- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BraveHeart
tag
válasz
fordfairlane #65 üzenetére
-
fordfairlane
veterán
válasz
BraveHeart #63 üzenetére
nem nagyon olvasgatja ezt a topikot senki
Mivel van főfő Win8-as topik. [link]
Ez egy cikkhez tartozó fórum, nem általános téma. -
fordfairlane
veterán
A Microsoftnál minden jól fogy, mióta ekkora böszme. Mindenjó. Szuper a koncepció, szuper a megvalósítás, szuper a monopolhelyzet.
-
BraveHeart
tag
nem nagyon olvasgatja ezt a topikot senki, de azért még1x bepróbálkozok:
"host process for setting synchronization"
ilyennel találkozott valaki? 3x tettem már fel, de első bekapcsolásnál mindig ez jön ki és fekete képernyő... resetre működik minden jól utána...
-
BraveHeart
tag
Hi ALL!
Olvasgattam visszafelé, de nem találtam rá a leendő kérdésem válaszára, de ez nem jelenti azt, hogy nincs leírva, csak én vagyok vak..
Szóval előre is köszi, ha valaki megmondja a tututit:Kérdés: Tegnap meglett az első ssd-m, ezért aztán gyorsan win 8 pro fel rá: 2x tettem fel a win 8-at, mert elsőre sajna a partition maker elcseszte teljesen a rendszeremet, valszeg nem szereti a win 8-at, újat meg nem töltöttem le.. Nem is az ssd-t, hanem a többi vinyómat akartam vele átalakítani.. na mindegy, a lényeg, hogy azóta első bekapcsra nem jelentkezik be a win 8, csak fekete képernyő, de nem fagy ki, egér is mozog.. csak reset után tölt be, s utána minden okés.. Ötlet? vga-ra gondoltam, mert egyszerűen nem enged saját ati drivert telepíteni... rányomok a setup-ra, s nem indítja el... nemtom... '96 óta van gépem, de mindig vannak új meglepetések...
A bosszantó az, hogy elsőre, amíg nem kezdtem el a vinyókat átszabni, addig minden felment, az ati saját driver is.. jha, érdekesség, hogy pl. még a winrar-nál is ugyanígy van a telepítés, rákatt, aztán tölt és semmi..
Cserébe adok linket, ami a "csempe-problémákat" megoldja, aki még nem találta volna meg:
http://classicshell.sourceforge.net/Sőt, a start ikonnál még azt is ki lehet választani, hogy pl. XP vagy Classic vagy win 7 nézetet szeretnél!
-
Buci21
addikt
Nekem is ATIm van, egy HD 6870, a Sapphire boszorkánykonyhájából, minden rendben volt vle, honlapró le a legfrissebb driver, de anélkül is ment a 2 monitor meg a fHD is, szal driver is stimt hozzá, csak nekem kellettek az overclock funkciók. A tiéd is menni fog nagyon nagyon nagy valószínűséggel. A driverek szempontjából elég szarul álló Epson Stylus DX7400-at felvette a gép elsőre, kiírta, hogy talált drivert, feltette, nyomtattam. Notebookon (HP nx7300) minden megy, hangkártya hiba nélkül, csak a Minecraft miatt kellett visszaerőszakolnom egy régebbi drivert az Intel GMA950-es graf vzérlőhöz, mert azt olvastam, azzal indul el a játék, de ez az ő hibájuk, nem a win8-é. Mit mondjak? 2 gép, sok eszköz, mindegyik vagy elsőre, vagy a win7-es driverekkel ment. Elégedett vagyok.
-
nicu71
addikt
Nem szeretnék hülyeségeket írni,mert most nem AMD vonalon vagyok,és az én Logitech wireless egér+bill combóm remekül megy a 8-on,de ezek nem olyan komoly cuccok.
Úgyhogy javaslom,további kérdésekre ezen a helyen biztos választ kapsz!/én is gyakran kérdezek itt,meg osztom az észt is a saját területemen[link]
-
AtHoS
nagyúr
Ejj Logi G15 és G500 figyel nálam az asztalon. Win7 drivereket meglehet etetni a 8-ason? Nem lenne hátrány
HD6950 a VGA, szóval itt még lehet kis bukfenc, de azért AMD csak kitesz magáért gondolom
TC eszköztárat használok erősen testre szabva, szóval ide még elfér egy vezérlőpult előcsalogató is + a G15 extra billentyűi is elég szépen variálhatóak. Azt hiszem ha elkezdem majd használni a 8-ast, ki fog alakulni ez alakulni.
Azért tudni akartam előtte, hogy a start menü és alap, kezdő metro ui mellett van-e még egyéb dolog, ami keresztbe tehet
-
nicu71
addikt
vezérlőpultot ki lehet tenni csempébe,erre több megoldás is van,az összes rendszerr atkotó elem egy kattra kitehető,vagy pedig az Asztalon a bal sarokban egy jobbklikk és ott van egy frankó gyorsmenü,majdnem mint a starmenü.
Nekem minden driver megvan,automatikusan feltelepült,/intel HD 2000-re minden van ami a w8hoz kell,az ATI driverekkel van egy kis nyűg,meg a Logitech gamer egereit hallottam még hogy driverhiányban szenvednek/a gyártó töketlenkedik vele/Egyedül a webcamerám/ezer éves/ szorult arra hogy a telepítőlemezt meg kellett etetnem vele.Nyomtatóm szintén azonnal megkapta a szükséges drivert.
nekem semmi problémám nincs,és szeretem a rendszert. -
AtHoS
nagyúr
Hát, kezdek akkor megnyugodni, mert a start menü hiánya részemről nem visszafogó tényező, ugyanis mindössze csak ezekre használtam:
- keresésre -> van alternatíva 8-ban
- vezérlőpult elérésére -> nem hinném, hogy ne lenne alternatíva 8-ban
- gép leállítására/restartjára/készenléti módba helyezésére -> ez is tutkó megoldható 8-banA Metro beköszönő felület mennyire zabolázható meg egyszerűen?
(pl. autostartos progi elvált róla induláskor vagy valami hasonló megoldás)Jut is eszembe. meghajtó programok tekintetében hogyan áll a win8? Mert ez eléggé döntő tényező lehet. pl. hangkártya, nyomtató, szkenner, raid kártya stb...
-
nagash
senior tag
válasz
Angel1981 #53 üzenetére
Pontosan.
Ez egy új nemzedék operációs rendszere, akik ezt tanulják eleve, tableteken, mobiltelefonokon nőnek fel.
Mellesleg én ezt nem nevezném annyira modernnek, inkább egyszerűnek (itt nem mindig a kezelésére kell gondolni).
Teljesen egyértelmű, hogy nem mi vagyunk a célközönség a nagy fémdobozaink mellett. Próbáljunk csak érintős monitort vásárolni... Ugye, gyorsan és egyszerűen ment? -
Angel1981
veterán
válasz
foxxmotor #51 üzenetére
Aki "csodát" várt, az valóban magára vessen!
Nem, nem vártunk csodát. Csak olyan érzésünk van, hogy az MS ezzel a felülettel most pont azoknak mutatja fel a középső ujját, akiken sok-sok éven át megszedte magát - asztali PC tulajokon.
Mondjuk igazából már valóban hozzászokhattunk volna, hogy "belénk" újabban mindenki csak rúg, köztük a játékfejlesztők is. -
foxxmotor
tag
Kicsit olyan érzésem van, mintha az IT közösség nem szeretné, hogy a windows 8 egy befutott oprendszer legyen. Sokan mintha élből el akarnák kapálni.
Nyilván a többség elégedett a windows 7 -el (nem is alaptalanul), hisz XP és a Vista után sokaknak felüdülés volt a hetes.
De szerintem kicsit magasak lettek a felhasználók elvárásai... Várták a hihetetlen fejlődést, a hatalmas ugrást... DE MIÉRT? Gondolkozzunk csak el mennyi idő is telt el az XP és a 7-es kiadása között? És a 7-es és a 8-as között? Na ugye. Ezért nem is kell akkora lépést várni a 8-astól. Szerintem.
Ha kicsit szárnyalhat fantáziám, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy a 7-es köré épül két oprendszer is.
A Vista szerintem egy optimalizálatlan 7-es, a 8-as pedig szimplán csak egy jól optimalizált 7-es amibe megpróbáltak belecsempészni pár újítást (Modern UI, DX11.1...).
De azért ez így elég durva megközelítés. De most őszintén! Nem ilyen szaga van egy kicsit az egésznek?
Itt megjegyezném, hogy én a Vistával is elégedett voltam. nem volt az olyan rossz rendszer, csak hardver kellett alá. -
AtHoS
nagyúr
No most akkor a start menü hiányán és a kezdő metro felületen kívül van más technikai jellegű probléma a win8-cal ami miatt ódzkodnak sokan tőle?
-
HaZsolt
őstag
Csak nem ezért fogyott olyan jól a win8
-
nagash
senior tag
Életemben Windows felhasználó voltam, az utóbbi 1-2 évben ismerkedtem Linux-al. Otthon Ubuntu, Kubuntu a cégnél Debian és Red Hat megy. Valamilyen szinten kényszer is.
Felraktam a Win 8-at és ha most kellene döntenem, akkor Linux.
Mivel elég sokat játszottam (néha most is), így megyek az árral, de már nem vagyok meggyőzve. -
djculture
félisten
válasz
Jim Tonic #40 üzenetére
Pont arra vágyik az ember hogy külön 5 euróért vásároljon start menüt mert azt a sz már nem tudták beleprogramozni a microsoftnál
Következő kiadásnál mi lesz? Bejelentkezik a windows de fekete képernyövel mert a hátteret csak 10euróért lehet majd megvenni hozzá? Esetleg egy alap program se lesz benne mert az 20 euró külön?
-
kazso
tag
És ez a siránkozás mindaddig tartani is fog, amíg a Microsoft el nem tünteti a csempéket, vagy legalábbis opcióként fel nem ajánlja a rendszer.
Egyébként itt már szó volt arról, hogy programmal meg registry átírással be lehet állítani, hogy ne a Metro legyen az alap felület. Ezt mégis hogyan? Azok a leírások és programok, amik találhatóak a neten, mind a Preview verzióhoz készültek, amik természetesen nem működnek a végleges verzióval. Az egyetlen program, ami talán működne is az a RetroUI, de ez meg fizetős.
Szóval tudna valaki egy linket dobni olyan registry állításhoz vagy programhoz, ami valóban MŰKÖDIK is a végeleges Win8-on? -
CyberPunk666
senior tag
szövegértés 1-es.
Csak az upgrade olcsó amihez eleve kell régebbi win, a boltban vett laptopon a w8 nem olcsóbb, mint a régiek.
A régebbi wineknél is bevett gyakorlat, hogy ha kijön az új, akkor azzal szerelik a gépeket, ezzel pedig azt a tévhitet cáfoltam meg, hogy csak amiatt fogy jobban, mint a w7, mert nincs választásod. A w7 megjelenése után sem volt, mindent w7-el adtak.
-
CyberPunk666
senior tag
Írtam, hogy van akinek nem tetszik példát is írtam, azt is elmondtam, hogy sokan olyan dolgokat írnak ami objektív dolog és nem igaz, és azonnal ott van az arcodban 2 perc után, ha használod, szóval egyértelműen kiderül, hogy nem próbálta.
Ne egy mondatokat ragadj ki, én amit egyben leírok az egy összefüggő szövegként teszem.
-
stewe780
őstag
A cikkben azért azt is megemlítik, hogy a világ 1.5 millió pc-jének 1%-án fut win8. Az meg csupán 15 millió win 8. Szóval 25 millió az említett 40-ből még a boltok polcain figyel. Azért így már kicsit máshogy fest ez az indulás...
-
válasz
CyberPunk666 #22 üzenetére
amikor látatlanban gondolod, hogy a fikázók nem próbálták, akkor Te tűnsz igazi szakértőnek... vagy méginkább profinak, menőnek, ahogy mondtad
elvégre, aki kipróbálta, annak csak tetszhet, kritikával élni azokután? miféle világ ez?!
-
válasz
CyberPunk666 #15 üzenetére
"Nyilván segít a dolgon az olcsósága, de ha annyira szar lenne, akkor olcsón sem venné meg senki."
hanem, mit csinálna?
ott a laptop a boltban, win8-al... mik a lehetőségeid? nem veszel laptopot?
vagy veszel laptopot, majd rá win7-et DRÁGÁBBAN?ugyanmár...
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
janos1988 #28 üzenetére
Van ilyen, de meg merem kockáztatni, hogy 50% alatti az arányuk.
Rengeteg olyan hszt olvasni ami olyan funkciókat és dolgokat szid amiről egyszerűen lerí, hogy soha sem próbálta, mert egyszerűen nem igaz (objektív dolgok), bár tény, mostanában egyre többen vannak akik tényleg ki is próbálták.Persze nem tetszhet mindenkinek, de ha te próbáltad, akkor neked is látni kell, hogy gyakran állítanak olyan dolgokat amik egyszerűen nem igazak és 3 perc használat után rájössz.
-
ielektros
senior tag
válasz
janos1988 #28 üzenetére
Szerintem nem errol van szo. Igen is kilehet nyilvanitani az embernek ha nem tetszik vaslami. Ha meg ezt valaki ugy mondja, hogy ki is probalta akkor nincs mese. Maradhatsz Windows 7-en mehet Linuxra, BSD-re, OSX-re. Azert nagyon nincs bezarva az ut elotted.
De miert hybrid amugy a magoldas? Allits be mindent ugy, hogy ne a Metro appok nyissanak meg dolgokat hanem a desktop. Onnantol kezdve egy dolog nez ki mashogy. A Start menu. Az meg igazabol mar nem olyan veszes szerintem. De felre ne ertsd nem akarlak meggyozni.
-
janos1988
addikt
válasz
És aki kipróbálta élőben és nem jön be neki egy hét után sem ez a fajta hibrid megoldás? Az húzzon az anyjába, kussoljon és ne is írja meg a véleményét? Mindezt azért, mert nem menő lehurrogni az új Windowst és ciki hogy neki sem tetszik ez az új felület, nem áll kézre és nem tudja megszokni sem.
-
ielektros
senior tag
En szemely szerint hasznalom es szeretem a W8-at. WS2012-vel csodalatosan dolgoznak egyutt egy kisirodai halozaton par hete. Privatban is W8-at hasznalok a mar emlitett W8 upgrade licenc-el. Az elejen meg lazadtam (nem nyilvanosan) a Metro miatt, de igazabol szo nincs itt semmifele feluletrol.... Most az extra metro appokat hagyjuk inkabb... Valoban nem szeretem oket en sem, de mindenfele 3rd party program nelkul beallitottam az egeszet ugy, hogy a Metro appok elo sem kerulnek.
Az, hogy a start menu most nem menu, hanem egy teljes kepernyos "ize" az meg total nem zavar. Start gomb, majd elkezdem gepelni amit akarok. Mint eddig is... Hibatlan es gyors. Es egy igen osszetett feladatokra alkalmazott munkaallomason ahol ezer hasonlo nevu program es apro alkalmazas kozott vergodunk nekem meg atlathatobbnak is tunik.
Sebessegre nekem az a velemynem, hogy talan gyorsabb. De mivel maga a hardver igen izmos igy nem szignifikans a kulonbseg. Tetszik a jobb felso sarokbol elerheto menu is, es ugy osszessegeben engem baromira nem zavar az sem, hogy a keret nem atlatszo.... Egy szo mint szaz, semmi hatranyat nem erzem a valtasnak W7-rol W8-ra. Igen valoban megkell tanulni hasznalni. Tisztabb, szarazabb, biztonsagosabb erzes. ...azokon a bizonyos nehez napokon is.... De aki erre nem vagyik az meg maradjon W7-en aztan kesz.
-
nicu71
addikt
válasz
És feltétlenül ki kell térned arra az arany igazságra,hogy "tableten,telefonon csakcsak,de desktopon használhatatlan,valamint nincs startmenü,bonyolult,kezelhetetlen,és hogy minden második windows f*ssz*r,ezeket kötelező!
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Northern78 #23 üzenetére
Érdekes. Én például azt nem szeretem a legtöbb linux disztróban, hogy rohadtul testre kell szabni, mert alapból sokszor ronda. Nem úgy mint az MS win, hogy nem tetszik picit, hanem nehezen olvasható betűtípusok sok helyen, nem megfelelően nagyított elemek stb, ha pedig beleállítasz és sok programot használsz tuti lesz olyan aminél probléma lesz, hogy nem az alapot használod.
ehhez képest egy kis lila az semmiség....
A linuxot szeretem mint rendszert, de azért is meg tud őrjíteni időnként. Néha nem is olyan nagy baj, hogy winen le lehet szarni mindent. Szakértői oldalon vannak benne idegesítő dolgok, de user oldalon nagyon is jól kitalált rendszer. Mivel a többséget a leszarja csak menjen típus alkotja, így a win a befutó.
-
tvse1995
senior tag
válasz
Feltétlenül!
-
Northern78
csendes tag
Én is sajnálom a start menüt, és már a windows7 megjelenésekor is nagyon sajnáltam, hogy ennyire testre-szabhatatlanná tették. Fúj, okádék dolognak tartom, hogy egy ilyen egyszerű funkcióhoz, mint gyakorlatilag egy egyszerű menühöz mindenféle külső megoldást kell igénybe venni.
És nem az van, hogy a fejlesztők az MS-nél ezt ne tudnák leprogramozni. Ez szerintem nem a felhasználó igényéről szól, hanem a Microsoft üzletpolitikai okokból a start menü nélküli csempés felületet tolja. A vásárlók pedig alternatíva híján (a linuxot ne vegyük ide most, maradjunk a windowsnál) ezt fogják kapni.
Rengetegen vesznek operációs rendszerrel előtelepített gépet, azokon nemsokára kizárólag windows8 lesz. Aki saját maga választja ki és rakja fel az oprendszerét, az még egy darabig tud maradni a windows7 mellett, de nem olyan sokáig
És ahogy telni fog az idő egyre inkább az lesz, hogy milyen oprendszert tudok venni? Windows8-at, valamint windows8-at. Ja, és még van windows8 is. Naná, hogy masszívan fogy és fog később is.
Nálam is ez lesz nemsokára, nincs mese.Ez pont olyan, mint az MSOffice. Én itthon LibreOffice-t használok, mert ingyenes és nekem elfogadható a kis bug-jaival együtt is. Mindent meg tudok benne csinálni, amit akarok. Ha viszont közzé akarok tenni valami, vagy elküldeni valakinek, ez esetben mindig pdf-be konvertálom, mert azt biztos mindenki meg fogja tudni nyitni. Amikor az iskolában szakdolgozatot kellett írni, azt kötelezően MSOffice Word formátumban kellett beadni. És hiába az odt-doc konvertálási lehetőség, az atombiztos dolog az volt, hogy Office-ban csináltam meg, ha nem akartam esetlegesen elcsúszott margókat és rosszul tördelt oldalakat.
És ez itt a lényeg, nem az számít, hogy a Windows 8 vagy akár az Office tetszik-e minél több embernek, hanem hogy minél többen használják. Mert ez csak az infrastruktúra a Microsoft többi termékének és szolgáltatásának.
Egyébként a consumer preview-t én is kipróbáltam, a rendszer nagyon gyors és stabil, a GUI viszont a nem eléggé testre-szabhatóság miatt nálam talpas egyes.
Ez van, srácok
-
tvse1995
senior tag
Kénytelen leszek én is kipróbálni ha már ennyi embernek bejön.
-
fesii
aktív tag
Állandóan sírtok a metro miatt. Mindenki csak ezzel tud jönni már kezdem unni... Ezenkívül még negatív?
Már van rá 20millió program amivel tudsz start menüt kreálni. Tudom jön az a duma, hogy az nem hivatalos verzió.
A többi verzióhoz képest nagyon olcsón lehet váltani. Az más kérdés, hogy az említett szám és a ténylegesen fogyasztónak eladott szám között mekkora a különbség.
Lehet, hogy bukni fog ezzel a microsoft,de ha nem probálkoznánk a fejlesztéssel illetve másfajta nézetekkel még mindig a lyukkártyás korszakba tartanánk. -
Buci21
addikt
Ne mondja már meg nekem senki, hogy mi tetszik, vagy nem, amit leírtam, az a személyes véleményem volt, ezzel lehet egyet érteni, meg nem. De fikázni, mert mért ne, hát... Am meg a Windows+D kombináció megtanulása nem nagy feladat, és ott vagy az asztalon, a régi félén, a Windows gomb megnyomásával pedig vissza. Jah, és két monitoron kifejezetten tetszik, hogy a 2. számú kijelzőn a régi asztal létszik, így van tálca is ott. A csempézés meg akkor jó, ha csak egy-két dolog kell, amint nem a böngetőt vagy a képeket vagy ilyesmit nyitok meg, lépek a rendes asztalra. najó, a Minecraftot is elindítom a csempés start-menüből...
Korrektnek meg korrekt, nem vagy rákényszerítve, hogy használd, ott a fent említett kombó, plusz elvileg a dolog letiltható egy registry átállítással. Jah, és a legjobb: egér a jobb felső sarokba, ott aztán lehet dőzsölni, wifi, minden ott van... És egy asztali gépen használom, az aláírásomban látható kicsikén, egy 1920*1080 és egy 1280*1024 monitorral (ezek voltak itthon). Meg lehet kövezni, de én szeretem, megérte váltani, gyorsabb is, érezhetően kevesebbet pörgeti a merevlemezt, ami sajna igen lomha darab (1TB, 5400rpm).szerk: szinkronizáció a notebookommal! na ez is előrelépés, jó kis feature... de lehet mondani, hogy inkorrekt és szar...
-
CyberPunk666
senior tag
Tudtam, hogy lesz pár okos aki mindenáron meg akarja szakérteni és elmagyarázza miért nem úgy van.
Az új gépekkel mindig az új oprendszert adták, ez az eddigiekkel sem volt másként. Szóval az, hogy minden újon ez van az nem ok.
A fikázok többsége ki sem próbálta.
Nyilván segít a dolgon az olcsósága, de ha annyira szar lenne, akkor olcsón sem venné meg senki.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
janos1988 #13 üzenetére
Ismerőseim nagy százaléka mind azt vallja hogy tabletten telefonon szívesen használná a Win 8-at, én PC-n is szívesen használom de mivel a mobil szélsebesen terjed nincs miről beszélni, értem én hogy pingvin az avatarod meg hogy a Linux már évek óta előretörésben van kemény 1 %-al de ennél több kell hogy a Windowstól elhódítsák a felhasználókat, most meg a Microsoft bevetette a régi új bevált módszert, ugyanaz az operációs rendszer személyes cuccokon mint a melóba, ez már sokszor bevált.
-
hodostamas
addikt
Vajon hogyha a Win7-nél is ilyen akciókat nyomtak volna a felhasználók elé, akkor is ilyen nagy siker lenne ez? Kötve hiszem
-
atti_2010
nagyúr
Hol is vannak azok az emberkék akik már temették a Win 8 -at? Ha ez nem lesz a legsikeresebb win megeszem a kalapom.
-
Zolee11
senior tag
Olcsóbb mint a win7, hogyne fogyna, és szerintem sokan XP-ről meg ki tudja honnan váltanak, és ahogy sokan előttem sokan írták, szinte minden eladott gépre ezt teszik már fel gyári oprendszernek. Néköm akkor sem köll egyelőre, majd később még visszatérek a gondolathoz, ha kiforrnak a fejlesztései is.
-
Kasya
nagyúr
Persze, hogy jol fogy, ha egyszer van/volt lehetoseg 15 juroert frissiteni + egyes ssd-hez is ingyan adjak az updatet. Szerintem ennyire meg egy termekuk se volt ilyen olcson promotalva.
-
Angel1981
veterán
Egy hónappal a start után még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni - tavasszal már okosabbak leszünk.
Egyébként nem nehéz úgy komoly eladásokat produkálni, hogy ennyire olcsó, és ennyire agresszívan nyomva van - tényleg csomó helyen már most több a Win8 konfig, mint a Win7. -
DraXoN
addikt
Szerintem a licencek jelentős részét OEM-ek vették meg (még nincs a végfelhasználónál)... majd meglátjuk a felhasználói reakciókat mennyit visznek vissza a boltba, hogy "rossz"..
Mivel a piac (azt beszélik) vergődik (mert az eladások nem növekedtek az utóbbi időben úgy ahogyan azt beálmodják egy "ideális" üzleti modellbe).Jelenleg szerintem egy igen erős gyártói (az emberek torkán ezt letudjuk nyomni) hadjáratnak lehetünk szerintem a tanúi.
Részemről mondjuk asztali vonalon ez az irány nem jön be... mikor kipróbáltam úgy éreztem bezártak egy dobozba, pedig nem vagyok klausztrofóbiás, de még is.. valahogy bezártság érzésem volt...
Mondjuk kb. 5év ubuntu-fedora után van elképzelésem az okáról, pedig a munkahelyemen minden nap használok win7et és ott sincs ilyen jellegű "bajom".. lehet még is a win8ban van valami ami miatt kiver a frász.. Az az undorító csempe színvilágot már nem is emlegetném nagyon fel; meg, hogy nagy monitoron (22") még idiótábban hat az óriásdoboz világ. (és nem.. nem az aero hiányzik a sima kinézetből se.. azt is rühelltem már mikor megjelent)
Szerintem tehát a gyártók mondhatni egy lapra tették fel a dolgot és az újdonság erejével próbálják felpörgetni a piacot. Csak ezért a sok licenc.. De ez kiderül, ha a jövőben ugyan ilyen "gyorsan" nő az eladott mennyiség akkor bevallom tévedtem, de egyenlőre szerintem korai megmondani, hogy sikeres lesz-e vagy sem az ami.
Anno a táblapcknek se jósoltam sok sikert.. még is bevallom tévedtem. És magam is gondolkodom valami 10" beszerzésén... noha utóbbinak az oka a komolyabb olcsó játékok megjelenése (vannak már egész tűrhető stratégiák is, a telefonon meg fizikailag a kis kijelző miatt nem annyira jó az összetettebb játékokkal játszani.. de ez már nem ide tartozik)
-
" a rendszer is használható, korrekt cucc lett"
használható? persze, a win3.11 is használható, a mai napig is
korrekt? korrekt akkor lenne, ha - szigoruan desktopon - nem hagyták volna figyelmen kívül a felhasználói igényeket - pl az enyémet sem. ha mondjuk megarad a választás szabadsága... de nem, metró, cipőskanállal le a torkon. ez minden, csak nem korrekt. -
p00h
tag
-
Gusztáv
addikt
Tegnap elsétáltam egy elektronikai áruház kirakata előtt, az összes kiállított gépen már Win 8-volt, szóval ilyen helyen már nincs is sok esély Win 7-el gépet venni, kivéve ha valami beragadt készlet.
-
akom
őstag
Hogyne fogyna.
Ha valaminek az eladására ekkora energiát fektetnek, az lehetne akár egy gyufaszál is, azt is el tudnák adni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Onkyo Integra A-8450 Amlifier
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Eladó szinte karcmentes Samsung S21FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest