- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso79
őstag
Az a kiskereken múlik mikor lesz, nagykerben már kapható
Eleninte én is A-ra gondoltam a táp miatt, de azt adnak ugye az általam már említett házhoz is, szóval felesleges lenne hozzá. Ráadásul annak a teljesítménye is nagyobb, biztos nem lesz gond teljes terhelésnél sem.
-
Hmm...hát ez szomorú. Illetve talán annyira nem. Jó lenne a gyártótól hallani némi információt, illetve kideríteni hogy mini-itx.com-ék mivel mértek.
Mert nekem gclf2-őn a szenzorok igen sokat "csalnak". A bordát mérve, ami feltételezem megegyezik a cpu külső hőmérsékletével tapintásra is 10-20°C-al hűvösebb. A hőmérséklet mérése lehet a mag környékén történik, így ez elég lutri.
Ha a bordát mérték 60°C-on még melegedőnek, az kellemetlen. Ha a szenzor mutatott ennyit, ami a mag körül van akkor ez simán jó még. Márpedig ez ránézésre a speedfan grafikonja. A szilícium nem szenved olyan hőmérsékleti pozitív visszacsatolásban mint a germánium tranzisztorok anno, így fűthető kb. amíg bírja. Márpedig meglepően sokáig bírja.
Tehát ha úgy mértek mint ahogy gclf2-ben az atom hőjét mutatják a szenzorok, akkor ez a borda olyan 40-45°C hőmérsékletű volt. Az meg mehet tovább is.Alapvetően meg abból jutottam arra a következtetésre hogy passzívon is megy, miszerint a bordán van embléma. Ha muszáj lenne ventilátornak takarnia a bordát, akkor nem kerülne oda gyártónak logója....szerintem. Persze a logika vezethet arra is, hogy leveszed róla bordát, mert a mini-itx ház saját ventilátorával hűtöd. De majd ha veszek egy ilyet, úgyis első dolgaim közt lesz hogy borda nélkül megfűtöm és tapogatom a bordát.
-
Az a baj, hogy egyelore csak A-t es B-t lattam, pedig egyre inkabb ugy nez ki, hogy a C lenne a jo: az egymagos atom elmegy venti nelkul (az A nem) es van hozza tap is.
Nekem úgy tűnik menne az A is passzívan. Alapozom ezt arra hogy ha tényleg kisebb az összfogyasztása mint gclf2-nek (igaz, azt nem picopsu-n át mérték), akkor ezzel arányosan a melegedése is. Márpedig ekkora teljesítményhez ez a borda hatalmas. Én rendelkezem gclf-el és gclf2-vel is...utóbbin cseréltem hűtést is, és tudom mennyire melegednek ezek és milyen körülmények közt. Ezek alapján bőven elégnek tartom ezt a hűtést rá. Valószínűleg forró/meleg lesz (két noctua chipsethűtőt simán felforral a gclf2), de tökéletesen menni fog.
-
Na jó, igaz, a lehetősége már megvan annak, hogy beszerezze a nép.
A külső táp tényleg vonzó, a Wi-fi meg úgysem kellene, de azért én mégis leginkább az A mellett döntenék, még ventivel is, mert az a 330 azért erősebb - igaz, így oda a hangtalanság. Másik kérdés, hogy házat lehet-e jó áron kapni hozzá...
-
csizzah
aktív tag
Ki az, aki egy HTPC-n internetezni meg officezni akarna?...
Mondjuk ezzel én is egyetértek, de haEgy HTPC szinten csak egy lejatszo. De annak ezerszer jobb.....
Kenyelmesebb - a wd-t is az ágyból fekve távirányítom, vagy hogy értetted?
szebb - igen ez az amin sokat lehetne vitatkozni csak nem érdemes.
tobb formatumot ismer - pölö?, mi az az átlaguser számára hozzáférhető anyagok közül ami kifog a wd-n?, csak azért kérdezem mert kb 4 hónapos használat után nekem 99%-ban lejátszott/ik mindent gond nélkül, ja de egyszer volt valami asf kiterjesztésű videó amibe ha beletekertem újraindult
jobban konfiguralhato - no igen a wd-t nem kell konfigurálni.
Fejtsd ki ezeket bővebben légyszi, nem kötekedésből csak érdeklődésképpen kérdezem, mi lett volna ha htpc-t építek.
-
törölt tag
Pl. én.
Ha már itt a gép, akkor miért ne? Família nézi a filmet, én meg nem, mert netezek, vagy programot írok, vagy árajánlatot készítek, stb, épp mi a dolgom. A kettő nem zárja ki egymást. Számomra legalábbis ez is fontos volt, mikor összehoztam a gépem, mert az előző gépnél bizony beakadt a film már a netezéstől is.
(Cerka2400+R9250 volt) -
band1103
őstag
"...Ki az, aki egy HTPC-n internetezni meg officezni akarna?..."
Mindenki akinek van annyi esze hogy ne a min.80w-ot de néha több 100w-ot evő "rendes gépét" indítsa el (amin inkább játszani vagy autocad-elni szokott), ha éppen internetezni vagy szöveg szerkeszteni támad kedve, mert teljesen fölöslegesen pörgi magát halálra a villanyóra, mikor egy 30w-os HTPC-t is használhat arra a célra.
-
törölt tag
Na jó. Ajánlott / a Kispuha által legalábbis a vistához.
szerkesztve: Hja, most látom, Te a Linuxról... Az más tésztaA filmek lejátszásához pedig mindenképpen ajánlott a korszerű VGA. Nemcsak a hardveres gyorsítás miatt (processzor tehermentesítés), hanem a képminőség javító fjúcsörök miatt is.
(erről eddig nem nagyon volt szó) -
MrTwister
őstag
"Egy normalis HTPC-hez kepest rettenetesen." Na ebben látod igazad van és mégsem, mert engem pontosan az egyszerűsége fogott meg.Pl. egy agyonbonyolított Popihoz képest felüdülés: egyszerű és nagyszerű. HTPC vs. WD TV: ez egy célhardver és annak tuti jó, teszi a dolgát ennyi. Persze nem mindenható. A HTPC mondjuk szoftveresen és kompatibilitásban előnyben van. Na de ne offoljunk ennyit, a lényeg: Kinek a pap kinek a papné.
-
MrTwister
őstag
Saját tapasztalat nélkül ne beszélj marhaságokat: 6 firmware frissítésen átesett már és azóta kinőtte gyermekbetegségeit, nekem minden filmet vitt eddig fagyás nélkül és nem is fapados, a hálózati kapcsolat pedig egy 3rd party firmmel és egy USB-s 10/100-as hálókártyával megoldható. Jó nem egy Popcorn de az ára sem annyi, sőt.
No flame. -
Nyilván mindenkinek más az igénye, de mivel konnektorba van dugva, sokat nem számít a valamivel nagyobb fogyasztás. Nyilván nem feltétlenül szükséges több erő, ha csak videolejátszásra használom, akkor meg ez is felesleges.
Az ION-t én netbookban látnám inkább szívesen, szemben az Intel nevetséges megoldásaival, csak nem nagyon akarnak ráállni a gyártók. -
eziskamu
addikt
Mi a fene az a DX_Sok?
Amúgy a CoreAVC-nél a CUDA támogatás azt jelenti, hogy nem csak azokat a filmeket tudja gyorsítani a videó"kárya" (itt ugye integrált gpu), ami adott kártya hardveres DXVA megvalósítása tud, hanem nVidia esetén az összes h264-es formátumút (amit a CoreAVC szoftveres módban is támogat)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hobby elektronika
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest