Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15980) Peterhappy válasza dethroner (#15969) üzenetére


Peterhappy
őstag

Érdekes, amit írsz. Nekem a legelső gondolatom így, felidézve az, hogy mennyire nonszensznek tartottam, hogy nő énekeljen metalt (nem vagyok rá büszke, de ez az őszinte igazság). Szerintem zsigeri szinten utasítottam el. Ma már persze teljesen máshogy állok a kérdéshez, de talán az akkori becsípődés miatt, de egyszerűen nem csúsznak azok a NW anyagok.

Rá fogok nézni hétvégén a korai AE munkákra, azok nekem eléggé kimaradtak eddig!

@Gbors + Cappa72: Én Maidenen és Priesten (+Queen) szocializálódtam, kiskorom óta az szólt, ha külföldi bakelit pörgött. Egyszer Apám állított haza egy rock válogatás lemezzel. Németországból hozta. Volt rajta egy Nazareth dal (Love hurst) és talán még egy Motörhead, de már ez utóbbiban sem vagyok biztos. A többi nem maradt meg, egyet leszámítva, ami valami egészen elképesztő dobpuffogással kezdődött, majd olyan gitárvinnyogással és torzított énekkel, hogy a kb. öt éves fejem azt se tudta, mi történik. Sokkot kaptam. A dalt Iron Man-nek hívták és abszolút új távlatokat nyitott meg előttem - ami aztán csak tovább bővült, mikor rákaptam az MTV-re :D :B (szerintem Magyarországon '91-ben jelent meg, de lehet, hogy korábban, s csak nekünk volt akkortól kezdve).

Engem nagyon sokszor meg leptek már a Gyerekeim, volt hogy arra lettem figyelmes gyerekaltatás közben, hogy épp az Iron Man dallamát dúdolja a takaró alatt a egyik :)
A minap pedig arra ejtettem el a billentyűzetem, hogy a Középsőm autodidakta mód elkezdte játszani a hegedűjén az Embersólyom dallamát. Ősszel kezdett el hegedűlni tanulni.
A nagyobbik Lányom pedig a Honfoglalás-t énekelte a minap. Ilyenkor azért mosolyog a lelkem :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.