Új hozzászólás Aktív témák

• XharX

aktív tag

válasz Vladi #67 üzenetére

Azon kár most sírni, hogy szeret nem szeret, ez van, kész. Lehet még választani, max erkölcstan néven megfelelő képzés nélkül még egy felesleges órán ül ott a gyerek.
    A hittant meg célszerű úgy kezelni mint a többi tanítási órát, az adott szaktanártól függ a színvonala. Én jelen pillanatban katolikus iskolába járok, értelemszerűen a választás lehetősége nem áll fent, hittan heti 2x és kész.
    A 3 "nagy vallás" szerint vagyunk szétszedve, mikor az osztályban jön a hittanóra mindenki a felekezetének megfelelően megindul. A különbség ott kezdődik, hogy az egyik tanár megérti, hogy a teremben ateisták is ülnek és ennek megfelelően nézeteit burkoltan ismerteti a világban tett utazásainak mesélése közben(még én is szeretem hallgatni), addig pl az a tanár ahova én járok óránként 3x mondja el, hogy hülye vagyok mert tagadom a tagadhatatlant és pokolra fogok jutni ateizmusom okán. Kissé irritáló, mert én szót se szóltam nézetei ellen, el kell fogadni a másikét, szélmalomharc lenne.
    Ezt kéne kizárni, ami persze lehetetlen, egyéb tantárgynál is előfordulhat. Pl a fizika tanár saját hülyeségéből taníthatja, hogy a fisszió az magfúzió. Egyetlen különbség, hogy míg utóbbi tényszerű előbbi közel se egyértelmű.

(#70) pető bá' A legtöbb ismerősöm életében nem járt hittanra, néhány misén ült csak ott mégis normális, társadalomnak nem káros emberek lettek, pedig egyik másik szülői háttere... Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az előző hozzászólásaid túl nagy nevelőcélzatot tulajdonítasz ennek. Persze a hittan ha normálisan van tanítva nem káros, de mikor 7 éves húgom butának tart mert nem hiszek Istenben és ez szembe megy az "iskolával" ott már baj van. Valahogy a toleranciát is az elsők közt kéne tanítani szerintem.

"Mert "ezek a mai fiatalok" ilyenek-olyanok (nem tisztelik az időseket),"
    Valaki írt itt az oldalon pár napja egy hasonlót: "A kor nem érdem, állapot". Ez nagyon is igaz, ha valaki nem szolgált rá a tiszteletre, csak azért mert kétszer annyit élt ezen a bolygón mint én még nem fogom tisztelni. Vagy megfordítom a kérdést. Azért nem néz engem semmibe a legtöbb idősebb ember, mert fiatalabb vagyok mint ők? Erre nem mondanék semmit, bár tudom, hogy így van.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés