- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aureal
őstag
válasz liszi70 #1217 üzenetére
A te samsungod az egyik üdítő kivétel, ami nem kódolja le a felvett anyagot.
A harddisk közvetlen fájlstruktúrája linux terminálból:
ST3160310CS: 160 GB Volume
(Samsung HR773 dvd recorder)
.
├── AUDIO
├── DIVX
├── IMPORT
│ ├── AUDIO
│ ├── DIVX
│ └── PHOTO
├── PHOTO
└── VIDEO
├── CLIP
│ ├── AA
│ │ ├── CLIP0.MPG
│ │ ├── CLIP0.MPG
│ │ ├── CLIP1.MPG
│ │ ├── CLIP1.MPG
│ │ ├── CLIP1.MPG
│ │ ├── CLIP1.MPG
│ │ ├── CLIP2.MPG
│ │ ├── CLIP3.MPG
│ │ └── CLIP3.MPG
│ ├── AB
│ ├── AC
│ ├── AD
│ ├── AE
│ ├── AF
│ ├── AG
│ ├── AH
│ ├── AI
│ └── AJ
├── CREF
│ ├── AA
│ ├── AB
│ ├── AC
│ ├── AD
│ ├── AE
│ ├── AF
│ ├── AG
│ ├── AH
│ ├── AI
│ └── AJ
├── ERROR.LOG
├── INFO
│ ├── AA
│ │ ├── CLIP0.IFO
│ │ ├── CLIP1.IFO
│ │ ├── CLIP2.IFO
│ │ └── CLIP3.IFO
│ ├── AB
│ ├── AC
│ ├── AD
│ ├── AE
│ ├── AF
│ ├── AG
│ ├── AH
│ ├── AI
│ └── AJ
├── LIST
│ ├── AA
│ ├── AB
│ ├── AC
│ ├── AD
│ ├── AE
│ ├── AF
│ ├── AG
│ ├── AH
│ ├── AI
│ └── AJ
├── RECLISTBAK.DAT
├── RECLIST.DAT
└── TMAP
├── AA
│ ├── CLIP0.MAP
│ ├── CLIP1.MAP
│ ├── CLIP2.MAP
│ └── CLIP3.MAP
├── AB
├── AC
├── AD
├── AE
├── AF
├── AG
├── AH
├── AI
└── AJ
63 directories, 21 files -
madrac
senior tag
válasz liszi70 #1201 üzenetére
Panasonic asztalik is titkosítanak, de találtam rá annak idején valami régi, talán pythonos programot ami kitudta szedni a HDD-ről készített lemez képfájlból a videó állományokat.
A lényeg a lényeg, hogy macerás az egész. Én inkább vettem egy USB-s DVD meghajtót PC-hez és kiírtam hagyományos DVD lemezekre a videókat ahonnan már át lehet tenni PC-re az mpeg2 videókat, ezért tök baromságnak tartom a gyártók egész titkosítási hülyeségeit. -
cocka
veterán
válasz liszi70 #1221 üzenetére
Amúgy meg a gagyibb digitalizálóknál az szokott lenni a probléma, hogy 25/50 fpst nem is támogat és akkor vibrál a kép. Vagy ugyan ráírják, hogy PAL és NTSC támogatás van hozzá, csak MESECAM nem. A felvételeknek legalább a fele meg MESECAM-ban készült. Ilyenkor jönnek a kizöldült, kililult felvételek.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz liszi70 #1219 üzenetére
Avermedia C285. Van rajta YPbPr és HDMI bemenet is. Tehát kb. bármilyen DVD felvevőről tudsz átjátszani. De a képet megjeleníteni csak HDMI-n keresztül tudja.
Azt hiszem úgy van, hogy mivel a DVD felvevőknél nem nagyon volt soha 720p, ezért még az YPbPr - HDMI konverter is csak 576p 50-et nyom a HDMI portján.
-
cocka
veterán
válasz liszi70 #1207 üzenetére
És a hang?
Erre írtam ezt:
vagy közvetlenül az analóg forrás is felvehető.Ami azt jelenti, hogy YPbPr bemenet értelemszerűen (legalábbis számomra) mindig hanggal együtt értendő, mivel én olyan eszközt még nem láttam, ami támogatja az YPbPr-t és ne lenne rajta a hanghoz stereo RCA kimenet vagy bemenet.
Azaz egyszerűen a DVD felvevő YPbPr kimenetét az RCA audiojával együtt rákötöm az Avermedia YPbPr és RCA bemeneteire.
Gyengébbek kedvéért minden YPbPr-t támogató eszközön van: zöld-kék-piros videó és fehér-piros audio RCA hüvely.
Egyébként az YPbPr -> HDMI konverterdoboznál ugyanez a helyzet. 5 lyuk a fenti színek szerint és egy HDMI female port.
-
Aureal
őstag
válasz liszi70 #1207 üzenetére
Az én pio-mat pl. tök könnyű volt szétszedni, és összerakni is. Kivettem belőle a hdd-t, rátettem gépre, de sajnos az kódolt.
Én Samsung hdd-st recordert használtam. Szabvány sata hdd volt benne. Gépre rádugtam és linux alól sima mpeg2 fájlok szintjén láttam, másolhattam a tartalmát. Nekem semmi iso mókoló nem kellett hozzá.
(Egy Panasonicot meg most vittek el épp 7000-ért a jófogon. [link] Annyit még az is megért 250-es hdd-vel… Haver pont jól járt volna vele, hogy hdmi-s volt.)
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz liszi70 #1201 üzenetére
De van YPbPr és arról konvertálható HDMI-re ami már felvehető vagy közvetlenül az analóg forrás is felvehető. Az Avermediámon van YPbPr bemenet is.
Szóval elvileg megoldható a felvétele akkor is, ha be van kódolva.
a kódolás feloldható IsoBuster programmal,
És ez minden márkánál ilyen egyértelmű?
Én az LG-met megpróbáltam szétszedni és mind a vinyó, mind az optikai meghajtó valami speckó lapkával van összeforrasztva. Csavar is kb. 1-2 van látható és elérhető helyen ami kicsavarható. Magyarul ha mindenképp ki akarod szedni, akkor max. eltörni lehet az egészet, de akkor vélhetően soha többet nem fogok rá felvenni semmit. De még az is lehet, hogy a szoftver is behal tőle. Szóval egyes márkáknál már a szétszedés sem olyan straightforward, mint amilyennek tűnik.
-
madrac
senior tag
válasz liszi70 #1175 üzenetére
Látom te is beleástad magad a témába Igen, ebbe a maximalizmusba én is rendszeresen beleesek és képes vagyok többször újra letömöríteni pl egy DVD-ről leszedett filmet miközben kísérletezek a beállításokkal, ha értékesnek tartom az anyagot Legalábbis legutóbb ezt csináltam.
Mivel asztali DVD felvevővel digiztem és nem töröltem az eredeti anyagot, így ebben is megvan az az előny, hogy újra fel tudom dolgozni később is, új deinterlace és filter beállításokkal. Ezekkel is végtelen mennyiségű időt el lehet tölteni, de ilyen utómunkával drasztikusan fel lehet javítani a képminőséget. A lehetőségek száma végtelen.. A film feldolgozás kapcsán eszméltem rá arra is, hogy mennyire megéri a 25i-ből inkább 50p-t készíteni és még csak nem is sokkal nagyobb a végső anyag mérete a 25-höz képest.
Szerencsés aki hozzá tudott jutni jó eszközökhöz VHS digitalizáláshoz alacsony áron vagy ingyen. Ami számomra érdekes még ebben, ha van összehasonlítás a különböző módszerek között ugyanazon az anyagon. -
madrac
senior tag
válasz liszi70 #1171 üzenetére
Ahogy írtam, nekem sajnos nem sikerült annak idején amikor még jobban kellett volna és amikor foglalkoztam ezzel. Anyagi lehetőségeim pedig korlátosak voltak akkor is.
Panasonic asztali DVD felvevőt nekem is sikerült vennem kettőt is, igaz az egyik ami felsőbb kategóriás HDD-s az hibás (amihez még szalagkábelt is rendeltem hozzá kínából, azt hiszem másik HDD-vel ez a része így már megy is talán, de a DVD meghajtó szerintem kuka, maximum a nyomott gyári lemezeket ismeri fel), meg egy anélkülit amiben erős a jel feljavító áramkör. Végül ezzel az utóbbival digiztem be és írtam ki DVD lemezre az anyagokat sima VHS magnóról, majd igyekeztem utómunkát végezni rajta számítógépen. Csak néhány kaziról van szó, de nem szerettem volna egy külsős digitalizáló szolgáltató vállalkozás pénztárcáját hizlalni ezzel és érdekelt is a téma, hogy saját magam csináljam meg a saját ízlésem szerint. Szóval ez ennek a története. Nagyon sokat olvasgattam én is utána, hogy kis költségvetésből hogy lehet jobb minőséget kihozni, végül letettem a többi megoldásról, pl az USB-s digitalizálókról. Egyszerűbb TV tuner kátyát is próbáltam, de az nagyon rossz minőséget adott. -
madrac
senior tag
válasz liszi70 #1167 üzenetére
Ahogy írod. Volt 1-2 nepper aki minden jobb vételt felvásárolt apróhirdetésekből, majd többszöröséért hirdette meg ugyanazt. Egyik egyéni vállalkozó fotóin konkrétan hegyekben álltak a videómagnók és kamerák, aki folyamatosan hirdetett tömegével eladásra jó magas árakon.... Konkrétan jártam úgy amikor még aktívan kerestem, hogy mire odamentem egy használt eszközök adás-vételével foglalkozó céghez egy meghirdetett SVHS magnóért, épp előtte vitte el a nepper, majd 1-2 napra rá ugyanazt meghirdette többszörös áron... Rendszeresen nézegettem az elmúlt években a hirdetéseket és esélytelen volt bármihez is hozzájutni alacsonyabb áron. Jelenleg pedig úgy látom, hogy már a kínálat is eltűnt, és az árak is egy nagyon magas szinten stabilizálódtak, ha fel is kerül valami. Már nem is nagyon látom ezeknek a neppereknek a hirdetéseit...
Valamilyen szinten már le is tettem erről. Így azt a néhány kazit sima VHS magnóval és Pana asztali DVD felvevővel digitalizáltam amiben van korrekciós áramkör. Utómunkával , jó minőségű deinterlace-el elég szépen fellehet javítani a felvételeket.[ Szerkesztve ]
-
petkow
tag
válasz liszi70 #1156 üzenetére
A kompromisszumok kérdésében én nem tudom még jól megítélni a kérdést, de két nagyobb angol nyelvű fórum is van (digitalfaq.com, videohelp.com) több ezres taglétszámmal és több évtizednyi posttal. Áldandóan előjön a DV kérdése, és bár sokan csinálják így (általában Canopus ADVC modellekkel), összességében nem jó véleménnyel vannak róla. Valahol úgy jellemezték hogy kb. 60%-ot érhet el valaki a teljes potenciálból (de csak ha nincs egy nagyon fejlett frame TBC-s és zajszűrős, korrekciós eszköz). Nekem talán az az érzésem, hogy ha a DV-n nem is látszik közvetlenül nagy probléma és jónak tűnik, akkor is az utófeldolgozásnál a legtöbb algoritmusnak azért számít a tömörítés, tehát azok sem tudnak olyan hatékonysággal hozzáadni, mint egy nyersebb felvételhez, még ha a kiinduló állapot emberi szemnek nehezen megkülönböztethető. Tehát az utófeldolgozás után már szignifikánsan kevesebbet lehet kihozni belőle és így bruttó sokat veszít rajta az ember.
A veszteségmentes gépre vitelhez 3+1 codec jöhet szóba: HuffYUV, Lagarith, UTVideo, ezek mind veszteségmentesen 4:2:2-be tudnak tömöríteni és ~50GB egy óra PAL, 720x576i. Még a ProRes 422-t szokták alternatívának, ami bár veszteséges, de ha nagyon jó minőségre rakják, majdnem veszteségmentes szintet hoz.
Ahogy írtam, a PC capture-nél a probléma maga a capture device, mert jókat már nem gyártanak és én itt akadtam el. Egyedül az IOdata GV-USB2 meg a Hauppauge USB-Live-2 említik jelenleg is forgalomba levő, még elfogadható USB-s capture devicenak, a régebbi ATI AIW ereket nem lehet szerintem sehogy se beszerezni, ahogy a Pinnacle Dazzle régebbi változatait sem.
A másik irány amit még láttam, hogy professzionális eszközöket vesznek, amivel SDI digitális videojellé konvertálják az analóg jelet (ami egy professzionálisabb, korábban SD analóg jel átvételére is optimalizált formátum, és sokkal jobb erre mint a HDMI vagy akár a Firewire-es DV), és ezt SDI kártyával rögzítik. SDI kártyát még lehet szerezni, de a profi analog-SDI konverterek mindenféle jeljavítóval, TBC-vel megint beszerezhetetlenek itthon. (Ensemble Designs BrightEye 75, Snell & Wilcox TBS190, S&W Kudos Plus TBS800, GrassValley CVR600AD, Singmai SM03) - szóval ez is felejtős.
Egyébként nem azért lovagolok annyira a minőségen, mintha annyira érdekelnének hogy apám tucati VHS-C kazettás utazgatásait milyen minőségben rögzítem, mert ez önmagában nem érdemelne annyi figyelmet. Csak összességében jól esik valamibe belemélyedni, utánaolvasni és találni egy optimális megoldást, ha már belekezdtem. És eddig kb. az jött ki hogy a DV-nél (amihez egy AV-bemenetes kamerát százezer fölötti összegért akarta valaki rámsózni), van azért hatékonyabb, ár/minőségű megoldás is, főleg ha valaki utána inkább az erőfeszítést arra is veszi hogy jó AviSynth-es scriptet írjon utófeldolgozásra.
Egyébként itt egy mém kép, amit valaki Redditre készített, de nagyon találóan arról szól, amibe sokan - beleértve én is - beleesünk ilyenkor.
-
cocka
veterán
-
cocka
veterán
válasz liszi70 #1142 üzenetére
Ja igen, amikor szóba kerül, hogy mit digitalizálnak az emberek, akkor rögvest családi videók a válasz, de nagyon sok pótolhatatlan tévéfelvétel is van. Csak ezt gondolom azért nem divat írni, mert akkor rögtön menne a jogvédős óbégatás.
Meg amikor a mire használod a torrentet kérdésre az a válasz, hogy csak linux isok letöltésére. Hát hogyne! A többség nyilván csak erre használja!
A harmadik hazugság azzal kapcsolatban szokott lenni, hogy mit tárolsz a felhőtárhelyeden. Családi fotókat és videókat... ja mese habbal. Biztos elhiszem, hogy semmi mást. Ha csak azt veszem, hogy manapság ha bárki elkezd videózni és felhőtárhelyen akar bizonyos videókat tárolni, kvázi archívumként, máris szarra sem elég a 15 giga Google tárhely.
-
lanszelot
addikt
Eredetileg kis kazettára mentette a videokamera, az át lett másolva nagyra, hogy lejátszható legyen. Tehát nincs.
Szerintem ez akkor bukta :/qnadam: a tutorial szót vmiért törölte a telefonom :) a tutorial videók mutatják be lerontott videóval, ami persze hogy vissza állítható.
Főleg a fehér részekből próbálok valamit kihozni, de akkor ezért nem sikerül :(
-
cocka
veterán
Na ilyen mókát én is akartam, csak aztán közölte a csávó, miután én előre jeleztem, hogy megyek, hogy már lecsapott rá más. Mondom jó, akkor ennyit erről. Ha már hajlandó vagyok hajnalban kelni, elmászni, időelbaszni Pestig, akkor biztos csak kamuzok ugye? LOL Mert ő ilyenekkel már találkozott. Tehát más megbízhatatlansága miatt, engem szívatott meg. Hiába jeleztem korábban vásárlási szándékom annál, mint akinek végül odaadta.
Plusz még cipeljem is, mert nincs kocsi a seggem alatt, mint sokaknak. Aztán végül nem is bántam, hogy nem jött össze a dolog, mert helyben is találtam videómagnót.
-
veterán
Miért jobb, ha a lejátszó deinterlace-el, mintha eleve abban van az anyag? A képernyőre került anyag úgyis az lesz, vagy így, vagy úgy, nem?
ha átalakítod 50p-be, akkor beleszámoltatsz egy csomó plusz információt, amit utána tárolnod kell. plusz ha pl a tévé intézi a dolgot, az valószínűleg tudja, hogyan mutat majd a legjobban (mivel a tévéadások is így jönnek, muszáj tudnia jól megoldani a problémát).
ha 25p-be alakítod, akkor meg eldobod a mozgás felét.nagyon durván leegyszerűsített gyorstalpaló:
a tévézés hajnalán onnan indult az egész ügy, hogy sorokra bontjuk a képet, tehát a megfelelő eszközzel végigtapogatjuk soronként, majd a tévé ugyanígy az elektronsugárral "megvilágítja" a képernyőt szintén soronként. van 50 képünk másodpercenként, de ez nagyon sok adat átvitelét igényli, tehát gondoltak egy nagyot, és kitalálták, hogy egy menetben csak minden második sorral foglalkoznak. tehát a másodperc első ötvened részében végigmegy az első, harmadik, ötödik stb soron, a második ötvenedben a második, negyedik, hatodik stb sor jön, a harmadik ötvenedben megint első, harmadik, ötödik... ezt a minden második sor dolgot hívjuk félképnek (logikus, mert egy egész képnek pont a fele) (angolul ez field, az egész kép pedig frame), ez a váltottsoros megjelenítés (angolul interlaced).
tehát innentől van másodpercenként ötven félképünk, így sugározzák az adást, a tévé így mutatja meg, így kerül fel a szalagra, mindenki boldognak látszik...
egész addig, amíg el nem jött az igény, hogy ezeket a mozgóképeket számítógépen is meg akarjuk mutatni. itt kezdődött a probléma, amit úgy oldottak meg, hogy az adásból mintát vettek huszonötször, és egy ilyen képben (frame) eltároltak két félképet. úgy nézett ki, hogy első sor az első félképből, második sor a második félképből, harmadik sor az első félképből, negyedik sor megint a másodikból és így tovább. ha nem tudja a lejátszó, hogy egyszerre csak minden második sorral kell foglalkoznia, akkor mozgás közben nyilván csíkos lesz a kép. ha a lejátszó (tévé, akármi) tudja, akkor a megfelelő sorrendben először a páratlan sorokat mutatja meg, utána a párosokat (vagy fordítva, ld bottom field first és top field first), és csak utána lép a következő frame-re. ez így egy 50i videó.
ha ebből 25p-t akarunk csinálni, akkor minden második félképet kidobjuk, ami marad, az pedig úgy néz ki, hogy első sor, üres, harmadik sor, üres, ötödik sor stb... az üres sorokat valahogy ki kell tölteni, ez a deinterlace-elés része. ha 50p-t, akkor nem dobjuk ki minden második félképet, hanem minden félképet megpróbálunk felnagyítani teljes képpé, így legalább a teljes mozgási információ megmarad. egyébként ez az egész sokkal bonyolultabb a valóságban, deinterlace-hez használják az eldobott információt is, van eljárás ami statikusabb képekhez jó, van ami inkább több mozgáshoz...hanyas vagy, te disznó?
-
djnice
veterán
Ha a mezősorrend megváltozik, akkor mozgásoknál rángatózni fog a kép.
A H.264 kezdetektől támogatja az MBAFF, PAFF tárolási módot, amit a váltottsoros videókra találtak ki, nem egzotikus.
Igen, ha mindenképp deinterlacelni kell, akkor 50p legyen, a felbontást pedig semmiképp se változtasd.#869 utas666:
Ez a videó egy vicc, az a stick teljesen alkalmatlan a digitalizálásra és a váltottsor mentesítésre sem a yadif a legjobb. -
utas666
tag
Korábban már linkeltem, de itt egy jó tutorial váltottsorosság megszüntetésére, annyi hogy mifelénk ntfs helyet pal-t kell nyomni és ezért nem 60p, hanem 50p lesz a vége.
https://www.youtube.com/watch?v=sn_TDa9zY1c -
djnice
veterán
Handbrake vagy VidCoder, utóbbihoz qnadam rakott fel múltkor egy jó profilt a másik topikban.
A lejátszókban, megjelenítőkben általában jobb minőségű a deinterlacer és az 50i-t hatékonyabban tudod tömöríteni mint az 50p-t, a végeredmény pedig ugyanaz.
Nincs semmi interpolálás mert a forrás is 50 (fél) képkocka. Akkor van veszteség ha 25p-t csinálsz, mert a képkocka eldobások miatt lesz darabos a mozgás.
Pont ebből alakult ki a szappanopera szó az interpolálásra, mert a kézikamerák 50i-ben vettek fel ahol éppen ezért nem volt meg a "filmhatás" mint a moziban, a "simább" mozgás miatt. -
cocka
veterán
egy sima asztali dvd író, ami nem hdd-s,
Ilyenem nincs, ami van az is csak HDD-re tud írni, DVD-re nem. Ráadásul LG.
miben rögzíti a jelet a dvd lemezre?
MPEG2?
Az lejátszható lesz más dvd lejátszókon vagy pc-n is, vagy csak a saját lejátszója tudja értelmezni
Hát pontosan ez a cél, hogy mindenhol lejátszható legyen.
-
djnice
veterán
-
veterán
nem kellett, csak ki akartam próbálni, hogy ez a setup mit kezd a macrovisionnel. aztán amikor láttam, hogy nincs vele gond, jól nem próbáltam ki a pio nélkül, hogy egyáltalán van-e mv a kazettán.
egyébként az a pio feladata, ha a kazettán valami hiba van, ne legyen frame drop, és így hangcsúszás.[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
garga01
őstag
Szia! Kamerán is be kell állítani, hogy AV-jelet DV-re küldje. Külön amúgy a video ad ki jelet a scart átalakítóval? Próbáld ki egy tv-n. Kamerába 4 pin-es (hozzávaló!) jack kábel kell.
Ha a kamerában RCA>jack és FireWire kábel is be van kötve, akkor ellenőrizd az alábbit a kamera menüjében:
Fn->menu>egyet le (V ikon)->exec->lelapozol A/V->DV OUT pontra, exec->ON-exec.
Kilépsz és innentől mennie kell a jelnek AV-ról DV-re. A kamerán látnod kell a képet, és ha nyitva az LCD kijelző a hangot is.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
veterán
akkor rögzítéskor deinterlace-elted, ami azért nem jó, mert a mozgási infó felét ki is dobtad vele rögtön.
nekem talán a hármas tetszett a legjobban, a kettesben meg az agc talán túl jól is működik, mert ugyan valóban kevesebb részlet vész el a kiégéseknél, de cserébe a kiégett részek is szürkék, a kép pedig kevésbé éles, mint a másik kettő.hanyas vagy, te disznó?
-
djnice
veterán
A fileposta link működött.
Egyedül a 2-esnél működött rendesen az AGC, talán az a Panasonic, amúgy mindegyik igényelne egy jó line TBC-t és egy S-VHS videóval sokkal több részlet is kihozható lenne a felvételből. Amúgy csak a sample kedvéért deinterlacelted? Mert jobb lenne 50i-n hagyni ezeket.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ahogy ígértem, vágtam ki egy részletet ugyanazon vhs felvétel 3 különböző videómagnóval készült digizéséről. Panasonic, Samsung, LG videómagnóval készültek. Kíváncsi vagyok, szerintetek van-e érdemi különbség, és melyik felvétel a jobb. És úgy egyáltalán, mennyire számít ez megfelelő minőségnek. (Bár az eredeti ismerete nélkül ezt nemigen lehet relevánsan megítélni, ahhoz kellene egy referencia-felvétel ugyanerről a vhs kazettáról.)
PC-vel és tunerkártyával digiztem.
Egy
Kettő
Három
(Nem írtam be a címbe, hogy melyik magnóval készültek, hogy ne befolyásoljon senkit az esetleges márkaelfogultság. )Szerintem.
-
djnice
veterán
-
cocka
veterán
Rengeteg vhs-t digiztem pc-vel, tunerkártyával, azt hittem jó minőségben.
Akkor mutass már valami ilyen felvételt, ami mutatható és nem bizalmas, hogy a két kolléga úr véleményezni tudja. Én kikértem a digitalizált demóanyagomról mindkettejük véleményét. Legalább azt tudjam már, hogy mitől nem jó.
-
jopeter
csendes tag
Mint írtam vehet egy hdd+dvd írós készüléket ( 10-15e ), melyben tbc is van + videomagnót, amilyen kell, azon play-rec-write dvd lemezre és kész egészen elfogadhatóan...egyszerű és nem komplikáltabb, mint beírni a googleba: "digitalizálás kazetta" . Azt se tudja, mennyi, milyen kazettái vannak-el sem árulja, de azt se írni, köszi vagy valami...megoldja, ahogyan akarja részemről...
Nem véletlen írtam, amit írtam és tudom a csíziót e téren, de aki nem figyel, annak felesleges magyarázni
Azt hiszem nem véletlen utolsó megjegyzésed -
jeni
félisten
ez alapján nem tesz említést S-VHS videójel kiadás scarton keresztül.
a Panasonic NV-SV120 alapból jó is lenne az SVHS jel kiadására de az még nem TBC videó.
tudtommal ebben az időszakban mikor ezek jöttek ki már nem kerültek beépitésre a TBC.lehet egy komolyabb DVD asztali íróval jobban járnál, a jeleket körbe vezetve azok némelyike már TBC-s.
Sony - Panasonic - JVC egyes modelljeik. Pioneerről nem tudok,de lehetséges,hogy ott is van.
Samsung + LG passz.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Ez nem a videó jelet alakítja át hanem a Scart csatlakozón ami 1-20-ig van számozva annak egy-egy bizonyos pontját amelyen a videókészülék kiadja az S-VHS csatlakozóra vagyis az alábbiakat ami kizárólag S-Video jelfolyamot jelet tartalmaz.
A Panasonic hifi videó-d ezt nem tudja!
Így a VIDEÓ készüléken csak akkor van az alábbi S-VHS jel a scart-n ha alapból tudja,viszont normál VHS készülékeken nem kötik be a scart csatlakokon minden pontokat. Így valószínűleg EZ NEM LESZ JÓ!
Mini-DIN-4 csatlakozó kiosztása
1: GND(Y)
2: GND(C)
3: Y
4: CKIZÁRT hogy ez működne!
-
nagyúr
Már nem tudtam szerkeszteni.
A vhs videólejátszómon nincs s-video csatoló, ilyen esetben is jobb minőséget produkálna a kamerán lévő s-video használata, mint a 3.5 Audio/Video jack aljzat? (Panasonic NV-HV60EP-K és scartból tudom kihozni a jelet egy scart-rca átalakítóval.)
Jobb lenne a kép ilyen átalakító esetén, ha nem az rca-ból, hanem az s-videó aljzatból viszem a jelet 4 pines kábellel a kamera s-video aljzatába?
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
garga01
őstag
Szia!
Tökéletes a kamera amit kinéztél, ugyanilyen van nekem is. Amit kültél pdf 238. oldalán van leírva a menete. Így kösd be: VHS -> RCA Fehér+Piros, S-video -> Kamera -> FireWire PC-be.
Kamerán be kell kapcsolni az AV->DV out funkciót, akkor fogja bementként használni. A kamerának a sárga RCA kábelét ne dugd be, ha van S-videod azzal jobb lesz a kép.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla