- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Gardaai #12997 üzenetére
Fúh, milyen lavinát indítottunk itt el a beégéssel kapcsolatban..
Az amoled uniformitást fel sem hozom akkor..
[link]
Pedig ez is tapasztalhatófélmilliósólcsó kis telefonjainkon.
Indulhat a ki látja, ki nem látja.. 3..2...1..@mgTerminator: Vannak különböző appok play-en, amivel lehet tesztelni. De olyan is van, ami meg is javítja.. [link]
Ne nevess, én egyszer kipróbáltam egy enyhén beégétt készüléken, és ugyan nem szüntette meg, de jelentősen enyhítette a problémát.
-
belashx
senior tag
válasz
mgTerminator #12996 üzenetére
Basszus, nem értettem, miért nem működnek a kódok, aztán elkezdtem keresgélni, mi lehet az oka. Az egyik videónál adb-t említettek, így nem is néztem tovább, mert beugrott az alábbi...
Nálam engedélyezve van az "auto blokkoló", és emiatt nem működtek a tárcsázós kódok.
-
-
belashx
senior tag
válasz
rothfb #12983 üzenetére
Így pláne nem értem az értetlenkedésed. Milyen logikát nem értesz, ami a technológia mögött van?
Szerinted mitől működik hibátlanul a 2 tv, és az összes eddigi telefonod, ha nem ettől? Kapcsolj ki minden ilyen hókuszpókuszt(tudom, nem lehet), aztán használd úgy a cuccaid. Vagy Rtingsen nézz OLED tv beégés teszteket, és meglátod mit okoz hosszú távon az állandó tartalom.Mint mondtam, nem aggódok komolyan e miatt, mert talán a Galaxy S2-n láttam utoljára beégést, pedig azóta csak AMOLED-es telóim voltak, de az is csak tesztelés útján volt látható.
-
bacus
őstag
Kár vitázni, hogy beégett vagy nem, látja vki vagy nem, hiszen az egész használat függő. Én minimálisat nyomkodom, keveset navigálok, sokszor este, alap fényerőn, most télen is szinte a legalacsonyabb értéken van a fényerő, sötét mód, fekete háttér mindenhol, nem nézek rajta filmeket, de még yt is minimális, képernyőidőm napi fél óra sincs.., note 9 4,5 éves volt, olyan a képernyője, mint újkorában. Szerintem másnál fél év alatt megy annyit a kijelző, mint nálam a 4,5 év alatt ment.
Én nem tartok attól, hogy az enyém be fog égni.
-
csubííí
senior tag
válasz
rothfb #12987 üzenetére
Régebben utána néztem, és az oled beégés igazából az, hogy a problémás részen, az alpixelek már nem tudják megfelelően előállítani a megfelelő színt. Az alpixelek közül a kék fárad el hamarabb, így ha már ez gyengébb, máris nem megfelelő a színkeverés.
Én ezt olvastam erről a beégésről. -
Nem tudom ti mit csináltok, de nekem semmi bajom a szememmel, a plazma tv-nknél volt a plazmára jellemző "beégés", nyílván az más, oled máshogy tud beégni, szóval oled nálunk sosem égett még be. Igaz, a statikus tartalomra mindig oda volt figyelve. Főleg a piros és sárga színekre, mert azok a legveszélyesebbek.
-
Gardaai
senior tag
válasz
rothfb #12983 üzenetére
"Hozzáteszem, nekem soha semmim sem égett be. Se telefon, se tv. Jól vannak a mai napig az összes."
Nem kritizálni szeretnék: vagy nem vetted észre. Vannak emberek akik fizikailag képtelenek észlelni a beégést, ahogy a 120 hz-et és még sorolhatnám.Amikor egy mobilfelvásárló szolgáltató belépett Mo.-ra nagyon jó áron vette az S10 és S20 széria mobilokat. Elmentem Sopron-Győr-Pest vonalon megnézni 30 telefont. Egyet nem tudtam hazahozni, mert mind be volt égve. Ha minimálisan is, de be volt és azért már nem adtak pénzt. Pedig akkor az S21 széria volt a legfrissebb, tehát pár éves telefonokról beszélünk.
Ezt már a topik elején kiveséztük, hogy hogyan lehet segíteni a beégésen, de az hogy navigálsz vele évek óta (valószínűleg nem 50% fényerőn), szinte esélytelen, hogy ne legyen beégve. Maximum akkor ha sötét módban van a telefon, de ha 100%-on virít (a navigációra használt telefonok általában így mennek a napsütés miatt), akkor az is necces.
Nekem sem volt még beégve, de én figyelek rá és tudom hogy kerüljem el, plusz évente max 2 évente cserélem a telefont. Ennyi idő alatt max a navigáció égne be. -
Gardaai
senior tag
Nálatok is fennáll ez a hiba?
Már frissült párszor, de még mindig szürkék az alsó opciók..Szerk.: Reminder app (Samsung)
-
válasz
belashx #12970 üzenetére
Vicces, hogy nekem beszélsz, miközben 2018 óta van egy 65 és egy 55 colos Pana oled tv-m és arra nem is emlékszem mióta vannak Samu oled telefonjaim. Szóval tudom mi az az oled, pixel eltolás, pixel frissítés, stb. Szóval kár nekem azt ecsetelned, hogy beéghet az oled.
Hozzáteszem, nekem soha semmim sem égett be. Se telefon, se tv. Jól vannak a mai napig az összes. -
csubííí
senior tag
válasz
belashx #12981 üzenetére
Ha jól megnézed, ez azért van, mert az akku százalék 2-ről 1-re változott, aminek vízszintesen kisebb hely kell, így a % és akku jel előtti rész (mivel ez változatlan maradt) picit jobbra csúszott.
Bal felül ez azért nem változott, mert a 3-as és 4-es ugyanakkora helyett foglal. -
Nekem S21U-án nem a navi gombok égtek be, hanem a status bar. Fehér háttérnél az akksi ikont lehetett halványan látni. Egész életemben automata fényerőn használtam. Erről ennyit.
-
válasz
mgTerminator #12974 üzenetére
Annal azert remeljuk elobb lesz ra fix
-
Sumptuous
senior tag
*#0*#
Nehezen megjegyezhető.
-
mgTerminator
veterán
válasz
mgTerminator #12974 üzenetére
Gyárilag hogy lehet előhozni a teszt menüt ahol lehet tesztelni a kijelzőt is? Én már láttam a status bart ottmaradni párszor.
-
Sumptuous
senior tag
Már nem kell, mert javították a hibát. Ha csinálsz percenként képernyöképet, látszik is. Vagy ha megvárod míg eltelik egy perc, észrevehető, ahogy ugrik egyet a statusbar.
@tylerddd: Nem is a fekete rész ég be, hanem a fehér.. de az viszont csúnyán.
@rothfb: Előttem leírták szerencsére, de ugyanezt akartam én is. Nem kell ezt túlgondolni. Látszik ha figyeled, de ha nem, nem tűnik fel.
-
belashx
senior tag
válasz
rothfb #12967 üzenetére
Nem mondom, hogy különösebben paráznék a beégés miatt, de azt el kell fogadni, hogy az OLED pixelek (vagyis az alpixelei) "elhasználódnak", veszítenek a fényerejükből a bekapcsolt időtartam függvényében. Nyilván ha nagy a fényerő, akkor hamarabb. Az eltolással csökkentik az adott pixel működési idejét. Nem csak 1-1 pixellel tolják el jó esetben, így jelentősen csökken az aktív pixelek üzemideje az állandó tartalmak esetében. Az alábbi képen jól látszik, hogy csak a metszéspontokban lévő pixelek működnek mindkét esetben, de nyilván mindig másfelé, tolják el őket, ezzel is minimalizálva adott pixel bekapcsolt idejét.
Mindegy, hogy te mit gondolosz, vagy belátod-e, de ezzel jelentősen kitolják a beégés bekövetkeztét.
-
-
Peti N95
aktív tag
válasz
Peti N95 #12960 üzenetére
Hátha így érthetöbb a problémám...
Tehát sötét módban csak a háttérképet és az ikonokat változtatja. Amúgy meg minden mást is. Így muszáj a sötét módot kikapcsolni, hogy a téma normálisan müködjön, átszinezzen mindent stb..
De így viszont sok alkalmazás, amit nem lehet sötétíteni, azok bilágítanak ezerrel az arcomba. -
Sumptuous
senior tag
válasz
Teal'C #12959 üzenetére
Gndolom nem kevés profitvesztés az nekik, hogy a telefonok kijelzőjét beégés esetén garanciában cserélik... Szerintem mindent megtesznek azért, hogy ez minél kevesebbszer forduljon elő, ezáltal kevesebb legyen a garanciális javítás, nagyobb legyen a profit... gondolom ezzel azért egyetértesz.
Ha mást nem is, de az erős kontúros beégést meg lehet előzni vele.Mert akárhány pixelt is visz arrébb, akkor már legalább egyel több pixel osztozik ugyanazon a képponton. Ha pl. a statusbart nézed, a térerőkijelzés legkisebb pálcikája szinte mindig "ég".. Max a térerőnél is és, "egy csík"-nál is.. ha már ezt tologatja a rendszer, ezzel megelőzi ezt az egy csík beégését, már megéri.
Vannak olvasnivalók neten, akiket érdekel. Sok-sok technológiai lépés van, amivel az oled képernyők élettartamát próbálják meghosszábbítani, ez az egyik..
Elég jó úton haladnak szerintem. Mikor megjelent az amoled a konzumer piacon, mindenki félt a beégéstől, és ezzel volt tele a kommentszekció. Mára ez megfordult, legtöbb helyen már védik az amoledeket, hogy nem is ég az olyan könnyen be.. Hogy akkor ki vesz be, mit, az már egy másik hitvita. -
Peti N95
aktív tag
Sziasztok.
Egy olyan problémám lenne, hogy ha letöltök egy tök jó témát, az csak világos módban működik rendesen, (pl a billentyűzet, tárcsázó, legördülő menü csak világos módban használja a téma színeit) ami nem is lenne nagy baj, de 1-2 alkalmazást nem tudok elsötétíteni!
Valakinek valami ötlet? Köszi. -
tylerddd
veterán
Az oled tévéknél is van ez a tologatós megoldás.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
Teal'C #12951 üzenetére
Szerintem nem érted, hogyan működik, az a gond. A samsung oled gamer monitorok és tévék is tologatják. Nem egy újkeletű dolog ez, csak most lett felkapva, mert az első OneUi 6-os verziókban valamit bénázott a samsung, és nem működött egyáltalán.
Nézz utána, hogyan működik. Pl: angol cikk: [link] Nem fogod szabad szemmel észrevenni, főleg 500ppi-s képernyőn nem.
-
Teal'C
veterán
válasz
MrCsiT #12942 üzenetére
Pl a note20 ultra ami nálam volt majd egy évig azóta pedig a kollégámé a mai napig hibátlan pedig az már nem mai darab. Az ajánlott beállításon van azóta mióta kivettem a dobozból.
De az s23u-n és a Tab s8u-n játszom nem keveset mégsem égett be. Oda kell figyelni és nem lesz baja.Nem bántásból vagy beszólásnak írtam.
-
tylerddd
veterán
válasz
rothfb #12946 üzenetére
Nyilván az, de mivel elviekben nem tudhatják, hogy melyik lesz a "jó" frissítés, akkor nem is kell rajta pörögniük és akkor ne tegyék fel egyiket se! Nem fogja tudni megmondani senki se, hogy felrakhatják-e. Eleve mintha valami kezdetleges béta szoftverről beszélnénk, hogy fel lehet-e már rakni...
-
Sumptuous
senior tag
válasz
rothfb #12944 üzenetére
Nem találok infót róla, mióta alkalmazza a samsung ezt a pixel shift technológiát, de elképzelhető, hogy már az S10-ben is benne volt, ezért nem égett be nálad sem.. Így viszont ellentmondásos a dolog, tehát jó az, ha van! Én nemrégiben vettem pár használt készüléket, és a samsungok 95%-a nem volt beégve egyáltalán, míg a huawei-ek sorra.. Lehet náluk nincs ez? Korban egyformák. Fényerőben meg a samsung mindig erősebb a konkurenciánál. [Kivéve idén a csúcs almás készülék, de annak meg a 24 lesz az ellenfele, biztosan nem hagyják annyiban.]
-
tylerddd
veterán
Július végén vettem, szolgáltatós TMH szoftver van rajta. Nagyon korrekt volt minden téren. Utána én két kisebb frissítést tettem fel, amik megcsapolták az akkuidőt, egyéb hiba nem volt. Azután tettem fel a 14-et és az helyretette az akkut. Rendszerszintű hiba egyáltalán nincs. Most tettem fel azóta a 3. bizt. frissítést, úgy érzem nem piszkálta meg az akkut és rendszerhiba szintén nincs.
Azt nem értem, hogy aki vár a frissítéssel, az mikor fogja azt mondani, hogy "OK, most már felteszem!" Honnan fogja tudni, hogy mikor lesz "jó", miközben mindig benne van a pakliban, hogy néhány készüléken gond lesz vele, amit pl. egy factory reset helyrehoz!? Ennyi erővel akkor felesleges várni, maradjon az A13, amíg nem okoz különösebb gondot.
-
válasz
MrCsiT #12942 üzenetére
Nekem lassan 4 éve van meg az S10+-om, nagyon sokat használom, semmilyen beégés nincs rajta. Most jön, ha minden igaz szerdán az S23 Ultra 12/512.
Szóval sokáig használtam a mostani telefonom és semmi baja. Előtte volt egy A50-esem, az is megvan, azzal navigálok a kocsiban, az sem égett be. Pedig max fényerőn is ment már sokat ugyanazzal a Google Térképes képpel. -
válasz
Teal'C #12941 üzenetére
Ott a pont. Megy a hiszti, hogy felül nem tolja el a pixelt, de ez az egész pixeleltolás egy sorral egy vicc kategória. Egy sorral eltolja és ott ugyanaz a színű pixel ácsorog továbbra is. Annyival meg nem tolja (nem is tudja), hogy értelme legyen. Szóval nem igazán értem ez az egész pixel tologatás miatti hisztizést. Ha van bekapcsolom, mert ártani nem árt, ha nimcs sem történik semmi, nem attól nem fog beégni, hanem pl a max fényerőn lévő órákig, napokig tartó játéktól pl, ha ugyanazt játszod.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Teal'C #12941 üzenetére
Köszönöm a véleményt, nekem ezt csak átküldték.
Mivel viszont van egy Note 5-öm ami szépen beégett, így nem tartok ilyen híreket lehetetlennek - még azzal sem, hogy azért azt tudjuk, hogy ez a kijelző már nem az a kijelző..
Ha már "évek óta": mióta van meg a legrégebbi Samu Amoled telód?
..csak mert 1,5 évente cserélgetve azért gondolom ez nem akkora érdekesség (mármint, hogy Nálad nem égett be) csak majd ugye.. később.. -
Teal'C
veterán
válasz
MrCsiT #12940 üzenetére
Az egész cikk baromság, ha maxon használod csinálhat ez pixeleltolást vagy amit akar akkor is bég, másrészt pedig a mai napig cserélik gariban szó nélkül.
Ui: mellesleg maga a pixeleltolás is baromság mivel több pixelnyi képrészletet hova tol el a szomszéd telefonra pl játékokban.
Én így használom mindet évek óta és nincs beégés.
-
MrCsiT
addikt
Pedig hát, a One UI 6.0-val mégis
mi baj lehetne?Nálam fent van, de nem teszteltem a leírtak szerint.
Használtan lesz ez érdekes, ha valóban nem javítaná a Samu a jelzésre a tapasztalt működést..
-
Prien
addikt
válasz
Plazmacucci #12937 üzenetére
Igazad van, a hibátlan és a tökéletes mint olyan, nem létezik. Ezek csak fogalmak és mindenkinek mást jelentenek.
-
-
Latom nincs uj a nap alatt, itt is vannak jocskan a "no update" hivok kozul
-
Gardaai
senior tag
válasz
Gardaai #12921 üzenetére
Ja és a másik nagyon bosszantó dolog a Gmail.
Ha törlöm a levelet (kibontás majd Törlés gomb) vagy szimplán félrehúzom (törlöm az értesítést), akkor rezeg egyet minden ilyen művelet után mintha levelet kapnék.. ami egyébként fel is ugrik az órán minden alkalommal ha több gmail értesítés van..
Azért vannak gondok, de nem kritikus. Bár a 3 problémából 2 natív Samsung app a másik pedig natív android app.. Nem kéne, hogy gond legyen. -
gabenh
tag
Sziasztok!
Csatlakozom egy 12/512es verzióval
Egy olyan kérdésem lenne hogy milyen kijelzővédelmet ajánlotok, üvegfóliát lehet egyáltalán erre rakni a minimális hajlítás miatt? Eléggé vakon vagyok ezzel kapcsolatban -
-
klaya86
senior tag
Nálam semmi gond a telefonnal. Ugyanolyan jól működik a 6.0,mint az 5.1.
-
Gardaai
senior tag
válasz
gery14 #12919 üzenetére
Egyelőre hanyagolnám a helyedben. Nekem többet nem adott hozzá az eddigiekhez, sőt..
Ez a billentyűzet probléma az idegeimre megy. Eddig is utáltam bármit is, a telefonon intézni, de ezzel még rápakol egy lapáttal. Pedig már megoldódni látszott a dolog, viszont ahogy néztem, alkalmazása válogatja.Illetve a Reminder ha jelez, rányomtam a címsorra és egyből bedobott, azonnal tudtam szerkeszteni. Most ugrik egyet a kijelző, mintha bedobna, aztán továbbra is a lockscreenen vagyok, fel kell oldani és akkor vagyok bent a szerkesztésbe. Valamiért nincs jogosultsága feloldani a telefont, ami eddig volt.
Egyébként más negatívumot nem tudok mondani. Volt még a Home Up mizéria, az megoldódott.
-
gery14
senior tag
Sziasztok !
Mizu van a 6.0 all frissíthető vagy még várjak? Direkt nem frissitettem még.
-
golyós
addikt
Találtál már erre megoldást?
Megcsináltam ugyanúgy mint a Könnyű magyar billentyűzet kinézete,de az ékezetes nagybetűvel nem találok megoldást.
Arról meg váltani akarok mert a törlés gomb folyamatosan beragad,sorokat töröl ki mire megállítom.
Most így néz ki, jó is lenne,de a nagy ékezet még nem megy. -
válasz
emre33 #12916 üzenetére
A betus kezdetu kuponok elso szekcioja elvileg "kompenzacios kupon", a masodik szekcioja promo kupon, nehe Samu ufsz-tol is ki lehet kunyeralni.
A Samsung.hu oldalan nagyon mar nem mukodik a kupon halmozas, a mostani 15%-os melle (ESCAPE15) elvileg max 5%-os dobhato, de ebben se vagyok biztos.
SES.hu-n volt mikulaskor 20% plusz naluk van 5% OTP penzvisszaterites. En igy tudtam az 512GB-ost 418K-ra levinni.
Szerintem SES-nel meg lesz a ket unnep kozott valami, ha az OTP 5%-ot ki tudod hasznalni, akkor ott majd jobban jarsz (mert naluk az alap ar is joval emberibb, mint a Samsung.hu-n).
-
emre33
addikt
Mégy egy kérdésem lenne.
Különböző kupón kódokról hol lehetne információt szerezni? Kupon kód kunyerálós topikban ilyen 3 betűs kódnyelveken beszél mindenki, de hogy ezek mik….
Kösz“ Olyan Samsung kupon kódot keresnék telefon vásárlás miatt, ami együttműködik az ESCAPE15-el pl.: DAN, DNA, YUE, CRP. Cserébe 10% KMZ kódot tudok adni, de van MAR is”
-
emre33
addikt
Sziasztok!
Januári S24 ultra megjelenés és rendelés miatt már most tervezem, hogy hol rendelek elő. Ezzel kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem.
1: sestore.hu és a ses.hu ránézésre ugyan az a a cég, mégis külön van. Nem nagyon értem.
2. ses.hun és samsung,hu oldalon van készülékbeszámítás. Ha megadom az régi telefonom (S8 vagy S10+) akkor megkapom a 10.000 Ft kupont, de a készüléket nem mell beküldenem.
3: Egyéb kuponokat (idén is volt pár ahogy olvastam) honnét lehet beszerezni?
4. Előrendelésre samsung.hu sestore.hu vagy ses.hu ?Kösz.
-
jeni
félisten
Szerintetek ez bug?
Mert értelmét nem láttom a második eSÍM-nek.
Hiszen fizikailag nem képes arra.
-
Lajmund
őstag
Van már infó hogy idén lesz e valami jó samsung karácsonyi akció amire érdemes várni? Eddig semmi extrát nem találtam.
-
Az UAG tokok eseten van belul valamk puha gumiboritas (Monarch/Pathfinder) vagy csak a kemeny muanyag hatlappal erintkezik a telo hatulja?
-
beteg
őstag
A 14-es Android, Oneui 6 frissítéssel eltűnt a portrémód háttér elmosás utolagos lehetősége?
Ahol eddig volt, ott most nincs -
DeFence
tag
Ez most lehet lefutott kérdés már, de ha beállítok egy egyedi betűtípust, akkor sajnos az appok nem használják, csak a rendszer.
Messenger pl használja, de a gboard nem. Itt van ez a PH app sem tudja kezelni csak az alapértelmezett Androidot ugyanúgy mint pl a Edge böngésző.Mintha valahol olvastam volna erről hogy az Android 14 miatt van ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest