsékletét tudja kijelezni, érzékelő-kábelek segítségével. A hőmérsékletet Celsius-ban és Fahrenheit-ben is tudja mutatni, ezt egy jumperrel tudjuk egyszerűen állítani. Van rajta egy "beep speaker" (olyan mint a házaban szokott lenni), és ez riaszt, ha egy venti megáll, vagy túl magas a hőmérséklet (T>75fok), ezen kívül akkor is riaszt, ha egy hőmérséklet érzékelő szenzor elromlik, és 0 fokot mutat. Szerencsére ez a csipogó kikapcsolható szintén egy jumper segítségével, de a riasztási funkcióról ekkor sem kell lemondanunk, hiszen a panel vizuálisan is tudja velünk, ha valami probléma van, és ilyenkor az adott egység kijelzője villogni kezd.
Nagyon nagy öröm számomra, hogy a ventik alacsony fordulatra letekerve sem kezdenek el zúgni, pedig ez a jelenség sok olcsó és gagyi szabályzó-panelnél előfordul. (Revoltec meg hasonló csöves paneleket senki se vegyen, tapasztalatból mondom !!! :W )

"User-friendly"-ség:
Ennél a terméknél a Scythe nagyon törekedett arra, hogy minden apró részlet megfelelő legyen, és ez sikerült is neki. Az összes kábel és a panelen a csatlakozók is matricával meg vannak jelölve, így egyértelmű számunkra, hogy melyik légkavarót melyik gombbal állíthatjuk. A ventikábelek 3pin-esek, bőven elég hosszúak (kb 40 cm), és a csatlakozójuk úgy van kialakítva, hogy akár akár 4pin-es PWM-es ventiket is rá tudjunk dugni, de értelemszerűen a PWM funkció nem fog működni, mivel mi magunk szabályozzuk a ventiket a panel segítségével. Ugyanezek mondhatók el a hőmérsékletérzékelő-kábelekről is, elég hosszúak, és szintén meg vannak jelölve matricával. Apró figyelmesség, hogy 4 helyett 6 darab kábelt kapunk, és mindegyikhez külön vékony matricát, így van tartalékunk is, és majdnem bárhova fel tudjuk rögzíteni őket.
Az egész panel áramellátásáról egy molex csatira dugható vezeték gondoskodik, természetesen ez is csomga része, valamint a négy csavar is, amivel magát a panelt rögzítjük.

Csomagolás:
A csomagolás nagyon praktikus, már a doboz is sokmindenről tájékoztat, belül pedig a egy szivacsdobozban vannak a tartzékok, maga a panel és kábelek két külön szeparált részben. Az érzékelő kábelek sérülékeny végei külön be vannak burkolva, így eléggé lehetetlen, hogy a termék szállítás közben sérüljön.

Negatívumok:
Természetesen semmi sem lehet tökéletes, pár apró negítvumot találtam a terméken. Az első, hogy a potméterek tekerői kicsit lötyögnek, így nem tűnnek túl strapabírónak. Monduk nem is ez a feladatuk, úgyhogy normális használat mellett nem valószínű, hogy megsérülnének. a második dolog, (bár ez inkább csak kukacoskodás), hogy a panel hátulján a csatlakozók elág kicsik (olyanok, mint a VGA-kon lévő venticsatik), és elég közel is vannak egymáshoz, így a kábelek csatlakoztatása kissé körülményes, és adott esetben igénylik egy nagyobb körömmel rendelkező anyuka vagy barátnő/feleség segítségét is. :D De ez a kompakt méretből adódik, hiszen mindennek rá kell férnie az egytelen 5,25-ös helyre.........

Összegzés:
Összességében nekem nagyon tetszik a termék, minden tulajdonsága megfelelő, és minden részletében nagyon igényes. Nem vagyok nagy Scythe hívő, de ez a termék tényleg nagyon jól sikerült. Ára kicsit magas (bruttó 11-12ezer Forint), de úgy gondolom, hogy megéri. Ajánlom mindenkinek !!! :C

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.