Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Adott egy Asus RT-N12D1, amelynek a nyakába akasztottam egy 120-s Telekom netet, mert emlékeim szerint 300 Mbps-t tud, de menet közben rájöttem, hogy erre csak wifin képes azt is csak elvben... Most ott tartok, hogy kábelen max 90 Mbps-t tudok kipréselni belőle, és wifin sem megy feljebb, pedig a vevő ott van tőle pár centire. Ennyit tud szegénykém?
Netkapcsolat rendben, a Telekom router kötve a gépet megvan a 125/10 Mbps.
-
válasz
maxima
üzenetére
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
-
maxima
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Ha mégis gond lesz és cserére kerül a sor akkor hasonló tulajdonságokkal
és árcédulával bíró Asus routerek közül még melyik az ajánlott?Esetleg pl AC55U AC58U ?
A dual stack kezelés alapkövetelmény .
-
maxima
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
A gyári legújabb.
-
-
maxima
tag
Sziasztok!
Az Asus routereket jobban ismerőket kérdezném, hogy mennyire
jellemző, hogy a wifi úgy áll le mindkét frekvencián, hogy az ssid-t
látják a készülékek de csatlakozni nem tudnak?Nincs egy hónapos az Asus AC66U és ma előadta a fentit és
csak ki/be kapcs hatására "gyógyult" meg.Szerintetek ebből előbb-utóbb garos javítás/csere lesz?
Köszi. -
arn
félisten
jo hogy leszedtem a gyari firmwaret, par verzio ota tudja a smart connectionst
auto megkeresi a legoptimalisabb csatornat. -
-
mezis
félisten
Én a bioprocesszorral vezérelt csatorna beállítást javaslom. Aztán időnként újra szétnézni az éterben.
-
arn
félisten
wifi csatornavalasztassal lenne gondom. a gond, hogy az 5ghzes halozatot nem latjak az androdios kutyuk, ha autora allitom a routert, csak az ipad, pck, stb. meg nem csekkoltam vegig az osszeset, a magasabbak nem mukodtek (15x), csak a legkisebb (asszem 36). a router egy netgear r7000 + xwrt (asus fork) firmware.
hogy mukodik pontosan az autobeallitas a csatornavalasztasnal? milyen gyakran scanneli a router, hogy melyik lenne az optimalis? erdemes eroltetni az autobeallitast, vagy erdemesebb kitesztelni? csak azon aggodom, hogy vki a szomszedba koltozik, aztan lehet agyonvagja a manualis beallitasomat.
-
-
BoB
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Telekom Italia
-
-
BoB
veterán
Hello
Most lett aktiválva a szupergyorsnak hirdetett (100/100)üvegszálas net.
Elég trágya (19/3).
A net telefonvezetéken jön a a lakásba. Hogy van ez? Egy darabig optikás aztán nem? Jó nagy rész lehet sima vezeték...
VDSL Link Downstream Upstream
Connection Speed 31496 kbps 3144 kbpsLine Attenuation D0( 15.1) D1( 33.5) D2( 50.2) dB U0( 6.2) U1( 34.6) U2( 39.1) U3( 50.0) U4(N/A) dB
Noise Margin D0( 27.5) D1( 27.4) D2( 0.0) dB U0( 22.7) U1( 21.6) U2( 21.7) U3(N/A) U4(N/A) dB -
=Thor=
tag
Kábel vadiúj CAT6 és S/FTP CAT7 (de a régiek is 5E-k). Törés nincs, végződések is rendben.
Router nélkül 480-505 Mbit között mér a speedtest.
(Az egy másik dolog, hogy az 1000-es net miért csak 500. Gondolom ezt a digivel kell lemeccselni...)
Azt nem értem, hogy miért csak fele akkora a sebesség a v3-on, mint a v1-en?
-
=Thor=
tag
Sziasztok!
20 perccel ezelőttig TP-LINK1043 v1-em volt, gyári firmware. Lemértem 20 perce, 95/95 Mbit sebesség jött át.
Diginet 1000 miatt cseréltem v3-ra, most mérem frissiben: 50-60/95Mbit-et mérek.Mit rontottam el?
-
-
SzegR
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
(a Tenda switch) csak folyamatosan villog az összes led egyszerre, mindentől függetlenül, és a switch nem is működik - reset nincs
Mit jelent ez a villogás? -
kezo0
addikt
válasz
VásRló
üzenetére
Szia,
fogalmam sincs, milyen lehet az a UPC-s eszköz (Mediatech márkáról még nem hallottam, legalábbis a kábeles UPC-nél), de ha bridge módba tetted, akkor az ugye egy HGW, azaz egy modem-router kombó. Ezeknél pedig rendszerint a 192.168.100.1-es cím szokott működni bridge módban. Esetleg kipróbálhatnád. -
VásRló
tag
Sziasztok
Van egy csodálatos Mediatech routerem, amit a UPC adott, de használhatatlanul gyenge jelet ad a másik szobába, ahol a pc van, így fogtam a régi routert (TP-LINK WR340GD) és beállítottam a bridge módot a menüjéből.. Így már jobb a vétel. Viszont nem lehetett le jelszavazni bridge módban, csak wps-sel, amit én nem akartam. Viszont most már valamiért a menübe se tudok belépni a 192.168.1.1-gyel. Az adapterbeállításoknál néztem egy ip címet, ami elvileg a tplink routeremé lett, amit a mediatech adott neki, de azzal se lépett be. Nem tudom lejelszavazni a hálózatomat, és belépni a régi routerem menüjébe, lehet tenni valamit? -
vizimento
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Akkor folytassuk a router ajánló topikban, és ajánlj nekem kérlek pár lehetőséget...
- 2,4 és 5Ghz is használok
- legalább 2db USB portja legyen (előny ha egyik USB3, mert 2.5" HDD lesz rákötve, és annak erősebb a tápja és nagyobb az elérési sebesség)
- WAN felőli sebességet elég a 4G maximumához igazítani
- Wifi jelerősség legyen elég egy 70m2-es téglaház mindkét emeletének lefedéséhez (ASUS megtette) -
-
vizimento
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És mi lenne az a kerülőút?
Másik stick? Másik router? -
-
Kobun1980
aktív tag
-
Kobun1980
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit elakadtam egy kamera rendszer tavoli eleresevel kapcsolatban, es ugy nez ki, hogy a router beallitasaival lehet a gond. Hatha valakinek van egy otlete...
Szoval: adott egy asztali rogzito, melyet egy TPLink wr843 routeren keresztul egy, a haz uzemeltetoje altal kiosztott IP cimmel, alhalozati maszkkal, default gateway-el, dns1,2-vel uzemel.
Ezt szepen a WAN beallitasokba felvettem es letrehoztam LAN oldalon egy IP cimet.
A rogzitobe ezt allitottam be, illetve ehhez tartozo alhalozati maszkot, de az IT-s javaslatara az o dns1,2-juket.
A rogzito a 89-es,8000-es,554-es portot hasznalja.
Ezeket a router port forwardingba felvittem.
A rogziton meg engedelyzni kell a DDNS szerver elereset, eszkoz domain nevet...A routerre wifin csatlakozva a 89-es porton elerem a feluletet, azonban az altaluk adott IP cim 89-es portjan mar allitolag nem lehet, es a rogzito sem tud felcsatlakozni a gyarto szerverere, hogy felvigyem a domaint.
En azt gondolom, hogy az o belso halozatukon nem jutok at, ok pedig azt allitjak, hogy nekem kellene a routeren allitani.
Otlet esetleg valakinek?
Elore is koszi. -
vizimento
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És mi okozza? A router és a stick nem kompatibilis? Másik stickkel jó lenne? Vagy a routert kéne lecserélni?
-
SzegR
csendes tag
Tenda SG50 5-Port Gigabit Switch ami szünetmentesen van, áramszünet után az összes led folyamatosan villog. Lehúztam, vártam, visszadugtam, utána is csak villog, akár csatlakozik a LAN hálózatra, akár nem.
Mit kéne tennem, kipróbálnom. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Hello!
Erre nincs ötlete senkinek? Azt látom, hogy van a routerben DHCP konfiguráció, de megoldható ez benne?
Vagy a Windows-os gépen kellene mókolni valamit?

-
-
vizimento
senior tag
Van egy ASUS RT-AC56U routerem. Ha a Dlink DWM-222 stickemmel egyből a gépemre csatlakozok, átlag 50/40Mbps a sebesség, ha pedig a routerbe dugom, és wifin csatlakozok a routerhez, ez leesik kb 9/2-re.
Egy helységben vagyok a routerrel, így se a mobilnet térereje nem változhat a gépen/routeren használva, és a router-gép közti wifi kapcsolat is maxon van...
De akkor mi lehet a gond?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee
üzenetére
Noh..
Ismerősöm megcsinálta a routeren belül a diagnosztikát, és úgy néz ki, hogy elindult a média szerver, plusz a samba is (féligmeddig).
Azért féligmeddig, mert felcsatolni fel lehet win alatt a megosztott meghajtót, a router-t viszont nem tudtuk megnyitni hálózaton belül.
-
VW
aktív tag
Van egy ASUS RT-N12D1 routerem. Hibátlanul működik, viszont feltűnt hogy a WAN(nagy kiterjedésű hálózat) LEDje folyamatosan villog, ami a leírása szerint adatok sugárzását/fogadását jelenti.
Viszont nem marad abba a villogás,ha kikapcsolom a gépet,és telefonon is megszakítom a wifit. Tehát elvileg megszűnik az adatforgalom. Idegen sincs rácsatlakozva.
Másnál is így működök a routere vagy adatforgalom nélkül folyamatosan világít? -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
ASUS RT-AC55U Router-en be lehet állítani, hogy a LAN-on melyik gép legyen fixen mindig a master browser?
(Vagy valami trükkel esetleg?!)Lehet megoldaná a dolog egy elég régóta húzódó gondomat.
Vagy ha a router-el nem megoldható van valami más módja?
Lényeg: Egy Win 7-es gépről osztanék meg mappákat az Android-os Media Box-om számára, az viszont nem látja "magától" a LAN-on a Win 7-es gépet. Erre javasolták, hogy ezt a master browser-es beállítást próbáljam meg, mert lehet az kavarhat be.Köszi!

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az tiszta sor, most sem az van fent, hanem egy régebbi. Akkor arra rátesszük majd, teszünk vele egy próbát, hátha segít.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hm, értem, köszi. Okaj, egy próbát megér.
Ugyan úgy lényegében be kell tallózni neki firmware update menüpontból, és feltolja? És ezek után ugyan így visszatelepíthető a gyári?
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem nagyon Custom-oznám, ha nem muszáj, plusz c sak egy zsír új router. Gondolom illene mennie gyári firmware-rel is.
Olvasagatva az Asus fórumokat több modellnél is van/volt hasonló gond. Gondoltam arra is, hogy visszább mennék régebbi szoftverre, hátha valamelyiknél megindul. Csak nem tudom, hogy, bármilyen szintig lehet downgrade-elni?
AZ a baj, hogy nem tudom, hogy melyik volt rajta gyárilag, mert ugye megszokásból engedtem frissíteni.
-
válasz
ronaldo
üzenetére
Az Ubee is dual band de nem szimultán vagyis egyszerre csak az egyik sávot tudja használni, a TP-Link pedig szimultán dual band vagyis egyszerre tudja használni mindkét sávot.
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját?
Milyen csatornára van állítva a router?
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?#30442 hackeeeee
CFW-vel is lehetne egy próbát tenni. -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Egy ismerősömnek vásároltunk egy Asus N18U router-t.
A router tökéletesen működik, viszont a média szerver és a hálózati megosztás egyszerűen nem hajlandó működni benne.

A legfrissebb firmware-rel, 3.0.0.4.380.2717 -tel nem is volt hajlandó használni az USB-s külső HDD-t, állandóan azt írta rá, hogy leválasztva.
A 3.0.0.4.378.9545 -tel működik, látja a HDD-t, viszont hiába kapcsolom be a média szervert, vagy a megosztás, lényegében nem történik semmi. A média szervernél annyit ír a HDD-re, hogy idle, és a TV sem látja a média szervert. Hiába adok hozzá mappát, elmenti, és kész, nem scanneli a hdd-t.
Próbáltuk 2.0-ban, 3.0-ban, 2.5", 3,5" hdd-vel, semmi.Mit csináltunk rosszul? Próbáltunk hard resetet, még régebbi firmware-t, minden mást, de semmi.. Esetleg hibás lenne?
Az 56U-m után bátorkodtam cimborának Asus-t ajánlani, és kicsit kellemetlenül éreztem magam, hogy nem akar rendesen működni.

Átnézve a firmware-eket, egyik sem hozott javítást a média szerverhez, így nem tudom, hogy mi tévők legyünk vele.
-
ronaldo
őstag
Elakadtam.
UPC 120/10-es net, eddig az általuk adott Ubee modem+router volt használatban. Ez nem dual bandes, s mivel az eszközeim 50%-ban ac-sek csak, ezért kell az n is. Ubee router módban ac-n szépen hozta 90-125mbit/s között az értékeket. N módban sokkal kevesebbet, mobilokkal pl. max 40-et, néha-néha notebookkal 60-80mbit/s.
Vettem ma egy TP Link Archer C7-et (v2), ez dual bandes. Kábelen tökéletesen jön a 120/10mbit/sec. (Egyúttal az Ubee bridge módba került).
Viszont n és ac módban is tetű lassú a TP Link, 20 meg 35mbit/s közötti sebességek jönnek. Két ac-s notebookkal próbáltam, mindegyik elég új (néhány hónaposak), klasszik Intel wifi vevőt használnak.
Erre már mondanám azt, hogy valami konfig szarság van a TP Linkkel, amit nem tudok, viszont meglepetésemre a mobilomon (LG V10) meg hozza magát, 110-120mbit/sec körüli értéket ad a speedtest.
Mi lehet a probléma? A router 2 méterre volt a mérések során, szemben ülök vele.
Amit tettem: csatornákat módosítottam, semmi. Felraktam a legfrissebb firmware-t, semmi. Más ötletem nem nagyon van.
-
-
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És a reset után nem kell a Telekom segítsége ugye?

-
-
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ha átírom az elérését akkor sem?
Ha külön dugom rá akkor sem érem el, mi van ha mindenképp elkéne érnem? Reset?
-
-
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Az alapján megcsináltam.
Valamiért ledobálja a PPPoE kapcsolat, 10-12mp-ig működik, majd ledobja, és próbál vissza aztán újra..

Meg a másik hogy most a DHCP meg minden a D-Link 192.168.1.253 címmel, a TP-Link 192.168.1.252 , ezt mind kettőt elérem, de az ONT-t 192.168.1.254 címmel már nem érem el...

Mit állítsak át? Tegyem le 251-re?

Meg 5/1x megvan a 907 mbit/s, de amúgy annyinál meg is áll, míg az ONT tudott 940-950-et, és legtöbbször meg valamiért ennyi:
-
zoli121
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Azért köszönöm a segítséget

-
-
zoli121
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És ha szerzek egy másik TP-Link routert ami kábelen csatlakozik a modemhez majd erről a routerről lövöm tovább a jelet az AP-re ugye ami a következő eszköz a hálózatba? Meg a gyári antennát is visszaraknám.
-
krealon
veterán
válasz
zoli121
üzenetére
"Az R2 pedig értelemszerűen az R1-től kapja a jelet. Ez egy 2 antennás router aminek az egyik végéhez egy külső antenna van csatlakoztatva ami szórja a netet a másik házba. Tökéletesen működik egyetlen dolgot leszámítva hogy az access point naponta képes megfagyni legalább 2x így újra kell indítgatni"
Ha asszimetrikusan hasznalod az antennakat, miert csodalkozol, hogy nem mukodik.
A kulso antenna helyett, egy harmadik, kulteri Access Point-ot kellett volna felszerelni.Persze az is lehet, hogy a tobbszoros ismetles kergeti oruletbe a resztvevo eszkozoket.
Ez mar az a helyzet, amit barkacs megoldasokkal nem lehet jol megoldani. Kabelezni kellene.

-
válasz
choco01
üzenetére
A T-s topikban le van írva, hogy kell saját eszköznek publikus IP-es beállítást csinálni.
Jobb megoldás ez mivel a D-Link sokkal nagyobb tudású mint az ONT.#30427 zoli121
Ez a rendszer úgy rossz ahogyan van.
Minden antennának azonosnak kell lennie és azonos helyen is kell lenniük. Azért kell azonosnak lenniük mert csak így biztosítható a router MIMO képességének a kihasználása, valamint az eszközben csak egyetlen wifi chip van így a különböző helyre helyezett eltérő antenna miatt nem működik megfelelően.
A WDS a nem szabványos volta miatt elég bizonytalanul tud működni, általában csak teljesen (hardver/firmware verzió) azonos eszközök között jön össze a kapcsolat.
Az lenne a legjobb ha a szolgáltatói eszköz után kábelesen lenne kötve a 841ND és sima repeater módba pedig 901ND, mindkét eszközön csak a gyári antennáik lennének.
Be kellene szerezned egy kültéri antennával egybe épített AP-t amivel a másik épület iránya szórod a netet. -
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
WDS-el kapcsolatban lenne problémám. Adott egy Telekomos modem, egy TP-Link TL-WA901ND Access Point és egy TP-Link TL-WR841ND router. Készítettem hozzá egy ábrát hátha érthetőbb
A modem oszt DHCP-n IP címet a másik 2 eszközön ez az opció ki van kapcsolva csak az alapértelmezett átjáró és a DNS cím van megadva. R1 "Universal Repeater" módra van állítva és ugyan azt az SSID-t használja mint a modem. Az R2 pedig értelemszerűen az R1-től kapja a jelet. Ez egy 2 antennás router aminek az egyik végéhez egy külső antenna van csatlakoztatva ami szórja a netet a másik házba. Tökéletesen működik egyetlen dolgot leszámítva hogy az access point naponta képes megfagyni legalább 2x így újra kell indítgatni. Nem sikerült rájönni hogy miért csinálja ezt. 1 dologra tudok gondolni a DHCP címkiosztás. Esetleg ötlet?
Előre is köszönöm 
-
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Most akkor a Huawei a DHCP-m 192.168.1.254 címmel, a D-Link most csak switchként üzemel 192.168.1.253 címmel, és ezután a TPLink szintén csak switchként 192.168.1.252 címmel.
Akkor a Huweibe kapcsoljam ki a DHCP-t, és a kapcsolatot és kapcsoljam be a D-Linkben a DHCP-t majd pedig ott válasszam a PPPoE-t és vigyem át az adatokat a Huawei ONT-ből?
Így ez jobb megoldás mint most hogy az ONT a dhcp?

-
mezis
félisten
válasz
Kanczy
üzenetére
"...de fogalmam sincs, hogy mit csinálok"
Ez még nem lenne baj, mindenki így kezdi.
Talán nem a leírásnak megfelelően csatlakoztattad az immár switch-ként működő WiFi AP-det.
(A modem-routertől az egyik LAN portba kell csatlakoztatni az UTP kábelt. A WAN port üresen marad, most nincs semmi dolga. Kicsit nyavalyoghat ezen indításkor, de aztán a többi portja működik rendben. -
Kanczy
veterán
Most egy picit más gondom akadt. Sehogy nem értem el a wifi routert (TP-Link WR542G), úgyhogy csináltam rajta egy factory resetet. Majd a modemnek átállítottam az ip-jét 192.168.1.2-re (és azzal továbbra is minden szuper), a belső routernek pedig maradt 192.168.1.1. Az utóbbit most már telefonról wifin elérem, és ott csináltam raja egy quick setupot: dynamic (megkérdeztem a UPC-t, és ez kell), bekapcsoltam a wireless radio-t és csatornát váltottam (hármasra, hogy ne ütközzön a modemmel).
Valamiért nem talál internetet a router (felkiáltójeles a wifi jel a telón, és semmit nem hoz be), be kéne még valamit állítanom? Jelenleg a router status ablakában a WAN résznél 0.0.0.0 mindegyik IP. Próbáltam utánaolvasgatni, de fogalmam sincs, hogy mit csinálok

Köszi előre is

-
Kanczy
veterán
Ja és sajnos nincs itthon UTP kábelem, hogy összekössem a géppel (a most használtak pedig a falhoz vannak kapcsozva)

-
Kanczy
veterán
Sziasztok!
A helyzet: az előszobában a modemen gond nélkül megy a wi-fi. Elérem az eszközt 192.168.1.2-vel, és minden gond nélkül át tudok állítani bármit. A belső, szobai wi-fi router azonban csak a modemből kap kábelen netet (nincs összekötve a géppel), viszont sehogy nem tudom elérni, hogy átállítsam az SSID-jét. A modem ip-jét már átállítottam 1.2-re, hogy hátha akkor majd az 1.1-gyel elérem a benti routert, de sikertelen volt a dolog. Van esetleg valami javaslatotok, hogy tudnám átállítani a belső SSID-t?
Köszi

-
choco01
addikt
válasz
krealon
üzenetére
Úgy értem hogy az 1043-as a ház másik felében most csak switchként van lányegében egyes lan portba kapja a netet a D-Link felől. A WAN port üzemen kívül van, így csak a lanok között mérve ment a 900mbit/s. Nem arra gondoltam hogy 2 gép között, hanem hogy WAN nélkül.
Így jó hogy tudja ott is kábelen a gigabitet, a D-Link meg tud 200-210 körül wifin 5gHz-en, így nincs baj!!

Gubek-Einste: Akkor még csak 15 mega volt a max. itt a 29-es körzetben, de nyolcas netünk volt, akkor tökéletes volt!De most is jó így hogy nem ő végzi a feladatokat csak switchként.

Azzal az Asussal én is szemezek, de hátha jó lesz most ez a D-Link..

Köszönök mindent!

-
krealon
veterán
válasz
choco01
üzenetére
"Most ennyi a 1043-on lan-lan között: [speedtest kep]"
ROTFL

LAN-LAN kozottiperfprogrammal lehet lemerni a sebesseget 2 darab eros PC kozott, ami kozvetlenul az eszkozre van dugva.
A Speedtest meresben a benne van a cimforditast vegzo router is, illetve az internet sebessege (a szolgaltato, alias ISP)."wifin meg ennyi: [szinten speedtest kep]"
A Wifi kapcsolatot is
iperf-el lehet merni, de fontosabb info, hogy az Access Point-hoz kapcsolodo kliens eszkoz milyen kapcsolati sebesseget (link speed) kepes felepiteni.A 80 Mbps effektiv atvitel kb egy 240 - 300 Mbps kapcsolat sebessege terhelt kornyezetben (sok (8+) masik halozat lathato).
Tehat olyan dolgokon problemazol, aminek joforman semmi koze az eszkozhoz.
Az, hogy WAN-LAN atvitelben kifullad 130 Mbps-nel termeszetes, hiszen amikor kijott a TL-WR1043ND v1, a gigabites internet csak az egyetemek kutatoi halozatan lehetett elerni.
Gigabites internet mellett sajnos a routerre is kolteni kell, ha ki szeretned hasznalni.

-
válasz
choco01
üzenetére
Ezek az értékek rendben is volnának egy AP/Switch módú gigabites portokkal rendelkező N300-as 2,4 GHz képes router esetén.
Amikor megvetted milyen sebességű netek voltak?Én ugyan ilyen ok miatt cseréltem le a Linksys by Cisco WRT320N-t egy Asus RT-N18U-ra, csak 140 Mbps-t tudott NAT-olni de nekem 240 kellett volna.
-
Halycone
csendes tag
Sziasztok!
Egy kávézóban szeretném megoldani, hogy mondjuk 1 órát használhassák a wifit a vendégek egy vásárlással. Tudnátok nekem ajánlani erre megoldásokat?
(Egy Asus RT-AC68U router van ott egyébként)
Előre is köszönöm!
Halycone -
krealon
veterán
válasz
choco01
üzenetére
"Csak akkor minek írák ra hogy gigabites router...
"Mert az a fizikai csatlakozok, konkret megvalosulo parametere (kapcsolati sebesseg).
Barmi mas technikai parameter a kabeles kapcsolatokat illetoen sok valtozo fuggvenye (csomagmeret, protokol, stb), igy novelne a vasarlokban a bizonytalansagot.
Az ujabb valtozatok (v2 es ujabb) a gyari fimware eseten mar kepesek atvinni a gigabitet (es a v1-et mar vagy 5 eve nem is aruljak).Aki komolyan gondolja a dolgokat, az vasarlas elott utanajar, hogy az adott keszulekkel milyen teljesitmeny varhato el.
Erre van peldaul a Milyen routert? topik, ahol ekes magyar nyelven vannak keszulekajanlok. -
choco01
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csak akkor minek írák ra hogy gigabites router...

-
farkas-j
őstag
Én is a tápegységre ill. kiszáradt elkókra tippelek. Házilag hozzánemértőknek nehéz ezt kideríteni, mert nem minden kiszáradt kondenzátor púposodik fel. Ezt a fajta (egyébként leggyakoribb) hibát egy ESR mérővel lehet leggyorsabban és legegyszerűbben kideríteni. Úgy lehet vele a kondenzátorokat vizsgálni, hogy ki sem kell őket forrasztani. Sajnos ilyen műszer még a szakmabeli kollégáknak is csak elvétve van, pedig ma már alapműszernek kellene lennie. Ráadásul nem is olyan drága. Nekem már ezerszeresen meghozta az árát.
-
arn
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ok, koszi. eloszor akkor utananezek a garnak, aztan ha nincs, akkor szetkapom.
-
-
arn
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
szetszedni meg szetszednem, csak megjavitani nem fogom tudni
pupos kondikra gondolsz? azert harom even belul nem kellene... -
-
arn
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ez a masik tippem... csak sajna nincs mivel helyettesiteni. ha siman feszt merek rajta az eleg? az is melegedhet tul - bar kb ket evig rendesen mukodott ugyanolyan korulmenyek kozott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kutya topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Biztosító által cserélt - ÚJ
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
auto megkeresi a legoptimalisabb csatornat.
nah ott atallitottam inkabb.