Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1110) Frawly válasza dabadab (#1109) üzenetére


Frawly
veterán

Nem. Én arról írok, hogy ez nem ízlés kérdése, hanem ezt a többi encoder és zenekeltő eszközök sem szeretik. Ezzel arra akarok rávilágítani, hogy ezzel TESZTELNI nem érdemes lossy encodereket, meg nagyjából semmi mást. Ha tetszik hallgassátok, de ne ez alapján döntsük el, hogy egy XY codec az most akkor használható, meg hogy áll egy FLAC-hez képest.

A másik véglet a túl harmonikus, akusztikus, halk felvételek, pl. ilyen unplugged nóták, klasszikus gitáros felvételek, stb. ezek meg olyan csendesek, harmonikusak, szabályosak, hogy egyik lossy encoder sem fog tömörítési hibát véteni rajtuk már alacsonyabb bitrátán sem, mert könnyű tömöríteni, meg a FLAC is kb. ~300 kbps környékére tömöríti ezeket. De a zenék többsége viszont tartalmaz akusztikus elemet, sokkal inkább, mint a killer sample jellegű dolgokat.

Nyilván tesztelni valami átlagosabb zenével kell, amiben van dinamika, több hangszer, hangos részek, vokál, lehetőleg valami dob is cinnel, stb.. Mondom, még az se cél, hogy az ember ízlésének tetsszen, nem azt kell nézni rajtra, hogy király-e vagy nyál, hanem hogy hallod-e a különbséget az encoderek által gyártott produktumok között, melyik mennyire szól jól minőségileg.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.