Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4822) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

Köszönöm a válaszokat! :R

suste
"Hol van már a Linksys 54gl stabilitás..."
RT-N12 D1 - 410 nap, RT-N18U - 158 nap Előbbin fw-t frissítettem azután és leállítottam mert nem volt rá szükségem, utóbbi ment még, azon is megvolt az 1 év uptime, de arról nem találok screenshot-ot. :)

Watercolour
Nagy távolságokra nem szoktuk használni a WiFi-t, 90nm körül van a ház, a router pedig aránylag jó, központi helyen, így többnyire 6-8 méteren belül van minden kliens, és max. egy 18-20cm körüli téglafal van az útban. Esetleg még néha nyáron az udvaron, de oda meg "kilát" a router az ablakon keresztül, a lefedettséggel egyik vassal sem volt gondom, remélem ezzel se lesz. OpenWrt annyira nem hoz lázba, inkább a padavan felé húzok.

Headless
Egyelőre egész biztos csak USB 2.0-s HDD lesz rajta, ami van jelenleg az ASUS-on is, nem vagyok sebességmániás, ha ennek kihasználja a 20-25MB/sec-es sebességét, az nekem már több mint elég. Nem mozgatunk nagy állományokat a megosztott tárhelyen, és azt is csak ritkán. Szóval tudom nélkülözni az USB 3 módot, az ASUS-on most is a 2.0-ba van kötve a HDD, be sincs kapcsolva a Tomato-ban az USB 3.0 támogatás.

vargalex
Igen tudom, de ezen a Xiaomin már régen agyaltam, csak eddig mindig halogattam a dolgot, meg aztán pont a 16MB flash ami kicsit elriasztott az ASUS-tól. Már úgy megszoktam RT-N18U-n, hogy van hely a JFFS-ben. :)

És akkor két kérdés:
1. Jelenleg melyik padavan fw-t ajánljátok, és honnan tudom azt majd letölteni? Elsődleges szempont a stabilitás, ha ehhez esetleg egy régebbi fw kell, akkor az lesz.

2. A padavan filerendszere, hogy van összerakva? Van külön JFFS partíció és csak mondjuk egy adott mappa írható ahova az van mountolva, vagy mint az OpenWrt megoldása, tetszőlegesen írhatok bárhova? Persze tudom, valójában utóbbi is csak az /overlay mappába ír, de ez most részletkérdés.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.