Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• schlaci

csendes tag

Mielőtt még tovább sejtetnétek, hogy elfogult vagyok a Win telefonokkal szemben, és emiatt fikázom az androidos telefonokat:
    Lumia 650-es telefonom csak pár hónapja van. Használtan, kíváncsiságból vettem, vajon mennyire hasonlít a Win 10 mobil az asztali Win 10 rendszerre, meg azért, mert hiába van egy drága fényképezőgépem, az nem tud koordinátákat rögzíteni GPS egység hiányában, és most olyan feladat adódott, amikor koordinátás fényképeket kell csinálnom. 10.000 Ft volt, hároméves, gyengélkedő akkumulátorral. Valójában én nem az okostelefonok pártján vagyok ha telefonálásról van szó, hanem a hagyományosokén. Becsukható, nagy gomb- és képernyő feliratos, vészhívó gombos (!) telefonokkal van az egész család ellátva. Bármilyen szentségtörőnek is hangzik, néhány heti próbálkozás után visszaálltam telefonáláskor a Lumiáról nem okos telefonra. A Lumia most fényképezésre szolgál, ha nagyon muszáj és van Wifi, akkor néha böngészésre, ill. turista navigációra. Találtam egy jó offline turistatérképet, ami megy Win 10, Win 10 Mobil és Android alatt alatt is, a mapy.cz-t. Csak van egy bibi: Ausztria térképe Win Mobilra nem tölthető le. Úgy néz ki, hogy a cseh cég két éve leállt a program fejlesztésével Win mobilokra. A Lumia 650 kamerája sem valami jó, a fókuszálása bizonytalan. A végén már a döglődő akku is bosszantott. Számtalan további hátrányát is tudnák említeni, bár előnyei is vannak (pl. kezelési útmutató nélkül is elboldogultam vele). De sok a gond a nem okos telefonokkal is. Pl. ha van is bennük zenelejátszó, ritkán társul melléje hangszínszabályzó. A gyári hangszín beállítás viszont nem szokott jó lenni.
    Tehát elsősorban a navigáció, másodsorban a fényképezés, harmadsorban a zenelejátszás miatt kellett egy okos telefon. És ha már lehetséges volt, akkor egy friss modell: egy 2018-as Redmi 6-os. Remélem, a továbbiakban már több örömet fog okozni, mint bosszúságot.

Új hozzászólás Aktív témák