Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
"Én Samsung hdd-st recordert használtam. Szabvány sata hdd volt benne. Gépre rádugtam és linux alól sima mpeg2 fájlok szintjén láttam, másolhattam a tartalmát. Nekem semmi iso mókoló nem kellett hozzá. "
Igen, tudom, privátban beszéltük annak idején. A te samsungod az egyik üdítő kivétel, ami nem kódolja le a felvett anyagot. Ebből is kindulva kérdeztem meg, hogy vajon a sony lekódolja-e. Lehet, hogy a többség kódol, vagy saját fájlrendszert használ, de ha vannak kivételek, akkor van esély arra, hogy esetleg az a Sony sem kódol.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
cocka
veterán
Gondoltam annyira nem leszek amatőr, hogy natúr világítás mellett csinálom, mert úgy se látnék semmit, de erős fényű zseblámpával se látok sokkal többet, aminek akkora fényköre van, hogy a fél szobát beteríti.
És nem. De majd rákeresek, hátha van neten disassembly videó.
-
cocka
veterán
Én Samsung hdd-st recordert használtam. Szabvány sata hdd volt benne
Én nem tudtam megállapítani az LG-nél, hogy milyen port az, mert bár az optikai meghajtónál könnyebben látható mi hogy van, de ott is valami IC panel van előtte, ami nagyon úgy tűnik, hogy része a cuccnak. Tehát ránézésre nem IDE és nem SATA. SCSI meg bármilyen változatban nyilván drágább lett volna.
Tehát ez az öröm (= nem nyúlok hozzá) vagy töröm kategória.
-
garga01
őstag
Ha nem S-VHS a videó, nem lesz S-video jeled fordítóval sem.
Ezek az átalakítók arra jók, hogy S-video -> kompozit irányba állítsanak elő jelet. Fordítva nem megy. Szóval úgy meg végképp felesleges a hasonlítgatás.[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Hülyeség ez az összehasonlítgatás. A scart egy csatlakozó fajta és nem video jel. Scarton mehet kompozit, RGB, S-video vagy akár komponens jel is csak tudnia kell mind a 2 eszköznek.
Lehet egy S-video kábel is sz.r, ugyanúgy mint egy scart. De ha már van vmin scart célszerű azt használni, mivel a video jelen kívül a hangot is átviszi. Persze jó minőségű kábel kell, pl. [link], [link]
A lényeg, ha egy S-VHS videóról beszélünk, ugyanaz az S-video jelet adja ki scarton és az S-video csatlakozón is (max a scarton be kell állítani, hogy azt küldje) és tök egyforma a kettő. A kábelen mehet el a minőség.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
cocka
veterán
Nekem van ilyesmi, de talán jobb ennél. Avermedia C285. Viszont amit utálok az Avermediában, hogy kb. az összes ennél későbbi eszközükhöz nincs normális használati útmutató, ami van az is szűkszavú és kb. csak attól terjedelmesek, hogy le van fordítva ugyanaz a kb. 8-10 oldal vagy 10 nyelvre. Abból a 8-10 oldalból pedig semmit nem tudsz meg.
Egy másik hasonlóan kicsi, PC-free móddal rendelkező felvevőnél csak a honlapról egy félreeső helyen lehet megtudni, hogy csak 128 gigás microsdt támogat. (itt FAT32-t vagy exFAT-ot javasolnak)
Ennek a másiknak meg a dobozáról meg a bemutató videójából tudod meg, hogy csak 32 gigás SD-t támogat és azt is csak FAT32-re formázva és kártyás módban csak 720p-ben képes venni.
Mivel a memóriakártyák még a pendrive-okhoz képest is full megbízhatatlanok, gondolom ezért nem javasolják az NTFS formátumot rájuk.
Szerintem ultrakínos, hogy alapvető infókat nem lehet megtudni ezeknek az eszközöknek a használati útmutatóiból.
Pl. melyik felbontás esetén milyen bitrátával rögzítenek vagy hogy az 50 és 60 fps-en kívül támogatnak-e 24, 25, 30 fps-eket is stb...Melyikben tud csak megjeleníteni és/vagy passthrough-zni és melyikben felvenni?
Ezekre az alapvető kérdésekre azért a C285-nél kitértek, a kisebbeknél nem tudod meg, csak ha konkrétan megkérdezel valakit, aki már használja.
Garga01 jól írta, csak RGB jelet tud komponensre konvertálni. Nekem DVD olvasó-VHS kombóm van és csak DVD módban tud jelet kiadni ezen a kábelen, mert az RGB. (természetesen a kombó cuccnak nincs komponens kimenete)
Én a C285-be raktam SSD-t és arra veszem fel SCART-HDMI átalakítón keresztül a VHS jelet. Szerintem ha itt nem, a másik VHS-es topicban már küldtem is példákat.
-
garga01
őstag
Nem derül ki én mit keverek, te keverted az RGB-t a komponenssel.
A DVD felvevőn csak át kell vezetni a jelet, igen; de ezt írtam le én is előzőleg.
Csak ha már van HDMI kimenetes DVD felvevő, sokkal több értelme van annak, mint a komponenssel foglalkozni. Táv nélkül meg ne is vedd meg, mert ha nem jó a felbontás vagy épp rossz kimenet van beállítva, esélytelen h átállítsd.
Szóval így:
VHS -> kompzit (sárga RCA+hang) / s-video (s-video+hang rca -> DVD felvevő -> HDMI -> AvermediaNincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Nem hülyeséget árul a Conrad, csak nem erre való. Ahogy írtad, van pl. olyan DVD, meg konzolok amik tudnak komponens jelet kiadni.
Meg te kevered a dolgokat, az RGB jel NEM komponens. Az komponens kábelen az a 3 színű csatlakozón nem a 3 szín van, hanem az YPbPr jelek.
(De ha RGB lenne, akkor se tudnád semmire se használni, mert a VHS magnók nem adnak RGB jelet.)
A VGA-scart témát ne keverjük ide, az sem annyira triviális. Hiába veszed meg a kábelt, ott a monitornak kell támogatni a megfelelő felbontást és szabványt, hogy működjön is vele.A legegyszerűbb, ha veszel egy olyan DVD írót, aminek van HDMI kimenete, itt ha visszaolvasol találsz javaslatokat. pl. Panasonic egy javasolt. Ebbe bedugod scarton vagy rca-n a VHS magnót, majd a DVD felvevő HDMI kimenetét az Avermediaba. Sokkal jobb, mint ezek a scart-hdmi konvertálók.
Viszont azt nem írtad megvan-e már a videó, ha igen mi a márkája, típusa?Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
Attól függ, VHS-t akar/sz digitalizálni vele? Mert akkor a komponens kábel felejtős, a videómagnók nem adnak ki ilyen jelet. Kompozit és S-video amit produkálni tudnak.
A scart-hdmi adapterek, ha nincs feltüntetve külön, csakis kompozit (sárga színnel jelölt rca kábel) jelet tudnak fogadni, viszont a videóhoz nem igazán javasoltak ezek, frame drop lesz velük. Érdemes itt a topikban, vagy a másikban visszaolvasni.[ Szerkesztve ]
-
sankaiten
újonc
Bocs, hogy csak most válaszolok. Főleg családi felvételek, azokon kívül mindenféle sportesemény (pl. foci VB döntő 2002, focis magazinok, Forma-1-es műsorok, ritkább versenyek), pár dokumentumfilm, ilyesmi Kb. 1 hónap alatt végeztem a mintegy 65-70 kazetta digitalizálásával, szerencsére könnyen ment.
-
sankaiten
újonc
Is-is. Sok közte a családi ünneplés, szülinap, koncert (anyukám zongora tanár és a tanítványainak szervezett mindig koncertet, azok fel lettek véve profin), azok mind kellenek, mert emlék. Az ilyen-olyan filmek és mesék viszont mennek a kukába, mert manapság azok már beszerezhetőek máshol és jobb minőségben. Szerencsére azokból elég sok van.
Ezen kívül van a TV-ből felvett rengeteg sport meccs, verseny, dokumentumfilm, hír stb. (anno követtünk Forma-1-et, focit, teniszt, magyar sikersportokat, az olimpiákat stb.), azoknak a kiválogatása a legmacerásabb, hogy mi az amire szükség van, ami ritkaság és mi az ami nem fontos, vagy megvan fent a neten. Már ez alatt a pár nap alatt is találtam nem kevés kincset. -
sankaiten
újonc
Köszönöm szépen neked is a választ.
A Sony tényleg szép képet ad, ahhoz képest, hogy van olyan kazetta amit 25 éve nem néztem, tényleg nem rossz a minőség.
Köszönöm a tippet is, megnézem a HDD felvevőt, illetve van egy ismerősöm aki tud majd segíteni nemsokára és meglátjuk mi lenne a legjobb megoldás.
Az biztos, hogy legközelebb először inkább ide jövök vagy segítséget kérek mielőtt megvennék egy kütyüt ami nem is olcsó.
-
cocka
veterán
A modernebb HD minőségű szgépes rögzítők ritkák, drágák
Nekem modernebb HD minőségű nem feltétlen számítógépes rögzítőm van. Szerintem konkrétan már számtalanszor írtam róla. Avermedia C285. És használtan vettem, tehát egyáltalán nem volt drága.
gyakorlatilag ágyúval lőnek verébre a VHS kazetták minőségét tekintve
Az egyáltalán nem biztos, ezt meg a társtopicot lesve, szerintem láthattátok, hogy néhányszor azért raktam fel DVD felvevőkön illetve egyéb YPbPr konvertereken áteresztett anyagokat és végül az jött ki, hogy mégiscsak a SCART-HDMI átalakító adta a legjobb képet.
A C285 ezt 720p-ben rögzíti (vagy 1080p-ben beállítás kérdése), de a kép széthúzott 16:9-re. Ez a végén korrigálható úgy, hogy 4:3 legyen belőle, anélkül, hogy újra kelljen konvertálni a videót és az asztali lejátszó is megértse, hogy 4:3-asként kell megjeleníteni.
-
sankaiten
újonc
Szia!
Köszönöm szépen a gyors választ és a segítséget.
Közben sikerült szereznem egy másik videólejátszót, egy Sony-t, az is ilyen régi SCART-os kimenetű. A TV-re rákapcsolva nagyon szépen megy, szóval ennyivel jobb, mint a Philips videólejátszó. A digitalizálóval viszont ugyanúgy kék képet vesz fel, és semmit hangot (illetve halk zúgást). Szóval azon tűnődöm, hogy nem az átalakító hibás-e.Igen, ez a kütyü nem volt egy olcsó mulatság. A Conrad forgalmazza, de a honlapjukon nem találtam meg a szoftvert, csak a használati útmutatót, ami a dobozában is benne volt: https://asset.conrad.com/media10/add/160267/c1/-/hu/001604986ML00/001604986ML00.pdf
Windows 10-et használok egyébként. Igazából azt nem írja le a használati útmutató, hogy az eszköznek miért kellene a géphez csatlakoznia, elég a memóriakártyát betenni, amin AVI-ban menti le a fájlokat.A Delock milyen olcsó ehhez képest! Ha nagyon nem jutok dűlőre ezzel, akkor max. visszaküldöm, ezért is rendeltem meg online és helyette veszek más, pl. ezt a Delockot, ha nem túl bonyolult a kezelése.
Budapesten vagyok, kicsit messze Miskolctól...de nagyon köszönöm. Van egy ismerősöm, aki tudna segíteni itt személyesen, végső megoldásként hozzá tudok fordulni. De addig se adom fel
-
cocka
veterán
Volt egy tipp mástól, miért nem veszek tv okosítót.
Na mesélj, kíváncsi vagyok. Amúgy nem kötelező Androidot használni velük. Az alaprendszer általában Android, de USB-ről bootolható más is, pl. különböző ELEC-ek. (mellesleg sokkal gyorsabbak is, mint az Android)
Meg azt is tisztázni kéne, hogy mit értesz "okosító" alatt, mert kb. háromféle hasonló eszköz van e téren.
Az első az a Chromecast-félék, stickek stb.. ezeken tudtommal Android OS van, de mivel ezeken szinte semmilyen port nincs, ezek nem is engednek mást futtatni magukon, csak Androidot.
A második nagy család az androidos boxok kategóriája, értelemszerűen mivel jóval szélesebb az eszköz, már vannak rajtuk pl. normál USB portok is.
Itt válik ketté a sztori, mert vannak az Android OS-es verziók, meg az Android TV-s verziók (vegyük ez utóbbiakat 3.-nak). Ez utóbbiakra jóval kevesebb app telepíthető és abban sem vagyok biztos, hogy ez utóbbiaknál bootolható másik oprendszer.
-
cocka
veterán
Hát tudtommal az Avermedia cuccok nem szarok, de ha neked ez szar, meg nem akarsz digitalizált felvételt újra digitalizálni, akkor sok sikert a kinyeréshez.
Amúgy meglehetősen bonyolult a saját tulajdonba vétel, egyszerűbb ha feltelepíted a Winaero Tweakert, ahol külön context (jobb klikkes) menübe lehet létrehozni neki menüpontot. Take Ownership-re rákeresel, aztán jobb klikk a fájlokon és megcsinálja. Háttérben egy powershellt nyit neki, aztán az eltűnik és kisvártatva megjelenik egy normál commandline-os eredményablak. Onnantól saját tuljadonba vetted az általad kijelölt fájlokat vagy mappákat. Feltéve, hogy egyáltalán NTFS annak a HDD-nek a fájlrendszere.
(linuxos) Partícionáló programmal kéne megnézni, hogy egyáltalán ismert fájlrendszert használ-e vagy valami totál noname cuccot.
Itt konkrétabb infót is találsz a saját tulajdonba vételről:
-
liksoft
nagyúr
Azért egy Miro DC30+ nem sz@r. Igaz, csak 768x576 felbontást tud, de mjpg tömörítés esetén a képtartalomtól függően 3,5-ös tömörítés ha jól emlékszem a legjobb. Ha emlékem nem csal, 96-97 környékén mérték 470.000.- körül. Az is igaz, utómunkát kíván. Azzal is egyetértek, ha a felbontás nagyobb, akkor nem ez lesz a befutó. De analóg digizéshez kevés jobb van máig!
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
garga01
őstag
A DVD írók 99%-a saját formázással és/vagy titkosítva tárolja az adatokat a HDD-n, kinyerni nemigen lehet. Az ISOBuster tud néhány típusról kiolvasni ,de a Samsung nincs közötte. Google-ön keress utána, hátha valaki fabrikált hozzá dekódoló progit.
-
cocka
veterán
("nincs hozzáférési jog...")
Ezt mi írja ki? Ez valami Windóz rendszerüzenet vagy vmelyik program nyűgje? (saját tulajdonba vétel nem megy?)
LG felvevőkre anno írtak egy ilyen progit, ami csont nélkül hozzáfért az adattárolón mindenhez a játékoson.
Mondjuk nem mintha nem tudnám kinyerni a saját LG felvevőmre rögzített felvételeket, de mikor megpróbáltam szétszedni az RH265-öt, akkor falakba ütköztem. A vinyóhoz nem lehet hozzáférni, a portjai elé pedig valami speciális cucc van odaapplikálva, amit féltem leszedni. A DVD írója is hasonlóan van megoldva. Erős fénnyel odavilágítgatva nekem nem tűnik szétszedhetőnek. Sokkal inkább tönkretehetőnek. Így hagytam a francba.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest