- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Karel666
tag
Én nem szeretném a füvön dokkoltatni, esztétika miatt. Valóban az eső nem gond neki. Viszont védve lenne az UV-től és nem érné a tűző nap, ami az akksinak sem hátrány. Ez egy jól szellőző hely,(ne ilyen kutyaólra gondolj) s onnan kapná az áramot is. Nem gondolom, hogy hátrány lenne, sőt....
-
Karel666
tag
válasz
lasse001 #147 üzenetére
Jó lehetne, csak egy bajom van, a dokkolás. Én azt szeretném, hogy egy terasz alá álljon be, de ez oldalt dokkol, s nem lehetne kivitelezni.
Olcsóbb típusokból melyik az, ami szemből dokkol? Bauhaus-os PowerG talán olyan, de semmit nem találok róla a neten. Vagy van most Jófogáson egy Gardena 500-as 220-ért, de az már nagyon súrolja a felső határt pénzben. -
lasse001
senior tag
Vett még valaki rajtam kívül az Obiban Landscape LX790? Két napja vettem és telepítettem. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve.
-
lrobertoc
tag
Szia,
a ház mögött megoldhatatlan az átjárás egyenlőre, de max 1m, van ahol 70 cm...
Igen az egy robotról letettem.Viszont az egész robot témát a hátsó rész indította be. Azt most alakítom ki, azaz 1-2 héten belül megy a vetés...
Ezt a részt viszont már nem akarom fűgyűjtővel nyírni és heti 1 nyírás is kb. 4 órát venne el az életemből, amely kb. 1/4 hétvége, mert hét közben a munka miatt esélytelen..A hátsó részre (R1) viszont nem kívánok annyi energiát, munkát fordítani. Itt fűmag sem profi lesz és nem tervezem gombaölőzni, kártevőt irtani, perzsa szőnyeg pázsitot fenntartani. Bár kiépítettem az öntözőrendszert, de alapvetően ez egy gyümölcsfás rész...
Szóval az R1-R2 területet robottal tervezem. Ez kb sík terep. Első körben egy kifutó sileno+ néztem kb 380eFt, vagy egy robomow rc 308 pro-t hasonló árkategória...
A LAndroid L1500 is cca 400efT (1300 EUR).Vagy van használt huski 220/230 AC, viszont itt az akksi nem Li.. és kérdés, hogy az 1500-as gépeket mennyi munkaidővel tudnák nyírni a területet... Ja és a gyümölcsfákat nem határolnám...
-
qqzs
őstag
válasz
lrobertoc #139 üzenetére
par foto jo volna.
haz mogott milyen szeles? a 867m2-t biztos akarod nyirni?
harom opciot latok. vagy rakosgatas, vagy ket olcso robot vagy egy draga es olcso. en hatso kertet nem nyiratnam vagy nem az osszest, ha csak nem szukseges allando focipalya keszultseg. de ha meg igen akkor is megoldhato 2db 500-as robottal es praktikusabb mint egy 1200-as, vagy akar 3db obis vagy worx 500as wifis. tok feleseges 1milios husqwarna szerintem -
lrobertoc
tag
Sziasztok,
segítségeteket kérném robotfűnyíró témában.
Eléggé tagolt a kertem, 4 részből áll, amelyek elég távol vannak egymástól, ráadásul járda, térkő, stb választja el a részeket.
Gondolom itt esélytelen megoldani egy robottal a nyírást automatán!?Addig jutottam, hogy talán van olyan lehetőség, hogy elviszem a határoló kábeleket (mondjuk a ház mögött) és kézzel pakolgatom területek között (a csatolt képen R1-2, R3, R4) a robotot....
A másik kérdés, hogy egyáltalán mi az a gép, amelyet ajánlotok ekkora területre (R1-2 területek cca 1200nm)?
Pl a husqvarnánál olvastam, hogy a maximális nyírandó területnél heti 7 napos, 24 órás munkaidővel számolnak.....
Így viszont a locsolási és száradási időpontok kiesnek a munkaidőből....Első körben egy Sileno+ néztem 1300 nm-re írják..de gyanítom ez kevés....
-
Coolby84
tag
válasz
qpakcovboy #137 üzenetére
Pont az a baj, hogy Worx is túl okos, beállítod appban wifin és csinálja dolgát. A problémát magamnak okoztam, hogy érteni akarom, hogy működik
ha jó felhasználóként telepítem 3 óra alatt (ahogy tettem) és utána nem nézegetem mit csinál, csak élvezem a végeredményt, akkor nem rágódnék itt hogy miért fordul arra amerre... Szóval velem van a baj, nem a fűnyíróval
-
qpakcovboy
őstag
Senki se értse félre, de az ilyen esetek miatt választottam a drágább fűnyírót, mert tartottam tőle, hogy az olcsóbb kevésbé kiforrott.
kb. 100 000 Ft-al került többe a robomow, de tök jó volt telepíteni, beüzemelni. Ebben sokat segített a telefonra letölthető alkalmazás is, aminek a segítségével bármikor megváltoztathatom a beállításokat és akár a telefonnal is lehet irányítani. -
Coolby84
tag
Most vagyok túl rajta. Landroid fan club válaszolt messengeren. Tökéletes így működés, át kell mennie rajta. Az ábrán a nyilak félrevezetőek, az csak a kábelvezetés irányát akarja mutatni. Az egymás mellett vezetett kábel pont arra kell, hogy ne vegye határnak és menjen át rajta és csak a fa körüli határt figyelje.
Szóval király!
-
Coolby84
tag
Na most eltettem vezetékeket 1cm-re és így se fordul be megkerülni fát, sőt ha nem hazát indítottam volt hogy átment keresztben a dupla vezetéken.
Itt egy videó ahol hazaküldtem és átmegy.
https://youtu.be/SELGO3ZUPrw
-
qqzs
őstag
válasz
Coolby84 #127 üzenetére
En se vartammeg stopperrel hanem egy okos ajtonyitoerzekelot raktam a toltore
apbol inditva megy egy normalis kort, ha fel van toltve vagy ha nincsakkor addig amig birja, kora tavasszal keso osszel en se automatizalom csak neha ranyomok.
A gepen nem kell semmit nyomni olyankor
-
Coolby84
tag
-
qqzs
őstag
válasz
Coolby84 #124 üzenetére
Nalam heti ketszer mikor nagyon no. De eleg surunek tunik a kepeken hogy kijarja. Minden toltesnel majdbem korbemegy ugyanugy mint szegelynyiraskor. Nekem 550m2 nyir napi 8 oraban toltesel egyutt. Egyebkent lemertem es nem az akumeruleskor megy tolteni hanem ha jol emlekszem egy vagy masfel orat fixen nyir.
160ra eleg szerintem haromnaponta raengedni par orat vagy napi 1 orakb egy nyiras -
Coolby84
tag
Manualben csak ábra van, hogy ilyen esetben körbemegy, az nem, hogy hazafelé is vagy csak szegélynyírásnál. Szegelynyírást amúgy program elején csinálja? Mert akkor elindítom egyszer és megnézem.
Amúgy a beállított idő az a vágási és töltési idő egyben, ha jól értem. Ti mennyi időt állítotok be, mekkora területre? Nekem 160nm van.
Most szegélynyírást nem erőltetem, mert tesztelés miatt már kezdi kijárni szélét, nálatok hányszor megy egy héten a szegély program?
-
qqzs
őstag
Szerintem jol megy a kabel. Mar nem emlekszem de errol nem irnak a manualban? Nekem is van egy ilyen resz csak nekem nem befele hanem kifele van egy elkeritett resz egy nagy nyirfa ala csak akkor rakom at kezzel ha a nyirfagallyakat osszegereblyeztem es ott nekem is tovabbmegy a leagazasnal. Lehet ez igy normalis hiszen honna tudna ket kabelbol melyik megy merre ha egymas mellett vannak.
Ha a szegely nyires miatt aggodsz rakd a kabelt kizelebb a viragokhoz igy visszapattanaskor beljebb/kijjebb nyirja.
Probaltal szegelynyirast aktivalni a napi programban? Lehet ott bemegy.
En ne probaltam meg ejfelen atnyulo idozitest. Mintha lett volna vele gondom nekem is. Es nalunk nagy a para nyaron esti nyiras nem a legjobb vizes fu miatt. -
Coolby84
tag
Itt vannak képek. Ti láttok ezeken valami hibát?
Amúgy van valahol egy rendes leírás programozásról? Mert most be volt állítva, hogy vágjon egyet este 22-től hajnal 1-ig manual schedule-ben és hajnal 5-kor ment a fűnyíró. Mit is állítok akkor én pontosan vagy miért ment? Van erre valami leírás vagy mi a tapasztalat? (fánál továbbra sem fordul be, amikor megy vissza dokkolóhoz)
-
Coolby84
tag
Akartam képeket, de mobilról nem tudok, mindenesetre képek szerint van bekötve, én úgy látom...
-
Coolby84
tag
Sziasztok. Végül beszereztem egy Worx Landroid S-t (2019) 160nm a fűfelületem, szóval elég kell legyen, bár elég tagolt.
Első kérdésem telepítés után. Leírás szerint két fa körüli ágyást körbekerítettem, de ha hazaküldöm robotot, akkor nem kerüli körbe fákat, érzi, hogy fordulna, de aztán visszafordul és megy egyenesen. Teljesen szabályosan csináltam (gondolom kerülni tud mindkét irányból, mert ábrákon mindig egy irányba kerüli fát, nálam pedig fordítva). Vagy home-nál nem kerüli feltétlen meg vagy mi lehet gond?
Amúgy szupernek tűnik, bár még nem vágott füvet, csak úgy telepítettem, hogy folyamatosan küldtem szegély mellett haza, hogy lássam hogy megy el (amúgy falnál előirt 26cm-nél jóval közelebb raktam).
-
qqzs
őstag
Nem ertem ezeket a vedelmeket. Nekem ket eve all vedelem nelkul esoerzekelos worx. Egyebkent nem minenben van esoerzekelo. Szoval felesleges mert a viz lefolyik rola mert akar nyiras kozben is elkaphatja a felhoszakadas. De ha teto alatt all akkor ket problemat okoz. Esoben elindul tok feleslegesen megy egy kort majd visszater es kivarja a programozott esoszunetet majd megint elidul akkor is ha esik megint feleslegesen. Az esoszunet nem eso utan kezdodik soha amikor rendesen fel van szaradva minden amire kitalaltak az esoszunetet. Az esoben vagas a legkarosabb ami tortenhet ezekkel, telemegy nedves fuvel. Kibirja de aztan lehet pucolni. Szoval amit vedeni kell egy ilyen gepet azt megteszi a burkolat.
-
xinis
csendes tag
válasz
qpakcovboy #110 üzenetére
-
xinis
csendes tag
válasz
qpakcovboy #110 üzenetére
Nekem fal mellett van a dokkoló és a fűnyírót egy ajtók fölé szerelhető féltető védi.
-
xinis
csendes tag
válasz
qpakcovboy #109 üzenetére
Szuper gép, gratula! Csak az ára elég húzós! 😳
Majd kíváncsi leszek a beszámolódra.
Egyébként a kés szélesség szvsz nem mérvadó, hacsak nem sok ezer m2-t kell rendben tartania. Hiszen a végeredmény ugyanaz keskeny és széles késekkel is, a fű le van vágva nap mint nap.
Esőérzékelő mindben van...
-
qpakcovboy
őstag
Sikerült egyedül telepíteni, nem olyan komplikált. Egyedül a dokkolóval kellett kicsit bíbelődni, de kényelmesen fél nap alatt meg lehet oldani. Tartottam tőle, hogy hangos lesz működés közben, de szerencsére nem így lett. Viszont kell neki valami házikó, ami megvédi.
-
qpakcovboy
őstag
Tegnap végül elhoztam a fűnyírót. Robomow RX50 volt a kiszemelt, de mivel nem került sokkal többe az RC304, ezért rábeszéltek. 18 helyett 28 centis kés van alatta és 100 W helyett 200 W a motor teljesítménye. És nem utolsó sorban van benne esőérzékelő és szegélyvágó funkció, amit ha jól tudom csak ez a típus tud. Sokkal több tartalék van benne, de ha ez nincs kihasználva akkor jelentősen növekedhet az élettartam.
Kibontás után elég meggyőzőnek tűnik, de csak a hét vége felé lesz időm telepíteni, de majd beszámolok a tapasztalatokról, hátha ezzel másnak tudok segíteni.
-
qpakcovboy
őstag
Sajnos igen, a következő szint az pont kétszer annyiba kerül, de hosszú távra tervezek és fontos a jó minőség és az alkatrész utánpótlás.
Mondjuk benne van a pakliban, hogy a munkaerő drágulás miatt a robotfűnyírók sokkal népszerűbbek lesznek hamarosan és jóval lejjebb megy az áruk.
-
xinis
csendes tag
válasz
qpakcovboy #106 üzenetére
Én is nagyon sokáig nézegettem a gépeket, rengeteg gyártó rengetek típusát körbenyaogattam. Az a baj, hogy a következő árkategória minimum a duplájába kerül, de inkább a 3x-ába és annyival nem tudnak többet. Persze ki mit engedhet meg magának ill. ízlésről kár vitatkozni. Nekem nagyon bevált! ✌️
-
qpakcovboy
őstag
Obiba már nem lehet kapni a yardforce-ot, viszont a bauhausban van powerg easymowe 6hd, ma csekkoltam. Szerintem egy helyen készítik, csak más a neve.
Engem nem győzött meg, inkább fizetek többet egy jobb minőségű darabért. -
A locsolással hogy időzíted össze? Azt ugye hajnalban érdemes, amikor a legkisebb a kipárolgás. Egyébként éjszaka nyitott ablaknál nem zavaró a robot hangja? Én még nem vettem gépet, kicsit félek ettől a két problémától. Vagy alaptalan teljesen a dolog? Hét közben menjen munkaidőben nappal, akkor tuti nem lóg rá a locsolási időre? És akkor az éjszakai zajjal se lehet baj.
-
xinis
csendes tag
válasz
qpakcovboy #102 üzenetére
Négy időintervallumot lehet állítani: 4-6-8-10h. Én a kb. 800nm-hez (van előkert is) 8h-t állítottam neki. Ezt minden este lenyomja, így mindig rendben van az egész udvar. Azt bevallom nem tudom, hogy ez a 8h a nettó vágási idő vagy ebben a töltések is benne vannak-e? Az biztos, hogy a ~800nm-t a 6h-ás programmal kicsit foghíjasan csinálja meg, de a 8h-ás programmal nem marad hosszú fűszál sehol.
A lényeg, hogy este elindul, amikor már elvonult a család és reggel, amikor indulok dolgozni, már a dokkolójában áll. ✌️ -
xinis
csendes tag
válasz
qpakcovboy #100 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Black & Decker töltőt keresek
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest