- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
ace05
senior tag
Általában hanyadik javítás után lehet kérni csere utalványt?
-
CienPo
csendes tag
Sziasztok!
SAMSUNG 55Q7FN SMART UHD 4K QLED TV-ről mik a vélemények?
(Konzoljátékhoz venném Xbox One X mellé, valamint plex-en filmnézés)Válaszokat előre is köszönöm!
-
sandró60
addikt
válasz
Howkeddlee
üzenetére
A tévében milyen verziójú bluetooth van?Ha ugyanilyen akkor fel kell ismernie,ha kisebb akkor nem ismeri fel.
A magyarázat-mivel a tévének kell felismerni és nem a fejhallgatónak.
-
mpo
veterán
válasz
Howkeddlee
üzenetére
Már reggel megnéztem, se az rtings se a displayspecifications nem írt róla.
Kérdezd meg a Samsungot, zöld szám. -
Wucky
senior tag
Szevasztok.
Q6FN szóval akad. Most várok pedig akcióra. De ahogy olvasom, ez csak akkor jön elő ha az antenna közvetlen a tv-n van. Set top boxon keresztül nem? -
Celtis
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
OK, köszi az infót.
-
válasz
Howkeddlee
üzenetére
ebben valaki tudna segiteni?
Nagyon megköszi! -
válasz
Celtis
üzenetére
Itt mondja... bár mással kapcsolatban.
Néztem már focimeccset és nem akadozott... sem a VB sem más alatt
.Na de mindegy, lehet csak nem vettem észre sose.

Nem akarok erről vitázni én még ezt a problémát egy tévémen se láttam (észleltem). -
Celtis
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Nézz végig egy focimeccset, kikapcsolt motion plusszal. Fog akadni, pontosan 15 percenként.
Ezt a 0-ás beállítást kipróbálom.
Az említett videó hol érhető el? -
válasz
PuMbA
üzenetére
Szerintem erre a problémára elvileg megoldás pont a Motion Plus nem kikapcsolása, csak 0-ra vétele.
Épp most csinált Vincent is erről a motion témáról videót, és ott a Samsungnál azt javasolta ne kapcsoljuk ki.
Mert pont kikapcsolja ekkor az összes pulldown algoritmust is.Más kérdés hogy kábelen nálam sem akadozik a TV, pedig 50i-ben jön minden tényleg.
Motion nélkül se. KS7000-el.
Mással nyilván nem teszteltem (légi adás, settopbox, meg egyebek). -
Celtis
veterán
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Tudom megint kötekszem, de ez a csomó konkrétan hülyeség, ahogy egy ferritgyűrűs zavarszűrő sem segítene egy földhurkon. Nem nagyfrekvenciás zavarról van szó, hanem a készülékek, az antennakábel és az összekötő jelvezetékek földelésiből kialakuló galvanikus hurokban kialakuló indukált áramról. Ez csak a hurok felvágásával (legalábbis a jelvezeték hurokból való kiiktatásával) szüntethető meg.
Fentiek csak abban az esetben igazak, ha a búgást valóban földhurok okozza.
-
darkmann
őstag
válasz
Secretknight
üzenetére
Kell valamit csinálni pluszban, azon kívül, hogy letöltöm az exe-t és az felmásolja a pendrive-ra? Pl. Át kell nevezni a fájlt, hogy felismerje a 7023-as mint saját firmware-t?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Celtis
üzenetére
Amit a Te videódon látok az nagyon durva! Hamarosan talán lesz időm megnézni...De el kell vinnem az autóm kötelező szarvizre és majdnem elfeledkeztem róla.
-----------De sokadszorra teszem hozzá, hogy a Samsung féle tűréshatár(ok) lassan oda fog vezetni, hogy szaréhugyé sem fogják tudni eladni a tévéjüket.
Vagy minden erővel a MICRO LED-re gyúrnak és az OLED-et akarják a temetőbe (felé) küldeni, mittomén, csak egy gondolat volt, ezért a sima led-es tévéket már nagy ívben letojják, hogy milyen hibákat generál.
Mert az OLED ellen lépniük kellett már, ez nem volt kétséges, QLED ide, vagy oda... -
Celtis
veterán
válasz
Csabi1984
üzenetére
Valószínűleg földhurok miatt. Kell egy ilyesmi leválasztó.
-
Celtis
veterán
válasz
Partizan182
üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy az 50Hz-es frissítés vagy kifejezetten az 50i a problémás, de szerintem az utóbbi. Márpedig a box könnyen lehet, hogy maga elvégzi a deinterlace-t és 50-es állásban is már 50p-t fog a TV-re küldeni. Nálam legalábbis a Libreelec-es box ilyen. A hiba kifejezetten közvetlen DVB-T vételkor jelentkezik.
-
Csabi1984
addikt
Az erősitőn van egy optikai és 2db digitális Rca.
A pc Rca-ra csatlakozik a tv hangkimenete meg az optikaira.
Kipróbáltam hogy a upc boxról a hangot analogon veszem le ekkor azonos hangerőn szólnak viszont megjelenik egy bugó hang. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Nem tudom miért, talán korán volt még nekem, de összekevertem az 50p-vel. Persze úgy érthető, ha emiatt lesz néha ricegés, de ma erre nem érek rá.
-
PuMbA
titán
válasz
Partizan182
üzenetére
Utána olvasások alapján azért van ez a dolog, mert az 50Hz-et 60-ná interpolálja a TV, hiába van kikapcsolva a Motion Plus és az interpolálási hibákkor van az a néhány akadás. Miért nem lehetett az 50-et 50-en hagyni? Nem értem a Samsungot
Szüleim F6100-asán még nincs ez a hiba, mert akkor 50-en hagyott mindent. -
Partizan182
senior tag
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Q6on is látni fogod, 50i tv adást nem nehéz akasztani hisz Magyarországon (Európában) az összes olyan. Csak azért emeltem ki, mert van tv box ahol be tudod állítani hogy a tv-nek 50 vagy 60 hz jelet küldjön, ott 50-en kell hagyni.
Tévédet senki sem kutyázza, csak felmerült a ricegés létező problémája. Egy tv sem tökéletes.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok az alábbi dilemmám van.
Adott egy Upc stb-box, H6400 Samsung Tv, Kenwood 4070D erősítő.Azért iktattam be egy erősítöt anyumhoz, hogy amikor filmet nézünk ne a Tv gyenge hangszorója szóljon hanem az erösitőn a jobb hang és ez a része rendben is van.
A Stb box Hdmin megy a Tv-be és hang az optikain ahogy fentebb írtam megy a tv-be.
Az a gondom, hogy eltérő a dB szinten szól a digitális tv a többi bemeneti forrashoz képest. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Arra figyelj hogy 50i legyen az adás, csak ott van gond.
De ez Q8 és 50I és a Q6-ról volt szó. Ráadásul, honnét akasszak le 50i tv adást?
A Q8-cat biztos, hogy nem fogom emiatt bámulni, elhiszem, ahogy írták is, csak ennyit vettek észre, mert nagyon alapos a teszt, de kb ennyi amibe bele tudtak kötni.
A Q6-ot majd tesztelem, de ma erre biztos nem lesz időm. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gippazoid
üzenetére
Ilyet nem tiltanak. Csak BT-t szoktak. Esetleg pár kényelmi funkciót, de azért, mert a tv-ben gyengébb hardver van, nem pedig azért, mert így akarják elérni, hogy a drágábbat vedd, de ugyanaz az os fut alatta. emiatt, ha a szervizmenüből előhozod, pl a tiltott bt-t, jóval nagyobb a valószínűsége, hogy a tv hülyeségeket csinál, instabil lesz, lefagy, lassabb lesz, rosszabb a vételi és a hangminőség, csak egyszerűen olcsóbb másik - gyengébb - procit beletenni és a már meglévő alaplapon a bt kütyüt tiltani.
------------Szóval ez konkrétan csak simán g...ség, főleg úgy, hogy itt az egyik legfontosabb a 4K miatt a sávszél És ha 4K tévét árulnak, főleg Netflix applikációval, akkor meg főleg, ahogy (#127456) direwolf írta, elmehetnek a redvás oda...
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Fr3eWar
üzenetére
köszönöm, tiszta.
Annyi pici észrevétel és kiegészítés, hogy nem feltétlenül a /video mappába kell csak másolnom. be tudok indexelni több, más mappát is, és azokat is látni fogja.Arról esetleg nincs tapasztalat, hogy a Q6Fsorozat média lejátszója jobb vagy rosszabb mint egy Mede8er X600?
-
Fr3eWar
őstag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Ha fel van telepítve, és fut akkor a tv a forrásoknál fel fogja sorolni a NAS-t. Annyi hogy a gyári mappát kellene használni amit létrehoz /video ba másolj mindent, azon belül úgy hozod létre a mappákat ahogy akarod.
Nem tudom hogy a videostation app is kell e hogy fel legyen telepítve.Ha végzel a TV-nek ki be kapcs után ha egy hálózaton vannak így fel kellene ismernie:

-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Van itthon egy NASom a hálózaton. A tv is rajta van. Van valami mód arra, hogy a Q6F Samsung tv-ben lássam a NASon levő filmeket, fotókat?
-
PuMbA
titán
válasz
hjtz4t3wrseg
üzenetére
"Fő tevékenységi körünk, a nagyobb gyártók által gyártott műszaki termékek, nagy tételben, közvetlen a gyárból való megvásárlása, kedvezményes szerződésekkel az ázsiai területekről."
Azért nem biztos, hogy van bennük magyar nyelv

-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Sajnos az a történet, ha minőséget szeretnél akkor bele kell nyúlni a zsebbe .
És ezt sajnos el kell fogadni.Nálunk mindenki "innygyé"meg "óccssón" akar vásárolni.(Tisztelet a kivételnek)és most nem az itt fórumozókra gondoltam
be kell ruházni egy ilyenre és pár évig jó lesz
vagy egy Oled- re azt kész !
-
Sziasztok!
Tudja valaki hogy a Samsung UE50MU6102K tv-ben milyen verziójú Bluetooth van? Csak mert erről szinte sehol nem találok leírást.
Az a problémám, hogy van egy 4.1es verziójú BT/NC Sony fejhallgatóm, és a tv-m nem is látja.
csak nem értem hogy miért?!
Köszönöm a segítséget! -
bordi10
senior tag
Sziasztok! Aláírásomban szereplő tvnk van, upc kábel mediacardal. Ezen az oldalon szoktam pendrive-al a csatornasorrendet átpakolni. Most már szinte naponta fordul elő, h elmásznak a csatornák, ilyenkor beimportálom a lementett zipet a driveról és vagy megjavul a sorrend vagy nem és addig csinálom, míg végre megjelenik újra az összes csati a helyes sorrendben. Másnap újra indul a verkli, marhára unom már. Vajon mit lehetne tenni, h ne rendeződjön át a sorrend újra, meg újra?
-
Celtis
veterán
válasz
Partizan182
üzenetére
A k. nénikéjüket. Még a mostani tv-k sem tudják kezelni az 50i-t? Nálam a néhány perc, az pontosan 15. Viszont ezen kívül rengetegszer tapasztalok mikroszakadásokat, amit egy ideje már szintén a TV számlájára írok, főleg, hogy teszt videóval is tudom demonstrálni.
-
Celtis
veterán
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Amit írtam az arra vonatkozott, hogy ha szoftveres a probléma, akkor az ott van minden készülékben még ha ezért vagy azért nem is tapasztalja a user (nem azért mert f.sz). A belinkelt videón látható hibáról ki merem jelenteni, hogy a KS7000 típushibája, mégis nekem is egy évembe került, hogy világossá váljon. Kezdve ott, hogy műholdas vételnél ebben a formában nem jelentkezik, csak DVB-T vételnél. Volt nálam másik KS7000, ugyanezt csinálja. Elég sok ilyen TV-t eladtak, mégsem hallani erről a hibáról, pedig durva. Egyedül egy holland fórumot találtam, ahol ugyanezt riportolták (szintén az 50i-n hasalt el a KS7000)
Egyébként teszteltem egy másik videót ami a KS7000-et másként be-beszaggatja Q6F-fel és azon nem jött a hiba, szóval ilyen durvaságot ne várj.
-
A Wifi valamiért gyorsabbnak tűnik, de csinálok még egy speedtest-et, mert lehet rosszul volt beállítva a teszt szeró.

Igen egyébként ez nagyon gáz, főleg 2018-as modellről van szó és legyen belépő kategória akkor is majd 200K és ezért veszik, hogy ilyen filmeket nézzenek amihez nagyon jól tudják szinte elengedhetetlen az a k*rva 5GHz....
-
Partizan182
senior tag
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Arra figyelj hogy 50i legyen az adás, csak ott van gond. Avforums kóklerektôl (Q8 teszt):
"For the majority of our testing and the material used, the Q8DN did an excellent job with the motion handling. 24fps material was displayed as we would expect with no induced judder or additional motion blur other than that in the content. The very little 60p material we used was also displayed correctly but we did have some slight issues with broadcast 50i material. Now and again we did notice some frame skipping which seemed to happen every few minutes and was only really noticeable in slow pans, but it was there at other times if we went looking for it. We don’t think this is a deal breaker in any way and doubt the vast majority of viewers would even notice it, but we need to be thorough in our assessments."
-
mpo
veterán
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Képzeld el az autószalont (gyártót), ahol a különböző felszereltségeket nem részleteznék ki, csak annyit mondanának ez vagy az mennyivel drágább.
A Denon oldalán össze lehet hasonlítani a különböző típusokat, aztán vagy kell a tudása vagy nem.
A Samsungnál ez ipari titok, mit tud egy tv. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
syIex
üzenetére
Kb egy 20 forintos wlan xarságról van szó. De lehet sokat írtam...Biztos nagyon megdobta volna költségeket, ha ráforrasztják az alaplapra. Kérjen a tévéért 5-10 ezerrel többet, de itt tényleg ez már nonszensz...Itt a 4K nyom a latba, ahhoz meg kell a sávszél. A 2.4 semmire nem jó, használj vezetékest, ha van rá mód, azzal legalább a 80mb/s közelében leszel.
-
mpo
veterán
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Egyszer talán a router topikban segítettem vagy másfél órát az 5 GHz-re csatlakozáshoz, ketten állították, hogy nem fog menni, mégis sikerült.
Nyilván nem kell mindent elhinni egyik oldalnak sem, de már írtam, hogy a Samsung kitehetné a termékéről azt, amit a displayspec is megtesz.
Nem lenne zsákbamacska egy tévé vásárlás. -
-
-
szasanyi
félisten
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Én semmiről sem akarlak meggyőzni, csak válaszoltam miért nem érdekel a Q6 300k-ért. Viszont ha annyira érdekel biztos megtalálod amit én, ha utánanézel te is.
Duplájáért... ne már! LG 55SK8500 320k (nemrég volt 300k és bár IPS amúgy korszerűbb) de ott a Sony 55XF9005 350k (nemrég ez is 330k volt) ami VA paneles minden tekintetben jobb, nem kicsit. Csak, hogy 2 példát említsek a korszerűbb, Direct LED-es tévék közül. Nyilván mindenki azt vesz amit akar, de részemről az nem Q6 lesz.
-
-
MCPD
csendes tag
válasz
Ghostman78
üzenetére
Háááát, persze, hogy Seviio.
USB-ről tökéletes, elsőre erre nem is gondoltam. Amúgy erre van megoldás? Olvasom, hogy többeknek gond van vele, nálam (UTP) hibátLAN!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Celtis
üzenetére
Szerinted ilyet nem vennék észre? Ezt most komolyból írod és kijelented?
Eszem-f..om megáll!
Nekem megvolt a lehetőségem, hogy visszavigyem a tévét akár 1 hónap után is, mivel írtam a Euronics-ban a rokon az egyik atyaúristen és biztos vissza is vittem volna, ha tapasztalok akadást, akár legyen az nagyon apró.
Azért örülnék, ha nem egy gép mögül mondanád meg, hogy a tévém akad, ha meg nem látom, akkor egy fasz vagyok.
Talán nyilatkozik majd Kokokka, ugyanis neki is a FAM típus van, lehet, hogy az FN-nél elbarmoltak valamit, még ezt is eltudom képzelni, de nálam akkor sincs akadás.-----------
Bár elég keveset nézek tv adást, ha meg nézek azt ugye a Q8-con. De én soha nem láttam a lányok tévéjén adás közben, hogy valami hasonló lenne. HDR+ nincs bekapcsolva...
-
Fr3eWar
őstag
válasz
univerzita
üzenetére
WOW ez tök jó hír. Az airplay-es dolognak már nagyon régóta örülnék, és évek óta halogattam egy apple TV vásárlását. Végre valami jó hír is jött.
Ha még visszaadnák a DTS-t, esetleg egy EARC támogatásos frissítéssel, akkor dobnám a külső mediaplayer ötletét is
-
Celtis
veterán
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Ha egy akad, akkor mind akad, legfeljebb te nem veszed észre.
A KS7000 is durván akad TV műsornál. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
OK Majd megírod...
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Partizan182
üzenetére
Én pár éves 6oson láttam, volt itt Q6 tulaj aki szintén megerősítette. Pár percenként olyan mintha eldobna egy frémet. HDRt lehet, hogy ki kell kapcsolni hogy lásd ;P
Hány éves volt az a 6os?
Vicces és értetlen gyerek vagy te, de hát ez nem újdonság! Elméletben ott vagy a szeren, tudsz olvasni, mindent azonnal készpénznek is veszel, gyakorlati tapasztalod kb egyenlő a lóf...üttyel!

-
Partizan182
senior tag
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Rossz helyen nézed, flatpanelshd Q8 cikkből:
"Switching our attention to motion, the TV still suffers from random stutter. For years, we have pointed out this issue to Samsung but it has not been fixed."
Én pár éves 6oson láttam, volt itt Q6 tulaj aki szintén megerősítette. Pár percenként olyan mintha eldobna egy frémet. HDRt lehet, hogy ki kell kapcsolni hogy lásd ;P
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Ez egy hozzászólás és kapott egy selejtet, mert ilyet a Q6 nem csinál, ráadásul a feketét is dicséri, ezzel szemben ezt írtad:
"Relatíve sok a probléma azzal a típussal (bevilágításos panel, akadozó kép)"
Azért ne egy hozzászólásból általánosítsunk, kb úgy, mintha tömegesen szar lenne ez a típus.
Mert ez nem igaz.
A másik, hogy 300 ezer, vagy alatt Direct led-es tévét szeretnél? A duplájáért, inkább...
Kíváncsi lennék azokra a webshop kommentekre is... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
ΞΔGLΞ
üzenetére
Csak azért kérdezem, mert én még a büdös életben nem olvastam a Q6-ról és a Q7-ről sem hasonlót, ugyanis mind a kettőben ugyanaz a hardver van. Akadozó kép szét is vertem volna már...Amúgy meg az én Q6 tévém, illetve a gyerekeimé, ebbe meg aztán főleg olyan panel került, ahol egy pontnyi bevilágítás nincs.
-
válasz
syIex
üzenetére
Erre tud valaki? Mert a neten nézegettem és nem tudom melyik lenne a jó hozzá.
Samsung ue55nu7022kxxh a pontos típus.
Közben utána néztem és sajnos NU szériában csak 7400-as modelltől felfelé van Bluetooth szóval marad a sima kapcsoló...

Már csak a 4K kérdés lenne, hogy miért bufferel a Plex vagy a Serviio?

Már jó a vinyó hiszen teljesen új és 7200 RPM-es... -
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Nekem azon van..

-
-
válasz
Ghostman78
üzenetére
Nekem a Serviio esetén van ilyen jelenség. 7022 a TV.
-
-
MCPD
csendes tag
Frissen vásárolt NU8002-ön az MKV mellé rakott SRT-t nem tudja olvasni a tévé. Egy mappában vannak, ugyanaz a nevük, meg sem jelenik. Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Crimson Desert
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- LG LCD és LED TV-k
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Billentyűzet gondom van
- Filmvilág
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG QE75Q950R 190CM 8K SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- LG (100QNED86A6) 254CM 4K 120HZ CSÚCS PRÉMIUM ÓRIÁS TV ! AKCIÓ
- TCL 98C7K (248 cm) 4K HDR okos TV 4,5 év garanciával, kifogástalan állapotban!
- SAMSUNG (QE75LS03BG ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse RX 6800 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

csak nem értem hogy miért?!

Csepy