Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6850) Quentaro


Quentaro
tag

Amikor megvettem a telefont, nem volt rendes indítófelülete (nem lehetett mappába rendezni az alkalmazásokat, levenni az ikonok közül, ami nem kell, nem volt app drawer, stb).
Az AOD-n alig volt olyan értesítés, ami megjelent - márpedig a kis ledfény alig látszik, és elcseszett helyen is van... Volt még sok-sok apró, kellemetlen hiba.
Mindezek egy része némi utánajárással megoldható volt (pl. korábbi telómra megvettem a Novat-és itt is működött).

Idővel aztán mindent megoldottak, vagy jó, és végleges megoldást sikerült találni.
DE volt idő, amikor elgondolkodtam a telefon FELTÖRÉSÉN, és valami orosz/ukrán/távolkeleti GÁNYOLÓS megoldáson.
Két dolog tartott vissza, vagyis inkább 3.

- Én az oprendszerem kapcsán (Ubuntu, Linux) nagyon sok dolgot testreszabtam egy időben, igazából az ilyesmiben nem csak a szükség, és a praktikum, hanem a geek élvezkedés, időtöltés is benne van. Nos, meguntam, nincs időm, kedvem ehhez, pedig én TÉNYLEG informatikus vagyok, értek is a mögöttes dolgokhoz, illetve utána tudok nézni...
- Másodszor. Komoly verseny alakult ki ezen a felületen, hogy melyik a legjobb. A végén már azon versengtek a menő-manó, hipszter-gonzo stb geek emberkék, hogy ki tud olyan ROM-ot ajánlani, amit még előttük senki sem ajánlott.
Ha ki is alakult egy trend, a "győztes" hamarosan feladta a rendszeres frissítést, fejlesztést, vagy fizetős lett, vagy ilyesmi...
Most megint van egy trend (EVO [valami] ), de tényleg nekem is rémlik, hogy írták többen, hogy ez-az egy kalap kakkantást sem ér benne, nem működik, stb.
- És végül. A DELL illetve bizonyos merevlemez gyártók olyan megfigyelési technikákat tudtak elrejteni a hardver kezeléséért felelős gépközeli kódban (vezérlő szoftver, firmware), amit csak információ szivárogtatással sikerült felderíteni. Évek alatt.
Ezeket a csudijó romokat orosz, ukrán, távolkeleti fiúk fejlesztik, puszta önzetlenségből, azért, hogy NEKED jó legyen, hogy TE jól érezd magad. Aha. Valami szaglik Dániában! :D Mi is motivál valakit arra, hogy az idejéből akár több 100 órát ilyesmire áldozzon, úgy hogy egy rubelt sem kap cserébe (garantáltan, persze donate, meg minden, na de na!) .
A telefon kapja a jóváhagyás-kérelmeket, SMS kódokat, ellenőrző e-maileket (jelszó megváltoztatás jóváhagyás, stb).
Szóval én nem szeretném feltörni a telefonom, és egy nicknév mögött létező ember, emberek szoftvereit telepíteni. Köszi, de nem. "Én tudom, a fórumon, a Telegramon tudják, ha gáz lenne, lebuktak volna..." NEM! Képzeld el, hogy ők SOKKAL jobbak, mint bárki azokon a fórumokon, és bármit el tudnak rejteni (ahogy az amcsik a vinyók és a DELL esetében).
"A biztonsági figyelmeztetés a telefon feltörése, és gányolása előtt csak azért van, hogy a Google/Xiaomi érdekeltségeit védje..." És ha NEM?

(Ha valaki nyelvhelyesség, helyesírás szempontjából nincs képben, arról pusztán ennyiből is tudom, hogy NEM okosabb nálam (nem a legélesebb kés a fiókban, nem kellett izgulnia, hogy mit vegyen fel a diplomaosztóján)! nemtudom - nem tudom. Gyerek cipőbe - gyerekcipőben. Mik - melyek stb-stb! Alázatosság, és tisztelet: elfogadod, hogy egyszerűen NEM TUDOD - nincs rálátásod, elég információd - és ennyi! Ebben a tudatban teszel ismeretlen forrású szoftvereket arra az eszközre, ami MINDENT tud rólad!)

https://GTFever.EU

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.