- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
ubyegon2 #551 üzenetére
Igaz nem is érdemben kezelik, mert ezt nem tudom, hogyan érted, hanem egyszerűen csak használják!
Mivel használni* ugyanugy kell mint a wint amin felnőttek, így emiatt azért én nem esnék annyira hasra. Az érdemben kezelés ott jön elő ha az ember belefut valami porblémába. Winnél ilyenkor az 1bites juzernek van annyi esélye, hogy beirja a kugliba "windakármisorszám nem megy az új SmartDidloSync" és nagy valószínüséggel a kugli első 5 találatában lesz egy "töltsd le ezt, futtasd, inditsd ujra a gépet és menni fog" megoldás, linuxnál meg talál olyat, hogy "hát igen a Zbuntu XGZ az ezzel a SmartDidloSyncel szokott ilyet csinálni és ezt tudhattad volna mielőtt Zbuntu XGZ-t telepítesz ha végigolvasod az internetet, de azért megpróbálhatod beirni a terminálba, hogy "magicword - get- miracle - ajmexpert- 3,4,34" miután megkerested a winx driverét és feletetted a beállítások csakazérrtiswindrájvertteszekfel almenüben. Valószínűleg így se fog menni, de lehet, hogy mégis. Ha nem, akkor tedd fel a LinuxMeat LMBTQ verziót a KGB felülettel mert az ugyis sokkal jobb mindenben és alapból kezeli a SmartDidloSyncet általában. De azért előtte olvass utána mélyebben, ne buta windózos fejjel gondolkozz.
*használni = gép elindul a power gomb megnyomására, a firefox/chrome/videopléjer elindul a firefox/chrome/videopléjer ikonra kattintva és bezár a sarokban az X-re kattintva, a power gomb megnyomására leáll a gép.
-
Somatom
veterán
válasz
ubyegon2 #551 üzenetére
Azért az ecccerű user -nek sem árt tisztában lenni az alapvető különbségekkel. Pl. a kötött fájlrendszerrel, hogy nem X nevű (jelű) meghajtókban keresünk könyvtárakat, hanem pont fordítva, könyvtárakban keresünk meghajtókat. Vagy, a csatolás/leválasztás összefüggései, hogy attól, hogy látunk egy meghajtót, még nem biztos, hogy használni is tudjuk. Viszont, ha felcsatoltuk (vagy, a rendszer automatikusan felcsatolta), akkor már a kötött könyvtárszerkezet (vagyis, a rendszer) szerves részét képezi, így mindenképpen le kell választani, mielőtt kihúzzuk az USB -ből.
Stb., stb. -
hunluki
senior tag
válasz
ubyegon2 #551 üzenetére
Ezen én is felkuncogok magamban sokszor hogy sok magát pro "értek a géphez" típusú ember hogyan osztja az okosan linux topikokban, legfőképpen tényleg azért mert x éve kipróbált egy disztrót amin éppen valami nem működött és onnantól kezdve szar az egész. Itt a "rutin" igazából hátrány, ha mindent a winen megszokott módon akarsz csinálni akkor sokkal többet fogsz anyázni mintha egyszerűen megtanulnád ennek a működését. A másik oldalról meg beugrik pl az hogy 60 éves néni ismerősöm aki tökéletesen jól elvan egy linux mint-el úgy hogy egy kérdése sincs, csak használja, holott előtte 2-3 havonta jártam át hozzá windowst renoválni.
Vagy nagymamám/papám aki szinén linuxos gépen youtubefügg mostanság illetve nézegeti a családi képeket videókat vagy "utazgatnak" a streetview-al.
Tudnék még pár példát mondani bőven idősebb és fiatalabb korosztályból is (12 éves unokaöcsém pl dotázik megállás nélkül, de neki a 7 volt az utolsó windows amit látott. Amikor látta a gépemen a 10-et akkor mondta is hogy ismerős csak ez olyan lapos meg csúnya), ezek szerint ők mind-mind okosabbak mint a legtöbb topikban lévő windows "szaki".
Nyilván van az a helyzet amikor ez nem így működik mert speckó hw van amihez csak windows driver van (vagy épp fordítva, lásd scanner, nyomtató, de találkoztam még TV tuner kártyával is ami pingvin alatt OOB, win alatt utoljára XP kategória), de ahogy telik az idő ilyen egyre kevésbé fordul elő. Egyre több játék is elérhető, steam is nyomja a proton dolgot, MS pedig erősen termeli sokaknál az unszimpátiát a csodálatos bugmentes frissítések terén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest