- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt1977041
újonc
Üdv mindenkinek. van egy kodi gépem. eddig ment rajta minden, de most ha nyitom az online streamet, akkor kér egy kiegészítőt aminek a neve xmbc python 2.26.0 függőség nem elégíthető ki. Maga a kodi programja a következő. kodi v18.0- leila alpha. valaki leírná nekem lépésről lépésre hogyan tudom telepiteni a hiányzó fil-t? honnan töltsem le, és lépésről lépésre mi a teendőm. előre is köszönöm a segitséget. vagy FB messenger Kurverger Zsolt néven elérhető vagyok.
-
Celithrandi
addikt
az vajon mitől lehet hogy win10 alá telepített új leia alá betettem a win7 leia alól kimentett médiatáramat és minden megy kivétel a tömörített filmek amiknek az útvonalát nem ismeri fel. köszi
-
-
holloo
csendes tag
Sziasztok!
Hol találhatnék arról infót, hogy hw-t merre keresgessek a KODI-hoz? Nem ismerem a rendszert, de ha jól értem, akkor ez egy sok platformon futó medialejátszó sw (nagyjából), de én nem szgépen, nem telefonon szeretném használni, hanem egy önálló hw-en, hasonlóan, mint egy műholdvevőt.
-
Ide írok, hátha tud valakisegíteni.
Két gép, mindkettőn win 10 pro. Az egyik szerver funkciókat lát el, és kodi-t használunk film és tv nézésre. Ha be van kapcsolva a Kodi, akkor a többi gépen a megosztott mappák leállnak. A megosztások a Kodi-t futtató gépen vannak. Ha kikapcsoljuk újra elérhetőek. Van valami megoldás erre? Más is találkozott hasonlóval?
A válaszokat előre is köszönöm. -
makkai
aktív tag
-
makkai
aktív tag
Üdv!
Nemrég kezdtem el használni a Kodit lejátszóként.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet rávenni, hogy PC-ről lejátszva az optikai hangkimeneten a házimozi erősítőbe ne csak 2.0-ban küldje ki a hangot, ha 5.1-es filmet indítok el. Más lejátszóval nincs ilyen gondom.A megjelenítő projektor, HDMI kábellel összekötve.
-
fPApi
őstag
-
fPApi
őstag
Biztos van jobb megoldás, de én így csinálom:
- beállítottam, hogy a mappák tartalmazzák külön a filmeket,
- a mappába berakott fanart/folder/poster jpg-eket mutatja,
- a film nevével egyező nfo fájl kell, persze a kodinak megfelelőenA fentieket a tinymediamanager-el rakatom be.
-
Boxi88
őstag
Helló
Segítséget kérnék, mert már kismillió oldalt elolvastam ezzel kapcsolatban, de sehogy se tudom megoldani!
Amit szeretnék, példával:Filmek [mappa]
|----Star Wars [mappa] <- Ennek szeretnék infot, képet, leírást.
|___ Star Wars IV.mkv
|___ Star Wars V.mkv
|___ Star Wars VI.mkv
|----Tolvajtempó [mappa] <- Ennek szeretnék infot, képet, leírást.
|___ Tolvajtempó.aviTehát magának a fájlnak kiírja az infóját, de én szeretném ha az őket tartalmazó mappa is írná, meg képet is mutatna róla...
Erre van lehetőség?
Előre is köszönöm!
-
loki7903
csendes tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket.
Van sok eszközöm amin Kodi fut.
Van egy szerver amit ftp kapcsolaton keresztül érek el.
Egy darabig tök jól működött. A könyvtárból lejátszás.
De most már az sem megy. Leszedtem a Kodit aztán feltettem újra. De így sem megy.
Plusz a media tárban is kérnék segítséget.
Ott nekem is olyan gondom van, hogy ami már nincs a szerveren, azt is látom, nem szedi le a tárból.
A soriknál meg még rosszabb a helyzet ott pl csak egy sorit tudott berakni a médiatárbaHa kell találkozzunk, vagy adok távelérést, vagy a szerverhez accot.
Köszönöm
Zoli
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Van nálam egy S905X box, Kodi 17.6 fut rajta. Két gondom van jelen pillanatban.
Az egyik, ha kikapcsolom a boxot, de az LG tévén megnyitom a menüt, vagy megnyitom a forrás választógombot, azonnal bekapcsol. Tévén a Simplink ki van kapcsolva és átdugtam nem ARC-s HDMI bemenetre is, de akkor is újraindul. A Kodiban nem találom azt a funkciót, ahol lenne bármi utalás CEC-re, pedig rengeteget kerestem, hogy kikapcsoljam, de mindhiába. Lehet, más az elnevezése, (?) nem tudom...
A másik gondom az SMB megosztással van, mert még a "Workgroup" csoportig sem jutok el valamiért, csak üres felületet látok. Beállítottam Kodiban SMBv1-v2-ig, előtte v1-v3-ig, úgy sem látta. De lehet, hogy ez így nem is elég. Win10-ben a "Filmek" mappa meg van osztva évek óta, de biztosan kellene még valamit trükközni, mert így nem működik a dolog. DLNA-t látja, fel is vettem a források közé, ami egyébként nagyon stabilan működik, de ez nem teljes értékű azért, mert például nem tudom szkennelni sem.
Előre is köszönöm, ha segít valaki. -
generaltoti2
tag
Sziasztok, nem rég kezdtem használni a kodit, adott volt egy Toshiba 3Tb merevlemez, amit WD-re kellet csernélnem mert az előző meghalt. Értelem szerűen a Toshibán tárolt filmek nem lejátszhatók, de a médiatár frissíte során ezek a filmek nem tűnnek el automatikusan.
Van arra opció, hogy a hiányzó filmek automatikusan törlődjenek a listából?
Asrock h110m hdv r3/ Pentium G4400 proc / 120 Giga SSD
3 TB WD Purple (Sorozatok)
3 Tb Wd RED (Filmek) ez lett cserélve a toshiba helyett
3 TB WD purple (ez nincs tallózva) -
hontik
csendes tag
Szuper a leírás, sajanos későn olvastam el. Van egy mappám amibe van cc 400 film, de a kodi csak 320-at talál meg. Hogy tudnám a legegyszerűbben kiszűrni, hogy melyik az a 80 amit nem talált meg anélkül, hogy egyesével kéne végignéznem?
-
handrash
őstag
Hiába állítom be pl. Universal movie keresést, -úgy látom-, hogy még mindig a porton keresne, hogy lehetne ezt kiirtani? Azt írja, hogy a kiszolgáló nem érhető el.
-
R3nts
senior tag
Szép napot! Lehet nem pontosan jó helyen teszem fel a kérdést,elnézést előre is : a Kodi-ban (PC-n, 16.1 Jarvis)hol lehet beállítani, hogy képeknél, bármilyen nézetet is választok ki, NE MUTASSA a file neveket a képek/miniatűrök alatt,csak a miniatűröket, ill. képeket? Köszi előre is!
-
n_atsi
tag
Sziasztok!
Tudna segíteni valaki abban, hogy a(z) IPTV kodi alatt miért nem megy?
Csak homokórázik, bármelyik csatonát választom....köszönöm!
-
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam #130 üzenetére
Esetleg [ ez Tascam US-16x08] alkalmas ?
-
alphamooncam
őstag
Sziasztok !
Linuxos ( Openelec) Kodihoz vennék sok pontegyes hangkártyát házimozizásra. Mivel minipc-n fut, ezért nincs analóg kimenetem csak sztereó 3,5 jack, úgyhogy USB-sre gondoltam.
Nem tudom milyen hangkártyák lennének ajánlottak.
JBL LSR 305-ötöket kötnék rá, tehát örülnék XLR, vagy TRS ( szimmetrikus) kimeneteknek.
Amenyiben nincs ilyen elérhető áron, akkor lehet RCA ( asszimetrikus ) is, de akkor meg valahogy meg kéne oldani a hangkártya és a hangszórók normális összekötését. Hogyan ?Azt ugye jól gondolom, hogy a KODI elvégzi a DD és DTS dekódolását, és a hangkártya "csak" szétosztja a megfelelő helyekre a hangot?
Tudom, hogy egy AV processzor lenne a megfelelő, de egyenlőre nincs többszáz K-m a projektre.
Egy részére a kérdéseimre biztos tudtok válaszolni, viszont amire nem, úgy kérlek igazítsatok útba, hol kaphatnék érdemi válaszokat.
Köszönöm.
-
g3rri
csendes tag
Szevasztok!
Nekem kb 2 napja azt írja a sorozatbarát, hogy "nincs elérhető adatfolyam" Valaki tudna tanácsot adni. Felhesz+jelszó mentve van ok, de mégsem indul semmii sem. Köszi! -
Menotti
aktív tag
válasz
Montesantos #127 üzenetére
A pc-n (windowsos?) a mappákat meg kell osztanod...megfelelő jogosultságot be kell állitani...
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
Most ismerkedek a kodival, elolvaastam az első részt kezdőknek
tv-re felraktam a kodit... minden alapon hogy tudom rávenni hogy lássa a pc-t és a rajta lévő mappákat mert nálam nem látja... gondolom valamit benézek...
hdmi kábellal van összekötve a pc látja a tv-t
-
vargalc
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy MXQ TV Boxom amire alapból telepítve van a Kodi 15.2
A leírtak szerint a Videok -> Fájlok -> Video hozzáadása menüpontban hozzáadtam a NAS-on lévő mappát, de a benne lévő filmek nem kerültek át a Médiatárba. A filmek külön mappában vannak a leírtak szerint magyar címmel.
Ellenben ha egyesével adom hozzá a filmeket tartalmazó mappát akkor azt simán felveszi.
Valamit félreértettem és a nagy könyvtárból nem másolja be a filmeket a médiatárba?
Még egy kérdés.
Miképpen tudok törölni hozzáadott videot a Videok -> Fájlok menüből.
Hiába állok a cím fölé és nyomok jobb egeret semmi nem történik.Köszönöm a segítséget.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Gulyopapa #123 üzenetére
A filmeket két módon tudod lejátszásra bírni.
Az egyik amikor csak mint fájlt/mappát látod és ha kell akkor eltudod indítani.
A másik amikor a kodi/xbmc berakja egy ún. Libraryba, ahol már mindenféle nfot összegyűjt neked a scrapper.Az elsőt úgy tudod elérni, hogy pl. a video menüre ráklattyintasz ahol is lesz egy olyan menü, hogy Fájlok. Ezek után már szerintem egyszerű, hogy vagy lokálban keresed meg az adott mappádat vagy a NAS-on.
Második már kicsit pőtyögősebb.
Tehát.Videó menü, Fájlok, Mappa hozzáadás és elnevezés (pl. HD-Filmek) OK gomb, Könyvtár tartalmát kiválasztjuk (Filmek vagy Sorozatok) Jobbról mutatja az aktuális screppert. (The Movie Database)Rámegyünk a beállításaira, a pref. nyelvet és a korh. besorolást magyarra állítod. OK. Utána kérdezi, hogy akarjuk e frissíteni az infókat. Bökni kell egy igent...
Miután végignyalta a mappát, meghajtót.visszalépegetve a videó menűbe letudod ellenőrizni, hogy melyiket találta meg vagy sem. Amelyiket nem találta meg arra I betűt nyomsz és kézzel megadod a pontos címét , ha jól csinálod akkor felhozza Enter és betölti a libraryba a többi közé.
Kérdés?
-
Gulyopapa
addikt
Sambával bejön a NAS és azon a Video könyvtár a filmekkel.
Ha azt leokézom, nem történik semmi.
Hova kell létrehozni a FILMEK mappát?
Nagyon kezdő vagyok, bocsi -
DEGU83
tag
Sziasztok!
Közszolgálati élő csatornát szeretnék nézni médiaklikkel az élő csatornák valamiért nem indulnak el kodival. Azt írja hibaüzenetnek, hogy médiaklikk hiba, további információ a hibanaplóban! Tud valaki segíteni? -
jézusom
addikt
válasz
Halihólaci #118 üzenetére
jukeboxos felület szerintem nincs file nézetnél. Ha Dlna eszközként látod a nast, akkor lesz.
-
Tiger.
nagyúr
Kodival telefonon hogy tudok egymás után lejátszani filmet? Tehát ha véget ér az egyik automatikusan jöjjön a másik.
-
Halihólaci
tag
Bár látom nem egy pörgő topic, de hátha más is idetéved!
Androidos lejátszóm van, amin a filmeket a Kodi-n nézem, Synology nas-ról.
A fájlkezelőben lett betallózva, szépen le is játszik már mindent, de a Jukebox-os felület nekem sehogyan nem jelenik meg, persze a médiatár sem. Mit kell még tennem? A Synology-n a filmek a video mappában vannak, ez nem is átnevezhető. A betallózott filmekből nem automatikusan hozza létre a médiatárat? A filminformációknak a Universal Movie Scraper-t jelöltem be, de semmi nem jelenik meg!
köszi:Laci -
DonCosta
tag
válasz
johndeegwed #116 üzenetére
Szia!
Itt kérdezd szerintem. Az jobban pörög és konkrétan Kodi kiegészítőkkel foglalkoznak + magyar kiegészítőket fejlesztő srácok is írogatnak (Pl Exodus+, MovieShark, stb.).
-
johndeegwed
tag
Sziasztok kodi 16.1-es verzióját szeretném használni exodus kiegészítővel , amin videót indítok csak fekete és fehér árnyalatok vannak , van erre megoldás?
-
Dufresne
addikt
téves hsz...
-
berobi78
tag
Sziasztok, arra tud valaki ötletet, hogy amikor beimportálom a 3D-s filmjeimet a média tárba, miért csak néhány filmhez biggyeszti oda a kodi a 3D jelzőt? Azt néztem, hogy a file nevével nem függ össze.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Van egy win7 x64 ultimate rendszerem. Hogy tudom mellé a bootos kodit berakni? Úgy értem, választható legyen OS-nek.
Pendriveról is próbáltam futtatni openelecet, be is bootolt, de telepíteni akarja
-
hayabusa4
csendes tag
Sziasztok.Most töltöttem le a Kodit androidra és nincs médiatár opció.Külön kell bekapcsolni,vagy letölteni?
-
KKope
tag
Srácok,
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már ott elakadtam, hogy letöltsem a Port.hu scrapert.
Egyszerűen nincs a letöltendő listák között.
KKope
-
Revolt3D
csendes tag
Sziasztok,
Kicsit Off:
Segítsetek kérlek, hogy hol találok leírást internet rádiók hozzáadásával kapcsolatban Kodi-n belül.Köszi előre is és bocsi az off-topic miatt
-
Celithrandi
addikt
válasz
Celithrandi #102 üzenetére
látom ez a fórum is olyan hulladék lett mint a többi. köszi a semmit
-
DanaL
tag
Sziasztok, valaki tudna segíteni a film mellett lévő felirat miért nem jelenik meg a fiulmen? Opensubtitle kiegészítő működik rendesen, de nem akarom letöltögetni, mert mellette van, jelzi is, hogy helyi felirat elérhető, de nem teszi rá, srt formátumban van, valakinek valami ötlet?
-
Celithrandi
addikt
Kodi alá hogy lehet külső hangsávot betenni? xbmc frodo alatt ez szépen működött. előre is köszi
-
g0dl
addikt
A 3D filmek lejátszásával van gondom. A tv egy LG, tehát passzív szemüveg, és ou vagy ss filmetg játszanék le.
1. a tv maga automatikusan nem ismeri fel, hogy 3d, de ezzel simán együtt tudok élni.
2. a kodi info ablak, és egyéb felirat nem jelenik meg jól.pl. ou esetén csak az egyik szemnél, és ez nagyon zavaró
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Fekete Színben,6 Hónap Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Motorola Edge 60 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Asus G752VS Gamer laptop eladó!
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest