Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaya86
senior tag
Nem vagyok s23 ultra tulaj,de néha beleolvasok a fórumba. Beszarás, hogy 2-3 kép kivételével mennyivel jobb a Oppo. Engem megmondom őszintén, hogy meglepett. Illetve láttam a beltérben készült képeket itt fórumban és máshol is. Ott még inkább csalódás az ultra. Valahogy többet várnék. Nagyon jó kis összehasonlító szorzatot készítettél 👍
-
klaya86
senior tag
Közben én is kacsingatok az ultrával. 😀 Igazából az s23+ jobb lenne a sík képernyő miatt,de a banános kamera nem adja 😀. Viszont a jelenlegi Realme gt2 pro-val nagyon elégedett vagyok és nem igazán tudom megmagyarázni, hogy miért is dobjak erre még 250 ezret legalább, hogy egy ultra legyen helyette. De viszont filózok mégis rajta. Nem volt még Samsung no1 telóm.
-
klaya86
senior tag
Na megnyomkodtam ma újra az ultrát. Igazából a jelenlegi gt2 prom mellett amiben jobbnak találtam,az a kamera. Kijelző, sebesség stb, ezekben nem érzem jobbnak az ultrát. Ettől függetlenül filózok a vásárlásán. Viszont tok nélkül sem kicsi. De nyilván ha vennék, akkor tokban lenne. Viszont úgy már elég batár nagy szerintem. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire kényelmes tokkal a telefon? Van bennem egy kis félsz, hogy túl nagy lenne már.
-
klaya86
senior tag
válasz thomas92 #8220 üzenetére
Ez az amitől parázok, hogy zsebben elég necces lenne. A gt2 prom ugyanolyanok magas,mint az ultra, de az ultra szélesebb majdnem fél cm-el.
Más
Egyebkent a médiában elég jó áron van most. 550 a 8/256os. Nekem ez teljesen megfelelne. Mennyire működik ez a 100 ezer forintos beszámítási kedvezmény,ami elvileg szeptember 3ig tart? Mert olvastam olyat, hogy volt olyan média Markt, ahol képben sem voltak a saját promóciójukkal. 450ert azt mondom egész korrekt ár lenne már a mai viszonylatban.
-
klaya86
senior tag
válasz gretzky77 #8228 üzenetére
Beviszel bármit, megkapod a 100at. Ezen felül a leadott telefonra is kapsz egy árajánlatot. Amit vagy elfogadsz, vagy nem. Nyilván valami szutykot viszek,ha veszek és a 100at kapom csak. Általában ha normális telefont számítanak be valahol ilyen akción belül, akkor nem kapsz rá jó ajánlatot. A 8/256 is Samsung s21fe -re anno 120 körül számolták volna be s22 ultrába. Természetesen inkább eladtam. 1 nap alatt 165-be.
-
klaya86
senior tag
Hali. Bár még nincs ultrám,de várhatóan a jövő héten megérkezik. Olvasgatom a fórumot már egy ideje. A fikázás után bedobnék egy másik remek témát 😀 üvegfólia. Oké tudom, Domeglass. Viszont ez az uv cucc engem eléggé elriaszt, mármint a leszedése. Láttam youtube videókon , hogy mekkora cumi tud lenni. Nagyon nem szeretném pont egy üvegfólia levétellel szétbarmolni majd a kijelzőt
Létezik olyan nem UV ragasztós üvegfólia, amit tudnátok ajánlani? -
klaya86
senior tag
Akkor marad a Domeglass , köszi. Még az árát kell megemésztenem. 😀
-
klaya86
senior tag
válasz TheMartin03 #8585 üzenetére
Nekem a 256-os jelenleg szállítás alatt van. 448 lett a vége a Samsung weboldalon. Illetve a media Markt szeptember elejéig még elvileg nyomatja a beszámításos akcióját. Bármilyen hulladék telefont beviszel,-100 ezer Ft kedvezmény. Annyi, hogy legyen imei száma. Ott jelenleg 550 -100e, szinten 450-be áll meg a 256-os ultra. Viszont nem igazán van sehol készlet, legalábbis a média Markt honlapja szerint.
-
klaya86
senior tag
válasz ruzsidoboz #8630 üzenetére
Köszi az infót 🙂 a végén tényleg kénytelen leszek spigen vagy Domeglass üveget venni 😀
-
klaya86
senior tag
Én ezzel az ujjlenyomat olvasóval kapcsolatos csak egyet nem értek. Mi a bánatért rak a Samsung utrahangos olvasót optika helyett. Értem én, hogy papíron lehet pontosabb és gyorsabb. De mivel nem két forintos telefonokról beszélgetünk, így adja magát, hogy a többség valamilyen védelemmel ellátja a kijelzőt. Ezzel viszont nagy valószínűséggel szarabb lesz, mint az optikai. Nekem nálam az S21FE és a realme gt2 pro is 10/10 , bármilyen üvegfóliával. Nagyjából mintha rajta sem lenne . És pontos, gyors mindkét telefon esetében. El kéne felejteni ezt az ultrahangos megoldást,mert gyakorlatilag nincs előnye, csak hátránya.
-
klaya86
senior tag
válasz MikeWazowski #8732 üzenetére
Nyugi nem veszem magamra, nem 12 éves vagyok 😂😂 nem gondoltam, hogy probléma vagy hogy ezen bárki is fent akad. Ha érzékenyen érintett, sorry.
-
klaya86
senior tag
válasz Lallerdance #8775 üzenetére
Nekem S21fe-n,8/256on hibátlanul müködött. Meglepne pont az ultrán lenne bajos.
-
klaya86
senior tag
[link] vs [link] mind a kettő samsung 25w töltő. De mi a különbség köztük? Az olcsóbb 25w-OS lassabb lenne? Illetve lenne egy másik kérdésem.
Az otthoni digi WiFi 1000es,de mivel 2.4 GHz-es a router, így nyilván nem tudja azt. Viszont anno az s21fe 80/80mbit/s tudott, a realme gt2 pro a duplát, most az ultra megint 80/80. Mi ennek az oka? Le vannak korlátozva a Samsungok vagy egyszerűen 2.4ghz -en ennyit tudnak? -
klaya86
senior tag
Köszi a válaszokat. Elég a sebesség így is mindenre bőven. Csak a miértje érdekelt volna, hogy miért tudott a realme dupla sebességet. De olvasgattam és valószínűleg azért lehet, mert dupla mimo antenna volt benne.
[ Szerkesztve ]
-
-
klaya86
senior tag
Láttam az egyik install videóba, hogy a ragasztót felvitte középre, ahogy kell, de keletkezett benne 2-3 légbuborék. Ott fel is hívta a figyelmet, hogy ezeket először ki kell szedni belőle. Egy tűvel addig birizgálta, míg oké nem lett. Ezután rakta fel csak az üveget. Szerintem nálad ez volt a hiba. Nyilván lehetett rossz az üveg, de az kevésbé valószínű ilyen kategóriáju cuccnál. Amúgy én az ára miatt nem veszek egyenlőre domeglasst. Jelenleg gyári samsung fólia van rajta. Hibátlan eddig. Úgyhogy én ezt tudom ajánlani.
-
klaya86
senior tag
válasz csimpy131313 #9045 üzenetére
Én a sárkány centerben hasonlót vettem. Talán ugyanaz, csak át vannak ezek brandelve. A spakli, amit a felhelyezéshez adnak, koppra ugyanez. Felraktam,miután megvettem. Ujjlenyomat hibátlan volt vele és tök frankó is volt méretben is. Viszont a tok nekem felnyomta többször is. Na onnantól folyamatosan levegős volt, nagyon ocsmány. Így lecseréltem samsung gyári fóliára. Ha a tok nem nyomna fel, szerintem tartós cucc lehetne.
-
klaya86
senior tag
Gyári fóliával tökéletes az ujjlenyomat és nem is venni észre, hogy egyáltalán a telefonon van.
-
klaya86
senior tag
A csík nem a fólia hibája, hanem a felrakás nem sikerült. Középen miután rögzítve van a fólia az emberek többsége frankón rá is simítja azt a sávot majd elkezdik tolni fel a kijelző alsó és felső felére. Az a titka, hogy miután fel van simítva a fólia középen egy picit vissza kell húzni és úgy tolni a spaklival a fólia többi részét, így a védőfoliak találkozásánál kiszorul a levegő, ergo nem lesz csík sem. Remélem érthető 😃
-
klaya86
senior tag
Én azt látom, hogy sok embernek még ilyen tech fórumon is, nincs fogalma arról, hogy mi a RAM, mi a feladata, működése. A RAM a háttérben futó programok "ébren tartására" szolgál,lebutítva kicsit. Tehát, ha kilépsz, nem zár be az app, megnyitáskor azonnal megnyílik, annál a munkamenetnél, amit legutóbb használtál. Ez addig oké :1. Míg el nem fogy a RAM, ami nem valószínű még 8gb mellett sem, 2. Míg az android rendszer úgy nem dönt, hogy energiatakarékosság miatt be nem zárja. A 12 GB RAMnak akkor lenne értelme, ha az android is úgy lenne megírva, hogy ne lője ki a háttérben futó alkalmazást egy idő után. De sajnos ez nem ilyen 😃 Hátránya az lenne, hogy a készenléti idő sokkal szarabb lenne. Ha egyidejűleg nem játszik valaki mondjuk 3-4 komolyabb játékkal, amik közben folyamatosan váltogat( nem életszerű) és mellette nincs megnyitva még 4-5 alkalmazás vagy mondjuk a Chrome 30 oldallal, akkor az életbe nem fogja kihasználni a 12 GB RAMot, de még talán a 8at sem. Ha mondjuk bezárja az appot a rendszer a kevés memória miatt, a proci és az ufs háttértár már olyan gyors, hogy minimálisan lassabb lesz csak egy app megnyitása, minta mondjuk a RAMban futna. Biztos vagyok benne, hogy a felhasználók 99%a nem tudja, vagy nem is akarja 12 GB RAMot kihasználni.
-
klaya86
senior tag
válasz szkorhetz #9471 üzenetére
Persze, hogy újra tölt. Ahogyan nálam is 5-6 alkalmazás után. Pontosan úgy, mint előtte a realme gt2 prom 12 GB rammal. Pedig ott még volt 5-6 Gb szabad RAM. Egyszerűen ilyen az android rendszer. 12gb RAMos ultra esetében a nyakamat rá, hogy 5-6 app és elkezdi bezárni a korábban használtakat. Akár 4-5gb szabad RAM mellett is.
-
klaya86
senior tag
Vezeték nélkül töltéssel kapcsolatban kérdeznék. Abszolút nincsenek tapasztalataim vele. Mennyire termel plusz hőt a vezetékmentes töltés? Nem károsítja jobban az akkut, mint a kábeles? Arra gondoltam, hogy éjszaka inkább vezeték nélkül tölteném. Nem is baj, ha lassabb. 5-6 óra alatt lenne ideje feltöltődni. Esetleg tudnátok ajánlani töltőt? Nem kell, hogy feltétlenül samsung legyen. Persze csak ha valóban nem főzi meg töltés közben a telefont.
-
klaya86
senior tag
-
klaya86
senior tag
válasz leslien #9792 üzenetére
Nálam is 3 GB körül eszik üresen a rendszer. Mellé ahogy látszik 3 Gb a 7 nyitott alkalmazás, amiből az egyik a Cod mobile. A maradék 2 GB még mindig lehetővé tenné 3-4 alkalmazás futását a háttérben, de semmi szükségem 10 alkalmazásra egyidejűleg. Illetve 100%, hogy rövid időn belül be is zárná a felét a rendszer az energia takarékosság miatt.
-
klaya86
senior tag
Nálam is az egyik szempont vásárláskor a design volt. Untam már a tucat szappantartó formát. Vagy ívelt, vagy lapos a kijelző, de a szappantartó forma az adott. Ez a szögletes viszont nekem nagyon bejön. Egyedi, férfias, sokkal innovatív a megjelenése.
-
klaya86
senior tag
válasz tylerddd #9794 üzenetére
Nekem is feltűnt. Megnéztem a képernyő időt. Eddig 50%ig bőven 4, de akár 5 óra képernyő idő volt. Tegnap és ma 3 óra. Ugyanolyan felhasználás mellett. Nem valami biztató. Pedig elvileg csak egy biztonsági frissítés. Akku statisztikában semmi extra, ami esetleg pluszban merítené.
-
klaya86
senior tag
Ne így legyen. Ezelőtt realme gt2 prom volt. Ott is azért az új főverzió megnyírta nálam 20%al az üzemidőt. A jóból lett átlagos. Viszont kárpótolt, hogy fél óra alatt feltöltött. Így nem zavart. Az ultra viszont bő egy óra, mire végez a töltéssel. Itt azért lehet zokon esne, ha a frankó üzemidőt elbaszná a Samsung. Sajnos az s21fe-m esetében volt erre is példa. Holnap megy egy wipe cache, remélem segít.
-
klaya86
senior tag
Wipe cache megoldotta az merülés problémát.[ Szerkesztve ]
-
klaya86
senior tag
Lehet naív vagyok, de azt hittem, hogy 5 kilóért vesz telefont, az törekszik arra, hogy vigyázzon rá és mondjuk egy fólia a kijelzőre alap. De úgy látszik nem vagyunk egyformák. 😃 Én alapból próbálok vigyázni a dolgaimra. Telefon esetében pl a kijelző védelme nálam alap. Engem a kijelzőn a legapróbb karc is idegesít és zavar. Pont emiatt alap egy üvegfolia vagy fólia. Cserébe gyakorlatilag új állapotban adom el a telefonjaimat. Jelenleg samsung gyári fólia van fent, karcok ellen tökéletes.
-
klaya86
senior tag
Még nem találták fel azt az üveget, ami nem karcolódik és nem is törik. És ez független attól, hogy mennyibe kerül az adott telefon. Én nem hiszek a gorilla glass marketing dumának ezért védem a kijelzőt, főleg hogy nem olcsó egy másik bele. Ez a gorilla glass dolog szerintem évek óta abban kimerül, hogy próbálnak játszani az arányokkal. Legyen puhább az üveg és ne törjön olyan könnyen, vagy legyen keményebb, karcállóbb, cserébe jobban reped. Ezt masszírozzák már jó pár éve. De csodák,vagy legalábbis valódi innovatív megoldást nincs még. Ahogy egy másik akku technológiára is, egy másik üvegre is várok már rég. De egyenlőre semmi. Úgyhogy marad a védelem, a gorilla glass level 99 meg jól hangzik, aztán ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Revolut
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- DIGI kábel TV
- PlayStation 5 Pro teszt
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÚJ Xiaomi 14 12GB/512GB Fekete okostelefon ÚJ
- iPhone 15 Pro Max 256GB! 2027 Gari! Számla! Ajándék 20W Adapter!
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - független, doboz, garancia
- iPhone 14 Pro Max 1TB! Karcmentes! Üvegfólia! Apple Számla!
- Iphone 11PRO MAX 64GB FEHÉR használt telefon, új készülék vásárlása miatt eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest