Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15998) Peterhappy válasza TripleB (#15989) üzenetére


Peterhappy
őstag

Köszönöm szépen, nem ismertem! Zeneileg nagyon tetszik, az ének nekem nem jön be.
Az eredeti, Kaláka-változatot nagyon szeretem, bár különösképp előbb a TC-verziót hallottam, s csak később futottam bele a Gryllus-változatba.

@dethroner: Elnézést, a Black albumot én dobtam be, bár nem egészen ilyen céllal, csak hasonlatnak szántam... Mondjuk azt írtam, hogy "megosztó", hát az látszik, hogy tényleg az.

Nálam ez is az MTV-hez vezethető vissza ('91-92), ezerszer láttam az Enter Sandman klipjét (azóta is az egyik kedvenc klipem és az egyik kedvenc talicska dalom) és akkoriban kb. bármi amit játszottak, nálam így megmaradt, tucatnyi dalt tudnék még felsorolni, amiket akkor naponta többször játszottak és zseniálisak voltak, vagy legalábbis akkor még annak tartottam: R.E.M - Losing my religion, Nirvana - Smeels like teen spirit, Guns - You could be mine, Don't cry, November rain, Estranged, Extreme-More than Words, RHCP - Under the bridge, stb - így hirtelen, fejből.

De lehet, hogy nem az MTV miatt, csak szimplán akkor kezdett el kiforrni a zenei ízlésem. Szintén '91-es a XX. század a Ricsétől és nagyon sokáig gigakedvenc volt az is (egyszer felhívták a szüleimet, hogy jöjjenek értem az oviba és vigyenek haza, mert az udvaron énekelgettem, hogy "elegem van már e kib.szott világból" :D Jó, hát az a lemez is sokat pörgött otthon na.

Szerintem van pár piszkosul erős dal a Black albumon. Az említett Enter sandman-on felül a The Unforgiven és a Wherever I may roam szerintem eszméletlen nagy zene. A Nothing else matters-ért én valahogy soha nem tudtam lelkesedni, de most direkt megnéztem és basszus, több mint 1mrd megtekintésnél jár Youtube-n, azt a mennyiséget azért már nem a szél fújja össze. (e dalt egyébként épp az Enter sandman és a The Unforgiven követi, szóval tényleg ékes példája, mennyire felkapott, populáris lemez volt).
Én becsülettel megpróbáltam jóra hallgat a St. Anger-t anno (a címadó és a Frantic szerintem zseniális nóta), a Death Magneticet is (azt sikerült is) és egy-két dalt leszámítva még a Hardwired...-t is. De nálam a legjobb a Ride the Lightning :K (és bár nem sorlemez, de óriási kedvenc az S&M is).

Mindenesetre ha nincs a feketelemez, talán soha nem lett volna a Metallica egész arénákat megtöltő zenekar.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.