Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
"A faterod altal fizetett gyerektartasnak szerintem nem sok koze van ehhez. Ha rosszak az anyagi korulmenyeitek, akkor jar a segely, illetve ha olyan rossz allapotban van a keco, akkor igenyelhettek lakast."
Mindent a jövedelemhez kötnek, a hivatalos jövedelmünk pedig jóval nagyobb, mint amit valójában kapunk és szerzünk. Ez ilyen egyszerű. Előbb igazolni kellene, hogy valóban kevés a pénzünk, ami persze magától értetődik, a probléma inkább az, hogy apámnak van lehetősége ilyet tenni. (Sokkal biztonságosabb lenne, ha a megállapított tartásdíjat az államnak fizetnék, amit az állam kiutal a családnak, így elkerülhető volna a "vagy fizet, vagy nem" effektus.)
Oh, az önkormányzatban már meg is jegyezték édesanyámat, mint "aki mindig jön pénzt kuncsorogni", pedig vagy kétszer volt eddig, mindkétszer elhajtották. Érdekes, hogy a burkoló ismerősünk kap segélyt, akinek éppen fordítva van: nincs bejelentve semmi jövedelme, de azért lopja az összes közműterméket és dőzsöl.
Másik házat amúgy sem akarnánk, hehe, azért mégis 25 milla ment eddig bele (régi árakon), ilyen állapotban viszont tízet sem ér. (A másfél millás konyhabútoron pl. már csak a mart ajtók használhatók, a többi része megdagadt a párától, a vas alapú részeket kikezdte a rozsda.) Meg át sem tudnánk cuccolni, annyi mindenünk van, meg annyi állatunk...
(7 kutya, 3 macska, kecskék, baromfi...) Meg ha belegondolsz, régen is majd' minden ház penészedett, csak a városi méteres falúak nem. Nem véletlenül van a régi házakban dohos levegő..."Most had ne soroljam mennyi melo van, amihez semmifele komoly odafigyeles nem kell, viszont penzt keresni lehet vele, ha egeto a dolog."
Legalább csak néhányat mondj!
Én még a talicskázást A-ból B-be is el tudom szúrni a figyelmetlenséggel. Csak ha én vagyok a saját munkafelügyelőm, ez nem olyan gáz. (Jó, anyám naponta hússzor leordítja a fejem, de ő kirúgni nem tud...) Meg amúgy itt a környéken nincs igazán ilyen legális munkalehetőség, és törvénytelen mutyimunkát meg nem akarnék, ez elvi kérdés. -
Crystalheart
őstag
Azért annyira még nem rossza helyzet, kb. 100-200 ezerből ezt az amortizációt megszüntethetnénk, a külső vakolást leszámítva. De ennyiből lehetne venni Koprox festéket, ami nem penészedik, akármilyen hőhidak meg páratartalom is van; meg az ajtókkal is lehetne ennyiből kezdeni valamit. De ami volt, abból a fafűtést kellett megoldani, és elment rá minden megtakarításunk. Most az a probléma, hogy ha elmegyek dolgozni, akkor nem marad energiám készülni a felvételire (mert persze a kerttel továbbra is foglalkoznom kell); ha fel is vesznek, akkor időm nem marad dolgozni... Filmművészeti, szóval nem gyerekjáték, és az érettségi pontok nem számítanak, és minden időt felemészt. És most még, amíg a kecskéket el nem adjuk (csak 4-et hagyunk meg, saját fogyasztásra, máskülönben soha nem volna tejtermékünk), addig sem időm, sem energiám nincs sem a készülésre, sem a munkára. (Amúgy az önkormányzat nem ad semmit, se segélyt, se egyebet, hiszen elvileg apám 20 ezer/gyerek tartásdíjat fizet, persze csak papíron, mert rendszerint a felét sem küldi el - már ha küldi.)
Azon túl nem is vagyok alkalmas hagyományos értelemben a munkára, ezt tudom magamról. Nem azért, mert ne tudnék majdnem mindent megcsinálni... Mert meg tudnék, legyen az szellemi vagy fizikai meló. De nagyon szórakozott vagyok, amivel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. A filmbéli szórakozott professzorhoz mérhető szinten... Mindent elmulasztok, elfelejtek - különösen, ha valami munkasorozatról van szó -, habozok, és csak a szerencsétől függ, az alapesetben nem rossz intelligenciám mennyire látszik a belassulásom mögött.
Ilyen embert építkezésen, vagy más szakmunkás melóban alkalmazni? Kész öngyilkosság.
Még autót vezetni is ezért nem tanulok.Különös módon azonban a bonyolult rendszereket jól átlátom, programozni is jól tudtam, egy gondolattal átfutok egy egész regény cselekményén, sőt különféle változatokon is. Abban reménykedem, hogy ha fölvesznek a filmrendezőire, sok minden megoldódik, és csak a tehetségemen múlik majd... Ha pedig nem vesznek föl, akkor is rendeznem kell, hiszen van, akinek így jött be. De azért remélem, a kapcsolataim így vagy úgy, de jelentenek majd valamit.
-
Crystalheart
őstag
Csupasz tégla, igen rosszul összerakva. Az ablakokon és külső ajtókon csak az alapozó festék, ezért is vetemedtek. A macskák kipiszkálták a szilikont az üveg mellől.
A tetőgerendák is megvetemedtek már... A penész kikezdte a diszperziós festéket, mállik. Meg a tavaly előtti 7-9 fokos belső hőmérséklet még rá is tett pár lapáttal... A bútorzatot továbbá az egerek is jól megrongálták idén, főleg a padláson (a kívül-belül befejezetlen, csupasz tégla emeleten), nem volt pénzünk méregre, a csapdák meg csak keveset fogtak... És amúgy ja, egyik télen beázott a tégla egy törött cserép miatt, meg amúgy is, a cserép alá befolyik a víz a gerincnél, csak a dragofol fólia miatt nem csepeg, de szerintem a fát néhol eléri.Hangsúlyozom, még kisgyerek voltam, mikor ez így épült.

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iPhone 14 128GB karcmentes, magánszemélytől
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP Revolve 810 G2 - i7-G4 I 12GB I 256GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
(7 kutya, 3 macska, kecskék, baromfi...) Meg ha belegondolsz, régen is majd' minden ház penészedett, csak a városi méteres falúak nem. Nem véletlenül van a régi házakban dohos levegő...
Ilyen embert építkezésen, vagy más szakmunkás melóban alkalmazni? Kész öngyilkosság.
Még autót vezetni is ezért nem tanulok.