- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- potyautas: Norvég nyár
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-01 10:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDrake
tag
Szerintem az auto dimmingre gondolsz. A 6102-nél ez sajnos automatikus (game mode-ban is), kivéve ha PC-re állítod a forrást. Ha esetleg így kötnél rá konzolt, azt tanácsolom tiltsd le a HDR-t, mert durván szétkúrja a színeket. Pl. a piros fakó narancs lesz, a kék pedig szürkés árnyalatot kap és sajnos PC mode-ban nem tudsz a színekkel játszani.
És hogy ne legyen dupla komment: Kicserélték a panelt (kb. 10 perc volt az egész). Ez eddig pixelhiba mentes, és ha ez így is marad (kopp, kopp), akkor én már elégedett leszek. Szóval kösz mindenkinek a tanácsokat.
-
GEPESZ66
veterán
Én pedig 3 hónapja használom a 43MU6102 tévét.
Nagyon tetszik,viszont a következő jelenség 3-4 alkalommal már előfordult , pár hozzászólással előbb írtam.
Tehát ritkának számít!
CA Invitel modul van benne.
Bekapcsolom a tévét,mutatja a csatorna nevét, de mielőtt bejönne a kép,kikapcsol.
Azután már gond nélkül bekapcsolható, s hetekig elő sem fordul ez ismét.
A másik nem okos tévénél is észreveszem,hogy az Invitel kártya hitelesítése csak nagyon lassan történik meg.
Arra gondoltam, hogy mikor bejön a kép, s megjelenik alul a csík, ami mutatja, hogy pl. élő adáson vagyok, akkor ezt leokézom.
Hátha a CA modulban lévő kártya lassú azonosítása miatt tapasztaltam ezt néhány alkalommal.
Esetleg szoftveres probléma.
Illetve valaki írta, hogy amikor ilyet tapasztalt, az internet kábel leválasztása, csatlakoztatásával megszűnt ez a jelenség.
Ha viszont hardveres gond lesz, akkor remélem, hogy a következő 20 hónapban előjön a hiba, s beleférek a garanciába. -
lmno
őstag
Contrast enhancer: Off
-
warren29
aktív tag
Erről jut eszembe.
Amikor megvettem a tv-t december elején akkor még minden egyes alkalommal át kellett állítanom DD-ra vagy DTS-re ha sokcsatornás hangot akartam a tv mediaplayerét használva.
Na ma már ez nincs.
Automatikusan beállítja magának csak nem tudom miért.
Csak arra tudok tippelni, hogy mivel az új firmware-t rátettem kb. 1 hónapja az már tudja ezt a feature-t. -
PuMbA
titán
Kevés olyan adás van, amit 24p-ből nyomnak át 50i-be és ezt sugározzák, mert a minél folyamatosabb mozgás fontosabb, tehát főként 50 fps-ed van, amivel a Motion Plus nem bír mit kezdeni.
-
PuMbA
titán
Mármint TV adásnál

-
PuMbA
titán
50 / 60Hz-es TV, úgyhogy nem igazán.
-
SunMount3r
nagyúr
Bár tudom, hogy "vicces", de én minden esetben 1080p-nek
, mivel nem bírnám elviselni a 40"-on azt a két fekete csíkot, így mindig a képernyőhöz igazítanám.
Talán 60" fölött már ráhagynám a dolgot, de lehet, hogy még ott sem... (Tudom ettől még a natív felbontása nem változik a filmnek.) -
dethroner
veterán
Én műszeres kalibráció nélkül a normál képmódot használnám.
-
dethroner
veterán
Ugyan már, hol van a samsung "Film" képmód a valósághoz?
Ne vicceljünk már! A film mód akkor ér valamit, ha kalibráltatja műszerrel a delikvens, mert abban a módban lehet hozzápiszkálni a legtöbb lehetőséghez.Ha csak azt lövi be hogy Film, meg kikapcsolgatja a képmódosító effekteket, meleg 2-re, a lóf@szhoz közelebb lesz a tévé képe, mint az operatőr által felvett képi világhoz. Ha műszerrel az összes színt, fehéregyensúlyt stb mind-mind beállítja akkor igen, az már valóságos, de ezek nélkül fos az egész. Apámék 6270-es tévét vettek, akkor javasoltam nekik hogy lőjék be a képet az ajánlóhoz. Pár héttel később amikor megláttam, elszörnyedtem. Olyan volt, mintha egy szürkés fátylon keresztül jönni a kép. Van összehasonlítási alapom, az én 6400-as tévémben kalibrálva van a film mód, és perfekt.
És nem kell a színeket másképp látni, elegendő az, hogy valakinek a hidegebb árnyalatok jönnek be, valakinek a melegebb színek. Ha minden ember egyformán látná a világot, és ugyanolyanok lennének az igények, akkor minden autó, ház, ruha stb egyszínű lenne. Ehhez képest igen változatos a világ, mert mások az igényeink. -
Criton
veterán
és tényleg, bocsánat
milyen szín beállításokat érdemes használni? mert ami az összefoglalóban van, az nekem mint ha egy kicsit sötét vagy nem is tudom milyen lenne...... -
Criton
veterán
ilyen értékeket sajnos nem lehet beállítani
-
Flashget
félisten
Ellehet jó pofizni a dolgokat, de ennek semmi értelme. 0 tapasztalattal próbálsz valamit állítani, mi meg konkrétan láttuk a folyamatot is a kalibrálásnak.
Fehéregyensúlyt nem lehet csak műszeresen kalibrálni.
Pont. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Kicsit össze kellett raknom ezt a mondatot, mert a meghatározó vesszők hiánya értelmetlenné tette.
De hagyjuk, én is azt hittem, hogy profi a szemem. -
Flashget
félisten
Komolyan olyanba vitázol amiről nincs tapasztalatod.
Mikor az én tévémet is kalibrálták láttam hogyan teszik a fehéregyensúly esetében. Képtelenség ezt szemre belőni a megfelelő értékre csak műszerrel lehet.
De műszer közt is van gagyi 50.000Ft-os és van profi 600.000Ft-os is...ráadásul nem elég 1 db műszer. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Aha, én is azt hittem, hogy nagyon profi a szemem ehhez és bármilyen műszer "bekaphatja".
És amíg be nem lőveted, addig ebben a hitben is maradsz. -
BBéci
legenda
A fehéregyensúlyt szinte lehetetlen beállítani műszer nélkül. Van némi gyakorlatom, de semmiképpen nem fognék hozzá egy szemre állítgatáshoz.
(#94697) upc8823
Mégis honnan a bánatos francnyavalyából tudnánk erre válaszolni? Egyrészt nem vagyunk szervizesek, másrészt nem láttuk a hibajelenséget. -
Buckey
őstag
Azt nem. Ennyire azért még nem másztam bele. Minden 0.

Biztos befolyásol jó pár dolgot, de eddig ilyen mélységekbe még nem mentem.
Van még idő karácsonyig.
-
Buckey
őstag
Ha már látom, hogy a kép részletesebb a nézési távolságon, az nekem elég.
(#94569)dethroner, lehet, de ha már tudja a FULL HD-t, akkor legyen már a tartalom is az, ne csak HD. Ennyi erővel kár gyártani, úgysem látjuk.
Mint a telefonok 5'-os kijelzőjénél, már lassan alap a FULL HD, igaz, felesleges, de mégis, mert el tudják adni.
Pont mint az UHD-t. -
sityupityu
veterán
Mekkora volt a tévék átlója, 3 méter?

Persze nem mondom, hogy lehetetlen. -
Buckey
őstag
Az UHD felbontás egy kicsit parasztvakítás.
De ha tényleg van felesleges kapacitás a megjelenítéshez és van tartalom, akkor igaz, hogy nem látjuk, de felfogjuk, hogy a kép szebb.
Olyan, mint az élőzene és a wav közötti különbség.Amúgy én kb. 3 méterről nézem a tv-t, ami FULL HD, csak éppen a tv műsor nem az, az HD.
És nem látom torznak. -
törölt tag
Pedig a Samsung továbbra is nyomatja ezerrel az ívelt tévéket idén is, úgy tudom.
-
BBéci
legenda
Itt a tévés topikokban is rendszeresen használjuk ezt a szót, csak az nem érti, aki nem akarja.
-
Imi1981
veterán
Akkor nem erőltetem. Minek rakják bele ha nem működik rendesen.
-
Gaboman
nagyúr
Csak érdekességképpen kérdeztem kinek mi jött be ezen felhasználásmódban.
-
sityupityu
veterán
Amerikában mindenre lenne esély. Ha igaz a legenda akkor a mikrohullámú cég is kénytelen volt fizetni, csak mert nem volt rá írva, hogy élő állatot beletenni tilos. Mert ugye ha ez nincs ráírva akkor miért ne lehetne, hisz nem egyértelmű.

(#94072) looser Nem érdemes, hagyd úgy ahogy van. Most vettétek egyébként?
-
Buckey
őstag
Ha meg csak elolvasod: full hd smart tv. Magyarul : Full HD okos tv, a tv és okos része is FULL HD. Szerintem!
Lehet csűrni, lehet csavarni, nem volt sehol sem írva, hogy a smart csak HD.Igen, a led képtisztaságot én sem értem a sötétedésen kívül. Nem tapasztaltam semmi változást.
Meg biztos van még pár olyan dolog, amit mi nem tudunk, viszont a samsung ki tud magyarázni. -
sityupityu
veterán
Minek futnál pár kört a H6400-el ha olvastad, hogy kb senkinek nem úgy működik mint ahogy "elvileg" kéne? Gondolod, hogy ennyi tévében mindenkinek sz@r a panel? És ha így is van akkor panelcserével a tied meg fog oldódni? Nem értelek.

-
toto222
tag
Igen ez a Rtings szerint is tudja , de ez ívelt ha jól látom.
-
dethroner
veterán
Nem pc módban van, még sose tettem pc módba, nem játszok rajta, így nincs értelme. De ha kiterjesztem a pc asztalt a tévére, akkor az ott megjelenő kép 1920x1080 60Hz, film módban. És a lényeg a 60Hz-en volt, nem azon hogy milyen képmódban van.
-
apszi
őstag
A legszebb, hogy anno még a Samu ügyfélszolgálatot is kérdeztem kétszer is...egyszer levélben, egyszer telefonon, és azt mondták "hát ez ilyen"...az enyémnél HDMI-nél csak szórakozás és normál van...sima tv-nél van a film mód stb, de így teljesen rendben

-
BBéci
legenda
Azt írtam, hogy azokon a határokon belül, amiket a mai tévéken mérni lehet, tök mindegy a válaszidő, egyik sem annak magas értéke miatt vacak képminőségű. Az, hogy 2 vagy 10 ms, nem vehető észre, ezért nem adják meg a műszaki adatok között. A képkocka interpoláció és a háttérfény villogtatás elfedi a különbségeket.
-
Flashget
félisten
Azt hivatalos samsung garanciával kapni itthon?
sajnos nem és az okát sem tudni csak sima bolti garancia van.
pedig talán bestbuy lehetne a J szériából.. -
dethroner
veterán
Na látod, pont itt van a jelentős különbség az F és a H széria között. H esetén választhatok hogy bekapcsolom a ledes tisztaságot, vagy használom a torzítás és elmosódás csökkentés kettőst. Egyszerre a három nem megy. Szóval, aki az F esetén a ledes baszogatás mellé még tudja a másik két funkciót is személyre szabni, az nem tudja elképzelni hogy a H esetén miért elégedetlenkedek hogy a ledes villogás nem ad semmi látható előnyt. samu bácsi ezt is elintézte.
-
sityupityu
veterán
Ha jól tudom akkor nem, csak bolti garanciával.
-
sityupityu
veterán
Biztos, hogy nem fogok kicseréltetni semmilyen panelt, jó a tévém.
A ledes képtisztaság dologra meg tojok rá. Mint írtam eddig sem használtam és nem is állt a szándékomban, csak a tapasztalatmegosztás céljából próbálgattam.Ha nem kell a 3D én tuti, hogy egyiket sem. Helyette inkább a J6200. Volt alkalmam próbálgatni, szerintem a kategórián belül baromi jó tévé minimális elmosódással. Ebből a szempontból simán veri a H6400-et.
-
sityupityu
veterán
Nem! Olvass visszább! Simán bekapcsolva nem is látszódik más! Egyébként szerintem pont ez a furcsa, hiszen elméletileg látszódni a kéne másnak is. Viszont mozgásban csak a korábban leírt "nem normális bekapcsolási móddal" van változás, aminek szerintem a sima bekapcsolással kéne már előjönnie. Na ez a nem normális. Panelcsere? Nem is értem, hogy miért kéne. Itt megint valami szoftveres hibáról lehet szó amit a samu elcseszett. Szerintem jó eséllyel az összes H6400 ilyen, mindenki vigye vissza amivel amúgy sem tudnának mit kezdeni?
De még ha valóban rossz is lenne akkor sem vinném vissza, engem ez a ledes képtisztaság javítás eleve hidegen hagy, csak a többiek próbálgatták ezt a funkciót és leírták itt a tapasztalataikat. Így én is kipróbáltam, és ugyanaz jött le nekem is. Innentől kezdve nem is foglalkozom vele. eddig sem használtam és ezután sem fogom. 
(#92776) mflex Az én tévémnek olyan feketéje van mint egy fekete lyuknak, beszippant mindent.

-
dethroner
veterán
Az F széria és H lehet különböző. H-nál nem lehet a ledes képtisztaságot és a torzítás, elmosódás csökkentést egyszerre bekapcsolni. F-nel ez hogy néz ki?
-
Pancsermeste
őstag
Pixelhelyes digitális képnél persze, hogy nem homályosít a '0'-ás élesség. Ott vagy bekapcsolt az adott pixel, vagy nem, szinte nem is változik semmi az élesség állításkor. Én HD élőképnél látom homályosnak, pl. az emberi hajnál. Ha '0'-án áll, akkor szinte csak egy egybefüggő pamacsot látok, ha feljebb veszem az élességet, akkor kezdenek elkülönülni a hajszálak. Persze, '30' fölött meg már torzulni kezd. Lehet, sőt biztosan szubjektív ennek megítélése is, de én így látom.
-
Building
tag
Úgy izgulok...

Hogy ebből mekkora mosakodás lesz!
De azért várom a 75" TV-met.
-
Luigi962
őstag
Most úgy néz ki a helyzet nálam,hogy este beállítom a TV távkapiján a kikapcsolás idejét,az kikapcsol utána rá 25percre kikapcsol a Soundbar majd az STB nem kapcsol ki soha.
Bekapcsolásnál-bekapcs STB az ő távjával majd TV távkapival Tv bekapcs majd Sounbar távkapival azt is külön bekapcs.Ezt szeretném egyszerre ha lehetne. -
totya79
tag
mflex
Köszi a kielégitő választ
Jó legalább egy kézzelfogható érv is van.
Tisztába vagyok vele hogy 4k anyag hiányában még tényleg elég fölösleges,ugyan vannak a "bootba"webdl filmek,nyilván ezek nem ugyan azokat a minőséget képviselik,amik majd a lemezes verziók lesznek.
Jelenlegi tv-m közel 8 éves(samu),ezért gondolkodom azon mi lenne jó,mert nem 2 év múlva szeretném majd lecserélni.
Jelenleg 1080 p-t sasolok,így lehet tényleg elég lesz a fhd. -
rezy89
tag
Film módon elég gyatra a kép, ha beállítom úgy a fényerőt meg mindent mint mondjuk normálon van akkor sem kellene csinálnia? Dinamikus kontraszt ki van kapcsolva, mégis olyan mintha nem lenne... Na mindegy ezt kipróbálom, remélem működni fog! Mit lenne érdemes bekapcsolni? Motion plus ad valamit hozzá? 60 hz-en megy az xbox is, meg filmközben is, ezt hogyan lehetne feljebb tornászni?
-
kenny123
addikt
Így még nem próbáltam, köszi. Ezzel még lejjebb viszi az input lagot?
-
Gicz
addikt
Ugyanott vagyunk. a kép tartalom nem frissül, addig a folyadékkristáloyk is ugyanugy maradnak. nem fog a klasszikus értelemben vett "vibrálás" jelentkezni, mint CRT-nél. Ha a kérdezőnek emiatt fontos a 100Hz, akkor nincs tisztában a működéssel, és azzal h mit nyer vele, csak erre akartam rámutatni.
-
ittvane
csendes tag
elvileg hnap kijonnek megnezni. kivancsi leszek mit mondanak...
-
BBéci
legenda
Az tuti, hogy nem 120 hertzen.
-
BBéci
legenda
Az európai modellek képfrissítése az 50 egész számú többszöröse, 100; 200; 400; 800; 1000; 1200. Az USA-beli és más vidékekre gyártottaké pedig a 60 többszöröse, 120; 240, 480, stb. Ennek legfőbb oka, hogy a tévéadásokhoz igazodnak, hiszen televíziókról beszélünk.
A PC mód más tészta és az egyéb 60 fps-es anyagokat is vidáman kezelik a tévék, de nem lesz belőle 120 Hz. -
Flashget
félisten
a dirty screen panel cserés...
-
Jolly87
tag
Sajnos eszközkezelőbe se látom a tv-t.jelenleg a tv-re kötve csak a nincs jel felirat jön elő.szóval még a biosnál sincs kép.Eddig úgy használtam h csak a tv volt rákötve és hibátlanul ment.De egyik napról a másikra ez a hiba lépett fel..rákötöttem a monitorom arra egyből küld képet(igaz azt nem a hdmi-n hanem a dvi kimeneten)És sajnos per pill nincs más eszközöm amivel tudnám csekkolni a pc/tv hdmi bemenetét.Lehet veszek új kábelt de mivel kb 2 hónapos a cucc és eddig működött, nem hinném h a kábellel lenne a probléma.
-
BBéci
legenda
Az b@szna be!
24 hertzen borzalmasan szaggatna minden mozgás, ezért például a klasszikus, filmszalagos mozikban kétszer kitakarnak minden képkockát, tehát 72 hertzes amit a vásznon látsz. A tévék úgynevezett pulldown-t alkalmaznak. A fejlettebbek, drágábbak minden képkockát négyszer villantanak fel, vagyis 96 hertzes a végeredmény. A butábbak az egyik képkockát háromszor, a következőt kétszer jelenítik meg, ezt nevezik 3:2 pulldown-nak. De ettől eltérő arány is előfordul, attól függően, mire képes a TV elektronikája.(#60829) w333
Olyan tévém van, aminek nincs szüksége interpolációra az 1080 soros mozgóképfelbontáshoz. Alapból tudja, ellentétben az LCD tévékkel, amik interpoláció és háttérfény villogtatás nélkül csak 300 soros mozgóképfelbontásra képesek. -
Gicz
addikt
bizony, az lesz a rendes mozi feeling. csak úgy nézek filmet.
-
BBéci
legenda
A Motion Plus kikapcsolásával annyi a 100 hertznek. Viszont a háttérfény villogtatás ugyancsak javítja a mozgásmegjelenítést.
-
w333
félisten
Végül utána olvastam és igen a "Tiszta" beállítás is 100Hz

Arra gondoltam hogy ugye a Motion Plus kikapcsolva = 50Hz, vagyis bármelyik lehetőséget választom (Tiszta, Normál, Szemkímélő, Egyedi) marad a 100Hz képfrissítés
-
w333
félisten
USB

"Film üzemmód" már tejesen mások lennének az értékek, a kép fekete jeleneteknél a "Dinamikus Kontrast" Ki opcióval megszűnt a villogás

-
Flashget
félisten
nem ezt írtam?

tv+talp
ráadásul a 32D6500-nak üveg talpa van ami nehezebb mint a műanyag gagyi "karácsonyfatalp" -
freemanone
addikt
ja, de nincs is 10kg súlyú 32"-es TV.

-
Dave567
veterán
És milyen volt az input lag?
-
McLaca
őstag
Nekem ez effektív teljesítménynek tűnik, a mérő lehetséges, hogy nem veszi figyelembe a teljesítménytényezőt. Én egy EH6030-at mértem, az 15-ös fényerőnél fogyasztott 80Wh körül. Szerintem simán 0,8-cal szorozhatók a mért eredményeid hatásos fogyasztás tekintetében.
Üdv!
-
krx21
nagyúr
"pc módban 60hz-en 2d-3d konverziót nyomok akkor mennyi lesz a képfrissítés? 100 vagy 120? :]"
Ha nyomsz egy 3d konverziót, attól még a panel frissítése nem fog változni...
-
BBéci
legenda
Nem biztos, hogy a Samsung illetékesei monitornak szánják a tévéiket, hiszen széles választékban kínálnak azokat is. Nekem például, eszembe sem jut PC-t tévéhez csatlakoztatni. Filmlejátszásra még csak elmegy, amihez 23,976 Hz a legfontosabb. Azt kell(lene) hibátlanul kezelnie egy tévének, valamint a 25, 50, 60 hertzet, de 100-ra szerintem semmi szükség.
-
BBéci
legenda
Te érted félre a 100 Hz működését, mivoltát. Úgy lesz az 50-ből 100, hogy az elektronika képkockákat interpolál két meglévő közé. Ezért nem tudja értelmezni a 100 hertzes beérkező videojelet. 200 Hz esetén két képet illeszt be, amikor ennél magasabb számokat adnak meg, azt a háttérfény villogtatásával, kvázi fekete képkockák beillesztésével érik el. De a 200Hz is lehet villogtatással elért mozgásjavítás. És ebben a utolsó szóban van a lényeg! A folyadékkristályok lomhasága miatt az LCD megjelenítők mozgóképfelbontása mindössze 300 soros, ami messze van a 1080-tól.
-
krx21
nagyúr
Szerintem kicsit kevered a dolgokat...
A frissítési frekvencia a panelra és vagy a led-ek vibrálására vonatkozik... A képjavító technológiák már megint más "tészta".
A panel frekvenciája és a bemeneti jel frekvenciája két különböző dolog... Az lcd TV-k szinte kivétel nélkül csak 24-50-60Hz-es jeleket tudnak fogadni...
A jobb monitorok (ezek általában 3D-s monitorok...) tudnak 100-120-sőt 144 Hz-es jelet is fogadni és ebben az esetben a panel frissítése is ez lesz... -
NyuszyCaster
senior tag
köszi szépen a kimeritő választ
de mekem sajna nincs lapim igy nem tudom rákötni a tv re sőt az asztali masinát sem mert nincs kábelem hozzá igy nem igazán tudok mit csinálni

-
_t0Mi_
aktív tag
De akkor itt fentebb a felhasználó hova dugta a netet?

-
NyuszyCaster
senior tag
Szia!
nekem is 6100 as van igaz csak 32 es az mp t hová álitottad? mert nekem vagy alkadozik a kép vagy elmosódik nagy segitség lenne ha leirnádköszönöm

-
Bitpalace
senior tag
Oké nem fogom megbánni, csak ha 32-et nézek, ott van olyan ami 16-28 a lagja és az már jobban hangzik. Nem tudom hogy tényleg ahogy írták ideggörcsöt lehet kapni a nagy lagtól, teljesen elbizonytalanodtam....
üdv!
-
BBéci
legenda
Tudtommal a tévék nem tudják értelmezni a 72 hertzes jeleket, azokat átalakítják.
Amikor 24 hertzet kapnak, azt úgynevezett pulldown-nal jelenítik meg, akár 96 hertzen, ez tévéfüggő, ahhoz viszont nem kell a Motion Plus.
Nem nézem meg Nellyt, mert Dune médialejátszót használok, nem PC-t. Azokkal nincs ilyen probléma. -
putyu10
aktív tag
Csak a smart-ban nincs tools gomb.
-
törölt tag
A Játék mód-ot próbáltad már?
-
tobias88888
őstag
DVI-n szerintem full 3d nem megy át, hiszen az sima hdmi amin szintén nem megy át sajnos, ráadásul ez a gépről nézek filmet cucc nekem sosem jött be.
"Beépített lejátszót felejtsd el bd25/50-re szerintem" - ez egyértelmű, egyik tv sem képes rá tudtommal
-
BBéci
legenda
Szerinted DVI csatlakozón kimegy a frame packed 3D, mikor az HDMI 1.3-on nem megy? Azokon a videokártyákon, amik 3D-sek, HDMI 1.4 csatlakozó van.
Ki lehet nyerni DVI csatlakozóból is hangot.
Filmnézésre ostobaság PC-re elnevezett HDMI bemenetet használni, mert akkor nem lesz natív 24p megjelenítés - márpedig az összes mozifilm olyan, pontosabban 23,976 fps-es - csak 60.
-
BBéci
legenda
A 100 Hz gyors mozgásokhoz, pl. sporthoz kellhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- AliExpress tapasztalatok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Gyúrósok ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 04.25
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I Cam I Garancia!
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, mivel nem bírnám elviselni a 40"-on azt a két fekete csíkot, így mindig a képernyőhöz igazítanám.
Talán 60" fölött már ráhagynám a dolgot, de lehet, hogy még ott sem... (Tudom ettől még a natív felbontása nem változik a filmnek.)
Ne vicceljünk már! A film mód akkor ér valamit, ha kalibráltatja műszerrel a delikvens, mert abban a módban lehet hozzápiszkálni a legtöbb lehetőséghez.Ha csak azt lövi be hogy Film, meg kikapcsolgatja a képmódosító effekteket, meleg 2-re, a lóf@szhoz közelebb lesz a tévé képe, mint az operatőr által felvett képi világhoz. Ha műszerrel az összes színt, fehéregyensúlyt stb mind-mind beállítja akkor igen, az már valóságos, de ezek nélkül fos az egész. Apámék 6270-es tévét vettek, akkor javasoltam nekik hogy lőjék be a képet az ajánlóhoz. Pár héttel később amikor megláttam, elszörnyedtem. Olyan volt, mintha egy szürkés fátylon keresztül jönni a kép. Van összehasonlítási alapom, az én 6400-as tévémben kalibrálva van a film mód, és perfekt.
milyen szín beállításokat érdemes használni? mert ami az összefoglalóban van, az nekem mint ha egy kicsit sötét vagy nem is tudom milyen lenne......

Csepy