Új hozzászólás Aktív témák

• Smells

tag

Hali!

Nem értek valamit, megköszönném, ha valaki megmagyarázná.

A HDSentinel szerint a hdd-m önteszt során talált 1 hibás sectort valamint 2 gyenge sector található a lemez felületén.
    Futtattam teljes felületvizgálatot READ módban és valóban volt egy hibás sector.
    Lefuttatam READ+WRITE+READ (refresh data area) módban is a teljes felületen.
    A rossz sector továbbra is ott van, a 2 gyenge sector nem jelentkezett.

A SMART adatok szerint:

197,Current Pending Sector Count,0,100,100,OK (Always passing),000000000002,0,Enabled
    198,Off-Line Uncorrectable Sector Count,0,100,100,OK (Always passing),000000000001,0,Enabled

A 197-es gondolom a 2 gyege sector, a 198-as pedig a rossz sector.

Úgy tudom, hogy a rossz sectorokat a meghajtó megjelöli és onnantól nem fognak látszani az OS számára.
    Ennek ellenére miért látja ezt az 1 rossz sectort a HDSentinel minden felületvizsgálatnál újra és újra és miért próbál "végigmenni" rajta, aminek következtében növekszik az "adatátvitel során történt hibák" száma?

kérdés:

Hogyan érhető el, hogy ez a bad sector végleg eltűnjön és ne legyen látható, ne próbáljanak a progik olvasni róla?
    (eltüntetés alatt nem javítást értek, hanem azt, hogy a meghajtó kivegye a látható sectorok közül, mintha sose lett volna ott)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés