- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
petido
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna esetleg nekem segiteni:
Netgear R6620 Gigabit, 1200AC-s router - Digi 500Mbps kapcsolattal a max. letoltesi sebesseg kabelen 300Mbps
A router nelkul (direkbe kotve) pedig eleri az 500Mbps-os letoltest
Mi lehet a problema? -
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Gubek-Einste #31498 üzenetére
ZTE ZXV10 H201L "Digitális elosztó", fehér virágmintás csoda
-
válasz
Den Hadnagy #31497 üzenetére
Otthon használhatod.
Milyen típusú pontosan a jelenleg használt szolgáltatói eszköz? -
Den Hadnagy
senior tag
válasz
Gubek-Einste #31496 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!Adjam el, vagy tartsam meg? Itthon nekem telekomos net van, egy régebbi ZTE központi egységgel (modem+router kombó), ide akkor megfelelne? 10/1 adsl-em van.
Vagy annyira nem képvisel magas szintet a cucc, hogy foglalkozzam vele?
Köszi,
DH
-
válasz
Den Hadnagy #31494 üzenetére
Nem tudod használni a Digi-s nethez.
-
user12
őstag
válasz
Den Hadnagy #31494 üzenetére
Szia
Nekem mint modem/router nem vált be ez az eszköz. Egy futó letöltés már ki tudja akasztani, ekkor már a böngészés se megy. A max sebességéről sajnos fogalmam sincs, de 100/50-el szerintem nem tud route-olni.
Mint modem, teszi a dolgát rendesen, mögötte van egy Routerboard. Így működik normálisan a net. -
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
A barátnőmnél egy végül meghiúsult net-telepítés során ottfelejtettek egy Telekomos ZTE Speedport Entry 2i típusú routert a szakik.
Végül a házban a Digi adja a netet, telekomék azóta se jelentkeztek a készülékükért.A mostani 100/50-es digis nethez kevés a barátnőm ezeréves routere, amit használ évek óta, max. 20/15 vasalható ki belőle (nyilván mert gyenge a vas, ez tiszta sor).
Arra gondoltam, hogy az ottfelejtett telekomos routert valahogy gyári állapotba hoznám, hogy a telekomos alapértelmezések eltűnjenek belőle (már ha vannak ilyenek
), és belkonfigurálnám a digis nethez.
Életképes elképzelés ez? Ha igen, mit kell tennem?
Köszi,
DH
-
válasz
SunMount3r #31492 üzenetére
Az egyik gond, hogy az az IP ami mögött vagy valahol bannolják akkor az összes e IP cím mögött lévő ember bannol lesz.
A másik, hogy nem tudsz DDNS-t használni mivel nem a valós IP címet adja vissza.
Harmadik a port forward hiánya.Router-ben mit kellene megadnom neki, hogy ne villogjon folyton az admin felületen?
Nem lehet kikapcsolni.Ez így most valami hibás dolog, hogy a router-nek nem tetszik valami, hogy nincs tutira beállítva hozzá?
Csak figyelmeztet, hogy nem publikus tartományú az IP címed.Pl. valami biztonsági probléma lehet belőle?
Inkább nagyobb biztonságban vagy emiatt mivel közvetlenül nem vagy elérhető net irányából. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #31490 üzenetére
Miért, ha NAT mögött van az miért annyira gáz, mi a hátránya (azon kívül, hogy most nyaggat a Router)?!
Eddig is ez a Router volt és nem nyaggatott miatta.
Azt tudom, hogy bizonyos programok, megosztós alkalmazások nem működnek NAT-olt ip-vel, de eddig, amire csak használtam, semmivel nem volt gond? És eddig is NAT mögött voltam, ez nem új dolog.
Router-ben mit kellene megadnom neki, hogy ne villogjon folyton az admin felületen? Ez így most valami hibás dolog, hogy a router-nek nem tetszik valami, hogy nincs tutira beállítva hozzá? Pl. valami biztonsági probléma lehet belőle?
-
-
válasz
SunMount3r #31487 üzenetére
Digi esetében valóban valószínű a NAT-olt IP cím, kérd vissza a publikust tőlük.
Nincsen jelzés ennél a verziónál, hogy szükséges lenne az NVRAM törlés így nem kell megcsinálnod, ha baj lenne akkor csináld meg. -
manu75
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #31476 üzenetére
A tévé csinálta a galibát, bár még nem zárom ki a switchet sem. Újraindítottam az androidos tévét és most minden rendben van. Megvárom míg megint megakaszt mindent újra, feltételezem biztosan fog, ha már kétszer megcsinálta, akkor kicserélem a switcheket, hátha pont ezt a típust nem komálja a tévé. Megérdeklődőm a tévés topicban járt e már valaki hasonlóképp.
-
topjoyy
tag
Sziasztok!
Van egy Belkin_G_Wireless_1BB4B1 típusú routerem és azt szeretném csinálni, hogy leszeretnék tiltani néhány weboldalt, de sehol nem találtam a 192.168.2.1-es oldalon semmit. Csak IP-t, MAC-ot tudok blockolni.
Tud valaki segíteni?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #31486 üzenetére
Igen, nagyon valószínű, hogy NAT-olt, semmi nincs előtte, egy szál UTP kábel jön be a lakásba a lépcsőházi elosztó szekrényből (Digi). Ez esetben mi állítsak át?
Hogy melyik verzió volt fent előtte azt nem tudom, de valószínűleg az egyel ez előtti, most a 3.0.0.4.380_4180-ásat rakta fel.
Illetve most ilyenekkel van tele a Log:
Jan 29 09:47:28 kernel: [wifi1] FWLOG: [10831855] WHAL_ERROR_RESET_CHANNF1 ( )
Jan 29 09:47:28 kernel: [wifi1] FWLOG: [10831855] WHAL_ERROR_RESET_ERRID ( 0x1 )
Jan 29 09:52:13 kernel: [wifi1] FWLOG: [11123379] WAL_DBGID_SECURITY_MCAST_KEY_SET ( 0x1 )
Jan 29 09:52:29 kernel: [wifi1] FWLOG: [11140079] WHAL_ERROR_RESET_CHANNF1 ( )
Jan 29 09:52:29 kernel: [wifi1] FWLOG: [11140079] WHAL_ERROR_RESET_ERRID ( 0x1 )
Jan 29 09:57:30 kernel: [wifi1] FWLOG: [11448303] WHAL_ERROR_RESET_CHANNF1 ( )
Jan 29 09:57:30 kernel: [wifi1] FWLOG: [11448303] WHAL_ERROR_RESET_ERRID ( 0x1 )
Jan 29 10:02:31 kernel: [wifi1] FWLOG: [11756527] WHAL_ERROR_RESET_CHANNF1 ( )
Jan 29 10:02:31 kernel: [wifi1] FWLOG: [11756527] WHAL_ERROR_RESET_ERRID ( 0x1 )
Jan 29 10:07:32 kernel: [wifi1] FWLOG: [12064751] WHAL_ERROR_RESET_CHANNF1 ( )
Jan 29 10:07:32 kernel: [wifi1] FWLOG: [12064751] WHAL_ERROR_RESET_ERRID ( 0x1 )
Jan 29 10:12:33 kernel: [wifi1] FWLOG: [12372975] WHAL_ERROR_RESET_CHANNF1 ( )
Jan 29 10:12:33 kernel: [wifi1] FWLOG: [12372975] WHAL_ERROR_RESET_ERRID ( 0x1 )
Jan 29 10:17:34 kernel: [wifi1] FWLOG: [12681199] WHAL_ERROR_RESET_CHANNF1 ( )
Jan 29 10:17:34 kernel: [wifi1] FWLOG: [12681199] WHAL_ERROR_RESET_ERRID ( 0x1 )Ez mi lehet?!
-
válasz
SunMount3r #31484 üzenetére
1; Ha firmware verzió leírásánál nem volt kint, hogy kell a NVRAM törlés és a manuális újra beállítás akkor maradhatnak a beállítások.
Miről mire frissítettél?2; Milyen szolgáltatói eszköz van a router előtt és az milyen módban fut (router/bridged/PPPoE Passthrough)?
Ez azt jelenti, hogy NAT-olt IP címet kap a router és erre figyelmeztet. -
Piazza
tag
Sziasztok,
Talán itt valaki tud segíteni.
Vettem egy N18U-t 3G/4G stick-el szeretném használni, de valamiért nem akar működni.
Itt írtam róla bővebben: [link]
Van még alatta egy két hsz és kép is.Ha van valami ötlet szívesen veszem.
Köszi. -
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok Asus RT-AC55U Router-em van. Ma firmware-t frissítettem rajta és lenne 2 kérdésem:
1. Minden korábbi beállítást megtart a frissítés után? Vagy mit nézzek át?
2. Most a sarokban villog a kis sárga felkiáltójeles figyelmeztetés és azt írja: hogy a "WAN ip nem egy külső ip-cím. A külső ip-t igénylő szolgáltatások nem fognak működni -> Változtatás most". ->Ezért eddig (frissítés előtt) nem figyelmeztetett, mit kellene átállítanom a WAN-on és mire?!
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #31480 üzenetére
A telefonok egy Huawei P8 lite és egy Honor 4C. Egyiken sem jön a net, ha a laptop is a wifin csüng. A laptop egy Asus X756U. Qualcomm Atheros AR956x Wireless Network Adapter. A falakkal nincs gond, könnyűszerkezetes, gipszkarton, kis távolság. Wifi analyzer kép csatolva.
SSID és jelszó ékezet és különleges karakter mentes. A wifi csatorna eddig auto-n volt, most fixen 11-re tettem (Asgard), de nincs változás a problémámmal. A win 10 telepítése után rögtön feltettem a gyártói drivert. Eddig a laptopon kívül csak ez a két telefon csatlakozott a wifihez, de egyik sem szuperál. Gondolom jól feladtam a leckét... Köszönöm a segítőkészséget. -
válasz
#39469312 #31479 üzenetére
Milyen típusú a telefon és milyen a laptop/milyen wifi adapter van benne?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A használt wifi csatorna fixen 1 és 11 közötti?
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját?
Más eszköz esetén nincsen gond? -
törölt tag
Sziasztok! Segítségre szorulok. Korlátlan mobilnetet használok egy tp-link mr6400-as routerrel. A laptopon gyönyörűen jön a net wifin. Speedtest szerint 80/40 Mbps. Ha a laptop ki van kapcsolva, akkor a telefonon is szuper. Ha egyszerre be van kapcsolva a wifi a laptopon és mobilon, akkor csak a laptopon jön rendesen a net. Mobil nem tölti be az oldalakat, vagy csak iszonyat lassan. Mindkettőn dinamikus ip beállítva. Routeren dhcp bekapcsolva. Routeren legfrissebb firmware fut. Rendesen be van konfigurálva. Reset többször megvolt. Hogyan tudnám elérni, hogy laptopon és mobilon egyszerre működjön rendesen a wifi? Köszönöm a segítséget.
-
manu75
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #31476 üzenetére
Nem működik olyankor, épp egy filmet néztem a médialejátszón ami lentről a gépről jött volna és meg is szakadt a kapcsolat. Ha előjön a hiba kicserélem a switcheket így akkor a kábelhibát is kiszűrhetem, de hát ahhoz nyúlva nem volt, nem is lehet mert zárt helyen megy végig. De olyan hihetetlen, tegnap este mikor írtam visszadugtam a switchet el is ment e net, most hogy megyek melóba meg minden jó. Mint valami szellemjárás.
-
dc.tacsi
tag
válasz
Gubek-Einste #31448 üzenetére
Amíg vezetékes hálózatot használtam hiba nélkül működött!
Ezt azért vetettem csak fel, hogy hátha segít az UPNP problémám megoldásában, mivel a 2. router utáni eszközről egyáltalán nem megy az UPNP de ha a wifi client bridge helyett egy kábelt használnék akkor már tökéletesen működne! -
-
manu75
aktív tag
Sziasztok!
Kb. 3 hete írtam ide a fórumra, hogy rejtélyes módon elmegy esténként a net, aztán másnapra minden helyreáll. Ez 4 napig tartott, azóta rendben volt minden tegnapelőttig. Most megint leprodukálta a hibát. Router gondnak hittem, de most hogy próbálgattam arra jöttem rá, hogy ha a routerre (TP-LINK WDR3600) kötött 3 switcből kiiktatok egyet minden rendben van. Visszadugom a kábelt eltelik 1-2 perc megint elmegy a net a routeren keresztül, de úgy hogy olyankor a router kezelőfelületét sem érem el. Mihelyst kiveszem az ominózus switchet helyreáll. De megjavul magától is, hisz reggelre mindig minden okés lesz. A switch TP-Linkes SG1005D kb. 1 hónapja vettem. A többi is ilyen típusú csak azok jó régiek, mind hibátlanul megy. Szóval ilyen hibát okozhat a switch, hogy bekavar úgy a routernek, hogy az nem működik? Olyankor egyébként mind a 4 lan port jelzője villog gyorsan meg az a jupiter alakú kijelző villog még gyorsan a lan port jelzők mellett. Esetleg kábel hiba jöhetne még szóba, de azt nem tudom cserélni nagyon hosszadalmas meló lenne, mert emeletre megy föl, de idáig semmi gond nem volt.
szerk: Annyit még, hogy a switchre egy tévé és egy médialejátszó van kötve.
-
-
woodworm
veterán
válasz
Gubek-Einste #31471 üzenetére
De a modemek általában megjegyzik a csatlakoztatott eszköz mac-címét, ezért egy áramtalanítás vagy a klónozás szükséges.
-
-
Chereiose
addikt
válasz
Chereiose #31468 üzenetére
Modem az a Dlink dsl 360r amúgy, telekomos. [link]
Minden esetre nem magamnak vettem, csak ki akartam próbálni, de akármit állígattam semmit nem csinált ez a szar, visszaraktam a saját asusunkat, szerencsére legalább net visszaállt a régivel. Pedig a modemen is volt WAN jel, csak az új routerre valamiért nem adta át
-
Chereiose
addikt
Megvettem a TP-Link TL-WR841N routert, de valamiért nincs WLAN jel, pirosan világít. Így net sincs hiába állítom be a routert. Mi lehet a gond?
-
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #31465 üzenetére
Igez ezt az ,,Otthoni hálózati gondokkal foglalkozó" topicban leírtad, köszönöm mégegyzer.
DDNS kellene, Tomato-t kipróbálom akkor szerintem. A Tomato feature-k nagyon bejönnek, gondolom nem okoz gondot, ha gyáriról Tomato-ra váltork, vagy ha épp Tomato-ról Merlin-re akarok váltani. -
válasz
stigma #31464 üzenetére
Kezdetnek nézd meg a gyárit, hogy elégséges-e a szolgáltatásai, ha nem akkor jöhet a CFW.
A Merlin gyári alapú, csak van benne néhány extra fejlesztés/javítás.
A Tomato teljesen más (igazság szerint a gyári pont Tomato-n alapul).Dupla NAT esetén kellene a DDNS akkor Tomato-t tegyél fel.
A dupla NAT-ot úgy állítsd be, hogy a Cisco-ban a Setup/LAN menüpontban a Pre-assigned DHCP IP Addresses alatt állíts be egy MAC cím alapján fix-ált IP címet az Asus részére, majd az Application & Gaming/DMZ menüpontban állítsd be az Asus WAN IP címét így csak az Asus-on kell a port átírányítást megcsinálni. -
stigma
addikt
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy beruháztam egy ASUS RT-AC66U-s routerre, mely ma vagy hétfőn érkezik hozzám.
Más topciból már ismernek, Dupla NAT-ot fogok alkalmazni, mégpedig egy CISCO EPC3925-ös routerre.Kérdés az hogy a gyári FW-n kívül melyiket érdemes feltenni?
-Merlin féle Fw
-Tomtao
- gyári legújabb
-Egyéb, amit ti ajánltokA Merlin Kb olyan mint a gyári, ha jól néztem, Tomato elég ígéretesnek tűnik.
Melyiket tegyem fel?
Lényeg az hogy gyors, és megbízható legyen.Segítséget előre is köszönöm.
-
válasz
Hege1234 #31462 üzenetére
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
-
Hege1234
addikt
válasz
Intruder2k5 #31461 üzenetére
uff köszi!
15000 ft körül van olyan amin fut a tomato van rajta minimum 2 antenna
és viszi a 120-as netet is ? -
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
Asus RT-N12(régebbi fehér)
routerem van be lett kötve a 120-as net
de a speedtest-en nem megy 75Mbps föléTomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-104 K26 MiniIPv6
lehet köze a tomato-hoz ?közvetlen a modembe megy a 120Mbps
vagy ennél többet ki se tudok préselni ebből a routerből ?
-
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste #31458 üzenetére
Nem kételkedtem, csak megjegyeztem, mint furcsaság.
-
-
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste #31447 üzenetére
Sd adásoknál nincs ez a probléma, csak hd-nál.
-
bakonyip95
tag
válasz
Intruder2k5 #31455 üzenetére
Szia!
Most is az fut minden, meg fogom próbálni ezeket akkor, köszönöm szépen a gyors segítséget! -
válasz
bakonyip95 #31454 üzenetére
Igen, ha már jelenleg is Tomato van rajta, akkor mehet.
Illetve nem tudom kik, hányan, és milyen célra használják ezeket, de lehet érdemes lenne megfelelő korlátozásokat is alkalmazni, mert ha pl. elkezdenek WiFi-n torrentezni rajta, nem csoda, hogy letérdel szegény.
-
bakonyip95
tag
válasz
Intruder2k5 #31453 üzenetére
Szia!
Még annyi, hogy most nézem, hogy 54GS típusunk van, illetve van még pár GL típus is akkor is mehet ezzel az fw-vel vagy másik kellene?
Köszi! -
válasz
bakonyip95 #31450 üzenetére
Szia!
Ezzel érdemes lenne megpróbálni.
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-132-MiniIPv6.zipMiután feltöltötted rá, erősen ajánlott az NVRAM törlés (hard reset), és a router manuális újrakonfigurálása, tejhát ne egy régi konfig mentést tölts vissza! Ha ezek után is instabil lesz, akkor ki kellene cserélni a kondikat a routerben, ami 1-200 forintos nagyságrendű beruházás, illetve ugyanezt a tápegységben is, ha szükséges.
Egyebet nem nagyon tudsz tenni, ha ezek nem segítenek, akkor selejtezés.
-
bakonyip95
tag
válasz
Gubek-Einste #31451 üzenetére
Tudnál segíteni, hogy pontosan melyik típus kellene nekem, azt látom, hogy vagy K24 vagy K26, k26-on belül van 138-as multiwan is. Kicsit el vagyok veszve itt a sok verzió között, esetleg egy linket vagy pontos verzió nevet tudnál írni?
Köszi! -
válasz
bakonyip95 #31450 üzenetére
Innen lehet leszedni.
-
bakonyip95
tag
válasz
Gubek-Einste #31449 üzenetére
Szia!
Verzió: Tomato Firmware RAF1.28.121006
Akkor jól érzem, hogy ennél van frissebb? Merre találom?
Köszi! -
válasz
bakonyip95 #31445 üzenetére
Pontosan milyen verziós a Tomato? A 132-ig lenne érdemes felmenni ha nem az van fent.
Egy reset-et érdemes lenne megcsinálni.
A valódi megoldás egy rendes router használata lenne. -
-
-
krealon
veterán
válasz
DEJVID #31441 üzenetére
"Telekom előfizetés, Cisco epc3925 modem, ezen egy tp-link wr1043nd és egy Asus ac56U, mindkettő AP módban. Mindkét routeren van egy-egy IPTV STB. Az Asuson minden rendben is van, de a tp-linknél van egy kis probléma: ha hd csatornára kapcsolunk a boxon, onnantól nem lehet csatlakozni a tp-link wifijére, az addig csatlakozott eszközöket nem dobja le, de netezni már nem lehet rajtuk. A hiba abban a pillanatban megszűnik, ahogy elkapcsolunk a hd adásról.
Mi lehet a gond?"Az a gond, hogy a korai TP-link routerek nem kezelik jol az IGMP forgalmat, egyszeruen uzenetszoraskent terjesztik a halozaton, ezzel hasznalhatatlanna teve a wifi halozatot.
Egy ismerosnel, egy hasonlo elrendezesnel, ugyanez a hiba jelentkezett. A megoldas a TP-link router csereje volt ASUS RT-N12 D1-re, amiben be kellett kapcsolni az IGMP snooping-ot.
-
bakonyip95
tag
Sziasztok!
Adott egy Linksys wrt54g router, Tomato 1.28 firmware-el. Egy iskolában üzemel és az a problémám, hogy régebben 2 naponta, mostanában már naponta többször is kifagy, legalábbis nem lehet rácsatlakozni, hálózaton néha elérem, akkor újraindítóm, néha ettől még jobban kifagy, néha megjavul, de ha kihúzom meg visszadugom a tápot, akkor 10/10x megjavul.
Mitől lehet ez a probléma? Tudnátok segíteni mit csináljak, hogy normálisan üzemeljen a router?
Tudom elég régi típus, de nincs keret fejlesztésre, így ez nem opció! -
dc.tacsi
tag
válasz
Gubek-Einste #31389 üzenetére
Szia,
Ezen kívül volna még egy probléma, ami gyanítom, ugyancsak ide tartozik, de hátha ez segít a megoldásban:
Mellékletként csatoltam egy képet, ezen látszik, hogy a Synology szerverem van a 2. routerre akasztva és ez be tudná lőni a használt portokat UPNP-n keresztül, de sajnos most ez sem megy, ő ezt a hibát dobja:
Előre is köszönöm a válaszokat!!! -
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste #31442 üzenetére
1.
-
-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
A helyzetem a következő: Telekom előfizetés, Cisco epc3925 modem, ezen egy tp-link wr1043nd és egy Asus ac56U, mindkettő AP módban. Mindkét routeren van egy-egy IPTV STB. Az Asuson minden rendben is van, de a tp-linknél van egy kis probléma: ha hd csatornára kapcsolunk a boxon, onnantól nem lehet csatlakozni a tp-link wifijére, az addig csatlakozott eszközöket nem dobja le, de netezni már nem lehet rajtuk. A hiba abban a pillanatban megszűnik, ahogy elkapcsolunk a hd adásról.
Mi lehet a gond? Egyszerűen szar a router? -
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Mai napján vettem meg egy TP-LINK Archer MR200 rotert.
Megadtam 2x az új jelszót, de ezután ezt az oldal adott be:
Itt újra megadtam neki az új jelszót amin az előbb létrehoztam, de nem fogadta el. Mit rontottam el?szerk.: Próbáltam resetelni, de úgyanúgy nem jó. Vagy a router hátulján jelszót is beírtam, azt se fogadta el.
-
bobalazs
nagyúr
Na mindegy már, kihúztam a konnektorból újra bedugtam és jó is lett.
-
bobalazs
nagyúr
Máskor be tudtam állítani a routerem a 192.168.1.1ről, ma nem tudom, egyik gépről sem.
parancssorban tudom pingelni a számot, és vissza is pingel. -
BalanceR
addikt
válasz
Intruder2k5 #31434 üzenetére
Köszi az infót, akkot majd FTPzek, a 30 napos ciklust olvastam, talán összedobok valami scripet, ami megcsinálja a routerkonfigot x időnként...
-
válasz
BalanceR #31429 üzenetére
Jó a noip ddns is, de ha nem változik az ip címed 30 napig, akkor kapsz egy újra aktiváló email-t, és update-elni kell a host-ot, különben elvész. Ez tehát 30 naponta van, ingyenes, és csak akkor, ha nem változott az ip címed.
De emellett a routerben is egész biztosan állítani kell dolgokat, hogy a távoli elérés lehetséges legyen. Samba-t nagyon nem ajánlott az internet felől elérhetővé tenni, legfeljebb csak vpn-en keresztül, egyébként ftp szerver ajánlott ilyen célra.
-
Chereiose
addikt
Sziasztok,
nekem az lenne a kérdésem, hogy tabletről (asztali pc hiányában) be lehet-e állítani a routert? Jelenleg csak egy modem van, amely vezetékesen csatlakozott ugye a géphez, de tönkrement a gép.
Így pedig kellene venni egy routert, hogy legyen wifi. -
BalanceR
addikt
válasz
Gubek-Einste #31416 üzenetére
Noip-s DDNS is jó?
Ingyen szeretném... -
maathe
senior tag
Voltam már itt ezzel a gonddal, de leírom még egyszer mert vannak fejlemények és pontosítások.
Adott egy PPPoE kapcsolat, melyre csatlakozik egy TP-Link TL-WR1043ND V3. Csak akkor van kapcsolat, ha a router egy UTP-vel össze van kötve egy laptoppal. Amint a laptop kikapcsol/a kábel kihúzásra kerül, a kapcsolat percek/órák múlva korlátozottá válik. Reseteltem a routert, elkezdtem beállítgatni a dolgokat és minden jó volt addig, amíg az IP kamerarendszernek be nem állítottam a portjait (85, 554, 2000, 8000). Amint letiltottam ezeket egyből lett kapcsolat. A router logban semmi érdekeset nem találtam és az adapterbeállításoknál sincs semmi különös.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baj?
-
Grande Ale
őstag
válasz
Gubek-Einste #31423 üzenetére
Nincs, már néztem.
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #31424 üzenetére
A jelszó betűk és számok egyaránt. Driver a rendszerét (Win10), de már régóta nem volt frissítve, és az aktuális verzió van fenn. A csatorna fix. A FW frissítés előtt nem volt gond, mikor a net megszakad, nemcsak a laptopon nincs internet, hanem a házban semmilyen eszközön ilyenkor. Ami még furcsaság, a speedtest mérésekor van gyakrabban kiesés (webodal vagy Win10 alkalmazással egyaránt), de pl. tegnap kiesett sima böngészés közben is párszor.
A FW frissítés után visszaraktam az elmentett beállításokat, ez gond lehetett? Mert a reset után mindent be kellett volna állítani, s egyszerűbb volt a config.bin fájllal visszaállítani.
-
-
válasz
Grande Ale #31421 üzenetére
A Wireless/Wireless Advanced menüpontban nincsen bekapcsolva az Enable AP Isolation?
-
junior11
veterán
Sziasztok, van egy TP Link 740N (v4) routerem, és az utolsó FW frissítés óta wifi-n a laptoppal csatlakozva gyakran kiesik a net pár percre, aztán magától helyrejön, azelőtt ilyen gond egyszer sem volt (lenovo Z500, Intel centrino N2230), Xperia Z2-vel eddig ilyen gondot nem regisztráltam. Kábelen nincs semmi baj.
Firmware Version: 3.17.0 Build 150105 Rel.61576n
Hardware Version: WR740N v4 00000000Reset volt, változás nélkül. Mi lehet a gond? Köszi.
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
A routerem TPLINK TL-WR841N.
Van az Lg tv plus alkalmazás, wifin nem látja tévét, nem kapcsolódik össze, fel sem dobja.
Vezetékkel ugyanerről a routerről simán látja. Próbáltam már mindent állítgatni, de nem jön össze. Mi lehet a gond?
Köszönöm!
-
TomAce
tag
válasz
woodworm #31419 üzenetére
Koszi. Es ennek:
Jan 7 13:04:13 syslogd started: BusyBox v1.17.4
Jan 7 13:04:13 start_nat_rules: apply the nat_rules(/tmp/nat_rules_eth0_eth0)!
Jan 7 13:04:13 kernel: klogd started: BusyBox v1.17.4 (2016-08-31 04:00:40 CST)
Jan 7 13:04:14 admin: sh /opt/S50asuslighttpd.1 firewall-start
Jan 7 13:04:14 admin: sh /opt/S50downloadmaster.1 firewall-start
Jan 7 13:04:23 miniupnpd[2993]: version 1.9 started
Jan 7 13:04:23 miniupnpd[2993]: HTTP listening on port 39005
Jan 7 13:04:23 miniupnpd[2993]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351
Jan 7 13:04:23 hour monitor: daemon is starting
Jan 7 13:04:23 hour monitor: daemon terminates
Jan 7 13:04:23 miniupnpd[2993]: shutting down MiniUPnPd
Jan 7 13:04:23 miniupnpd[2999]: version 1.9 started
Jan 7 13:04:23 miniupnpd[2999]: HTTP listening on port 55975
Jan 7 13:04:23 miniupnpd[2999]: Listening for NAT-PMP/PCP traffic on port 5351NEm ez lesz, az, de ettol sem lettem okosabb:
Aug 1 02:00:13 kernel: Netfilter messages via NETLINK v0.30.
Aug 1 02:00:13 kernel: nf_conntrack version 0.5.0 (2048 buckets, 16384 max)
Aug 1 02:00:13 kernel: ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
Aug 1 02:00:13 kernel: net/ipv4/netfilter/tomato_ct.c [Aug 31 2016 04:03:14]
Aug 1 02:00:13 kernel: ip6_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
Aug 1 02:00:14 kernel: VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly.
Aug 1 02:00:14 kernel: Warning: unable to open an initial console.
Aug 1 02:00:14 kernel: Failed to execute /sbin/preinit. Attempting defaults...
Aug 1 02:00:14 kernel: Algorithmics/MIPS FPU Emulator v1.5
Aug 1 02:00:14 kernel: ctf: module license 'Proprietary' taints kernel.
Aug 1 02:00:14 kernel: et_module_init: passivemode set to 0x0
Aug 1 02:00:14 kernel: et_module_init: et_txq_thresh set to 0xce4
Aug 1 02:00:14 kernel: bcm_robo_enable_switch: EEE is disabled
Aug 1 02:00:14 kernel: eth0: Broadcom BCM47XX 10/100/1000 Mbps Ethernet Controller 6.30.163.2002 (r382208)
Aug 1 02:00:14 kernel: wl_module_init: passivemode set to 0x0
Aug 1 02:00:14 kernel: PCI: Enabling device 0000:01:01.0 (0000 -> 0002)
Aug 1 02:00:14 stop_nat_rules: apply the redirect_rules!
Aug 1 02:00:14 kernel: eth1: Broadcom BCM4331 802.11 Wireless Controller 6.30.163.2002 (r382208)
Aug 1 02:00:14 kernel: PCI: Enabling device 0000:02:01.0 (0000 -> 0002)
Aug 1 02:00:14 kernel: eth2: Broadcom BCM4360 802.11 Wireless Controller 6.30.163.2002 (r382208)
Aug 1 02:00:14 WAN Connection: ISP's DHCP did not function properly.
Aug 1 02:00:14 kernel: wlc_phy_cal_init_acphy: NOT Implemented -
TomAce
tag
Na megvan, hogy mier tobb le az Asus RT-AC66U-m, naponta tobbszor a netrol,miota PPoe kapcsolatom lett, csak azt nem tudom, hogy hogyan javitsam
A kovetkezot talaltam a system logban:
Jan 6 00:56:10 WAN Connection: DNS probe failed (0/2)
Jan 6 00:56:53 transmission-daemon[29341]: XXXXXXXXXXXXXX Tracker error: "unregistered torrent" (torrent.c:583)
Jan 6 00:57:49 WAN Connection: DNS probe failed (0/2)Ugye a routeren megy a torrent folyamatosan mikozben ledob a net, de ez a torent amit kiir, mar tobb napja nem fut megis ez fut hibara, raadasul rossz datummal. MOndjuk lehet, hogy akkor toroltem.
Otlet? -
dc.tacsi
tag
válasz
Gubek-Einste #31389 üzenetére
Sajnos ha át állítom Client módra akkor egyáltalán nem megy...
-
válasz
BalanceR #31414 üzenetére
Természetesen megoldható a külső hálózati elérés, kezdetnek kell egy DDNS beállítás, hogy mindig az aktuális IP címedet el tudjad érni.
A következő lépés azt eldönteni, hogy milyen módon kívánod az elérést megvalósítani.
Talán a legjobb az lenne ha valamilyen CFW-t használnál erre a célra. -
válasz
battag #31413 üzenetére
A link sebesség felezödik de ha a net sebesség nagyobb mint a felezett link sebességgel elérhető mérhető sebesség akkor lesz mérhető sebesség csökkenés is.
Egy N150-es linken 40-50 Mbps vihető át így egy 72 Mbps-n ennek úgy a fele de ez tovább csökkenhet a környezeti viszonyoktól függően.
Én az A megoldást javasolnám inkább. -
BalanceR
addikt
Sziasztok, nem tudom, jó topicban vagyok-e, ha nem, légyszi igazítsatok útba, de talán itt is lesz olyan guru, aki tud segíteni:
Van egy Linksys WRT160NL Routerem, amin van USB port...
Helyi hálón ugye ezt gond nélkül elérem SMB-n.
Van rá mód, hogy "kívülről" is bárhonnan, bármikor elérjem, tudjak rá írni-olvasni a neten keresztül?
Gyári FW van rajta, de OPENWRT kompatibilis, viszont azzal sosem foglalkoztam...
Ha valaki el tudná mondani, mi lenne a megoldás, hogy kívülről akár böngészőből elérjem távolról, azt nagyon megköszönném! -
battag
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #31403 üzenetére
Helló!
A repeater módban sávszél feleződést én is ismertem, de valahogy mindig az járt az eszemben, hogy ha egyszer az ASUS router és a repeater között 72 Mbps-es kapcsolat épül fel, akkor annak fele, 36 is bőven elég kellene legyen. Ezek szerint nem az elméleti, hanem a gyakorlati sávszél feleződik ilyenkor? Egy kicsit meg vagyok kavarodva...WiFi Analyzerrel kimértem az ideális csatornát, de az ASUS automatikusan arra állt be. És nem is változtatott ezen egy hete. Ekkor is érdemes lehet fixálni?
Közben előszedtem a Linksys routert kipróbáltam úgy, hogy a repeater csak wireless kliensként üzemel, a Linksys arról kapja UTP-n a netet bridge módban (ennek is rezervált IP-vel) ez is, így az egész kócerájt az ASUS vezérli DHCP-ileg. Mivel eléggé sok már a 2,4 GHz-es hálózat, ezért a Linksys-en csak az 5GHz-eset engedélyeztem, és láss csodát, így stabilan jön 25-28 Mbps, csodás! De még mindig nem tökéletes, mert
(1) mint kiderült, feleségem telefonja nem tudja az 5GHz-es WiFit
(2) a Linksys 5GHz-es lefedettsége kb. fele a repeaterének (igaz az csak 2,4 GHz-et tud), így(A) vagy bekapcsolom a Linksys-en is a 2,4 GHz-et és megpróbálok keresni valami normális csatornát (tiszta panel feeling, kb. 15 SSID kering már a lakás légterében, pedig csak 9 lakás van a házban, de egy sem 5GHz-es), vagy
(B) vagy visszakapcsolom a repeater-t wireless kliensről repeater módra, vagy
(C) a Linksys megy vissza a fiókba és ha TV-zni akarunk, akkor használom a repeaterre kötöm a laptopot UTP-n. -
-
TomAce
tag
válasz
Intruder2k5 #31410 üzenetére
Koszi. Az akkor 250
, lehet ez meg gyorsabb vhogy ?
-
-
TomAce
tag
válasz
Intruder2k5 #31408 üzenetére
Iphone 5s "802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n 2.4GHz and 5GHz)"
Mondjuk a routeren a Wireless Mode: Auto-ra van allitva.
-
válasz
TomAce #31407 üzenetére
Hát én most meg nem mondom, hogy ezen eszközökben milyen WiFi adapter van, ráadásul pontos típusokat sem írtál, iPhone is van sok féle. De a topikjukban biztosan tudnak ezzel kapcsolatban segíteni. Ha csak n szabványos WiFi bennük, akkor ~100Mbps-től többet ne nagyon várj.
A WiFi független a vezetékes hálózati adaptertől, ha egy 100Mbps ethernet porttal rendelkező eszközbe beraksz egy ac szabványos WiFi kártyát, az ugyanúgy képes lehet akár 4-500Mbps sebesség átvitelére WiFi-n.
-
TomAce
tag
válasz
Intruder2k5 #31401 üzenetére
Kabelen megvan.
Hat eszkozzel egyelore:
ipad,iphone, PS3. Lehet, hogy az eszkozok a szuk keresztmetszetek?Tenyleg munkahelyi PC-vel ha csatlakozom, amin csak 100 Mb/s-es halo kartya van akkor az ugye wi-fin is csak annyit tud?
-
Motar
tag
válasz
Gubek-Einste #31405 üzenetére
4et elkezdtem tölteni, összesen az se nagyon haladja meg a 6-ot.
-
-
Motar
tag
válasz
Gubek-Einste #31402 üzenetére
Sajnos ez se gyorsabb, 6MB/s...
-
válasz
battag #31397 üzenetére
A repeater üzemmód felezi az elérhető link sebességet, emiatt van a repeter-en kisebb sebesség wifi használatánál.
Mindenképpen ajánlott a fix csatorna beállítás használata.
Használhatod a Linksys-t a repeater-re kábelre csatlakoztatva is mint AP.
Van amikor frissíti a firmware-t a szolgáltató de előre nem lehet tudni, hogy mikor lesz ez. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával