Hirdetés

2022. október 7., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Blasius0704


Blasius0704
tag

Én egy másik alternatívát javasolnék, a Gazdinfót. Elég alacsonyak a ponthatárok, és a végén egy két piacon is használható diplomád lesz (gazdaságtudományi és infós). És most kicsit hazabeszélnék, BGE-PSZK. a legjobb döntés, nagyon sok cégnél a pszk-t nem félresöprik hanem felkerül a kupac tetejére. :)

Ha bármi kérdés merülne fel keress nyugodtan:

Peti
BGE-PSZK HÖK

(#2) nzozz


nzozz
aktív tag

Vagy gyere gépészmérnöknek! :K

(#3) Bocaa válasza Blasius0704 (#1) üzenetére


Bocaa
senior tag

Hat a ket valasztott szak alapjan a bgf nem tunik opcionak. Mert valoszinuleg programozàssal fogalalkozna inkabb mint irodai informatikaval. A csodalatos gazdinfo szak amugyis eleg gyenge szerintem.

Time87: Mernok infoval talan jobban jarsz Szeged es Györ eleg jo ahogy hallottam.

"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "

(#4) greenity válasza Blasius0704 (#1) üzenetére


greenity
aktív tag

Nem tudom hogy a bgf-en milyen a gazdinfó, de amikor az egyik vezető oktató mondja azt, hogy pl adatbáziskezelésből kevesebbet kér számon egy gazdinfóstól mint egy informatikus fizikustól vagy egy progterv infóstól... akkor az jelent valamit...

Progterv infó Pécs, Mérnökinfó Pécs sztem

"Egy mosolynál jobb a több"

(#5) time87


time87
csendes tag

Blasius0704: Köszönöm a gazdinfó szak ajánlást, s bár rám férne némi pénzügyi kultúra, leginkább az informatika kézzel fogható részét (is) szeretném megismerni, hálózatépítés, szerver üzemeltetés, miegymás.

nzozz: A gépészmérnökihez való affinitáshoz történet: okj cnc forgácsoló után elmentem álláshirdetésre, elém raktak egy csomó szerszámot, majd megkérdezték, hogy melyik micsoda. Megfogtam egyet, azt bemondtam fúrónak. Kérdezték, hogy még valami esetleg? ööizé. Nem tudok. Volt ott még maró is.
Ehhez képest felvettek, el lehet képzelni a felhozatalt, illetve az okj (s az általa átadott tudás) értékét , amit kaptam.
De alapjáraton a cnc/esztergagéptől leginkább tartok. Mit van mit tenni, panelban nőttem fel, távol repült tőlem az olajos kalapács. Viszont csodálok mindenkit, aki keni-vágja az ilyen dolgokat, biztos felemelő érzés lehet mondjuk szétszedni egy kocsit, meg összerakni úgy, hogy utána még megy és nem csak akkor, ha tolják. Hát még tervezni valamit, amiben nagy az erő, sok az olaj és életre is kel!

Bocaa: Szegedet kicsit félve közelíteném meg újra, jó lenne valamit a legnehezebb-legkönnyebb/büfészak (már ha van ilyen ezeknél a szakoknál) között találni, Győr meg sajnos a szolnoki bázishoz képest igen távolinak tűnik.

greenity: Pécs hasonlóan távoli, ahogy látom, majd 5 óra lenne vonattal, kicsit necces.

Köszönöm szépen a tippeket, kedves tőletek! :)

Gamfról esetleg hallottátok, hogy kutya egy valami?

Ide kéne egy ötletes aláírás, gondolkodnom kell még rajta! -- kulagép -- kulatelefon

(#6) oszi666


oszi666
őstag

levelezőn van állami támogatás?

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#7) time87 válasza oszi666 (#6) üzenetére


time87
csendes tag

Én itt úgy értelmeztem: http://www.felvi.hu/bin/content/vonal15a/html/szer/szer_245.html
De még most derüljön ki, ha nem! :D

Ide kéne egy ötletes aláírás, gondolkodnom kell még rajta! -- kulagép -- kulatelefon

(#8) lev258 válasza time87 (#7) üzenetére


lev258
veterán

"Az állam ugyanannyi félévet és ugyanolyan feltételekkel finanszíroz levelező tagozaton, mint nappalin. Ugyanakkor a levelező tagozatos hallgatói jogviszony a nappalival ellentétben nem jár egészségbiztosítással, a levelezősök nem kapnak ösztöndíjat és szociális támogatást, a diákigazolványuk pedig csak a lakóhelyük és a főiskola közötti utazáshoz biztosít félárú kedvezményt."

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#9) time87 válasza lev258 (#8) üzenetére


time87
csendes tag

Köszi az infót! Az utazás támogatásnak nagy hasznát veszem majd!

Ide kéne egy ötletes aláírás, gondolkodnom kell még rajta! -- kulagép -- kulatelefon

(#10) kuntics


kuntics
tag

én is most gondolkodom továbbtanuláson,5 év munka után.Sok időm nincs a leadási határidő végéig,csak múlt héten szóltak melóhelyen duális képzéssel kapcsolatban.
Fémipari technikummal +5 év gyakorlattal én gépészmérnökin és mechatronikai mérnökin gondolkozom.Pedig én is panelban laktam mindig is,mégis sikerült megtanulnom a gépészet egy kis részét.Sajnos a matek sosem volt erősségem,attól eléggé tartok.Ha esetleg van itt valaki,aki Pécsett gépészmérnők,írhatna pár sort róla.

(#11) vimes


vimes
senior tag

Nem is tudtam,hogy ilyen magasak a ponthatárok mostanában SZTE PTI-re :Y ;]
Nem Szegedtől menekülnél, csak a régi rossz emlékektől...
Ezt ne vedd sértésnek, de minden szak nehéz, ha nem tanulsz rá eleget. A szorgalmi időszak sem arra van, hogy a kukacod meresszed. Ezt sokan nem veszik figyelembe. Ezen kívül pedig kb. ezer mindenen el lehet bukni... nem olyan a szak amire gondoltak, stb. A legjobb mindig az a srác marad, aki a gólyatáborban azt hitte, hogy Excel, Word meg ilyesmi lesz :C Ha valami nem megy elsőre, nem kell feladni. Lehet, hogy csak harmadik nekifutásra fogod megérteni... nem tingilingi szakról van szó (sokan így gondolják), meanwhile itt (a 3 infós szakon) a legnagyobb a kihullási arány.

"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

(#12) mustang08


mustang08
tag

Azt nem tudjátok véletlenül, hogy mi van akkor, ha államilag támogatott helyre jelentkezem levelezős szakon, de szeptemberig kiderül, hogy valami miatt még sem tudok fősulira időt szánni? Van ilyenkor valami szankció? Vagy hasonló esetben, ha már beiratkoztam, de mondjuk dec. 15-én derül ki, hogy mégsem tudok tovább járni, akkor is mi a helyzet?

(#13) vimes válasza mustang08 (#12) üzenetére


vimes
senior tag

Levelező nincs passzív félév?

"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

(#14) mustang08 válasza vimes (#13) üzenetére


mustang08
tag

Utánakerestem, ha az első félévben hagyom ott, akkor nem kell fizetnem semmit, csak egy államilag támogatott félévem veszik el.

(#15) wwhy


wwhy
veterán

Az NyF-en is nagyon kemény a programtervező szak, viszont még az Audinál is van respektje a diplomának.

ELADÓK<<gari, gyári doboz, minden kellék, újszerűek>><< Panasonic LX15 >><<Mate 40 Pro>>

(#16) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

Ez a bejegyzés nekem is jól jött. Megtudtam azt amit eddig is tudtam, hogy biztos nem megyek a BME-re. ;]
Csak laza 103 ponttal kell több hozzá mint a kecskemétihez.

Miért van az hogy a támogatott és az önköltségeshez is ugyanannyi pont kell?

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#17) time87 válasza vimes (#11) üzenetére


time87
csendes tag

vimes
Igazad van, másképp állok hozzá a dologhoz, 10 éve emlékszem, hogy alaphangon úgy működtem, hogy ennyi programozót el sem bír a piac, el sem lehet helyezkedni vele, úgy is azt akarják, hogy megbukjunk (kalkulus1 előadás: nem értették? nem gond, majd másodjára felvéve fogják - Szabó Tamás tanár úr emléke azóta is esti bevizeléses problémákat okoz :D), most minden buktató tényező, (remélhetőleg kevés) paréj tanár esetleges akarata ellenére is meg szeretném csinálni.
De ettől még Szeged felejtős számomra, tartok magamtól, a követelményektől.

Köszönöm szépen a segítő kommenteket, végül valószínű, hogy a Gamf lesz a befutó, örülök, hogy nem olvastam azt a mértékű köpködést a sulival kapcsolatosan, amit (ezek szerint) urban legendként hallottam. Nem reprezentatív felmérésem során azt láttam, hogy az ismerősök (szám szerint keményen kettő a létszám) már akkor tudtak mellette dolgozni a szakmában, amikor a felénél jártak, így talán megnyugszom, hogy utána is lehet vele szakirányban pályázni. Az utolsó szempontok egyike, de Szolnokról ez közelíthető meg a legkönnyebben talán.

Egy szó, mint száz, becsicskultam! Akkorát nem akarok vállalni, amit nem tudok megugrani, leginkább emberileg, ebben lesz meló még nem kevés.

Ide kéne egy ötletes aláírás, gondolkodnom kell még rajta! -- kulagép -- kulatelefon

(#18) lev258 válasza Klaus Duran (#16) üzenetére


lev258
veterán

"Miért van az hogy a támogatott és az önköltségeshez is ugyanannyi pont kell?"
Mert mindkettő ugyanaz a nappali képzés, a támogatott nappalisokkal együtt vagy, velük egyenrangú (azonos képzési feltételek, követelmények). A levelezőn szoktak alacsonyabb pontszámok lenni, mert ott maga a képzés (vagy annak módja) eltér.

Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő

(#19) vimes válasza time87 (#17) üzenetére


vimes
senior tag

Hát, igen :D de Szabó Tamásnak már nincs nagyon köze a PTI szakhoz, inkább a mérnök infósokat keseríti :)
Amúgy én csak a Kalkulus feladatmegoldós videókból ismer(t)em, ott egész jó fejnek látszott. Aztán hallottam, hogy pl. gyakorlatán beszólogatott, a csajokat lek*rvázta, ilyesmik. A mostani oktató (Fülöp Vanda) nagyon jól el tudta magyarázni az anyagot, kb. elég volt az előadás, hogy megértsd.

"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.