Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1894) -FreaK- válasza smc (#1873) üzenetére


-FreaK-
veterán

Hogy megéri-e, kinek mi és mennyit ér meg, az egy másik kérdés most nem erről volt szó.
Van azért javulás fps-ekben, 1% és 0.1% low-ban is bőven, de mondom, az más tészta, hogy kinek mi mit ér meg.
Az eredeti hsz.-em arról szólt, hogy játékok alatt nem vette át a vezetést az AMD szerintem, sem teljesítményben, sem ár/értékben.

(#1874) snecy20: Direkt egy boltból írtam ki az árakat, úgy fair összehasonlítani.

(#1875)fudi2002: Locutus jól leírta, hogy mi volt ezzel a gond.

(#1876)Locutus: Igen kb. erre jutottam eddig én is. A 9900K esetében (de a 9700k-nál is) még OC-val jelentősen tudsz javítani a teljesítményén. Ryzen esetén egyelőre úgy néz ki, hogy nem sok tartalék van, perpill. nincs is értelme az OC-nak, automatán ki tudja hozni magából amit lehet. Ennek én részben örülök is, mert legalább nem kell napokig próbálgatni az OC-t meg kitapasztalni. Viszont kicsit csalódott vagyok, arra számítottam, hogy magasabb órajeleket fog tudni tartani több magon. Ez mondjuk még lehet hogy javulni fog, ahogy kitapasztalják az OC-t.
A 3800X előtt viszont totál értelmetlenül állok, a megnövelt TDP keretnek látszódnia kellene a terhelés alatti órajeleknél, annak meg a teljesítménynél. Nem lehet, hogy itt még kicsit bugosak a bios-ok és nem kezelik jól azt a procit? (összeesküvés elmélet on: ezért is nem adták ki a tesztelőknek).

(#1877)hokuszpk: Nem értelek.. Példa: van x keretem cpu vásárlásra, azt fogom nézni, hogy milyen teljesítményt tudok kihozni a pénzemből játékok alatt. Nem jelenthető ki egyértelműen, hogy az AMD jön ki győztesen jelenleg, ezen feltételek (játék, no munka, stb. )mellett.
Nem fog tudni meggyőzni? ugyan miért ne tudna? Ismersz engem egyáltalán, hogy ilyen kijelentést teszel? Meg kell egyáltalán győzzön? Miről beszélsz??
Ha csak ilyen stílusban megy, akkor hanyagoljuk egymást légy oly kedves, köszi.

(#1878) -KP-: Sajnos nem csak ilyen körülmények között, nézz teszteket. Techpowerup, Gamer's Nexus stb.

(#1881)pitepeti71: Annyira azért nem mondanám elhanyagolhatónak, de igazából az a lényeg, hogy az adott pénzemért, amit erre tudok költeni, mi a jobb választás. Persze, ahogy írtam is, van itt még rengeteg tényező, mint jövőállóság, fogyasztás (nálam pl. sokat számít), alaplapok stb.
Itt meg a baj, hogy vakon mondod! :D Nézz utána alaposan :)
Az alaplapos témát Locutus már kifejtette, mind a két oldalon vannak olcsó és drága lapok egyaránt, én ezt egyelőre nem raknám bele a képletbe. Ebben a témában jelenleg még sokat olvasok/infót gyűjtök.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.