- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Labrador
tag
válasz
Labrador #198 üzenetére
mielött valaki félreérti: vedd azt a mennyiséget, amit egy év alatt elszórnál. itt egy 20 kg zacsit adnának kb 500 nm-hez, és akkor ez évente 2x. A kapott kb 40 kg-ot osztom be úgy, hogy 2hetente egy kis mennyiséget terítek. egyenletesebb az elosztás, és így a fű növekedése. nincs az, hogy trágyázás után gyorsan nő, utána meg vegetál őszig.
-
Labrador
tag
egy èrzèkelő van, ez szabályozza az összes kört. 525 nm nem akkora terület, hogy más időjárás (csapadék)legyen itt-ott a területen belül. Amit másképp gondolok mai fejjel, mint egy éve, amikor kiépítettem: sokkal nagyobb jelentősége van, hogy a terület, amit öntözöl, az árnyékos, vagy egész nap kapja a tűző napot. A köröket e szerint kellett volna kialakítani, ami ugyebár utólag elég macera.
-
Labrador
tag
A trágyázási szokásaimat leírtam, ez az én tapasztalatom, és természetesen mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja
A szenzor az öntözött területen kívül van, északi oldalon, napos helyen, és a földet 5 cm mulcs takarja. Idén jó tapasztalatom volt a 80%-os határérték beállításával, akkor egy nagyobb zuhi után pár napig csend volt, és mégis időben elindult, mielőtt száradni kezdett volna a fű. -
Labrador
tag
Hogy változik a világ...
kb 10 éve hagytam abba a fórumozást itt, majd zajlott az élet. Családalapítás, gazdasági krízis, házépítés, munka, work-life-balance, utazás, hobbik, kert, fű, fűnyírás (unalmas), és akkor úgy 2018 tavaszán jött a robotfűnyíró. Tesztként először anyósnál 200 nm-en egy Bosch Indego 1100Connect - használtan 350 euróért 250 üzemórával. Utólag kiderült, hogy még 4 év garanciával, és az eladó postán utánam küldte a számlát.
A siker nem maradt el, (a vezetőkábelfektetés után
) valamint jött mellé egy egyszerű egykörös föld alatt csövezett öntözőrendszer 3 turbinás esőztetőkvel. Gyomírtás, műtrágya, fűmagszórás, öntözés (vagyis annak a vezérlése Smartlife App-el...)Ősszel aztán kaptam egy képet, hogy akkor ez lett belőle, és anyós szerint nem rossz...
Ekkor már tudtam, hogy jó a gondolat, na meg az irány, bele lehet nyúlni egy kicsit komolyabban is a témába, úgyhogy otthon (Ausztria - Őrvidék) már egy kicsit jobban átgondolva, és tanulva az első helyzetből egy Gardena Smart Sileno (R100LiC) lett a kiválasztott egyed 525 nm fűterületre.
A fűnyíróhoz tartozik még egy pár plusz kerti okos kütyü, mint a Senzor a hőmérséklethez, föld nedvességéhez, valamint egy öntözőrendszer szabályozó, ami 24v-al nyitja a külön köröket a megfelelő talajnedvesség eléréséhez. Mindez egy applikációban a robotfűnyíróval. Idén már optimalizálás, megfigyelés, egy csomó forumozás németben, újra átgondolás, újabb optimalizálás volt a téma, így például otthon 2 hetente műtrágyázok, viszont alkalmanként csak homeopátiás mennyiségben (azaz 3-4 kg az 525 nm-re).
Ha valakinek kérdése van a 2 márkához, akkor szívesen válaszolok itt a topicban...
-
Vmikli
friss újonc
Sziasztok!Tudna valaki segíteni.Szeretnék venni egy használt adok veszek oldalon egy robomow fűnyírót,ami külföldröl való.Természetesen minden tartozékával papirjaival.A gondom az hogy regisztrálták már a fűnyírót,és én már
nem tudom a telefonos applikációt így használni,amivel programoznom kellene.Lehet valahogy az előző tulaj regisztrációját töröltetni valahogy,vagy sajna nem?Köszönöm
-
qqzs
őstag
Csak egy Worx szerviz tapasztalat. Meg tavaszi beuzemeleskor derult ki hogy nem mukodik a dokkolo egyseg. Angoloknak irtam emiatt gondoltam egy ceg meg eu, es kuldtek egy uj power adaptert. Mivel kimertem itthon szoltam nekik hogy nem az adapter a hibas hanem a dokkolo egyseg, erre kuldtek egy mas tipusu dokkolo egyseget. Ezeket meg angliaba kuldtek mert ok csak oda postaznak, onnan ismeros kuldte tovabb. Ezutan atpaszoltak a nemeteknek akik kuldtek egy jo dokkolot. Ez meg a ket eves garancian belul volt (nemet amazon vasarlas) most nemreg elkezdett furan menni hazafele a robot, ment 2 meter megalt 5 masodpercre. Kuldtem videot rola mar a garancia idon tul. Sejtettem hogy akku gondja lesz es azt meg gariba se nagyon cserelek. Erre irtak hogy latjak hoyg regisztraltam de joval a vasrlas utan amiert nem jarna az extra 1 ev garancia (amirol nem is tudtam vagy csak nagyon elneztem) de ok most nekem hozzaadtak az egy evet es kuldtek egy akkut postan amit most meg is kaptam. Minden kultseg nelkul. Ja es nemetekkel is lehetett angolul levelezni.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Robotporszívó után eljött az ideje egy fűnyírónak is:)
1000nm a vágandó terület, esetleg van valakinek tapasztalata ekkora helyre? -
kjegi
friss újonc
Köszi, egyelőre a töltőre állás talán megy (kicsit arrébb kellett tennem, mert volt egy lejtés jobb felé, ami a fűtől nem látszott, de a kis drága azonnal félrement). Most ott tartok, hogy nem villog a töltésjező lámpa, ami a töltési folyamatot jelezné, hanem folyamatosan ég. Meg villog a 4H-s led, ahelyett, hogy folyamatosan égne, illetve, ha megnyomom a play vagyis az indítás gombot, 3 rövid sípszóval nyugtázza az egy hosszú helyett és nem is mozdul sehova
Most kicsit tanácstalan vagyok -
qqzs
őstag
Csinalj egy tesztkort valami mas kabelbol es nezd meg hogy mozog a robot vagy yutubon keress ra. Mert a helykialakitas meretei sokszor nem egyeznek azzal amit kernek. Nalam landroidbbal is is sokkal kissebb rafutassal megy helyere vagyy pl szelen is sokkal kevesebb mint amit kernek a hasznalatiban
-
kjegi
friss újonc
Sziasztok! Új vagyok itt és ma vettem egy Yard Force x50i-t. Nem ezt akartam, de ez 120 eurral olcsóbb volt, mint. kiszemelt landroid, de vlamiért úgy vettem ki a fórum hozzászólásaiból, hogy ez is megbízható, jó gép. Csak most látom az útmutatóban, hogy mennyi helyet kell elhagyni a töltő elhelyezésénél (50cm-t mögötte és mellette). Egy sarokban szerettem volna elhelyezni, de így nem lehet. Gondolom, ezeken a helyeken nem is fogja lenyírni a füvet? Ha ez igaz, nagyon nem lettem most boldog. Ráadásul a töltő bekötése is elég "gagyi'nak tűnik, de ezen biztosan lehet segíteni. Holnap kezdek neki a telepítésnek és most eléggé mef vagyok rémülve.
-
én is elkezdtem nézelődni a robot fűnyírók világában... S kicsit sok az információ ami ért
....
Eddig az alábbi márkák gépeinek olvastam utána: Worx, Robomow, Gardena, Bosch...
A Bosch gépei tetszenének, mert szisztematikusan vágnak nem random így gyorsabban végeznének
A Worx m500-as tetszene, mert nagyon közel vág a szegélyhez... nekünk körbe beton ágyásszegély van majdnem végig és ott fontos lenne, hogy közel tudjon várni a fű 3-4 cmrel lentebb van mint az ágyásszegély így arra felmenni nem tud
...
- az m500-ast kialakítása és a rá biggyeszthető kiegészítők miatt néztem... például ultrahangos érzékelő
- esetleg akinek ilyen gépe van az tudna képet küldeni, hogy mennyire nőtte be a fű a dokkolót?A kertünk U alakú hátul két négyzetes összeérő alakban 60nm oldalt 10 nm 2 méteres sávban és elöl van még 30nm körüli terület. Ezt kellene tudnia vágni, viszont ősszel a két területet kapuval külön akarjuk választani, így olyan fűnyíró kellene ami ha kell átrakható az első kertbe és dokkoló nélkül is elvan (nem raknék ezért plusz dokkolót előre is...
A másik ami fontos lenne, hogy ha lehet dokkoltatni a füves területen kívül szeretném... így jó lenne tudni, hogy hány cmes peremet tud megmászni egy robot fűnyíró (akkor ott kicsit fentebb töltjük a területet... Vagy marad a Worx dokkolója esetleg kicsit kigyengítve
, hogy jobban felnőjön közötte a fű
A cél a robot fűnyíróval az elenne, hogy a füvünk az állandó nyírástól erősebb és szebb legyen most 5-7 naponta vágom a füvet...
Illetve kérdés, hogy a kinti cicák mennyire kerülik el a fűnyírót? Nem szeretném ha a kinti cicánknak baja esne mert rátámad
-
qqzs
őstag
válasz
Skizohudii #182 üzenetére
nincs szegelynyiras benne es az ertekeles is elgondolkodtato nem beszelve a neverol : B-ware
-
Skizohudii
újonc
Igen, worx volt a két első linknél, használt, céges hirdetés, valószínűleg visszavitt, felújított...a cég árul többet is, gari minden van vele...nekem 1000nm-re kell, és ez a kategória volt 150 körül ezeknél...köszi a választ!!
ezt most találtam, érdekességképp
gondolom ez is az OBI-s minőség, de az ára kicsit tetszetősebbhttps://www.amazon.de/Akku-M%C3%A4hroboter-1-000-Baricus-B-WARE-QV90202/dp/B07DHN88VQ/ref=sr_1_6?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=1KCQZMM0UV7NX&keywords=m%C3%A4hroboter+1000qm&qid=1559886474&s=diy&sprefix=mahroboter+1000%2Cdiy%2C238&sr=1-6-catcorr
-
Persze, ez így is van jól, nem is panaszkodásnak szántam, csak azért írtam össze a dolgokat, mert roppant nehéz kikövetkeztetni, hogy egy-egy kiszemelt modell esetén pontosan mit is kap az ember adott összegért, így talán hasznos lehet azoknak akik szintén Worx-ben gondolkodnak.
Egyébként az 500-as nálad mekkora területet nyír, és mennyi idő alatt végez? (Bár gondolom régebbi modell, de nem hinném hogy a 2019-eseknél ez a paraméter sokat változott.)
-
qqzs
őstag
Szerintem minden ceg ezt csinalja mert nagyobb terulethez nem kell mas csak nagyobb akku.
Kijelzo tok felesleges egy robotra ha wifi wan mindent onna allitasz. Az enyemen van egy led harom szinnel meg harom gomb. start,home, ok.
Amit meg eltudok kepzelni hoyg nem a feltoltes, merules szeint inditja allitja a szoftver hanem program szerint, es ez is kulonbozik . Amikor mertem a worx 500at meglepodtem hoyg percre pontosan 1 orat ment es egy orat toltott. heteken keresztul. biztos hoyg nemelyik menet alatt tobbszor megy neki valaminek erolkodes miatt nem egyforman merulnek.De alenyeg az hoyg mindegyik robot levagja a fuved, megveszed telepited aztan ezeket el fogod felejteni. Szerintem fontos a wifi, elakadast jelzes miatt. -
Bocsánat érte, hogy hangosan gondolkodok itt Worx ügyben, de ha már kitúrtam az alábbiakat akkor megosztom, hátha másnak is hasznos lesz.
Szóval ástam még, Redditen többen is írják a fentit (vegyél M500-ast + nagyobb akkut), szóval nem csak nekem jutott eszembe.
Van azért némi eltérés: az M300 és az M500 a belépő modellek, ezeket valamiért egy kalap alá vette a Worx, pedig méret és motorbeli(?) eltérések is vannak. E mellett mindkettőben egy egyszerű 7 szegmenses LED kijelző található csak. Ugyanakkor az M500-as megkapta az M700/M1000 géptestét és motorját, azokban viszont grafikus LCD kijelző virít. A motor persze csak következtetés, mivel a gépház, a súly, a fordulatszám és a zajszint is tük ugyanaz az M500-700-1000 esetében.
Szóval összefoglalva a négy első modell (a nagyokat nem néztem meg, az nekem teljesen felesleges):
M300 (WR130E):
Itt a géptest (és ezzel együtt vélhetően a motor is) kisebb, mint a következő háromnál
2.0 Ah akku
4 óra töltési idő (0.5A-es töltő)
7 szegmenses egyszerű ledes kijelző
100m határolókábel
130db rögzítőtüskeM500 (WR141E):
2.0 Ah akku
1.5 óra töltési idő (a töltő ugyanaz mint az M700-nál, 1.5A)
7 szegmenses egyszerű led kijelzó
130m határolókábel
180db rögzítőtüskeM700 (WR142E):
4.0 Ah akku
3 óra töltési idő (a töltő ugyanaz mint az M500-nál, 1.5A)
grafikus LCD kijelző
150m határolókábel
210db rögzítőtüskeM1000 (WR143E):
4.0 Ah akku
1.5 óra töltési idő (3A-es töltő)
180m határolókábel
250db rögzítőtüskeEgyéb eltérést én nem találtam (pl. a tartalék kések száma is ugyanannyi a dobozban). Ez alapján talán az M500 a sweet spot, egy nagyobb akkuval (4 Ah - 50 EUR, 6 Ah - 90 EUR Amaznon), hiszen az M700 esetén csupán a +2Ah-ért és a kicsivel több kábelért+rögzítőért és az LCD-ért (amit talán csak az első héten nézünk meg párszor?) +200 EUR-t kell fizetni. Persze azt bele kell kalkulálni, hogy a töltési idő is kitolódik, lehet, hogy felesleges 4 Ah fölé menni.
Nyilván nem hülye annyira a Worx, a töltő teljesítményével és az akku méretével szépen lekorlátozza a dolgot, így írhat kisebb területi kapacitást gyakorlatilag ugyanarra a modellre. Ha nagyobb kerted van, akkor pedig könnyen arra eszmélsz, hogy ki kell csengetned 400 EUR-t olyan dolgokra (kicsivel nagyobb akku + nagyobb teljesítményű töltő) amik még híresen túlárazott akkus kerti gépes berkekben (Makita, Bosch, stb..) is szép eredménynek számítana
Dehát ez van, ilyen ez a kapitalizmus
-
Nézegetem én is a Worx-öket (megint), de nem bírok eligazodni rajtjuk. Addig oké, hogy legkisebb modell méretben és akkuban is kicsi (WR13*), de az nekem nem is lenne jó. Aztán jön az m500/m700/m1000 (WR14* sorozat),. Ezek speci, méret és súly alapján tök ugyanannak a gépnek tűnnek, azzal az eltéréssel, hogy az m500-ban 2 Ah-s akku van, a 700-asban meg 4. Nade az 1000-esben is 4 Ah-s van, az miben tér el, több kábelt adnak hozzá, és ennyi? Azt látom, hogy az M1500, M2000 méretben is más már (WR15* sorozat).
Ha igazak a fentiek (és tényleg nem állítom, hanem kérdezem, szóval pls. fix me, ha van valakinek több infója), hogy az m500 és az m1000 közötti kb. 400 EUR-os felárért adnak +2 Ah-t, meg némi vezetéket? Tehát itt annyi csak a koncepció, hogy nagyobb akkuval kevesebbet van töltön a gép = nagyobb felület adnak meg. Vagy van még valami, amiről nem írnak a speciben?
Ha jól gondolom, akkor viszont az m500-ast kell venni + ezt az akkut. Vezetékből meg gondolom ok ehhez is a random olcsó mt kábel.
Mi a véleményetek?
-
qqzs
őstag
válasz
Skizohudii #175 üzenetére
elso ketto nem elerheto regi model. Az utolso ugyanolyan kategoria mint az obis, olcso es nyir. Nekem worx van de amazonrol. vegyel azt. emaileben inteztek a garanciat ,kuldtek uj tapegyseget meg tolto allomast is bemondasra. [link]
-
Skizohudii
újonc
Vásárlás előtt állok, három linkem van, segítenétek?
A worx szimpibb, mert sok jót olvasok róla (itt is), viszont gari, stb nehézkes lenne, a másikról pedig semmit nem tudok, viszont itthon megvehető...https://www.amazon.de/M%C3%A4hroboter-Automatischer-4-Klingen-System-verstellbarer-Schnitth%C3%B6he/dp/B01FYPQDX8/ref=olp_product_details?_encoding=UTF8&me=
https://www.amazon.co.uk/WORX-WG796E-Landroid-Robotic-Application/dp/B00V4IMMFI
https://www.hajnalakku.hu/spd/Villager-51604/Villager-Villybot-robotfunyiro-Samsung-Li-ion-akku
-
-
Nekem nem teljesen tiszta egy dolog, világosítsatok fel lécci
Nem nagyon találok infót, vagy csak hézagosat az akadálykikerülés funkciókról az egyes típusoknál. Többen is tettetek már fel rajzokat és fotókat, illetve doksit is, hogy pl. egy fánál hogy kell a kábelt elhúzni. Én alapvetően úgy gondoltam előtte, hogy ez a megoldás kát dologra kellhet: az alapterület kijelölésére, valamint olyan dolgokhoz, amikben kárt tehet a robot (pl. egy virágágyásnál nyilván mire ütközés alapján észrevenné hogy akadály van, már régen ledarálta a felét, így azt érdemes a kábellel "kizárni").
Ezek szerint az nem fog menni, hogy körbehúzom a kábelt a gyep szélén (ezzel kijelölve neki az alapterületet), és a rajta levő 5-6 fát ütközés alapján kikerülgeti, mint pl. egy butább robotporszívó? Esetleg létezik ilyen típus, vagy netán szinte mindegyiknél alap ez, csak én értem félre? Azért is bizonytalanít el a dolog, mert egyáltalán nem látok "bumper" szenzorokat egyiken sem, talán egyedül az újabb Worx-öknél van ez az ultrahangos szenzor, amit külön lehet megvásárolni jópénzért.
-
czanga
őstag
Közben még kettő lett ami szóba jöhet szerintem:
Egyik a Yard Force Amiro 350 másik pedig a Powerg Easymow 6HD
Megnézem őket, átolvasom, de ha van valakinek véleménye / tapasztalata, kérem írja meg.
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Kb 180 alatt mi az amit merjen az ember megvenni magának, ha nincs órisi kertje? Olvasgattam, de ahogy látom ez nagyon új terep még.
Eső érzékelés jó lenne, illetve programozhatóság is. (mikor vágjon)
esetleg EZT?
-
schumi
aktív tag
Obis Eco600as robotfunyironal ha elso indulas utan meghijusult a teljes szegelynyiras hogy lehet ujra szegelynyirasra birni a gepet?
Illetve ha eso van es idozitett nyiras elott mar nem akarnam hogy kimenjen es eszre vegye a szakado esot hogy szoktatok halasztasra birni(kikapcs a roboton?)Egyebkent nagyon elegedett vagyok egyenlore vele, heti 4-6 oras munkat vesz le a vallunkrol es nagyon szepen vegzi a dolgat
-
qqzs
őstag
Nem ertem ezt a problemat. Minden szembol dokkolot be lehet ket tuja koze rakni. Oldalrol dokkolot meg ket tujaval hamarabb bevezeted es ugy megy ra meg ki. Annyi helynek kell lenni a tujak mogott hogy elfer a gep.
Biztos mindenki kivancsi higy nez ki egy gep belulrol. Beragadt a magassag allitas 8csavar tartotta a tetejet. Ket ev all kint teto nelkul es gyari allapotban van a belseje.
-
- iSO -
tag
válasz
qpakcovboy #160 üzenetére
Bosch Indego 350 Connect és RoboMow RC 304 maradt versenyben. Végül RC 304-et rendeltem, mert az Indengo dokkolót is a fűre kell helyezni. Allitólag néhány Husquarna/Gardena termék tudja ezt a területen kívüli dokkolást.
Remélem beválik. -
- iSO -
tag
válasz
qpakcovboy #158 üzenetére
Köszönöm!
Igen, pont így próbáltam a YaardForce-ot. Hiába.
-
- iSO -
tag
válasz
qpakcovboy #156 üzenetére
Köszönöm!
A dokkolónál hogyan vannak elvezetve a határoló kábelek ? -
- iSO -
tag
Sziasztok!
~200 m2 teljesen sík felülethez keresnék robot fűnyírót. Volt egy próbálkozásom YardForce Amiro 350i-vel, de hála az Égnek tönkre ment és vissza kapom a pénzt.
Olyan eszközt szeretnék, amit nem kell a zöld felületen elhelyezni. A füvet Leylandi Cyprus sor veszi körül. Azt szeretném, hogy a dokkoló 2 ciprus között lehessen, nem füvön.
Melyik gép tudja ezt ? (A YardForce nem)
Köszönöm! -
Csiszq75
újonc
Sziasztok! Bosch Indego 350 Connect ,WORX Landroid S500i között megy az agyalás. Terület nem nagy kb 80m2 . Sima négyszög alakú ,műanyag szegély . Mind a 2 robot 1 éves es van meg ra 4 év garancia. Az eladók mondása szerint nagyobbra váltás miatt árulják. Ki melyiket favorizálná ?
-
xinis
csendes tag
A Yardforce SC600 ECO szemből dokkol. Tavaly lehetett az Obiban kapni. Van honlapjuk, Guglizz rá! Én kb. 800m2-t vágok vele, de nagyon elégedett vagyok a munkájával. Tető alatt tárolom, hiszen az esőérzékelőjét takarja a dokkoló, így a tető ebbe nem zavar bele, viszont nem ázik és nem süti a nap rommá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest