Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz Astorian12 #19936 üzenetére
Írod, hogy csak win-re jellemző, próbáltad már valamelyik linux disztrót is?
Egyébként volt már ilyen másnak is: [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz core i7 #19927 üzenetére
Ami nálam biztos, hogy az egész akkor kezdődött, amikor a core2 duo-t kicseréltem egy 4 magos xeon-ra. Nem tudom, hogy pontosan mi okozta, vagy a processzor vagy az alaplap volt a hibás. Minden mást kizártam, de nem derült ki végül. Az alaplap sérülhetett ESD-től, amikor beleporszívóztam, a processzor meg lehet, hogy mégsem annyira kompatibilis s775 lapokkal. Nem fog már kiderülni. Lepasszoltam bátyámnak. Ő is mondta, hogy írja ezeket a hülyeségeket, úgyhogy inkább visszaadtam neki a lap árát, vegyen magának egy másikat, ha úgy gondolja. Nem vett.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Tomassy00 #19924 üzenetére
Fogalmunk sincs, hogy milyen a mostanija, bár úgyis cserélni kell, ha ryzen-re vált. Ha most 2x4, akkor ha fejleszteni kell lehet 4x4, persze ha +20k nem gond, akkor simán belerakhat most is 2x8-at, aztán letudva. Én így csináltam. Azért a 4g vs 6g annyira nem kicentizés szerintem, de mondják, hogy a mai játékoknál a 16g már kell, viszont akkor ahhoz olyan videokártya meg processzor dukál.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Tomassy00 #19922 üzenetére
Az alza annyira nem ajánlott cég, cseh egyébként, ami miatt elég kétes, hogy tudsz garanciát érvényesíteni náluk, ha meg fogyasztóvédelmi gondod lesz, akkor kb körberöhögnek.
A BF1 eszik nálam 4GB RAM-ot, plusz 2GB kell a rendszernek max. Ha annál komolyabb dolgokkal játszik, akkor persze kell a 16GB. Egyébként nekem is annyi van, de egyáltalán nem használom ki. A Ryzen x370-el jó választás, ha telik rá.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Zsotiabeka #19919 üzenetére
Hasonló gépem volt, lapot, processzort fejlesztettem rajta. Így kb dupla annyi fps van bf4-ben, és ki tudok menni nyílt téri pályákra is anélkül, hogy beszaggatna. Ha multiban játszol, akkor kell az erős processzor, folyamatosan számolni kell, ki merre jár a pályán, merre záporoznak a lövedékek, stb. A 8gb memória bőven elég ezekhez a játékokhoz, inkább a mostanában készült játékok, amiknél már limitál, és kell a 16.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
A CPU-ban van Intel® HD Graphics 4600, az alaplapnál nem írják, hogy lenne benne IGP. Gondolom a kolléga leragadt abban az időszakban, amikor még a lapokba rakták az IGP-t. Ma már ez annyira nem jellemző, szerver lapoknál esetleg előfordulhat, asztalinál szerintem nem nagyon.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
i5-4670k-ra mennyi lehet a gyári garancia, vizsgálják, hogy túlhúzás, vagy mi okozta a kárt? Nem megy a b channel memória a lapon, és úgy sejtem, hogy a memória vezérlővel lehet a gond...
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz core i7 #19763 üzenetére
Nekem is volt ilyesmi előző gépen, azon c0000005 hibát írt néhány óránként a bf4. Nem nagyon derült ki, hogy mi okozza. Tákoltam egy csomót a gépen szoftveresen, hardveresen, és mindegyiknél javultak egy kicsit az idők, a végén sikerült kitolni 6-8-10 órára is mielőtt elszállt. Lehet, hogy azon is a memória vezérlő hibásodott meg, volt szó róla. Elméletileg ilyesmi is lehet a tünete, de nagyon én sem értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Sn4k388 #19743 üzenetére
Ahogy nézem 65W TDP a CPU, úgyhogy ha nincs húzva szinte bármelyik hűtő el kéne, hogy vigye. Érdemes ránézni a hűtő típusára, meg hogy milyen TDP-re tervezték. A delidelést szerintem hagyd a végére, persze szóba jöhet az is, hogy tényleg az a hiba, de egy fokkal kockázatosabb, mint a BIOS-t frissíteni, esetleg megnézni, hogy amivel nézed a hőmérsékletet az a tényleges Tjmax-ot használja e. Nekem pl 15-20°C-al többet mutatott egy régi CPU-ra a hwinfo, mert 85°C volt a Tjmax, nem 100°C, mint a default.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Sn4k388 #19743 üzenetére
Sokat úgysem veszítesz vele.
Milyen hűtő amúgy? Egyébként én nem innen közelíteném meg a dolgot, szerintem szenzor hiba, vagy rossz BIOS verzió, vagy ilyesmi lehet a háttérben, és a tényleges hőmérséklet nem annyi. De aztán fene tudja.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Hát ha általában vesszük a gyári hűtőket nem OC-re találták ki. Persze lehet, hogy ez egy éppen jól sikerült változat, ami kicsivel többet is kibír a normál használatnál. Ha valami komolyabbat akarsz abba a foglalatba, akkor vegyél egy Xeon-t meg rá egy be quiet! pure rock-ot. Azt így ki tudod húzni akár kicsivel 4GHz fölé is, ha jó a lapod hozzá. [link]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Van ötlet, hogy Ubuntu server-en mivel tudnék CPU benchmarkot csinálni command line-ból? Valami olyasmi kéne, aminek az eredményét legalább egy E8400-al vagy egy E5430-al össze tudnám hasonlítani egy netes adatbázis alapján.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Digitális Állampolgárság Program
- Mesterséges intelligencia topik
- Path of Exile 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Ryzen 5 3600
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest