Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zolikaDB

veterán

válasz simonzé #115 üzenetére

Utolsó belevau: nem dobok ki egy asztalit, h legyen netbook-om/tabletem, ha egyszer nem érzem szükségét a dolognak. Van 8 és 16GB-os pendrive-om, és általában nem drágább annyival az apple csatis fejegység, h ne érje meg - nekem.
    A másik meg: még mindig nincs se netbook-om, se tabletem, teszek a marketingre :D Mindenki azt vesz, amit akar. Ja, én megtanultam kaszálni, rávitt az élet :DDD

• zolikaDB

veterán

válasz Ace owner #79 üzenetére

Ezer nézőpontot tárgyaltunk ki a mai nap folyamán, azért örülök, h szép vita kerekedett a dologból!!
    Tepsimobil vs tablet: jajj, zúg a fejem ettől a sok marhaságtól, vegyetek azt, ami jobban kell, amitől májerebbek vagytok, amitől nagyobb az e-penis, meg amin megy a Battlefield 3 a buszon... :O
    Anno 3 órát utaztam nap, mint nap, többnyire olyankor, amikor ültem, és nem 23 átszállással. Nagyon jó volt esténként az Iphone-on netezgetni, facebook-ozni, esetleg letolni egy South Parkot, vagy bármi más ratyi 200 megás avit. Erre elég és jó is, és annyira megszerettem, hogyha meglesz az autóm, iphone csatlakozós fejegységet veszek bele, mert azon egyszerűbb kezelni 8GB médiát, mint 2 gombbal navigálni egy nagy pendrive tartalmában. Nemhiába, a Galaxy-k display-e olykor túl nagy, h telefonként funkcionáljanak.
    DE. Belegondolok, h mondjuk egy 7 collos tablettel ugyanezt? Fognom is kell, mert rázkódik a busz, gépelni is szeretnék, a kettő nem megy. Szóval akkor és ott és úgy nem lett volna jó nekem a tablet. Itthonra meg? Bőrfotel, nagy asztal, 22-es monitor...

• zolikaDB

veterán

válasz Dr. Oid #67 üzenetére

Na, valami ilyesmi a pad-ek célja. Esetemben is ez lenne, de vagy jót, vagy semmit alapon most asztali gép van, oszt csá! Megint szubjektív, h ipad-en szerintem jó gépelni, ágyban döntögetheted, fektetheted oda, ahova akarod, mert nyilván nem úgy melegszik, mint egy netbook/notebook, aminek lefogja a szellőzőit a paplan.
    Huawei Ideos-nál is valami hasonlóról írt a mobilarena csapata, h mindig jól jött, amikor éppen nem volt kedv előbányászni egy nagyobb cuccot, de úgy igazából nem indokolta semmi a létét... Fura eszközök ezek, na, az Apple professzionálisan kivitelezte a feladatot, szerintem mérce is. Ha úgyis csak azért van, amit írtál, akkor meg minek túrni a fájlrendszert?? Na, ez az.

• zolikaDB

veterán

válasz user012 #64 üzenetére

Teljesen igazad van!!! Én egy Dell Alienware M18x-et javaslok, mer az jáccani is jó!!!
    Vagy nem is... Egy Mac Pro-t!!! Az oszt ráver minden tabletre! Komolyan mondom, láttam a Fórumos Istyle-ban! Nem kamu!

• zolikaDB

veterán

válasz z0d1AK #59 üzenetére

Ó bocsánat, teljesen igaz. De ilyen alapon a táccsos telefon mizéria előtt is létezett ilyen -> akkor még PDA-nak nevezték, amiben volt telefon (de pl a Handspring Treo 180 is tudott ilyet... 100 éve, symbian, android, ios és win nélkül)

• zolikaDB

veterán

válasz Namelesske #53 üzenetére

:R :R :R
    Ugyanis először a netbook-ok születtek meg, mint nevük is mutatja, elsősorban netezésre, lásd eeePC 701, amiben először debütált szériában az SSD. Aztán rájöttek, h ennél kompaktabb, mindenféle mozgó alkatész nélkül a tablet (pl zsanér...).

[ Szerkesztve ]

• zolikaDB

veterán

válasz hcl #36 üzenetére

Gépgyártásban dolgozok, tökéletesen elvagyunk asztali gépekkel. Ja, bocs. Van egy 15 éves laptop, ilyen 3-400Mhz-es csoda, csak a floppymeghajtó miatt. Azzal teszem fel a CNC marógépekre a 3D-s megmunkálóprogramokat. (ez volt vhol a padláson, így nem kellett venni 500 Ft-ért floppymeghajtót)

• zolikaDB

veterán

válasz Polllen #16 üzenetére

Nem parázom túl, ugyanis személyes példáim vannak. Kollegám 8 éves lánya visít, rúg, karmol, verekszik, amikor tanulni kell, de iskola után órákat döglik a youtube előtt.
    Pedig pár éve szavalóversenyt, tanulmányi versenyt nyert, csak azóta valaki kitalálta, h neki is legyen gépe.
    Egy gyerek honnan tudja, miként kell használni a számítástechnikát saját érdekére, amikor a saját seggét sem tudja kitörölni? Meg kell neki tanítani, magától nem fog menni.
    Aztán sokan azt hiszik, h a szeretet = tablet, xbox, wii, laptop.

hcl: nincs bajom az Acer-rel, csak sokkal többet láttam elszaródva, mint nem. Barátnőmnek van egy Travelmate 2410-ese, csomó minden lerohadt benne, de ottvan a konyhában, chrome, gtalk megy, erre elég is.
    Gondolom, a 200k-s core i7-es laptopba a legtutibb, legfaszább alkatrészeket szerelték be, mint azt ára is mutatja, és a fenti processzor legendásan alacsony hőtermelése, meg, hogy mindig k.rva alacsony órajelen megy, biztosítja a kicsiny, jó hőelvezetési tulajdonsággal bíró műanyag házban a hosszú-hosszú éveken át tartó megbízható működést.
    Magyarul kivágtál az ablakon egy szekér pénzt, és mégis ott vagy, ahol a part szakad. De a diszkós fuxos Jocóka megvan győződve róla, h korihét, ultimét csojsz!

A tabletekkel ugyanez a helyzet. Relatíve magas ár, és a szolgáltatások megkötéssel használhatók. Aztán a tablet szóra bezsongott user-ek meg a szép készülékház láttán megvannak győződve a 30 ezres Archos-szal kapcsolatban, hogy ez az ultimét csojsz!

[ Szerkesztve ]

• zolikaDB

veterán

válasz zoli03 #10 üzenetére

Tudom, tudom. A Debrecen adás-vétel-csevegés topikban egy srác erősebb VGA-ra vadászik a laptopjához, 100-400$-ig talált pár ajánlatot ebay-en. Danke.
    Otthon az E2180-tól a 4 magos Phenomig két VGA-val eddig mindent kiszolgált egy 350-es FSP táp.
    Ezeket nehéz szembeállítani egy laptoppal. Biztos van olyan ember, akinek indokolt egy ilyen gép használata, de a falra tudnék mászni azoktól, akik tanácsot kérnek tőlem, elmagyarázom, hogy 50e ft-ból olyan gépet állítok neki össze, hogy nem lesz rá gondja sok évig, nem fog csalódni, mert ismerem az embert, erre 2 hónap múlva jön, hogy ne, itt egy MSI nótbukk, tegyé má rá ikszpétet. Oszt kínlódok vele nettó 10 órát, mert a DVD olvasó kényes ízlésű stb, stb. Persze jogtiszta win-re nincs pénz. Na, ez idegesít.
    Ezzel kapcsolatban is idegesít a fölösleges hype.
    Annak idején ültem a buszon és könyvet olvastam, és én még paráztam a dolgozatoktól. De hála Istennek tudok írni, olvasni és megszólalni. De az a 6 éves gyerek, aki ráugrik apuci/anyuci tabletjére, abból mi lesz?

hcl: nem az IBM-ekról beszélek, szövegértelmezés kérem! "A notebook-ot utálom, mert viszonylag egy vagyon, és nehéz olyat kifogni, ami 2 éven belül nem hullik szét."
    Egy új IBM lényegesen drágább volt, mint egy hiper-szuper Acer. Ilyenkor mindig jönnek a példák, hogy bezzeg az én emachines-em istencsászár vétel volt 85e Ft-ért.
    Ha olyan gépet szeretnél, ami minőségi, sok gari van rá (tehát a gyártónak van mire fel vállalnia a viszonylag hosszú díjmenetes javítás jogát), akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni.
    Elgondolkodtatok már azon, hogy miért lehet már 200-ért core i7-es, 17"-os laptopot venni? Én igen...

[ Szerkesztve ]

• zolikaDB

veterán

válasz zetecR #8 üzenetére

"És nem, és nem. Nem tudok rájönni."
    Ezért van otthon egy asztali gépem, E3300-as procival, meg 8e Ft-os passzív VGA-val. Még nem tudtam megfogni semmivel :DDD :DDD :DDD

• zolikaDB

veterán

Nem is tudom. Nekem nincs egyik sem, pedig erősen vakaróztam egy időben, h igen, rá kellene vennem magam, mert ez hype, és nem véletlen találták ki, szóval ez a must have kategória.
    Aztán rájöttem, h lószart. Az ipad tényleg egy marketingcsoda, mint minden Mac termék, el lehet adni, van sikítás, extázis egy-egy bemutatón, sokmilliós előrendelés.
    Na, ezt nem tudja pl a Huawei vagy az Archos.
    A notebook-ot utálom, mert viszonylag egy vagyon, és nehéz olyat kifogni, ami 2 éven belül nem hullik szét. Akkor meg netbook szintén fölösleges. A tablet meg... Nem is tudom. Rágom magam rajta, h ez nekem mire lenne jó, miért kellene nekem? És nem, és nem. Nem tudok rájönni. Kütyü, meg minden, de ha itunes nélkül fel akarok varázsolni az Iphone-omra valamit, igencsak izzadok. Szóval, h legyen egy ilyen eszközöm pluszba, 160 ezerért, azt fölöslegesnek tartom. Meg másszak ki az ágyból, h feltegyek rá ilyen-olyan filmet, akkor már egyszerűbb, ha kiteszem teljes képernyőre az asztali gépen, és nézem ott.
    Szóval egyfajta trendet látok itt. Olyan ez, mint az MMS. Világszám, az üzenetküldés forradalma blabla. Aztán a legtöbb előfizus csomagban van X darab SMS, MMS meg egy sem. Megjelenése óta eltelt 10 év. Nem lett áttörő forradalom, ha nem tudok hívni, akkor küldök 2 sort, és nem illusztrálom 2 perces videóval, h mit akarok, 500 Ft-ért. Illetve képregényt sem küldök.
    Valahogy az én meglátásom szerint a tablet is ilyesmi sorsra jut. Erőltetik, ezerféle van már, de valahogy nincs meg az a célközönség, vagy feladat, amire azt lehet mondani, h IDE tablet KELL. Mégcsak olyan szerepe sincs, mint egy T34-es tanknak. Ha betámadjuk Romániát, csak ez jöhet szóba, igaz a civileknek otthonra nem kell.
    Van Iphone-om, ha felülök meló után a buszra, megnézem a leveleim, a műhelyemben van wifi, a barátnőm facebook-on elküldi, amit akar. De erre a célra nem kell egy 10 collos csupakijelző tablet pluszba.

Új hozzászólás Aktív témák