Hirdetés

2019. október 19., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) nextman


nextman
(aktív tag)

Szerintem ez nem sok embernek valos gond, hogy nem tud egyszerre ket musort rogziteni. A csatorna sorrend mar annal inkabb.
Mindenesetre, szerintem nem rossz a UPC, es szemelyes tapasztalataim szerint ritkabb naluk a szolgaltatas kimaradas, akadozas, mint mashol. Ez talana legfontosabb, hogy tenyleg meglapjuk -e, amiben megallapodtunk.

(#2) csalafinta65


csalafinta65
(senior tag)

ARRÓL MIÉRT NEM ESIK EGY SZÓ SEM A CIKKBEN, HOGY NEM ENGEDI LEMENTI A FELVÉTELT??? HAGYJUK MÁR A SZERZŐI JOGOKAT...ANALÓGNÁL NEM VOLT???

(#3) Balinov


Balinov
(félisten)

Visszasirom azt a Ciscso-s HD-s boxot...rogzites korrekt, HDMI kimenet korrekt ,GB lan es G-s wifi atom stabil. Most az uj Horizon-os (intel SoC alapu, Boardcomm-os GB + 2.4/5ghz-es N-es wifi) box tv-re tokeletes, 4x FHD egyideju rogzites, mikozben az 5-iket nezed, csak a LAN ill. Wifi resze borzalmas. STB-tol masfel meterre az uvegajtoval elvalasztott erkelyen dobalja a netet... :W

5yrs, 15.8.5kg :) HTC U11, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#4) Medocsabi válasza csalafinta65 (#2) üzenetére


Medocsabi
(őstag)

Analógról továbbra is fel lehet venni,a dtv mellett is....Nem a szerző jogok miatt nem lehet a boxról lementeni a tárolt műsort.Elégedj meg annyival,hogy ez egy eszköz,amiben ez a lehetőség le van tiltva....ha menteni akarsz külső adathordozóra,ajánlom az internetet,és így remklámot sem másolsz! :)

Ami nem öl meg az megerősít.Kivéve a Medve.... ...A Medve az megöl!

(#5) csalafinta65 válasza Medocsabi (#4) üzenetére


csalafinta65
(senior tag)

már bocsánat...fizetek érte! miért van tiltás????

(#6) Mike88 válasza Medocsabi (#4) üzenetére


Mike88
(senior tag)

Dehogynem!
Én ettől függetlenül úgy vagyok vele, hogy még sosem fordult elő az utóbbi jó pár évben, hogy bármit is felakartam volna venni. Na nem azért, mert a szokásos "nincs semmi a tv-ben, egy szenny az egész" blabla miatt, hanem mert letöltöm HD-ban, azt, ami amúgy SD-ben ment le, hisz a legtöbb magyar csatorna még mindig SD, továbbá nincs reklám, nincs lepörgetni való reklám sem. S ha valakinek meg megfelel az SD de letölteni meg nem akar, annak ott a movieshark. A másik ok pedig az, hogy ha már sorozat, csapnivaló a magyar szinkron, úgy gondolom, hogy kiemelkedően (sz-rból nem nehéz) jó szinkront tud összehozni Magyaroszágon a Comedy Central s a Fox, a többi csatorna háááát... TV2, RTL K pedig kiemelkedően eltudja bénázni, leszámítva 1-2 sorozatot. Így aztán többnyire eredeti nyelven nézem a sorozatokat, felirattal, mert angol az nem megy. :D Szóval figyelmen kívül hagyva pár nem letölthető művészfilmet, magyar filmet stb. nem kerülök olyan helyzetbe, hogy szükség van manapság a felvételre. Ha TV szolgáltatókról van szó, akkor nálam is a fő szempontok, a minőség, ami egy kalap sz.r ha műholdasról van szó, teljesen mind1, melyik szolgáltató, kábelen meg tudtommal nincs túl nagy probléma ezzel, iptv-nél mint olvasom van... továbbá a csatornasorrend a saját box használata, az ár, a csatornák (nem a száma, hanem, hogy mi az, ami elérhető) nem utolsó szempont az átlátható számla, a korrektség (ja van ilyen!), ha valami gond van, nem egy teljesen hozzá nem értővel beszélgetek a problémáról stb. (Ugyan gond még nem volt olyan, amit ne oldottam volna meg magamnak, hisz eleve magamnak kell megoldanom, direkt kártyás vagyok). Szóval UPC szerintem is, csak én a Direct-ről s a direktkártyáról tudok csak beszélni, 2 éve náluk vagyok, s abszolút elégedett, olyan boxot használok, ami az én igényeimnek megfelelő, magam választhattam ki, olyan sorrendet állítok, amilyet én akarok, nem szól bele sem a szolgáltató sem az állam, a UPC csatornáin felül más csatornákat is nézhetek, sőt más műholdakról is nézhetek csatornákat, nincs hűség, nincs drágább hónap, mert senki se szólt, hogy lejár a hűség s még olcsóbb is, mint szolgáltatói boxal, akkora lavórt tettem fel, amekkorát én akartam, (van időjárás tartalék), 1 nap alatt elintéztem a kártyát, reggel beszéltem a srácokkal, délután aláírtuk a szerződést, hazavittem a kártyát, élt a szolgáltatás. Nekem ezek a fő szempontok. Persze én is tudok felvételt ütemezni, de ez a boxtól függ, ha olyat választasz, akkor tudsz, hogy most van-e ilyen, ami EPG alapján rendszeres felvételt készít, passz, biztos van.
No értem én, hogy a cikk nem erről szól... nem is azt kritizálom, azokhoz szóltam, akiknél alternatíva lehet, a műholdas vétel is (nyilván panelban nem), lépni akarnak valamilyen irányba de nem tudják merre, vagy nem is hallottak eddig a UPC Direct csak kártyás vételéről stb.

(#7) joghurt


joghurt
(őstag)

Természetesen nem a film/sorozat címe alapján tudja, hogy mit kell felvennie.
Amikor a törvénybe iktatott csatorna-átrendezés volt, hogy az m1...m9-nek kell az első programhelyekre kerülnie, és a UPC is átrendezett mindent, a már beállított felvételek is gyönyörűen átkerültek másik csatornára. Nagyon "boldog" voltam Dr Who helyett a Story4-es szappanoperáknak... És törölni sem lehetett ezeket az időzítéseket. Újraindítás sem használt, valamit a központból kellett alaphelyzetbe állítaniuk.

Nálunk ez a doboz DVR része igen gyakran fagy lejátszó üzemmódban is, de akár már a DVR menübe való belépéskor. Ilyenkor hard kikapcs-bekapcs segít csak.

Az EPG van, hogy lejön 8 napra előre, de gyakran csak a következő 24 órát látom újabban.

És szinten valamelyik frissebb firmware feature-e, hogy szeretnék felvenni valamit (nincs ütközés!), és nem hajlandó beállítani a felvételt. Sem sorozatként, sem epizódként. Mert csak. Másik filmre pedig megy rendben.

A tej élet, erő, egészség.

(#8) Medocsabi válasza csalafinta65 (#5) üzenetére


Medocsabi
(őstag)

Jogos,fizetsz érte,ráadásul usb port is van rajta,adná magát a dolog...az én szubjektív véleményem,hogy tök fölösleges,a miértjért már előbb leírtam(bárhonnan bármit le lehet tölteni),de megértelek.Nálunk hddvr box van,(3 db)párom szokott fölvenni mindent mindenhonnan,főleg idióta csajos sorozatokat stb,én ha akarnék se tudnék mert állandóan tele van a memória...:D:D sztem lassan amúgy is jön a felhő alapú rögzítés,mert igencsak időszerű lenne így lassan 2016ban....bár ha a 29es körzetet nézem akkor inkább nem is beszélek fejlesztésről egyik szolgáltatónál sem.Inkább csak fizessen mindenki mint a katonatiszt.Lekopogom,nálunk a 13.kerben soha semmi baj nem volt... :)

Ami nem öl meg az megerősít.Kivéve a Medve.... ...A Medve az megöl!

(#9) Mike88 válasza joghurt (#7) üzenetére


Mike88
(senior tag)

Hanem? Akkor mit figyel? Van valami jelzés felfűzve adott műsorokhoz vagy mi? Mint régen volt ilyen, még a videó magnó korszakban (nem tom, melyik használta is ezt a technikát, már nem emlékszem), igaz sokan nem is tudták mire való, meg nem is használták...

(#10) joghurt válasza Mike88 (#9) üzenetére


joghurt
(őstag)

Semmit sem figyel. Beállításkor megjegyzi a csatorna sorszámát, és az időpontokat. Emiatt van, hogy eleve kb. 5 percet ráhagy a felvételre. És emiatt van, hogy a műsorváltozást, vagy a csúszásokat nem tudja kezelni. Pedig kezelhetné, ha sugároznának adáskezdet jelet (mint asszem a japánoknál szokás). De akkor a reklámblokkokat is gyönyörűen át tudná ugrani, az meg ugye kinek érdeke.

A tej élet, erő, egészség.

(#11) LaciCRM válasza Medocsabi (#8) üzenetére


LaciCRM
(veterán)

HBO go az nem az amiről beszélsz ?

A madár az ász.

(#12) Hege1234 válasza Medocsabi (#8) üzenetére


Hege1234
(őstag)

az hogy letöltessz bármit ez is csak a filmekre igaz...
ez a lementés pont a discovery meg a többi hasonló csatorna miatt jönne jól

lg-nél is pont ez a szar hogy csak azon az eszközön lehet lejátszani amiről felvetted
még csak másik lg tv-be sem működik :)

(#13) Zitronensaft válasza csalafinta65 (#5) üzenetére


Zitronensaft
(aktív tag)

Láttad a szerződésben,hogy a szolgáltatás része a boxból kimenthető műsor??

(#14) Mike88 válasza joghurt (#10) üzenetére


Mike88
(senior tag)

Most akkor kezdem hülyének érezni magam... Ezt nem teljesen értem, ez akkor mit akar jelenteni?
"A rendszer azt figyeli, hogy az adott sorozatnak éppen hány része van benne a műsorújságban és azok pontosan mely epizódok (ugyanis figyeli a rendszer, hogy egy epizódot csak egyszer rögzítsen), ha van két sorozat, ami azonos napon átfedéssel kerül műsorra és be van mind a kettő állítva rögzítésre akkor a rendszer azt nézi, hogy melyiket vetítik más időben is és akkor van-e ütközés másik előre ütemezett felvétellel."

Tehát akkor ha jól értem nézi, mikor vetítik ugyanazt a részt más időpontban is (tehát nézi az epizód számát, s nézi mely sorozatról van szó, azaz történik beazonosítás), s megnézi továbbá, hogy a 2-3-X-edik sorozat akkor is fedi-e az adott időpontot vagy sem, ha nem, akkor azt rögzíti. Vagy mi vaaaan?

Mindegy nem akarom én ezt ennyire megérteni, mert sosem lesz kábeles előfizetésem, csak ez mégsem tiszta számomra, s ha már így belementünk ebbe a témába, nem bánnám, ha képben lennék.

Zitronensaft! A legtöbb (ha nem az összes) szolgáltatónál az EPG sem a szolgáltatás része ilyen alapon, hogy a szerződést nézegetjük... :D Szóval ezt neeee...

[ Szerkesztve ]

(#15) tDr1v3r válasza csalafinta65 (#5) üzenetére


tDr1v3r
(veterán)

Te azért fizetsz hogy a csatornán tekintsd meg, nem azért hogy lementegetve akármikor. Ha birtokolni akarod vedd meg lemezen vagy iTunes-on.

最低だ、俺って。

(#16) Zitronensaft


Zitronensaft
(aktív tag)

A záró mondatokhoz,csak annyit,hogy igen sok új funkció jött az elmúlt időben a boxokra,gondolok itt pl.a teljes interaktív menüre,ami régebben egy szerencséltlen kvarcjáték funkciójával bírt,kutya se használta... Mostanra youtube-al,anyámkinjával azért elég pofás lett. (már amikor nem akadozik az egész ,sávszélhiány miatt.Bár ez nem a box hibája)
Egyébként én sem hiszem,hogy a mindenféle átfedéses sorozatfelvételek problémája releváns lenne. Nekem a munkám hogy javítsam a upc hibákat,de az elmúlt években egyszer sem panaszkodott előfizető a felvételi lehetőségekre.
Gondolom a szoftver fejlesztésénél is elemzik a felhasználói szokásokat. Ha nincs igény(tömeges)a felvételi lehetőségek bővítésére,akkor más szempontok alapján fejlesztik a szoftvert.
Én például szinte többet youtube-zok a boxxal,mint amennyi tv műsort nézek,és messze az utóbbi idők legfontosabb újításának tartom ezt a lehetőséget a boxokon.
Más meg 28csatornás hangsávot szeretne,vagy több nyelv választhatóságát,vagy 4k felbontást,vagy sorolhatnám. Mindenkinek nem lehet megfelelni.

(#17) Zitronensaft válasza Mike88 (#14) üzenetére


Zitronensaft
(aktív tag)

Az epg miatt miért nem lázadsz? Azért is fizetsz..
Pedig tapasztalatból mondom,hogy enyhén szólva is "tájékoztató jellegű" infókat tartalmaz...
Vagy az megy éppen ami ki van írva,vagy nem. Vagy akkor kezdődik, amikor oda van írva,vagy nem..
Sőt,van olyan szolgáltató,akinél csak 10 prémium csatorna kódolt csak,a többi szabadon vehető..akkor az is mérvadó? Egyébként nem gondolom,hogy bármely szolgáltató biztosítaná a saját eszközére rögzített adás kimenthetőségét..
Leszámítva a fent említettet,akinél láttam usb-re rögzítős boxot. De egyrészt olyan havi bérleti díjért,ami picit borsos,másrészt nem tudom hogy lejátszotta volna-e bármi,az usb eszközre rögzített műsort.

(#18) ƬΛЯΛ válasza tDr1v3r (#15) üzenetére


ƬΛЯΛ
(senior tag)

Én is így gondolom :K Sajnos a szolgáltatók koránt sem annyira jótékonyak és segítőkészek, mint azt a reklámjaikban mutatják :( (Tisztelet a kivételnek, már ha van :U )

→Az IGAZSÁGból elveszett az "i"... /Hofi/←

(#19) Mike88 válasza tDr1v3r (#15) üzenetére


Mike88
(senior tag)

He? Egy beépített merevlemezes boxnál csak a tárhely nagysága szab határt, amúgy a felvételt azon akkor nézed vissza, amikor akarod! Köze nincs ahhoz, hogy bárki is kényszerítene arra, hogy "élő" adást nézz, csúsztatott élő vagy felvett műsor helyett, hisz ez esetben a timeshift üldözött dolog lenne. Nem az USB port tiltása a hiba, a legtöbb box, ami képes külső adattárolóra rögzíteni, az is kódoltan rögzíti az adást, az csak a boxon játszható vissza, ilyen pl. a digi kaon boxa, ilyen a legtöbb boltban megvásárolható box, ami szerzői jog miatt ilyen, amilyen, a gyártók is erre hivatkoznak, mikor ennek miértjét bárki is feszegeti, az más kérdés, hogy op. rendszerrel rendelkező boxok pl. nem ilyenek, s akadnak olyan "egyszerű" boxok is, amik szintén nem ilyenek, de az utóbbi pár évben ez már szokás. Kódolatlan csatornáról kódolatlanul rögzítenek, az PC-n visszajátszható, kódoltakról kódoltan, az PC-n nem visszajátszható. Az ég egy adta világon semmit nem akadályoz ez meg, azt sem, hogy másnap szinkron kerüljön egy eredetileg amcsi TV ripre vagy mindjárt egy webripre, mert mindig megtalálják adott emberek a megoldást. Arra jó, hogy, a UPC, T, Digi megvonhassa a vállát, elmondhatja, hogy én megtettem, amit megtehettem az ügy érdekében, s igazuk van, én is ezt tenném.

Zitronensaft! Te borzasztóan félreértesz engem, én semmiért nem lázadok, csak azt írtam, hogy ne a szerződést nézegessük! Az EPG miatt azért nem lázadok, mert van, amin meg nincs magyar azt nem is nézem, amin now/next van, azzal is beérem, s amilyen boxot én használok, annál a felvétel PC-n is visszanézhető, a box nem kódolja, úgyhogy engem ez a dolog nem érint, már csak azért sem, mert nem szoktam felvenni. Hála a UPC-nek, hogy létezik náluk csak kártyás előfizetés, nem vagyok rászorulva semmilyen lebutított boxra.

[ Szerkesztve ]

(#20) kezo0 válasza Zitronensaft (#16) üzenetére


kezo0
(őstag)

Nem egyszerűen az átfedéses sorozatfelvételekkel van gond, hanem az összes, előre programozott, egymást átfedő felvétellel. Ez a box nem tud még ugyanazon a csatornán sem rögzíteni két egymást közvetlenül követő műsort, ha mondjuk alapból azt állítja be az ember a menüjében, hogy minden műsor felvételére hagyjon rá plusz öt percet a végén (ami az igen gyakori műsor-elcsúszások miatt nem butaság). Mert ilyenkor már egymást időben átfedő műsornak hiszi a box a két, ugyanazon a csatornán egymást követő műsort is - ami nyilvánvalóan csak programozás kérdése.
És talán nem is zavarna ez engem annyira, ha a legelső perctől kezdve ilyen lett volna ez a szolgáltatás. Csakhogy a korábban használt, még régebbi fejlesztésű, ámde 2+1 tuneres Philips boxok (emlékszem, az elsőt még a 2008-as pekingi olimpia előtt kaptam) számára ilyen probléma nem létezett. Szóval a Cisco boxok ehhez képest komoly visszalépést jelentettek, legalábbis e téren.
Meg még pl. abban is, hogy míg a Philipseken volt koax kimenet is (ezért a jelet simán tovább lehetett küldeni mondjuk egy analóg merevlemezes dvd-felvevő felé), a Cisco-król már ezt is lespórolták, így még a box előtt osztani kell a jelet - ami a jelszint ilyenkor bekövetkező esése miatt nem mindig szerencsés opció, ha egyáltalán opció. Persze tudom, onnan kezdve, hogy az ember digitálisan tévézik, ne akarjon már analóg módon (is) rögzíteni, de elég nehéz volt nekem is megbékélni azzal a ténnyel, hogy a korábban 100 ezres nagyságrendű összegért vásárolt, hosszú évekig kifogástalanul működő, a digitális boxnál a mai napig több lehetőséget - pl. a felvételek utólagos vágása, félkép pontossággal! - biztosító analóg felvevőt egyik napról a másikra ki kellett iktatnom a láncból, hála az új Cisco boxoknak...

"Beam me up, Scotty! There's no sign of intelligent life down here...”

(#21) Zitronensaft válasza kezo0 (#20) üzenetére


Zitronensaft
(aktív tag)

Miért kellett kiiktatni? Elosztod előtte a jelet és kész.Ha esetleg kevés lenne úgy,akkor nincs kétségem,hogy akinek 100ezres nagyságrendű,utólagos vágásra,egyebekre képes videora igénye és anyagi lehetősége volt,az vesz egy erősítőt és beszereli. Vagy megbíz ezzel egy hozzáértőt.

[ Szerkesztve ]

(#22) kezo0 válasza joghurt (#10) üzenetére


kezo0
(őstag)

Az, hogy mennyit hagy rá a box a felvételekre, a menüjében beállítható.
1 perc - 5 perc - 10 perc - 15 perc - nincs ráhagyás: ezek a lehetőségek, külön-külön a rögzítés kezdetére és végére vonatkozóan.

"Beam me up, Scotty! There's no sign of intelligent life down here...”

(#23) MongolZ


MongolZ
(addikt)

Miért nem jön szóba a külső csatornázás???

(#24) kezo0 válasza Zitronensaft (#21) üzenetére


kezo0
(őstag)

Igen, úgy már kevés volt a jel. És ezek szerint nekem kellett volna vennem egy plusz eszközt, mert a UPC ugyanazért a pénzért, mint korábban, már csak egy csökkentett funkcionalitású boxot biztosított? Ráadásul egy olyan eszközt kellett volna vennem, amiről szerintem ugyanezen a fórumon, csak a dedikált UPC-s topikban te magad is kifejtetted már, hogy egy ilyen beiktatása sokszor szétcseszi az egész rendszert, de úgy, hogy a szomszédok jelének is bezavar, ha rossz vagy rosszul beállított típust használ valaki...?
Az meg ne legyen már érv, hogy ha "volt pénzed valamire, akkor csak fizessél még többet, ha használni akarod azután is, hogy a szolgáltató gyengébb tudású eszközt ad, mint korábban". Hadd ne érezzem már magam egy rohadt burzsujnak, mert mondjuk autó vagy cigizés helyett egy másik hobbira áldoztam pénzt...

"Beam me up, Scotty! There's no sign of intelligent life down here...”

(#25) joghurt válasza kezo0 (#22) üzenetére


joghurt
(őstag)

Nem igazán arról volt szó, és nem igazán az a gond, hogy 5 perc, vagy 1, vagy 10, hanem hogy nem a pontos adáskezdéshez képest vannak ezek a ráhagyások, hanem az EPG-ben szereplő időkhöz képest. Ami pl. a magyar kereskedelmi tv-k esetén mindig szigorúan tartalmazza a műsor előtti reklámblokkot is.

Szóval amíg vagy
- nem sugároznak műsorkezdet jelet az adásokkal, vagy
- szénné nem büntetik a csatornákat, ha a kiadott műsortól x percnél jobban eltérnek,
addig kenhetjük a hajunkra.

A tej élet, erő, egészség.

(#26) mempfis


mempfis
(csendes tag)

Ez legyen az életben a legnagyobb gondod...

(#27) kezo0 válasza joghurt (#25) üzenetére


kezo0
(őstag)

Ezt írtad: "Semmit sem figyel. Beállításkor megjegyzi a csatorna sorszámát, és az időpontokat. Emiatt van, hogy eleve kb. 5 percet ráhagy a felvételre."

Erre reagáltam. Mert nem azért hagy rá 5 percet a felvételre, amit te írsz, hanem azért, mert így van beállítva a box. És ez az érték változtatható.

"Beam me up, Scotty! There's no sign of intelligent life down here...”

(#28) anevemearl válasza mempfis (#26) üzenetére


anevemearl
(aktív tag)

Ez a szöveg annyira lejárt... Leír valamit, ami másnak hasznos lehet, valakinek fontos, stb.

Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete

(#29) Zitronensaft válasza kezo0 (#24) üzenetére


Zitronensaft
(aktív tag)

Védekezel,pedig nem támadott senki...
Bizonyos funkciók csökkentek az új boxon,más dolgok bővültek közben.
A szarul beállított szar erősítőt ellenzem egy szar házhálózatban.
Voltam olyan helyen,ahol nem tetszett az ügyfélnek,hogy 9-10 vételi helyre nem elég a bejövő jel. Csináltatott egy szakszerű ,erősített házhálózatot,nem a szolgáltatótól várta a csodát.
Amúgy meg,igen,az efi találjon ki valamit,ha a vhs,dat felvevő,magnódeck,dvd író,meg a franc tudja milyen eszközökből álló ,valaha egy vagyonba kerülő cuccait keresztbe-kasul szeretné kötözgetni 2015-ben. A szolgáltató tv adást ad a pénzért,nem videostúdió kialakítását.

(#30) gduck válasza Balinov (#3) üzenetére


gduck
(őstag)

Horizon... Akkor ezek szerint nem Magyarországon vagy UPC előfizető.

Cikkhez: 2 év hűség lejárta után illő lenne elengedni a mediabox havi díját. 7 év alatt szerintem minimum 3x kifizettem az árát!

[ Szerkesztve ]

(#31) Dot


Dot
(senior tag)

Hú hát akkor én szerencsés vagyok, hogy VDSL-es területen lakom így van 2SD +1 HD stream-em.(1 TV-s /STB-s/ előfizetéssel)
ÉS az nincs is megemlítve(vagy csak elfutottam felette), ha több tv-d van akkor T-nél a 2. 3. tv-n is tudsz felvenni(az 1. tv STB-jára) - hátrány max 3 TV-t tudsz 1 előfizetéssel használni.

Ha a gépedet is ebbe a hálózatba(rákötöd a T-s routerre/home gateway/) rakod akkor tudsz képeket nézni a gépedről a TV-n :D

+ a TV GO nem nagy hülyeség, csak kár hogy ott nincs HD.
upc nél viszot ott a wifree.

[ Szerkesztve ]

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!

(#32) kezo0 válasza Zitronensaft (#29) üzenetére


kezo0
(őstag)

Elöször is, ez nem idén volt, hanem évekkel ezelőtt, amikor a Philips boxot - egyébként kifejezett kérésem ellenére (pedig akkor még cseréltek Philipsre is Philipset) - nálam Cisco-ra cserélte a szolgáltató. Nálam, miután kifejezetten jeleztem nekik, hogy fontos lenne, hogy a box továbbra is tudjon legalább két műsort rögzíteni egy időben - ahogy azt egyébként a mai napig ígérik a weboldalon.
Másodszor, a "szakinak", aki kihozta az új boxot, hiába mondtam, hogy héló, és akkor mostantól honnan kap majd jelet a dvd-felvevőm, amit eddig probléma nélkül lehetett a UPC hálózatán használnom (emlékeim szerint még a box bekötési útmutatójában is benne volt, hogy milyen úton menjen a koax, ha pl. van egy analóg felvevőd is), ő csak a vállát vonogatta, és alig várta, hogy leléphessen. Hiszen ő csak hozott egy új boxot (igaz, nem olyat, amit kértem, hiába ígérte meg az üfsz), a többi meg le van szarva. Legalább annyit mondhatott volna, mint szakember, hogy azért lehetne itt csinálni a box előtt egy osztást, és a másik ágra mehetne a dvd-felvevő, esetleg egy erősítő beiktatásával, ha szükséges. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyire ne értsen a boxot beüzemelő ember a témához és/vagy ennyire ne legyen segítőkész. Ismétlem, nem azt vártam volna el, hogy ő maga ott helyben oldja is meg a problémát, csak legalább tájékoztasson a lehetőségekről. Biztos vagyok benne, hogy akkoriban még elég sok embernél ott figyelt a polcon valamilyen olcsóbb vagy drágább felvevő, ami a korábbi VHS-magnót váltotta fel, szóval nem hiszem, hogy ez valami hű, de egyedi probléma lett volna nálam. Ráadásul akkor még bőven 50+ analóg csatorna volt elérhető a UPC rendszerében, és sokkal több embernek volt még képcsöves tévéje, amire simán megfelelt az analóg adások képminősége is. Ezt azért ne hívjuk már videostúdiónak.
Akkoriban a UPC minden eszközt bevetett, hogy minél több ügyfelet átállítson analógról digitálra, többek közt azt is hangoztatva, hogy a meglévő otthoni eszközök mind használhatók maradnak továbbra is. Akkor legalább küldtek volna olyan embert, aki képes elmondani, hogy HOGYAN. Én kérek elnézést, hogy a tudásom mindaddig csak arra korlátozódott, hogy a különböző szórakoztató-elektronikai berendezésekbe mindössze be kell dugnom a falból kijövő kábelt, és már működnek is. Osztó? Erősítő? Milyen, honnan? És ki fogja ezeket nekem megszerelni? Fogalmam sem volt ilyenekről, ahogy az egyszeri felhasználók többségének sem.

"Beam me up, Scotty! There's no sign of intelligent life down here...”

(#33) Skyhigh válasza MongolZ (#23) üzenetére


Skyhigh
(aktív tag)

A szigetelést megbontani egy vagyon a házon ráadásul még garis, plusz a ház homlokzatát sem lehet megváltoztatni

Samsung 46F6670, Philips 32PFS4132............................................................ Intel i3 4330 (HD4600), LG Nexus 5X Dbrand Hyperblack................................... A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...

(#34) Skyhigh válasza Mike88 (#14) üzenetére


Skyhigh
(aktív tag)

Ha átfedés van két felvételnél akkor a rendszer végig megy minden lehetséges kombináción, ha az adott epizódott többször is vetítik, ha egy ilyen kombinációnál megint ütközés van, de immáron egy harmadik műsorral akkor megint végig megy minden lehetséges kombináción, hogy fel tudja venni a harmadik műsor azonos epizódját, mert akkor az első két eredeti műsort tudja rögzíteni.

Samsung 46F6670, Philips 32PFS4132............................................................ Intel i3 4330 (HD4600), LG Nexus 5X Dbrand Hyperblack................................... A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...

(#35) Skyhigh válasza Zitronensaft (#16) üzenetére


Skyhigh
(aktív tag)

Gondolom akkor az sem gond, hogy ha van két sorozat legyen "A" és "B".
"A" sorozatot csütörtökön adják 22:40-től és máskor nem ismétlik.
"B" sorozatot többször adják le csütörtökön 22:00-tól, meg pénteken 02:00-tól és meg vagy 2 másik alkalommal.
Beállítom először "A"-t sorozat felvételre, majd "B" sorozatot is figyelve arra hogy a péntek hajnali vetítést vegye.
Mit csinál erre a drága box?
Felveszi "B" sorozatot csütörtökön 22:00-től és "A" sorozatot meg nem.
Mindezt úgy hogy ezeken felül nincs más sorozat beállítva.
Ha ez nem hiba akkor semmi.

[ Szerkesztve ]

Samsung 46F6670, Philips 32PFS4132............................................................ Intel i3 4330 (HD4600), LG Nexus 5X Dbrand Hyperblack................................... A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...

(#36) Skyhigh válasza mempfis (#26) üzenetére


Skyhigh
(aktív tag)

Amikor valaki vált mondjuk szolgáltatót, akkor vannak bizonyos megszokások. Ezeket feladni nem egyszerű, sőt...
IPTV-ről meg pláne.

Samsung 46F6670, Philips 32PFS4132............................................................ Intel i3 4330 (HD4600), LG Nexus 5X Dbrand Hyperblack................................... A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...

(#37) Skyhigh


Skyhigh
(aktív tag)

Azt nem részleteztem a cikkben, hogy ez a sorozat felvétel átfedéssel 2 tunerrel rendelkező másik boxnál miért nem gond? 2-3 éves két tuneres TV-k nél sem.
Itt viszont a szolgáltató le is írja, hogy egyidejüleg két műsor rögzitésére alkalmas a box standby-ban.
Lehet ezen vitatkozni, hogy a másodikat milyen esetben lehet csak felvenni, de az nem túl életszerű...

Samsung 46F6670, Philips 32PFS4132............................................................ Intel i3 4330 (HD4600), LG Nexus 5X Dbrand Hyperblack................................... A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...

(#38) Skyhigh válasza Skyhigh (#37) üzenetére


Skyhigh
(aktív tag)

Amennyiben valaki rögzítésre alkalmas box-ot rendel a szolgáltatótól akkor nyilván azért teszi mert rögzíteni akar (pl 3 műszakban dolgozik).
Amennyiben a szolgáltató olyan szerkezetet biztosít ami 2 tunerrel rendelkezik akkor véleményem szerint jogos az elvárás, hogy kitudja használni azt a két tunert akár két műsor egyidejű rögzítésére.

[ Szerkesztve ]

Samsung 46F6670, Philips 32PFS4132............................................................ Intel i3 4330 (HD4600), LG Nexus 5X Dbrand Hyperblack................................... A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...

(#39) Skyhigh válasza csalafinta65 (#2) üzenetére


Skyhigh
(aktív tag)

A felvetés jogos (lehetne). Körüljártam ezt a témát is, de a jog bugyraiban elveszve feladtam.
Ezt a szolgáltató határozza meg, nem tudhatjuk hogy milyen szerződéseket kötött az adott csatorna tulajával.
Értsd úgy ha garantálja, hogy pl egy film az ő eszközeiről nem fog kikerülni és terjedni a neten akkor a csatornának fizet havonta mondjuk 10€-t, ha nem tudja garantálni akkor a csatorna 50€-t kér.
Pénz-pénz-pénz

Samsung 46F6670, Philips 32PFS4132............................................................ Intel i3 4330 (HD4600), LG Nexus 5X Dbrand Hyperblack................................... A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...

(#40) VS461


VS461
(tag)

Hasznos írás, köszi!

A többszörösen is helytelen központozás (meg pár egyéb hiba) miatt viszont nagyon nehéz olvasni. Címlapos írásnál erre is illene figyelni :(

[ Szerkesztve ]

Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота

(#41) Hieronymus válasza Skyhigh (#39) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem a szolgáltató határozza meg.
Az újabb eszközöket úgy készítik, hogy ne lehessen megosztani a felvételt. Az adott eszközön korlátlan számban visszanézhető, de más eszközben nem játszható le.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#42) E.Kaufmann


E.Kaufmann
(őstag)

Az nem Roadcom, hanem BROADCOM

(#43) devil-k


devil-k
(veterán)

Életem legjobb döntése volt elhagyni a T-Home-ot (Telekom) a UPC miatt. Amikor mi váltottunk (2 éve), akkor csak 30 Mbit/s volt a netsebesség a magentás szolgáltatónál. A UPC-nél eközben már 240 Mbit volt, a többi dologról nem is beszélve. Árban talán 1-2 ezer Ft-tal fizetünk kevesebbet, de szolgáltatásban sokkal, de sokkal többet kapunk. 2 év alatt még soha nem volt problémánk, egyszer fordult elő, hogy nem volt internet 20 percig. :) És?

Nem úgy, mint a T-Home... Never again.

[ Szerkesztve ]

"A türelmed nélkül, kitűnő barátom, úgy dagonyáznánk a tudatlanságban, akár egy ólnyi disznó."

(#44) Skyhigh válasza Hieronymus (#41) üzenetére


Skyhigh
(aktív tag)

Igazából ez nem teljesen fedi a valóságot, ugyanis vehetsz olyan box-ot amiről ki tudod nyerni a felvételt, de a szolgáltató keze meg van kötve, neki olyat kell használnia amivel ne lehessen megosztani a felvételt, mert különben komoly pénzt kell fizetnie egy adott csatornának. (pl ha kiderül, hogy egy filmet egy upc eszköz segítségével tettek fel az internetre)

Samsung 46F6670, Philips 32PFS4132............................................................ Intel i3 4330 (HD4600), LG Nexus 5X Dbrand Hyperblack................................... A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...

(#45) Skyhigh


Skyhigh
(aktív tag)

Remélve azt, hogy hátha vki olvassa a UPC-től akinek hatalma, lehetősége adott a helyzet és a box javításában, csináltam egy hibalistát a cikk végére:
[link]

Bármilyen álltalatok tapasztalt hibát felteszek.

Samsung 46F6670, Philips 32PFS4132............................................................ Intel i3 4330 (HD4600), LG Nexus 5X Dbrand Hyperblack................................... A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...

(#46) Zitronensaft válasza Skyhigh (#44) üzenetére


Zitronensaft
(aktív tag)

Szerintem a független eszközök is olyanok,hogy a kódolt adások visszajátszásánál is szükség van a ci modulra,tehát máshogy rögzíti a kódolt és kódolatlan adásokat.

(#47) Skyhigh válasza Zitronensaft (#46) üzenetére


Skyhigh
(aktív tag)

Ez tökéletesen igaz, de ha a kis linux alapú box-ot 2 perc alatt rootolni tudod, majd egy dekóder progit telepítve kimented a filmet mkv formátumban az már nem a szolgáltató hibája hanem a box gyártójáé.
Több tucat olyan box van forgalomban aminél kis linux ismerettel úgy tudod átalakítani ahogy csak akarod.
Tovább megyek a nagyok is néha belefunak ilyenbe, mint mondjuk a Samsung ahol SamyGo projekt arra alakult ki, hogy törjék fel az emberek a tévéjüket és különféle extra szolgáltatásokat haszáljanak vele, mint mondjuk a letiltott műsorrögzítés a TV-n vagy akár a felvett műsorok kinyerése, stb.

[ Szerkesztve ]

Samsung 46F6670, Philips 32PFS4132............................................................ Intel i3 4330 (HD4600), LG Nexus 5X Dbrand Hyperblack................................... A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...

(#48) csabi63 válasza Skyhigh (#39) üzenetére


csabi63
(senior tag)

A nagy kábel TV szolgáltatók szinte sehol nem engedik, hogy az eszközeikről kikerüljenek a kódolt műsorok felvételei. A Sky, a Kabel Deutschland, a ComCast, a Zippo sem. A kisebbek nem nagyon foglalkoznak ezzel. És egyetlen kábel TV társaság sem tiltja a saját STB használatát. Akinek fontos ez a lehetőség, megoldja. Egy dolog, hogy a szolgáltató az üzletpolitikája miatt a saját eszközein nem engedi ezt az opciót. Tartja magát a szerződéshez, mert olcsóbban jut hozzá a csomagokhoz ha nem engedi szolgáltatáson kívülre a kódolt műsorokat. De ez kimerül abban, hogy a saját box-ból nem engedi ki a felvételt. Viszont ettől még akinek kell az extra, vannak lehetőségei. Németországban iparág épült a kódolatlan mentésre képes STB-k köré. Tucatnyi gyártó készít ilyeneket, és nagy piaca van.

(#49) nextman


nextman
(aktív tag)

Amugy akinek gond van a box mukodesevel, nem tud felvetelt beallitani vagy visszanezni, heti egyszeri 2 perces aramtalanitas csodakat tud tenni. Ujra kell neha inditani, es akkor sokkal megbizhatobbanm mukodik.

(#50) hengelhof


hengelhof
(senior tag)

HD felvételeknél, amikor előre ugrasztom pár sec-el a műsort, (talán 10) mindig 2x visszajátszik 2 másodpercet, és úgy folytatja a lejátszást. Ez mitől lehet?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.