Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
A kérdésem nem is inkább gond lenne.. Hanem inkább segítségkérdés, de hátha tudtok segíteni.
Szóval, a 542-es TP-Link routeremet szeretném sima switchnek használni, ez megoldható?
Kaptam egy olyan tanácsot, hogy lőjjem ki a dhcp szertvert, és ne a WAN, hanem az azt követő portba kössem be azt a kábelt, amiről megy a net.
Namármost, ezzel nem is volt gond, de ahogy kilőttem a dhcp szervert, onnantól nem is bírtam belépni a TP-Link router-be sehogy, ez normális? A másik dolog, hogy a modemem/router mutatta is, hogy a 192.168.1.1-es ipjű eszköz csatlakozik hozzá, közben ugye ha sima switch-el kötöm össze, akkor nem ír ip-t.
Ez megoldható lehetne valahogy?
Előre is köszönöm a válaszokat. És bocsi, ha rossz helyen kérdeztem.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lényegében switch-ként használnám a TP-Link routert a modem/router (Cisco EPC3925) mögött.
(#5159) Beri : Igen, csak, ahogy kilőttem benne a DHCP-t, nem bírtam visszalépni bele, nade ha véletlen még ki szeretnék benne kapcsolni valamit, akkor azt nem tudom megcsinálni, így meg kicsit gázos a dolog.
Hát amit a modem/router oszt ki, azok 192.168.0.x, a TP-Link meg ugye 1.1 lenne. És ezt a modem/router-ben a csatlakoztatott dhcp eszközöknél láttam is. Bár működni működött, csak az kavart be nekem, hogy nem bírtam belelépni a tp-link-be a dhcp kikapcsolása után.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jóvanna nem is azért.. Csak itt van a router, hirdettem 5ezeré, annyit se mondtak rá bakfitty, így inkább megtartom. Jó lesz sima switch-nek azt kész. Meg ez legalább nem zúg, az edimax switch-em vmiért zúg...
Nah, de műxik, kipróbáltam, szal királyság.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne csak...
Cisco EPC3925-ös modem/routernél, a tűzfal beállításokat, hogy mint érdemes beállítani? Elég annyi, hogy csak enable-dre van téve, vagy valahova érdemes még pipát tenni?
Ezek a lehetőségek vannak: (mint sok más cisco routerben. )
Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Asus AC56U-nál időzóna beállításnál akkor jó az időzóna, ha sztandard GMT-re állítom. Ha GMT+1-re, akkor 1 órával előrébb van a router órája mint az aktuális idő, és írja a router, hogy eltér az idő.
Az NTP szerver az európaira van beállítva. A DST dátumait nem piszkáltam.Ez normális jelenség? Vagy be kellene állítani a DST-t? Ha igen, akkor milyen dátumra kellene állítani, mert ugye a kezdetnél és a végnél is 5th a max nap, amit meg lehet adni.
Előre is köszönöm a segítséget!
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Egy ismerősömnek vásároltunk egy Asus N18U router-t.
A router tökéletesen működik, viszont a média szerver és a hálózati megosztás egyszerűen nem hajlandó működni benne.
A legfrissebb firmware-rel, 3.0.0.4.380.2717 -tel nem is volt hajlandó használni az USB-s külső HDD-t, állandóan azt írta rá, hogy leválasztva.
A 3.0.0.4.378.9545 -tel működik, látja a HDD-t, viszont hiába kapcsolom be a média szervert, vagy a megosztás, lényegében nem történik semmi. A média szervernél annyit ír a HDD-re, hogy idle, és a TV sem látja a média szervert. Hiába adok hozzá mappát, elmenti, és kész, nem scanneli a hdd-t. Próbáltuk 2.0-ban, 3.0-ban, 2.5", 3,5" hdd-vel, semmi.
Mit csináltunk rosszul? Próbáltunk hard resetet, még régebbi firmware-t, minden mást, de semmi.. Esetleg hibás lenne?
Az 56U-m után bátorkodtam cimborának Asus-t ajánlani, és kicsit kellemetlenül éreztem magam, hogy nem akar rendesen működni.
Átnézve a firmware-eket, egyik sem hozott javítást a média szerverhez, így nem tudom, hogy mi tévők legyünk vele.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gubek-Einste #30443 üzenetére
Nem nagyon Custom-oznám, ha nem muszáj, plusz c sak egy zsír új router. Gondolom illene mennie gyári firmware-rel is.
Olvasagatva az Asus fórumokat több modellnél is van/volt hasonló gond. Gondoltam arra is, hogy visszább mennék régebbi szoftverre, hátha valamelyiknél megindul. Csak nem tudom, hogy, bármilyen szintig lehet downgrade-elni?
AZ a baj, hogy nem tudom, hogy melyik volt rajta gyárilag, mert ugye megszokásból engedtem frissíteni.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gubek-Einste #30445 üzenetére
Hm, értem, köszi. Okaj, egy próbát megér.
Ugyan úgy lényegében be kell tallózni neki firmware update menüpontból, és feltolja? És ezek után ugyan így visszatelepíthető a gyári?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gubek-Einste #30447 üzenetére
Az tiszta sor, most sem az van fent, hanem egy régebbi. Akkor arra rátesszük majd, teszünk vele egy próbát, hátha segít.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #30449 üzenetére
Noh..
Ismerősöm megcsinálta a routeren belül a diagnosztikát, és úgy néz ki, hogy elindult a média szerver, plusz a samba is (féligmeddig).
Azért féligmeddig, mert felcsatolni fel lehet win alatt a megosztott meghajtót, a router-t viszont nem tudtuk megnyitni hálózaton belül.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egy ismerősöm nemrég vett AC88U-t. Úgy néz ki, hogy egyik pillanatról a másikra megállt benne a 2.4-es wifi. Vagyis megy, mert világít a led, de semmi sem látja a 2.4-es hálózatot. Rakott már rá merlin fw-t is. Azzal sem változott semmi. Most javasoltam neki egy WPS gombos resetet, esetleg hátha segít.
Esetleg találkozott már valaki ilyennel?
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #33434 üzenetére
Sziasztok!
Korábban említettem, hogy egy ismerősömnél gond van az AC88U-val. Tegnap volt alkalmam ránézni, és sajnos tényleg úgy néz ki, hogy hibás. Hiába van engedélyezve benne a 2.4GHz, lényegében semmi sem látja, csak az 5GHz-s SSID-t.
Sőt, csinált olyat is, hogy mondjuk kikapcsolt ledek mellett a 2.4GHz-s wifi-s led világított, minden mást lekapcsolt.
Végigpróbáltunk mindent, sajnos a helyzet nem változott.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz tibike8 #33922 üzenetére
Végigpróbáltuk 1-13-ig, semmi változás. Otthon 6/8 környékén használ egy másik routert a tulaj (AC58U), az gond nélkül működik.
Nagyjából bő 2 hónapnyi szenvedés után jutottunk erre a pontra. Sajnos úgy néz ki, hogy hibás.
Plusz a csatorna gond nem megoldás arra, hogy kikapcsold ledek mellett miért világított csak a 2.4GHz-s led. Ami szintén felettébb érdekes.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs