Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
szekreny
tag
Követők? Valaki említette már Dan Simmonstól a Hyperiont.Iszonyatosan jó. Persze jó magyar szokás szerint a folytatást (Endymion vagy valami hasonló) már nem adták ki.
Aztán akkor ott van még David Brin től az Uplift könyvek (6 db).Ebből ki tudja milyen megfontolásból csak a másodikat adták ki (Csillagdagály). A többit lehet olvasni angolul, de nagy bátorság kell hozzá, mert elég nehéz. Az egész univerzum azonban nagyon ki van találva, ráadásul annyi ötlet van benne, hogy az elképesztő. Más sci-fi írók egész életükben elvegetálgatnának ennyi jóságon.
Olvastam még egy tök jót, az íróra sajnos nem emlékszem, az a címe, hogy Vörös Mars, nem találjátok ki, de a Mars kolonizálásáról, meg terraformálásáról szól.Először kissé tamáskodva álltam neki a dolognak, nem nagyon szeretem az ilyen terraformálósmarsos témákat (kivéve Bradbury ), aztán kiderült, hogy ez is jó.Ja igen. Van vele egy baj. Csak az első részét adták ki magyarul..pedig elvileg követi még a Zöld Mars aztán az egészet a Kék zárja le.
Aztán bírom még Larry Niventől a Gyűrűvilágot (nem mondom meg, hogy trilógiából hány rész jelent meg magyarul...úgyis kitaláljátok..), meg a Known Space könyvei is jók.
Még ajánlok egy utolsót, a szerzőre megint nem emlékszem, kicsit már régebbi Az átjáró, meg van második része is magyarul, de a maradék hármat megint elfelejtették lefordítani..miért csinálják ezt velem??
Ajánlati blokkunkat hallhatták.''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
szekreny
tag
''A Hyperiont Nemes István szinte csak hobbiból adta ki, anyagilag totális bukás volt ''
Hat ez eleg gaz.Nem igaz, hogy nincs a jo sci-fi nek itthon fizetokepes kozonsege..
Egyébként ki az a Nemes István?
Az Átjárót pedig most adja ki az Ulpius Ház kiadó. Legalábbis az első részt. És aztán szépen sorban jönnek a többiek is. Türelem.
jeee!Megyek is megveszem, szepen mutat majd a polcon.Ja, eszembe jutott a szerzője is.Frederick Pohl.''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
szekreny
tag
Csillagdagálylvasd el a többit is angolul.Tényleg nehéz, de megéri.Bár én még csak az első hármat olvastam, a többire nem vitt rá a lélek.
Gyűrűvilág:nekem csak az első van meg magyarul, a többi angolul van meg.Amit meg láthattál a könyvesboltban, az a Változó Csillag. Egyébként az ember-kzin háborúból van egy csomó, csak nem jelent meg. Ja, és ebbe a világba (Known Space) nem csak Niven írogat, hanem mások is.
Igenigen, az Örök háború nekem is nagyon bejött.Egyébként elképesztő, hogy az ember milyen gyöngyszemekre akadhat...
Időjárőrt nem olvastam.Poul Andersontól csak a Majd ha az Orion felszállt olvastam...nem volt egy nagy eresztés, bár nem rossz.''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
-
szekreny
tag
Tavaly olvastam a Sztrugackij tesóktól egy könyvet.A pontos címére nem emlékszem, valami olyasmi volt, hogy A város, vagy A kísérlet.
Alapmű.Ez most komoly, olvassátok el.''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
szekreny
tag
Asimov jó, tényleg adja magát.A robottörténetek nekem is nagy kedvenceim.
Dan Simmons írta a Hyperiont. Két része van és azt hiszem magyarul négy kötetben jelent meg.De most lehet hogy hülyeséget mondtam.Egyébként itt-ott még látom könyvesboltokban..''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
szekreny
tag
válasz yogibear #143 üzenetére
Jaja, tudom, már olvastam. De azért elég idegesítő, hogy pont akkor hagyják abba, amikor már felsejlik az olvasó előtt a cselekmény lehetséges mélysége.(arra gondolok, hogy a második könyv valahogy úgy zárul, hogy kiderül jónéhány dolog, meg a szerző elejt még néhány homályos utalást,minek következtében egyből olvasnám a folytatást, persze az meg nincsen...)
''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
szekreny
tag
Na eszembe jutott még két jó könyv:
Neil Gaiman : Amerikai Istenek
nyert mindenféle díjat, megéri a pénzét
Larry Niven, Jerry Pournelle : Szálkák (de az is lehet, hogy Szálka Isten szemében)
Nem olvastam még sajnos, de mindenhonnan hallom, hogy milyen jó.Van egy folytatása is.''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
szekreny
tag
''Az Átjáró 3. részéből egyébként végre kiderül, hogy milyen a hícsík feneke''
Aaaaaaaaahhh.Utállakutállakutállak.Akaromakaromakaromnagyon..
Milyen cuccod van még egyébként, ami esetleg hozzáférhető?Meg ezmiez a Darkover, még nem hallottam róla.Ki a szerző? Nem akarsz fordítani egy kis David Brint esetleg ?
Szálkák:a második rész tuti hogy van, 92 ben jelent meg englisül.''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
szekreny
tag
Na erre a hícsívalagra egyre kiváncsibb vagyok, kénytelen leszek utánanézni, hiszen nem teljes az élet egy páncélos ötös nélkül
Szálka:én is itt tájékozódtam..
Noh, akkor beszerzem ezt a Darkovert is valahonnan, mondjuk tesómnak van egy rakat GBK-ja, de ez speciel nem rémlik.
Csillagdagály:jaaa, hogy ez pénzbe kerül...csak úgy hobbiból, meg önszorgalomból meg jóakarásiból nem lehetne?
Egyébként te ezt hogyan csinálod?Megnézed mit nem folytattak még, aztán fogod magad, és lefordítod, majd megkeresed a kiadókat, hogy ahoj, itt a magyarszövegadjátokkiésfizesseteksokatnekem? Miket fordítottál, amiket ki is adtak?''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
szekreny
tag
''Hmm. Sok mindent fordítottam, amit ki is adtak, egy másik topicban már esett róla szó (''használd a keresőt!'' ) ''
Igen, valami remlik, hogy olvastam mar egy korabbi topickban, csak nem voltam benne biztos...
''Mondjuk amit talán Te is olvashattál, az egy fejezet a Hyperionból.''
Egy fejezet? Több ember fordít egy könyvet?
Konyvháboru ez jo, ez tetszik. A Darkover 2 -re akkor beneveznek, ha lehet..
Irsz nekem egy mailt, ha majd aktualis?''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
szekreny
tag
-
szekreny
tag
Tisztelt Sci-Fi rajongó elvtársak!
Ajánlom figyelmetekbe a következőt:
Bővebben: link
Irány az újságos, aki meg nem, annak dádá lesz''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
szekreny
tag
Azám, nekünk is megvan egy csomó otthon. Iszonyatosan jó borítóik voltak. A kedvencem az volt amelyik egy jövőbeni városközpontot ábrázolt a benne nyüzsgő városlakókkal. Amikor az ember jobban szemügyre vette a flangáló arcokat, akkor rájött, hogy egy csomót ismer közülük innen-onnan, ugyanis nevezetes figurák(most így hirtelen csak Darth Vaderre emlekszem..)
Aki meg nosztalgiázni szeretne, annak:
[Szerkesztve]''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
szekreny
tag
Kiráááály!!
Már alig várom.Tudtommal valamikor kiadták dvd-n, de már nem lehet kapni, szóval ez most nagyon kapóra jön, köszi az infót.
Azt nem tudod véletlenül, hogy a két miniszériát hol lehet megkapni dvd-n(már ha van egyáltalán)?''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
szekreny
tag
Na igen, nem is beszélve a nagyon jó zenéről, hangulatról.
A dűne (az első rész) egy jó kis adventure játék, csipetnyi stratégiával megfűszerezve, és nagy vonalakban megpróbálja követni a regény eseményeit, nekem annak idején nagy kedvencem volt, mondjuk a cd-s verzió elég nagy csalódás.''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
szekreny
tag
Végre eljutottam egy újságoshoz és megvettem a DVD Magazint Dűne melléklettel. Hétvégén húzok haza, és bedobom a lejátszóba, aztán homok fog folyni mindenhol
-
szekreny
tag
Újrafeldolgozás alatt a két miniszériát érted?
Azok nekem is nagyon bejönnek, főleg a zenéjük, meg a sok szép nő bennük.(Ghanima, Chani, Alia..
Az első miniszéria biztos, hogy már kijött dvdn, a másodikat nem tudom, de meg akarom őket majd szerezni.
AvP:szerintem alapjában véve nem rossz film(azért van benne pár gáz jelenet), de ha azt vesszük, hogy ez egy Alien film, akkor annak nagyon szar.''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
szekreny
tag
Na végre...megjelent a hícsí saga harmadik része magyarul. El is olvastam jól kapásból, és már azt is tudom nagyjából, hogy milyen a hícsík segge
-
szekreny
tag
válasz Intelligencs #384 üzenetére
Igen, ezt is az Ulpius adta ki, karácsony előtti héten jelent meg, az utolsó pillanatban. Címe pedig: Találkozás a hícsíkkel.
-
szekreny
tag
Hi!
Volt bizony, de nem véletlenül írtam, hogy nagyjából, mert a könyv nem taglalja végletekbemenően a dolgot. Valahogy derékban nem egészen tudom elképzelni, nem tudom összepasszintani a V alakú székkel őket.
Egyébként végül sikerült eladni nekik a fordításodat?''A kő-papír-olló játék nagyon unalmas volt a papír és az olló feltalálásig.''
-
-
szekreny
tag
Na akkor mihelyst hazajutok, elolvasom őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest