Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32701) Antonius1978 válasza kekeeci (#32699) üzenetére


Antonius1978
addikt

Igy tanultam meg gyorsan irni a Gyaloglo.hu chaten 15 eve, aztan meg ritka kiveteltol eltekinve nem kellett magyar ekezetes betukkel irjak (nalunk a roman a hivatalos nyelv), raadasul igy tudok nagyon gyorsan irni (nem kell nezzem a billentyuzetet), es mivel a magyar ekezeteket nem kellett hasznaljam, nem szoktam hozza, sot, idegesit hogy olyan balfasz helyeken vannak (felreeso helyen), ezert unom hogy ekezetesen irjak. :D

Viszont a Chernobyl Chronicles COP modot, aminek nekilattam, hogy leforditsam, azt mar rendesen ekezetesen irom, nem is hinned, hogy mennyi plusz idot felvesz...

(#32702) Sensut


Sensut
őstag

Játszik valaki a Wind Of Time moddal erre felé? Hát tudjátok meg, hogy oltári jó ez a mod, csak ajánlani tudom mindenkinek! Teljesen új sztori angol fordításban, amolyan időutazós, amikor a tudósok visszaküldenek az időben - egész odáig amikor még pld. Vasiliev él Yantaron -, hogy megoldjál egy bizonyos problémát (nem lövöm le a poént). Ami tetszik benne marhára, hogy minden pályát módosítottak többé-kevésbé, és így nem a szokásos SOC pályákat kapjuk, ahol minden modban még a fűszálak is ugyanazok. A Spectrum Projectben volt még így. A legjobb a Bar területe, ahol a 100 Rads Bar nem a szokásos helyén van, hanem az általunk Vadvidékként ismert Rostok külterületén. De ezt az építkezési területet is úgy elváltoztatták, hogy órákba telt mire kiigazodtam rajta, azon a viszonylag kis pályán :D . A küldetések szép tiszták, könnyen lehet igazodni bennük és azok sem szokványosak. Nem tudom meddig juthattam benne vagy hogy mekkora a mod egyáltalán (ez állítólag egy trilógia első része), most értem át a Raktárakhoz és ott túl vagyok egy váratlan mutánstámadáson, de totál leköt a játék. Majd még írok róla, ha befejeztem, de addig is ajánlom tiszta szívből, mert nagyon jó játék! :)

(#32703) SaGa59 válasza Antonius1978 (#32700) üzenetére


SaGa59
őstag

Ha fent van a notepad++, abban érdemes fordítani is, nem kell a LO.

Beolvasod a szöveg fájlt, és átállítod a kódlapot a Kódolás, Karakterkódolás, Közép-európai, windows-1250-re. Ha angol a forrás, ennyi elég is. Ha orosz, akkor trükkös a dolog, mert a cirill karakterek windows-1251-es kódlappal olvashatók, emiatt kellett két makrót készítenem, gyorsbillentyűvel, ezekkel oda-vissza váltok a két kódlap között. Meg van még pár makró, olyanok, mint az orosz idézőjelek « » beillesztése egy szó két végére egy gombnyomásra és hasonlók. Ha ki akarok emelni valamit a szövegben (pl a klánok nevei) és mivel nincs dőlt szedésre lehetőség, ezzel autentikusabb. Csak figyelni kell rá, mert magyar szövegben ezek a „belső” idézőjelek, amikor egy idézeten belül további idézet van, de nálunk fordítva kell használni, a » a nyitó és a « a záró, oroszul fordítva van és ez a „fő” idézőjel páros.

Ha azért Libreoffice-ban fordítasz, mert használod a helyesírás ellenőrzőjét, nincs rá szükség, A Notepad++ DSpellCheck bővítménye pont úgy megteszi és az is a LO szótárát használja, csak neked kell hozzáadnod. Ha felmész a gdrive megosztásomra, találsz egy Notepad++ könyvátrat, abban benne van a szótár, amit be kell másolni, a bővítmény mellé, nálam a "C:\Users\saga\AppData\Roaming\Notepad++\plugins\config\Hunspell" könyvtárba. A dic és az aff fájl kell, az oxt az ezeket tartalmazó LO bővítmény, egy zip.
A szótárat bővítheted, pont mint a LO-ban. Gyakorlatilag ugyanazt a hunspell eljárást használja mind a két program. Ráadásul a Notepad++−ban azt is könnyebb észrevenni, ha sikerül valamelyik xml tag-et elrontani, nem fognak stimmelni a blokkok.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#32704) Telda


Telda
addikt

Hali!
Nem emlékeztek véletlenül hogy melyik SGM mod az, amelyikben 2-3 alpha csapat is van egy kupacban, meg mutánsokból is többszöröse mászkál?
Most így elsőre az Enot-ra gondolnék de nem vagyok benne biztos, pedig anno sokat játszottam vele.

(#32705) awacs válasza Sensut (#32702) üzenetére


awacs
tag

Igen én játszogatok vele.Csak az a baj hogy angol,én meg sajnos nem beszélem.Egyébként szerintem is király mod.Csak soxor kellett Antonius segítségét kérnem,mert Ő már végigvitte,meg tud angolul.

(#32706) rétisün válasza Telda (#32704) üzenetére


rétisün
veterán

úgy emlékszem, mindegyik sgm variánsban találkoztam egy helyen több alpha csapattal egyszerre. amúgy ebben a hsz-ben van róla szó, hogy lehet az alpha csapatok számátváltoztatni, ha kevesled, piszkálj bele kicsit :D
az is igaz, hogy általában jó (és drágán eladható) fegyverekkel vannak felszerelve, sőt amikor kezdtem az sgm modokat, olyan verziót kezdtem (talán volt benne még egy gun-mod), amit pont azért nem is játszottam végig, mert túl jól álltam már zatont elhagyva anyagilag is, fegyverekkel is, nagyon könnyű lett :B

[ Szerkesztve ]

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#32707) Telda válasza rétisün (#32706) üzenetére


Telda
addikt

Megtaláltam, a Braz volt az. :K

(#32708) awacs válasza Telda (#32707) üzenetére


awacs
tag

Van hozzá magyarítás?Nincs hozzá linked véletlenül?

(#32709) Antonius1978 válasza SaGa59 (#32703) üzenetére


Antonius1978
addikt

Abban az allomanyban 1251-es kod volt felul, azt kezzel atirtam 50-re, es a kodlapot is megvaltoztattam, es amikor elinditom a jatekot, akkor a magyar ekezetes betu helyett cirill karakterek vannak, nem tudom hogyan lehet helyesse tenni.,.

(#32710) SaGa59 válasza Antonius1978 (#32709) üzenetére


SaGa59
őstag

Küldd el pü-ben a fájlt, megnézem. Illetve azt nézd meg, mi van beállítva a localization.ltx font_prefix sorában. Cirill karakterek csak akkor jelenhetnek meg, ha üres, vagy az egyelnőség jel után pontosvessző áll és nem a _cent vagy a _west. Az elsőnél kapsza magyar betűket, a másodiknál ékezet nélkülieket, ha üres, akkor cirilleket.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#32711) Telda válasza awacs (#32708) üzenetére


Telda
addikt

Itt megtalálod. :K

(#32712) awacs válasza Telda (#32711) üzenetére


awacs
tag

Köszönöm,de nekem valamiért nem tölti le.

(#32713) rétisün válasza awacs (#32712) üzenetére


rétisün
veterán

pedig jó a link, működik is a letöltés.

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#32714) awacs válasza rétisün (#32713) üzenetére


awacs
tag

Igen,tudom.Nekem mégis ezt írja ki:a kiszolgáló nem található.Én sem értem.

(#32715) kekeeci válasza awacs (#32714) üzenetére


kekeeci
senior tag

Szívesen szétnéznék egyszer a gépeden, mert ennyi problémával együtt élni már művészet.

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#32716) awacs válasza kekeeci (#32715) üzenetére


awacs
tag

Most volt 3 napig szerelőnél.Meg pl. a 3 stalker alapjátékot végig is nyomattam.Sőt.Akár a Mad maxet vagy a Fallout 4-et( kiegészítőkkel)is simán letöltöttem és végigjátszottam.Úgyhogy nem problémázok ezen.A Wind of Time is lejött,most azzal játszom.

(#32717) awacs válasza kekeeci (#32715) üzenetére


awacs
tag

Egyébként köszi!

(#32718) Balathruin válasza awacs (#32716) üzenetére


Balathruin
veterán

Csak úgy megsúgom hogy a szerelők sokszor töredékét tudják mint egy informált felhasználó, cserébe irreális pénzeket kérnek olyanokért amiket ingyen megoldhatnál és nem 3 nap, hanem pár óra alatt.
Szerelő az olyan 15+ éve ért valamit amikor nem tudtál egyszerűen informálódni és a hardver is bonyolultabb volt. Főleg úgy nem értelek, hogy ez egy számítástechnikai fórum.

(#32719) Telda


Telda
addikt

Kipróbáltam a call of chernobyl-t, de nekem valami iszonyat sötét. Állítottam az időjáráson is és hiába derült az ég, akkor is olyan mintha majdnem este lenne, lehet ezzel valamit kezdeni?

(#32720) Balathruin válasza Telda (#32719) üzenetére


Balathruin
veterán

Milyen renderen van? Azt hiszem Dx9 a legsötétebb.
Van pár beállítás ami segít, ki kell tapasztalni. Nálam világosítva van a lumscale és a tonemap is. Elsőnek a gammát próbáld meg konzolból .05 értékenként növelni, esetleg kicsit a kontrasztot is emelheted, elég színtelen a játék.

(#32721) Telda válasza Balathruin (#32720) üzenetére


Telda
addikt

DX11-en indítottam, próbáltam a gammán és a fényerőn korrigálni, picivel jobb lett, de valahogy nem az igazi.
A CoC-hoz létezik amúgy külön angolosítás? Mert youtubeon az egyik videó alatt találtam egy CoC packkot, felraktam, csak hát teljesen orosz.

(#32722) Balathruin válasza Telda (#32721) üzenetére


Balathruin
veterán

Fényerőt nem éri meg piszkálni, nagyon csúnya lesz.
Konzolból, játék közben nyomj pause-t akkor látod a lumscale állításokat.
r2_sun_lumscale 1.5-2.0 köztre emeld meg ha nagyon sötét a játék. a többit nem érdemes piszkálni, hanem a tonemapot kell átírni: r2_tonemap_middlegray értéket emeld meg 1.1-1.2-re.

A modot nem tudom megnézni, jelenleg 2 érdekes orosz modról tudok, amúgy a játék 100%-ban angol fejlesztésű, oroszra van hivatalos fordítás csak. Addonok is szinte mind angol nyelvűek.

(#32723) Telda válasza Balathruin (#32722) üzenetére


Telda
addikt

Köszi, azért így érezhetően jobb lett :).

(#32724) awacs válasza Balathruin (#32718) üzenetére


awacs
tag

Igen.Igaz.Tudom.Egy másik szerelő pl. kihagyott egy ventillátort a videókártyámról. :D

(#32725) awacs válasza Telda (#32719) üzenetére


awacs
tag

Ehhez nincs linked véletlenül?

(#32726) Sensut válasza awacs (#32705) üzenetére


Sensut
őstag

Wind Of Time: befejeztem. Ez nem is csak egy mod, hanem egy teljesen új játék és annyira jó, hogy képtelen voltam abbahagyni. Nem is tudom hol olvastam, hogy ez egy trilógia első része, de ez a rész (ha tényleg csak rész), akkor teljesen kerek és semmiféle utalás nincs a végén bármilyen folytatásra. Legalább annyira hosszú, mint a SOC alapjáték, a COP-nál pedig hosszabb. Egyáltalán nem COP pályákon játszódik és a végén derül ki, hogy azokra a pályákra az átjárókat még csak ez után nyitották meg a Zónában, a történet szerint. Number 1 a sztori, le a kalappal a modderei előtt, akik vannak összesen legalább 25-ön! Egyetlen probléma vele a kicsit gyakori memóriahiány miatti crash a Bar és a Katonai Raktárak pályákon, de túlélhető. Erre készült is egy külön indító fájl, de még az sem oldotta meg a problémát teljesen. Ezért mindenképp megérne egy revíziót a játék mert kár, hogy ilyen probléma árnyékolja be ezt a kiváló produkciót. Egyetlen egy hibával találkoztam a vége felé Radaron, egy mellékfeladatban, amikor segítenem kellett volna a Szabadságosokat kimenekíteni egyik társukat a monolitosok fogságából. Itt a felmentő sereg valamiért nem akart utánam jönni és hiába szabadítottam ki egyedül az foglyot, az nem reagált semmire. Kipróbáltam több lehetőséget is, de semmi sem segített. Viszont szerencsére van a feladat ajánlatában egy visszautasító válaszlehetőség is, ami teljesen annullálja a feladatot, úgyhogy ezt nem kell elvállalni és nem történik semmi, a sztori megy tovább. Egy szó, mint száz: ezt a modot játszani kell!

[ Szerkesztve ]

(#32727) awacs válasza Sensut (#32726) üzenetére


awacs
tag

Ügyes Vagy!Te is beszélsz angolul?Remélem majd folytatják,mert tényleg jó kis játék.A fogollyal mi sem tudtunk mit kezdeni.Tetszett hogy ez soha nem dobbált ki.

(#32728) Sensut válasza awacs (#32727) üzenetére


Sensut
őstag

Hát épp azt mondom, hogy a sztori szerint nincs folytatás. A végén a film ügyesen lezárja a történetet és annyi. Tulajdonképpen ez után kezdődik az összes ismert Stalker történet, de ennek folytatása nem is tudom mi lehetne. Talán egy más elágazás valahol a történetben? Majd elválik, ha tényleg folytatják. Bár csak úgy lenne :)

(#32729) awacs válasza Sensut (#32728) üzenetére


awacs
tag

Lehetséges.De ha tényleg egy trilógia első része,akkor remélhetjük a folytatást;Bár a stalker 2 sem lenne rossz. :D

(#32730) Blizzardking válasza Sensut (#32726) üzenetére


Blizzardking
őstag

Remek, épp valami jó kis modra vadásztam, legjobbkor írtad a hsz-t! :R
Az SWTC addont és a HD model addont érdemes leszedni hozzá?

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#32731) Sensut válasza Blizzardking (#32730) üzenetére


Sensut
őstag

Tartalmaz egy csomó add-ont, nem kell hozza semmi.

(#32732) Antonius1978 válasza Sensut (#32731) üzenetére


Antonius1978
addikt

Foldi, te hogy oldottad meg Lukash kuldeteset ? Aki a szabadsag bazisrol megy az adatokkal hogy eladja ? Az nekem nem sikerult, a ficko halott volt a limanszki hidnal amikor kovetni probaltam.

(#32733) awacs


awacs
tag

A Slayer moddal játszom.Nincs is vele gond,amíg fel nem telepítem a magyarítást(a Call of Pripyaté),akkor egyből kidob.Nem tudjátok hogy oldjam meg?

(#32734) awacs válasza awacs (#32733) üzenetére


awacs
tag

X-ray exe működése leállt.Ezzel dob ki.Majd:A crash has been detected by Bugtrap.

(#32735) kekeeci válasza awacs (#32734) üzenetére


kekeeci
senior tag

A logfájl végére mit ír?

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#32736) Telda válasza Sensut (#32726) üzenetére


Telda
addikt

Az élménybeszámolódon felbuzdulva én is leszedtem, de kb. 5 percenként leáll a játék. A .bat fájllal indítottam, de szerintem ez nem memória túlcsordulás, inkább csak sima win kifagyás.

(#32737) awacs válasza kekeeci (#32735) üzenetére


awacs
tag

Melyikre gondolsz?Hol van?

(#32738) awacs válasza kekeeci (#32735) üzenetére


awacs
tag

* [win32]: free[3812744 K], reserved[77980 K], committed[303516 K]
* [ D3D ]: textures[64 K]
* [x-ray]: crt heap[98669 K], process heap[17706 K], game lua[2144 K], render[179 K]
* [x-ray]: economy: strings[8072 K], smem[0 K]
Input: 1
Config-file [c:\users\gyula\docume~1\stalker-cop\user.ltx] saved successfully
Destroying Direct3D...
* RM_Dump: textures : 3
* : 1: ui\ui_actor_hint_wnd
* : 1: ui\ui_actor_multiplayer_game_menu
* : 1: ui\ui_common
* RM_Dump: rtargets : 0
* RM_Dump: vs : 1
* : 3: null
* RM_Dump: ps : 1
* : 3: null
* RM_Dump: dcl : 0
* RM_Dump: states : 1
* RM_Dump: tex_list : 3
* RM_Dump: matrices : 0
* RM_Dump: lst_constants: 0
* RM_Dump: v_passes : 3
* RM_Dump: v_elements: 3
* RM_Dump: v_shaders : 3
refCount:pBaseZB 1
refCount:pBaseRT 1
DeviceREF: 5

Ez lenne az?

(#32739) Balathruin válasza awacs (#32738) üzenetére


Balathruin
veterán

Igen, de ez a vége? Semmi hibát nem ír. Fatal error és/vagy stack trace van a végén ha kidob.

(#32740) Blizzardking válasza Telda (#32736) üzenetére


Blizzardking
őstag

Én is szenvedek vele. Próbáld meg a fűárnyékokat kikapcsolni, és az SSAO-t is átmenetileg. De nekem is rengeteget crashel.

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#32741) Balathruin válasza Blizzardking (#32740) üzenetére


Balathruin
veterán

Várj vele kicsit, most olvastam moddb-n hogy pár nap múlva megcsinálják az új patchet.

(#32742) ' Tzs , válasza Sensut (#32702) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Jó ajánlás, de amíg nem tud magyarul - márpedig csak úgy nem fog tudni :) - számomra tabu a téma.

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#32743) Blizzardking válasza Balathruin (#32741) üzenetére


Blizzardking
őstag

Egész jól sikerült beállítani. User.ltx-et feltegyem valahová?

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#32744) Balathruin válasza Blizzardking (#32743) üzenetére


Balathruin
veterán

:F
Nekem nem kell user.ltx

(#32745) Blizzardking válasza Balathruin (#32744) üzenetére


Blizzardking
őstag

Nem neked, Teldának. Vagy bárkinek akinek fagyogat. Csak neked ment a válasz mert így egyszerűbb volt :R

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#32746) kekeeci válasza awacs (#32738) üzenetére


kekeeci
senior tag

Ennyi az összes?
Ezek szerint a játék el se tud indulni, valószínűleg nem kompatibilis vele a fordítás, szedd le róla.

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#32747) Telda válasza Blizzardking (#32745) üzenetére


Telda
addikt

Felrakhatod, köszi! :R

(#32748) awacs válasza kekeeci (#32746) üzenetére


awacs
tag

Így van.Akkor angolul kell játszanom vele?Szomorú.De köszi!

(#32749) Sensut válasza Antonius1978 (#32732) üzenetére


Sensut
őstag

Az meg hogy került a limanszki hídhoz? Én ott kaptam el a farmnál ahol a banditák tanyáznak. Ott sopánkodott az átjáró felé. Ez lényegében hasonló feladat arra, ami eredetileg a SOC-ban is van, amikor le kell fülelni az összeesküvést, aztán leszedni az árulókat. Még mielőtt a zsoldosokhoz ért volna, leszedtem, majd a társait is. Kellett tőle Lukashnak egy pendrive, ha jól emlékszem.

(#32750) Antonius1978 válasza Sensut (#32749) üzenetére


Antonius1978
addikt

En ugy olvastam, hogy deritsuk ki, hogy kiknek ad informaciot at/el, es en nem lottem le, mielott a zsoldosokhoz ert volna, aztan ott elfutott, leszedtem a zsoldosokat, es utanna, at a Voros Erdobe, es ott palyavaltaskor mar a hid elott fekudt.Esetleg majd ujrajatszom azt a reszt, vagy teljesen ujrajatszom a jatekot is amint tehetem.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.