Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:54

LOGOUT.hu

Xiaomi Redmi 3S/Prime

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13351) 22Dávid22


22Dávid22
aktív tag

Most már van official LineageOS 3S-re is. :) Még csak Android 7.1, de majd lesz Oreo is. Van OTA is.

(#13352) kisfakir válasza punky10 (#13348) üzenetére


kisfakir
csendes tag

Köszi a segítséget!Sajnos a gari már lejárt,irány Kína.

(#13353) hati válasza trebrona (#13350) üzenetére


hati
addikt

Nem használom a gyárit.

(#13354) punky10 válasza kisfakir (#13352) üzenetére


punky10
addikt

Ha lejárt a garancia,akkor minek küldöd vissza Kínába?
Itthon is megcsinálják.Lehet,hogy a magyar szervizes drágábban dolgozik,mint egy kínai,de a szállítási költség kompenzál...

Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+

(#13355) kisfakir


kisfakir
csendes tag

Úgy értettem irány Kína alkatrészért,ebay bácsival küldetek egy hangszórót,aztán már csak az a 100 csavar,egy két szalagkábel feloldás,aztán jól kicserélem(meg némi idő),egyben a digitizerrel,mert az is repedt.

(#13356) margithid válasza 22Dávid22 (#13351) üzenetére


margithid
veterán

Tapasztalatok? Mondjuk Global stableval összehasonlítva?

(#13357) Kátai válasza hati (#13344) üzenetére


Kátai
senior tag

Kicsit utána olvastam a supersu-nak és inkább leszedtem.Lehet kipróbálom a másikat.

(#13358) 22Dávid22 válasza margithid (#13356) üzenetére


22Dávid22
aktív tag

Én még nem próbáltam, mivel most zárt béta tesztelő vagyok a MIUI-nál, így meg van kötve a kezem ilyen téren. Viszont az xda-n [ebben] a hozzászólásban próbálta meg valaki összeszedni, hogy milyen problémái vannak a legfrissebb kiadásnak. Ez alapján viszont szerintem még érdemes várni vele.

(#13359) kean50


kean50
csendes újonc

A heti frissítéssel (MIUI 9.8.1.25 Heti kiadás) van valami kedvező/kedvezőtlen tapasztalat (két hete
belefagytam a heti frissítésbe :(( )?

(#13360) lócitrom válasza 22Dávid22 (#13358) üzenetére


lócitrom
őstag

mármint úgy érted, hogy nem akarsz váltani emiatt stable kiadásra, mert beta-t tesztelsz.

[ Szerkesztve ]

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#13361) Peltár


Peltár
aktív tag

Sziasztok!

Nyűglődök a készülékemmel, mostanában nem szeretjük egymást, kezdünk elhidegülni... :(((
jöttem elsírni a bánatom.

Érdekes dolgokat tapasztalok mostanság az utolsó 2-3 hónapban.(nem kizárt hogy a hiba a felhasználóban , azaz bennem van. (mostani friss ROM van rajta , ugyan az a fajta, mint amikor az EU-stocktól megvettem
csak a leg frissebb., MIUI 9 Global 8.1.18 Béta. (úgy is ez az első kérdés) A telefon nincs mókolva, mert eddig nem kellett.

Mivel szerencsére nem vagyok telefonfüggő , + az életem az utóbbi fél évben úgy alakult, hogy nagyon keveset használom a telefont, nem is nagyon foglalkoztam vele. (nem követem a fórumot mint az elején, max havonta 1x frissítek ha jelzi a telefon hogy jött új ROM azt felrakom vagy sem. + töltőm amikor lemerül -lemerült.
A lényeg hogy állandóan készenlétben van, nincs kikapcsolva estére sem, minimális napi használat 10-20 perc összesen. Ha nincs használva: kijelző lekapcsolva, adatforgalom tiltva, gps , wi-fi, lekapcsolva, néma bekapcsolva. Napközben némítás feloldva.Nálam mindig ezek a sztenderd beállítások, hogy az aksi soká bírja.

Az utolsó 2-3 hónapban (Telenor) azt vettem észre , hogy eddig ahol volt a telefon és mindig rendesen volt 4G
most dobálja el a jelet, illetve ha alvó módból bekapcsolom nagyon lassan talál megint hálózatot az is csak 1 rovátka 4G esetén. Átraktam 3G -be hogy ez legyen a preferált hálózat, + gondoltam ha tiltom az alvó módot, de a fenti beállítások maradnak és a képernyő is ki van kapcsolva akkor sokáig bírnia kéne a telefonnak a készenléti módot, és a térerő sem tűnik el.De eltűnik.
Aksi probléma:
Az aksi sem bírja, pl 60%-on van az aksi amikor ránézek, aztán eltelik fél nap és szép sunyiban kikapcsolt. Na de ezt én nem veszem észre mert nem figyelem állandóan a telefont, így abban a hiszemben vagyok hogy még készenléti módban van, aztán amikor ránézek vagy még van benne szufla vagy nincs ugyan azon használat esetén.

A kérdés az, hogy ha akkor vettem a telefont amikor itthon megjelent kb 2 éve , az aksi állapotjelző hibát nem lát, akkor gondolom az aksinak , még bírnia kéne. A másik hogy hova a francba tűnhet el a térerő, ha eddig jó volt:. Be lehetne olyat állítani, hogy ha már kritikus a töltöttség akkor hanggal jelezzen? Összes régi telefonom halkan csipogott hogy álljak 220V közelbe, mert különben némaság.
Tölteni 30% körúl szoktam elkezdeni, amíg fel nem tölt 100%-ra. feltéve ha sunyiban nem kapcsol le.
Meddig kéne bírnia a telefonnak, ha minden le van véve (lásd fent) hány napot.

Saját laikus megérzés: Hálózati jel eltűnik = lehet telenor probléma, esetleg belső antenna nem érintkezik rendesen, már ha van benne.
Akkumulátor hirtelen merülése használat nélkül: valamelyik gyári program a háttérben nekiáll valamit nagyon reszelni, de ezt úgy, hogy az akkumulátor használatnál nem látom...

Köszi a türelmet!

Üdv

Peltár

(#13362) hati válasza Peltár (#13361) üzenetére


hati
addikt

Első ránézésre, a gyenge térerő és a gyors merülés összefügghet. Ha jól emlékszem 20%-nál jelez a telefon, hogy alacsony az akutöltöttség. Ezt az értesítő led villogásán is látnod kell.

(#13363) ktomcat válasza trebrona (#13326) üzenetére


ktomcat
senior tag

igen most már rájöttem, hogy valószínűleg azért mert a teamhyper/reloaded alapú romokat más forráskóddal csinálják amihez nem kell a frissebb twrp, ellenben azokkal amiket én használok (teammex, jar féle) romok; nameg az aromához is kell

(#13364) chipesz válasza igmetall (#13324) üzenetére


chipesz
őstag

Bocs, lehet későn válaszolok. 10 Jan 2018-as verzió. Szóval az egyel korábbi. De ezt is fel fogom majd tenni, amit te próbálsz. Az azelőtti verzió is simán felment, nem tudom, lehet hogy az a verzió amivel te nézed már nem fog, de ki fogom próbálni.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S22 Ultra 256 GB

(#13365) sntt


sntt
csendes tag

olvastam itt, hogy banki alkalmazások elindításához (amik nem indulnak el, ha rootolt telefont érzékelnek) a magisk az ajánlott a supersu helyett
ez így igaz is, ragyogóan működik, viszont a v15 ös magisk után az adaway nem indult el. fekete képernyő, se kép se hang.
a megoldást itt találtam meg: [link]
most van root, bank és adaway is :C
hátha valaki belefut még ebbe

................................................................................................................................................................

(#13366) Peltár válasza hati (#13362) üzenetére


Peltár
aktív tag

Szia !

Köszi a választ!

Itt esetleg arra gondolsz , hogy állandóan kergeti a szolgáltatót, próbál cellában maradni, és ez így lemeríti az aksit?

Olyan ablakos tok van hozzá, ami védi az elejét a telefonnak és nem látszik a led, csak ha kézbe veszem és kinyitom. Ezért volna jobb a hangjelzés, a zajokra mindig odafigyelek, az feltűnik. Teszteléshez persze kivehetem.

Most persze hogy figyelem és egész nap hozzá sem nyúltam 23 óra alatt 20%-ot merült. Mindezt úgy, hogy Adatforgalom, Wi-fi, BT, GPS, Csengetés, letiltva, csak rezgés, 3G a preferált hálózat, képernyő ha esetleg életre kelne 5 perc után lekapcsol.
+ speciális energiatakarékos mód, este 9-töl reggel 9-ig. (Narancssárgán jelzi az aksinál) képernyő természetesen kikapcsolva. Gyakorlatilag kómában van.
Azt nem tudom mikor és hányszor néz rá a térerőre magának, de ma ennyit volt "használva"

(#13367) PainKiller69 válasza Peltár (#13366) üzenetére


PainKiller69
csendes tag

Nem eröltetném béta ROM-ot a helyedben. Állj át 8.5.4 stabilra, nálam 2-3 napot elmegy a készülék úgy, hogy WI-FI és BT nonstop be van kapcsolva. Vagy ha már ROMolás, akkor a hivatalos Lineage OS 14.1-el kapcsolatban jókat írnak, persze csaj ha nem ragaszkodsz a MIUI-hoz.

[ Szerkesztve ]

(#13368) Peltár válasza PainKiller69 (#13367) üzenetére


Peltár
aktív tag

Szia!

Köszi neked is a választ!

Erőltetni én sem erőltetném a bétát, de utoljára ezt ajánlotta fel mint frissítés és gondoltam esetleg megoldja majd a gondomat. Érdekelne a stabil is ha egyszerűen lehet frissíteni. Nem vagyok egy telefonguru.Viszont téglát sem akarok csinálni, mert új telóra mostanság nem lesz pénzem.

Ha használok valamit, csak wi-fit frissítésekre, sms, telefon, BKK futár, térkép ha éppen nagyon muszáj, rádió, zenehallgatás (Mp3) de ezek is csak ha aktív életet élek.Mostanában pedig nagyon nem.

Ezért is bosszant ha rányomok a telóra egy héten 1x 2x aztán csak keresi a szolgáltatót, a bkk futár meg azt írja ki hogy nincs kapcsolat, az MX player 5 perc után kikapcsol magától, stb.
Régen ilyen problémáim nem voltak.

Ha nekem a Miui 9 Globál 8.1.18 Béta van 6.01 MM alatt neked pedig 8.5.4 stabil? Az hogyan.?
+ Elképzelhető hogy Itt szépen csöndben Android verziót is váltott mindenki csak én aludtam be? :B

Illetve van valahol magyar leírás Lineage OS 14.1-el kapcsolatban. Valami linkre gondoltam amit javasolt ehhez a telefonhoz elolvasni. Nem vagyok lusta olvasni, csak tudjam mit és hol érdemes.

(#13369) trebrona válasza Peltár (#13368) üzenetére


trebrona
Topikgazda

Ha már romolás, bootloader nyitás után valamelyik xiaomi.eu rom. Akár dev, akár stable.

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#13370) Peltár válasza trebrona (#13369) üzenetére


Peltár
aktív tag

Köszi neked is!! ;) Ismét! :R

8.5.4 stable az akkor melyik lenne ezek közül, amit PainKiller69 írt?
Illetve nincs véletlenül ehhez is stabil 7.0 Nougat csupasz ROM mint az A1-hez, ha már bootloadert kell nyitni?
A többit meg leírtad már az összefoglalóban. Na meg ide ( #13077) meg ide (13068).
Nem ragaszkodom a MIUI felülethez.

Ha annyira értenék a telefonhoz mint a PC-hez, akkor partició, formázás, kopasz vindows telepítés, driverek, programok lenne a megoldás. Vagy Linux. Én dönteném el mi legyen rajta. Ehhez vagyok szokva.
A telefonhoz a romokat meg micro sd-kártyáról raknám fel mint a tabletemre.
Mondjuk szerintem nekem Kelzsoca féle zárt bootloaderes frissítése is szóba jöhet.

[ Szerkesztve ]

(#13371) Peltár


Peltár
aktív tag

Közben ezt megtaláltam "8.5.4 stable az akkor melyik lenne ezek közül, amit PainKiller69 írt?"
Global stable magyar nyelvet 8.1.3.0 verziótól tartalmaz, akkor ez a fenti kellhet nekem.

[ Szerkesztve ]

(#13372) gingerbalm válasza Peltár (#13371) üzenetére


gingerbalm
aktív tag

magyar nyelvet 8.1.1.0-tól tartalmaz

[ Szerkesztve ]

(#13373) trebrona válasza Peltár (#13370) üzenetére


trebrona
Topikgazda

Nem, xiaomi.eu már 9.2.1.0 verziónál jár, mivel kínaiból készül, nem globalból. [link]

Nougat stock Android közeli az összefoglalóban lévő Resurrection Remix OS pl: [link]

Oreo teljesen stock Android pedig a Pixel Experience: [link]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#13374) Directors


Directors
senior tag

Sziasztok!

Van egy Xiaomi Redmi 3S telefonom. Vodafone hálózat és sajnos nem tudom milyen csomagom van.

Jelenleg Németországban tartózkodom és nem működik a mobil netem.
A beállításokban be van állítva hogy 3 alkalmazás használhatja csak a mobil netet. Jobb felső sarokba megjelentik a mobilnet piktogramja de nem működik. Érdekes hogy nyáron teljesen jó volt.Azóta semmit sem állítottam a telón. Magyarországon beül működik a net.

Mi lehet a probléma szerintetek ? Hogyan tudnám megoldani ?

Beállítások/ SIM kártyák és mobilhálózatok/ SIM kártya beállítások/Hozzáférési pontok nevei(APN)/
Itt kettő közül lehet választani. Van olyan hogy " VF internet (internet.vodafone.net)" és egy olyan hogy 'VMAX Internet (vitamax.internet.vodafone.net). E kettő közül pedig a VF Internet van kiválasztva. Ez így jó ?

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#13375) Nirvatti válasza Directors (#13374) üzenetére


Nirvatti
tag

Ha korábban működött, akkor nem ennek kellene lennie a megoldásnak, de hátha:

"Ahhoz, hogy a mobilod külföldi hálózatokra is felcsatlakozhasson, aktiválnod kell előfizetéseden a Roamingot.

Ezt legegyszerűbben az Online ügyfélszolgálaton keresztül teheted meg, vagy küldd a ROA kódot egy díjmentes SMS-ben a 1270-re!"

(#13376) Peltár válasza trebrona (#13373) üzenetére


Peltár
aktív tag

Trebrona!

Köszönöm szépen!

Közben próbáltam az éjszaka folyamán utána olvasni a dolgoknak, okosabb is lettem, meg nem is.
Biztos félreértek dolgokat. Elolvastam többször is az összefoglalót, és itt már belezavarodtam a telepítésekbe mivel mit és hogyan. A Nougat és Oreo az tiszta BL nyítás és TWRP sehogy máshogy.

EU-stockt, MIUI 9 Global 8.1.25 Béta. Hivatalos, Hetente frissülő a ROM. Nincs nyitva BL Ez van most nekem.

Lehetőségeim Romcserére: BL nyitás nélkül,

1.) Ahogy most van, heti frissítés és béta.
2.) Telefonra letöltött global stable telefon menüjéből indítva ahogy mások is írták itt jelenleg az elérhető
8.5.4 stable ami egy downgrade így előtte minden adatot menteni kell.
3.) Kelzsoca leírása szerint BL nyitás nélkül fastboot global stable 8.5.4 jelenleg, itt is menteni előtte mindent.

BL nyítás és TWRP

4.) Xiaomi eu rom 9.2.10 amit írtál tehát kínai stabil az alapja,
xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_V9.2.1.0.MALCNEK_v9-6.0.zip
telepítés csak BL és TWRP , ez is hivatalos rom, ez is automatikusan frissül majd mind az 1.) pontban.
gyakorlatilag ez vagy a 1.) pontban szereplő a javasolt.

A nagy kérdés az, hogy ha ez is egy hivatalos és az enyém is az, akkor miért nem lehet, (Ha még mindig nem) telefonra letöltve, a telefon saját menüjéből: A telefonról > Rendszerfrissítés: > 3 pötty > ROM telepítés kiválasztása módszerrel
feltelepíteni. (Gyakorlatilag a MIUI a romjait 6-féle verzióra bontja.)

Elméletileg én eddig a négy féle módszerig jutottam + a negyedik után már "majdnem" akár mit fel lehet rakni

A nem hivatalos akármilyen ROM-oknál érthető a bl nyitás és, vagy TWRP , illetve ha nem gyári hivatalos ROM a kiindulási alap a cserére.

[ Szerkesztve ]

(#13377) ZsoAce válasza ktomcat (#12939) üzenetére


ZsoAce
tag

8.5.4.0 (malmied)
Az custom lenne?

(#13378) trebrona válasza Peltár (#13376) üzenetére


trebrona
Topikgazda

xiaomi.eu romok custom romok, nem hivatalosak. Ezért kell a BL nyitás és TWRP. Hivatalos a kínai és a global, ahogyan írtam is az összefoglalóban.

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#13379) Peltár válasza trebrona (#13378) üzenetére


Peltár
aktív tag

Most hogy mondod, pedig azt hittem hogy hivatalos. :(
"Xiaomi.eu is not officially endorsed or sponsored by Xiaomi, Beijing. China."

Pedig nem, sajnos...
Én ere azt hittem hogy de..
"Frissítést kizárólag a hivatalos stable és developer romok kapnak, illetve a xiaomi.eu által közzétettek."

Nekem a xiaomi.eu név gyári oldalnak tűnt, mint a Suzuki Esztergomban.

[ Szerkesztve ]

(#13380) trebrona válasza Peltár (#13379) üzenetére


trebrona
Topikgazda

Frissítést kizárólag a hivatalos stable és developer romok kapnak, illetve a xiaomi.eu által közzétettek.

Van ott folytatás is: Azonban az eu-s romok használatához nyitott bootloaderrel kell rendelkeznünk. ;)

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#13381) Peltár válasza trebrona (#13380) üzenetére


Peltár
aktív tag

Hát erre mondják azt, hogy addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik. :B :K jelen esetben a bootloader, míg fel nem törik.

[ Szerkesztve ]

(#13382) Directors válasza Nirvatti (#13375) üzenetére


Directors
senior tag

Köszi, megnézem majd. :R

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#13383) ZsoAce


ZsoAce
tag

Helló, leírom mit szívtam tegnap, hátha tanulságos lesz másnak.
Előzetesen, locked volt a telefonom, gyári recoveryvel, soha nem mókoltam vele.

Sokaknak van baja a videofelvétel közben a hanggal, ha fúj a szél, nagyon zajos lesz a felvétel. Erre van elvileg egy fix, amit TWRP-vel lehet feltenni a telefonra (sound_fix_redmi_3s_v6.zip). A fix egy zip file, a xda-developers.com redmi 3s fórumon írják a telepítés menetét.
Ezt akartam követni én is.

Kipróbáltam a leírtakat, a gyári recovery helyett felkerült a TWRP, de sajnos a fix telepítése után a telefonom kiakadt, azaz a bekapcsolás után a "mi.com" és a logo-nál megállt. Lenne elvileg egy undó-fix, ami visszaállítja a telepítést, de el sem tudtam jutni a TWRP-hez, ha hosszan nyomtam a kikapcs gombot+fel, akkor is csak a fent leírt kezdőképernyő fogadott.
Szerencsére a kikapcs gomb+le nyomásra a fastboot-ot be tudtam hozni a telefonon.

Gondoltam itt az idő megtanulni, hogy is lehet rom-ot telepíteni. Újabb lázas intenet olvasgatás után miflash-t telepítettem, ami persze nem látta a telefont, pedig a drivereket telepítettem.
Net túrása után azt javasolták, hogy a windows device manager-ben (eszközkezelőben) megjelenő android eszköz driverét ott frissítsem, majd automatikusan leszedi a netről, ami kell, vagy ott lehet betallózni előre letöltött drivereket.

Na, nagy nehezen látta már a telefont a miflash, letöltöttem a miui9-es romot, mert ha már úgyis ram frissítés, akkor legyen az új miui9 felrakva.
A flash persze mindjárt hibaüzenettel indul: can not found file flash_all_except_data_storage.bat.
Újabb netbogarászás után az volt a javaslat-, hogy tömörítsem ki a ram fájt, és nevezzek át két fájt benne, amelyeknek ez lett a neve: flash_all_except_storage.bat és flash_all_except_storage.sh, majd tömörítsem vissza .tgz kiterjesztésűre.

Na, ezt megcsináltam, elindult a flash, de miután 5 perc múlva se haladt sehova a visszaszámláló - tulajdonképpen kifagyott a miflash - kiXeltem a jobbfelső sarokban és újraindítottam. Második próbálkozásra meg 2 másodpercig tartott a falsh-elés, és azt írta hogy "done".
A telefon újraindult, állapot jelző csíkozott a kezdőképernyőn vagy 5 percet, és szerencsére minden oké lett. A telefonra felkerült a miui9 global béta 8.1.25, legalább is azt írja a "telefonról" menü a telefonban.

Gondolom csak szerencsém volt. Lehet, amikor kifagyott a miflash, tulajdonképpen megcsinálta a flash-elést, csak nem zárta le rendesen. Mint írtam semmi tapasztalatom nincs a mobil buherálással. Nem volt semmi korábbi mentésem, de vagy nem volt rendes rom csere, vagy visszatöltögetett mindent a miui a fiókomból, de minden alkalmazásom, telefonszámom megvan. Lehet, hogy csak nekem ilyen nagy öröm ez, én azt hittem rom cserekor minden elszáll, és lehet újra belakni a telefont.

Ennyi a történet, délutántól este fél 12-re meg is lettem... közben pár szívroham elkapott. :N

[ Szerkesztve ]

(#13384) Sebhelyes válasza ZsoAce (#13383) üzenetére


Sebhelyes
senior tag

Nagyon izgalmas történet!

(#13385) trebrona válasza ZsoAce (#13383) üzenetére


trebrona
Topikgazda

Összefoglalóval kellett volna kezdened az oldal tetején és megkímélted volna magad a tortúrától...

Egyszerűen csak a disable DM Verify hiányzott.

[ Szerkesztve ]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#13386) sunavlys válasza ZsoAce (#13383) üzenetére


sunavlys
senior tag

de sajnos a fix telepítése után a telefonom kiakadt, azaz a bekapcsolás után a "mi.com" és a logo-nál megállt.

én egy 4A-ra tettem fel és hál Isten nem történt baj :C

ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

(#13387) ZsoAce válasza trebrona (#13385) üzenetére


ZsoAce
tag

(Elhiheted, nem magamtól indultam neki, köszi az összefoglalót.)

Hm. Most már látom a figyelmeztetést.
Csak hát én a mindent tudó multitool.exe-vel raktam fel a TWRP-t, gondoltam, befejezte, így ok.
Milyen kár, hogy az összefoglalóban az a módszer van előbb, nem a részletesen leírt "manuális" telepítés, így azt már nem olvastam el, ott van a 18. pontban.

Esetleg javaslom ezt a figyelmeztetést (disable DM Verify boot problémák elkerülésére) berakni az összefoglaló multitool-os TWRP telepítéséhez is.

Amúgy mi a fenéért kell ezt a disable-özést külön megtenni? Ha nem indul a telefon mi értelme van ennek a lehetőségnek, miért nem egyből disabled? (nekem a DM csak Depesche Mode...) :)

[ Szerkesztve ]

(#13388) trebrona válasza ZsoAce (#13387) üzenetére


trebrona
Topikgazda

Multitoolban is benne: - LazyFlasher és no-verity-opt-encrypt

Kiegészítő olvasmány: Dm-verity protection, azaz a MIUI új védelme

Csak gyári romok esetén szükséges, custom romoknál nem. Official TWRP-kben, mint amit te is használtál, nincs ez a lehetőség, ott a LazyFlasher kell. Azért nincs benne automatán, mert custom recoveryt az esetek többségében custom romokhoz használ mindenki. Gyári rom pedig csak akkor bootol, ha ez ki van kapcsolva.

[ Szerkesztve ]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#13389) ZsoAce válasza trebrona (#13388) üzenetére


ZsoAce
tag

Na, akkor én ott szívtam meg, hogy a mikrofon fix telepítéssel kvázi custom rom-ot csináltam?
De hogy tudtam volna egyszerűbben kihozni a telefont a boot fagyásból?

(#13390) trebrona válasza ZsoAce (#13389) üzenetére


trebrona
Topikgazda

Multitoolban meg kellett volna nyomni még egy gombot, vagy manuálisan TWRP-ben ezt a zip-et feltenni és be tudott volna bootolni: lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#13391) bb71 válasza trebrona (#13390) üzenetére


bb71
őstag

Ha megversz sem tisztula kép nálam...

Ha egy TWRP van fenn, akkor kell ez a fájl nekem vagy nem. Mikor kell, ha nem akarok csak hivatalos MIUI és Xiaomi.eu-s romok között váltani?

Köszönöm.

(#13392) trebrona válasza bb71 (#13391) üzenetére


trebrona
Topikgazda

Gyári rom custom recovery kombó esetén nem bootol a telefon. Ez esetben, ha a TWRP-ben van Disable Verify lehetőség, akkor ott kikapcsolni, lásd összefoglaló képek, ha nincs, akkor kell a lazyflasher.

xiaomi.eu rom custom rom, annál nem kell.

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#13393) bb71 válasza trebrona (#13392) üzenetére


bb71
őstag

És ha egy olyan TWRP-m van, amelyben sosem nyomtam rá a Disable verify-re, de sosem volt eddig gondom, akkor lehet, hogy alapból be van kapcsolva ez az opció? cofface twrp van mind a 3S-en, mind a 4X-en..

(#13394) trebrona válasza bb71 (#13393) üzenetére


trebrona
Topikgazda

Alapból biztosan nincs bekapcsolva.

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#13395) ZsoAce válasza trebrona (#13390) üzenetére


ZsoAce
tag

De, mint írtam, nem tudtam belépni a TWRP-be, erre mi lett volna a megoldás (a fastboot-os rom telepítés helyett)?
Ezt a lazyflashert lehet fastbootból felrakni?

[ Szerkesztve ]

(#13396) trebrona válasza ZsoAce (#13395) üzenetére


trebrona
Topikgazda

Multitool-lal lehet TWRP-t indítani is.

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#13397) ZsoAce válasza trebrona (#13396) üzenetére


ZsoAce
tag

Hogyan?

Ha a 12. pontból, Telefon újraindítása
+
Hogyan szeretnéd újraindítani?

1. Recoveryben (ADB-bol)
2. Siman (ADB-bol)
3. Fastbootban (ADB-bol)
4. EDL modban (ADB-bol)
5. Siman (Fastboot-bol)
6. EDL modban (Fastboot-bol)

akkor ezek nem játszottak sajnos.

(#13398) trebrona válasza ZsoAce (#13397) üzenetére


trebrona
Topikgazda

Fastboot módban ugyanúgy ment volna, mint ahogyan előtte csináltad.

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#13399) ZsoAce válasza trebrona (#13398) üzenetére


ZsoAce
tag

Úgy érted raktam volna újra fel a TWRP-t?
Na arra nem gondoltam. De mindegy is, hiszen akkor még fogalmam sem volt a DM verify szükségességéről.

(#13400) kiir


kiir
tag

Mit kell csinálni Mi logo boot loop esetén?

Előzmények: Eustockos vásárlás, jelenleg valami 2016. decemberi global developer rom van rajta, tán ha kétszer frissítettem életében, OTA módon. Most sajnos rámjött, hogy rootolni akarom egy Data toggle 5.0 widget miatt. De még a bootloader nyitásig sem jutottam. Az itteni összefoglalóban linkelt leírás alapján haladtam. Egy hete megkaptam a bootloader-nyitási engedélyt, kivártam a 72 órát, de azóta is rendszeresen 99%-on mindig megakad a nyitás, "Couldn't unlock" felirattal. Pár napot pihentettem a projektet, ma újra megpróbáltam, és egyszercsak nem ébredt fel fastboot módból. Pontosabban Mi logo booloop-ba került.

Mitévő legyek?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.