Hirdetés

2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-03-12 16:12:00

LOGOUT.hu

Általános információk/segédletek Suste-HeadLess OpenWRT-hez

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) szevaleva


szevaleva
(újonc)

sziasztok. szeretném eltávolítani és visszatérni a gyári szoftverhez. jelenlegi BB 14.07 ről gyárira vissza.
wdr 3600 rev1.4 router. de ha valaki oldal számot tud írni ahol megtalálom azt is megköszönném. egy ideje próbálkozom a törlés menetéről de használhatót nem találtam még. köszönöm!

(#1002) donmackó válasza szevaleva (#1001) üzenetére


donmackó
(őstag)

stripped fw <- Keresd ki a 3600-ra valót.

Release the cable hounds!

(#1003) hangyaqtya


hangyaqtya
(újonc)

Sziasztok!

Újabb problémába ütköztem és kérnék egy kis segítséget tőletek.
Az egyik az hogy van egy pendrive beduggva az egyik USB-be és azon van egy swap ill egy exroot partício. A másik USB-be meg van egy 2 TB vinyó ami EXT4-re formázva és a csatolási pontja /mnt. Na most az a gond, hogy ha ujraindítom a routert akkor az /mnt helyett a csatolási pont TplintSMB lesz. Újra bállítom a csatolási pontot /mnt, akkor minden ok csak a torrent kliensből tünnek el a torrent bejegyzések. UUID-t beállítottam. Próbáltam úgy is, hogy csak a partíció UUID-jét állítom be meg azt is hogy az eszköz UUID-jét írom be a megfelelő helyre. Újraindítás után csak megkergúl a sorrend. :D

A másik gondom meg az, hogy próbáltam belőni az openvpn servert de nem jött össze. [link] Ezalapján próbáltam meg.
Elvileg a kulcsok meg vannak de mikor az a rész következne, hogy alá kell írni a szerver certifikációs állományt, server.crt néven jön létre, akkor y kellene nyomni de nem kérdez az semmit. :D
A kulcsgyártás után el kell készítenünk a szerver és a kliensek konfigurációs állományát.
Na itt el is akadok mert kevés a tudásom és nem tudom pontosan mit és hogyan kéne csinálnom, még a fent belinkelt leírás alapján sem. :N

Elóre is köszi a segítséget

(#1004) Headless válasza hangyaqtya (#1003) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

Szia!

Egyrészt automount van. Ne piszkálj fstabba, hanem az automountot állítsd be, ha mnt-re akarod csatolni.

A második hddnek legyen label-e. És nem "mnt". Majd a hdd manager oldalon a set mount to mnt résznél válaszd ki azt a labelt. Majd set. Ezután rendben kell lennie.

Openvpn tudom buildekben nincs benne még, de mentésként elérhető egy openVPN szerver készítés oldal. Ahol egy alap konfigot tudsz létrehozni egyszerűen konkrétan két kattintással, utána meg letudod tölteni a létrehozott .ovpn konfigot, vagy létre tudsz hozni újat is. És nyilván azt is le tudod tölteni. -> backup oldal majd basic frissítést rakd fel

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#1005) suste válasza hangyaqtya (#1003) üzenetére


suste
(Topikgazda)

Újabb problémába

Csatolás:

1: összefoglaló
2: topic tele van hasonlo kerdesekkel
3: mindegyik szerveren elerhetok a readme-k
4: logoutom
:F

(#1006) akaaka


akaaka
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Routerem WR1043ND tipus, jelenleg DD-WRT v24SP2 van rajta.
Szeretnék átváltani Openwrt Luci-re.
Csak simán feltolom a "Konfiguráció visszaállítása" menüben a Opent vagy először vissza kell állítanom a gyári filmwaret?

(#1007) donmackó válasza akaaka (#1006) üzenetére


donmackó
(őstag)

Ddwrt-ről szerintem érdemesebb először a gyárit visszarakni és úgy feltenni az Openwrt-t. De majd valaki úgyis jön és kiigazít, ha nem így van.

Release the cable hounds!

(#1008) gabikiraly2


gabikiraly2
(fanatikus tag)

Sziasztok,

Először is, köszönet ezért a remek FW-ért. Egy gondom van csak, amit nem tudtam kiküszöbölni: a transmissiont nem érem el weben. A következő dobja fel, amikor belépnék:
"404: Not Found
Couldn't find Transmission's web interface files!
Users: to tell Transmission where to look, set the TRANSMISSION_WEB_HOME environment variable to the folder where the web interface's index.html is located.
Package Builders: to set a custom default at compile time, #define PACKAGE_DATA_DIR in libtransmission/platform.c or tweak tr_getClutchDir () by hand."
Mit toltam el?

Köszi
Gábor

Csend a lelke mindennek!

(#1009) suste válasza gabikiraly2 (#1008) üzenetére


suste
(Topikgazda)

Readme -k + changelog!!!

[ Szerkesztve ]

(#1010) donmackó válasza gabikiraly2 (#1008) üzenetére


donmackó
(őstag)

9092-n a system/installer oldalon telepítsd a webfelületet, vagy tedd fel a TM remote-ot a pc-re/mobilra vagy amire akarod (szinte mindenre elérhető).

Release the cable hounds!

(#1011) akaaka


akaaka
(lelkes újonc)

Sziasztok!
1043nd routerre feltettem az Lucit, mint írva van alapból a wifi kikapcsolt állapotban van, ezt hol lehet bekapcsolni?
köszi

(#1012) donmackó válasza akaaka (#1011) üzenetére


donmackó
(őstag)

Luciba belépsz, és a Hálózat -> Wifi fülre kell kattintani. Ott bekapcsolható/szerkeszthető stb.

Vagy a főoldalon (állapot) legörgetsz a "Vezetéknélküli rész" címszóig és katt rá az SSID nevére.

[ Szerkesztve ]

Release the cable hounds!

(#1013) suste válasza donmackó (#1012) üzenetére


suste
(Topikgazda)

vagy 9092/setup/basic/wireless, wifi-device ON :)

sőt, ha a 9092/wifi-extra/repeater vagy wds felületet megnyitja, akkor is aktiválódik...

[ Szerkesztve ]

(#1014) akaaka válasza donmackó (#1012) üzenetére


akaaka
(lelkes újonc)

Köszi
Érdekes módon a legelső feltelepítés után a WIFI fül nem volt meg a menüben, és az általatok felsorolt lehetőségek után sem lett wifim. Így maradt a reset gomb.
Innentől kezdve most úgy tűnik minden működik.
Köszönöm

(#1015) appel


appel
(őstag)

Hi,

látom van 0.8.2
ha legutolsó repair mentéses 0.8.1-em van, akkor 9092-es felületen letöltöm a 0.8.2-t és utána flash firmware?
Így megtartja a beállításokat, vagy alapra áll minden (bukik extroot, config mindent lehet elölről kezdeni)?

(#1016) Headless válasza appel (#1015) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

Nincs értelme frissíteni extrootal, úgyse változott az alapja a egésznek maximum azok vannak benne alapból, amik repairként kerültek fel.

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#1017) appel válasza Headless (#1016) üzenetére


appel
(őstag)

Ok, thx

(#1018) suste válasza appel (#1015) üzenetére


suste
(Topikgazda)

meg még nem is végleges a 0.8.2, csak donmackó-nak csináltam a 3600-asra tesztverziót (persze ettől még jó)
de tényleg csak a repair-os javítások lesznek benne, a rendszer ua
három eseteben érdemes felrakni majd:
1: új router, vagy másik fw-ről való váltás
2: ha nem akar valaki extroot-ot, de frissítgetné a repair-os mentésekkel, viszont kevés a helye
3: ha valaki valamiylen okból sokszor csinálna factoryt, és azt akarná, hogy egyből működjenek az újítások

egyébként a repair-os mentésekkel fel lehet tenni minden újítást ezután is (csak legyen neki hely:) )

(#1019) Demosz


Demosz
(újonc)

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy a router-re csatlakoztatott HDD-n van egy weblap amit be szeretnék üzemelni. Az elérési útja /mnt/weblap/index.php. A router-en a suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wr1043nd-v2 firmware van. Kérlek, hogy lépésről lépésre írjátok le a folyamatot.
Előre is köszönöm.

(#1020) suste válasza Demosz (#1019) üzenetére


suste
(Topikgazda)

remélem nem arra gondoltál, hogy szinte meg is csináljuk helyetted:)

nagyvonalakban:
-extroot (mert sok hely fog kelleni) -> 9092/HDD manager -> full formázással ésszel, mert töröl mindent
-php telepítés (uhttpd van alapból a luci miatt, ha másik webserver kell, akkor azt is telepítened kell)
-szerver konfigurálás, indítás

(#1021) Jimcat válasza suste (#1020) üzenetére


Jimcat
(lelkes újonc)

sziasztok!
Adott 1043 nd v3 suste megoldásával. az lenne a gondom hogy a felcsatolt 1.5 terás meghajtót az üres helyet nem látja azt írja hogy tele van. viszont másolni lehet rá és a torrentek is szépen jönnek nyilván addig míg valóban tele nem lesz a meghajtó.

[ Szerkesztve ]

(#1022) donmackó válasza Jimcat (#1021) üzenetére


donmackó
(őstag)

Milyen fájlrendszerű a meghajtó? Nálam ntfs esetén voltak ilyen felismerési bakik. Egyébként mit csinál az a router hogy 3.55 a load?

Release the cable hounds!

(#1023) suste válasza Jimcat (#1021) üzenetére


suste
(Topikgazda)

Csak a szokasos problema:
-changelog es readme-t nem olvastad el.
Vagyis luciban nem piszkaljuk a csatolasi oldalt, nem veszed fel kezzel a csatolast mert automount van!
A torrentezo particionak "mnt" nevet adsz, semmit nem allitasz el, es minden magatol megy.
Valszeg most mar a factory reset, es elorol kezdes a legjobb megoldas....

(#1024) Jimcat válasza suste (#1023) üzenetére


Jimcat
(lelkes újonc)

o jaj user error megint elnézést kérek :-).
egyébként az nem probléma hogy az első partició swap a második, lenne az mnt ? mert elég sominden van a vinyon és nem nagyon tudom kimenteni sehová

[ Szerkesztve ]

(#1025) donmackó válasza Jimcat (#1024) üzenetére


donmackó
(őstag)

Az nem gáz, mert amúgy is ilyen sorrendben csinálja a formázó is. Nálam is így van (csak van extroot is):

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2048 264191 131072 82 Linux swap / Solaris
/dev/sda2 264192 788479 262144 83 Linux
/dev/sda3 788480 1953525167 976368344 83 Linux

Release the cable hounds!

(#1026) Jimcat válasza donmackó (#1025) üzenetére


Jimcat
(lelkes újonc)

akkor már csak factory resetet hogyan tudom megoldani 1043nd v3 on?

[ Szerkesztve ]

(#1027) Headless válasza Jimcat (#1026) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

Pont úgy, ahogy minden más openwrt-s routeren...
Luci -> rendszer -> firmware flash/mentés visszaállítása. -> gyári beállítások visszaállítása.

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#1028) Headless válasza Headless (#1027) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

De azt tudnod kell ez nem fogja megoldani azt a hibát, hogy rossz a szabad hely kijelzése. Azt maximum egy újraformázás oldhatja meg, vagy a particiós tábla újra létrehozása.

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#1029) Jimcat válasza Headless (#1028) üzenetére


Jimcat
(lelkes újonc)

köszönöm a segítséget.

(#1030) titus26


titus26
(tag)

Sziasztok.
Két problémám lenne.
Az egyik, ha wifin kapcsolódok az eszközhöz, akkor nem oszt ip-címet. A telefon, tv is látja az openwrt nevű hálózatot, de nem kapnak címet.
A másik pedig, hogy win10 alatt nem tudok hálózati meghajtót létrehozni a rá akasztott usb winyónak. Laptopon win 8.1-en gond nélkül ment, de win10 alatt nem sikerül.
Segítsetek legyetek szívesek!

Üdv titus26

(#1031) Grapet


Grapet
(újonc)

Szép Napot!

Hogy tudom feltenni a Suste féle FW-t Archer c5 v2-re?
Olyan szálybarágós leírás lenne igazán jó.

Köszönöm.

(#1032) Headless válasza Grapet (#1031) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

Ez szerencsére gyors lesz, sehogy. V2-re nem lesz openWRT... Broadcom SoC.

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#1033) Grapet válasza Headless (#1032) üzenetére


Grapet
(újonc)

Franc. Most vihetem vissza.
Jó lenne, ha pontos lista lenne a támogatott eszközökről.

(#1034) suste válasza Grapet (#1033) üzenetére


suste
(Topikgazda)

Hát nem egy bonyolult dolog:
Felmesz a szerverre, és végig nézed milyen mappak vannak, és azokon belül milyen fw-k vannak, majd megnézed a kiválasztott router topicjat is a biztonság kedvéért.

(#1035) suste válasza titus26 (#1030) üzenetére


suste
(Topikgazda)

Ezt a kérdést nem láttam valamiért :(.
Sikerult megoldani?

(#1036) titus26 válasza suste (#1035) üzenetére


titus26
(tag)

A wifi rész megoldódott, de hálózati meghajtót nem tudok létrehozni. A saját laptopon win8 alatt egyből sikerült, de win10 alatt nem.

(#1037) Headless válasza titus26 (#1036) üzenetére


Headless
(Topikgazda)

ip-vel próbáld.

windows intéző

\\192.168.1.1

vagy akármi is a router ip-d. majd kiválasztod a megosztást jobbklikk meghajtó csatolása hálózati meghajtóként.

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#1038) titus26 válasza Headless (#1037) üzenetére


titus26
(tag)

Szia!
Köszönöm, így sikerült. Hálás vagyok :R :R :R
titus26

(#1039) csocsoszán


csocsoszán
(őstag)

Szervusztok!
Újra én. Megint nem elérhető az mnt külső winyóm.
Nem értem mitől 2-3 hónapot működik rendesen (hibátlanul) aztán most pl: hozzáadtam egy torrentet lefagyott a hozzáadásnál csak körözött, újra indítottam és nem látja az mnt-t a 3Terrás külsőt. Vissza akartam rakni egy mentést hiába! (Van egy kisebb és egy 1Mb körüli). Legutoljára Headless segített, bocsánat Team-al megcsinálta. Sajnos nem értem mi lehet a gond nem hiszem,hogy így kellene működni?
(mnt-ben most valamiért csinált sda2-3 sdb meg sdc1 mappát, amit olvasni tudok, de írni nem!)
Segítséget kérnék! Mit tegyek? :F Előre is köszönöm! :R

Mate 8, Note 8

(#1040) csocsoszán


csocsoszán
(őstag)

Valamiért elfogy a tároló! Nem értem.

Mate 8, Note 8

(#1041) donmackó válasza csocsoszán (#1040) üzenetére


donmackó
(őstag)

Én megnézném a helyedben winscp-vel a tmp-et, mert lehet hogy a transmission tele írta egy hdd leszakadáskor.

Release the cable hounds!

(#1042) suste válasza csocsoszán (#1040) üzenetére


suste
(Topikgazda)

Érdekes hogy az exroot felcsatolodik és valszeg azt írja tele, ahogy donmacko is írta, az mnt meg nem.
Milyen terheléssel üzemel amikor letolt?

(#1043) csocsoszán válasza suste (#1042) üzenetére


csocsoszán
(őstag)

Köszönöm szépen a választ! :R
Biztosan igazatok van. Most például letöltök!

Hátha tudtok segíteni rajta, leírom pontosan, tehát be van dugva egy 1Gb-os microsd kártyaátalakítóval, és rajta van egy 3Tb-s winyó. Amin fut több száz torrent. De a hiba sosem feltöltéskor jelentkezik, hanem akkor ha adok hozzá egy torrentet. Akkor ha elindul nincs baj,de ha csak körözni kezd akkor bizony előfordul a hiba. Ami abból áll,hogy teljesen behülyül egy újra indítás után. Akkor nem lát semmit és tele van a swap és az overlay. És olyankor semmit sem tudok tenni, Csak ezt.
Most úgy sikerült összehoznom,hogy a weblapon kívül minden működik. Csináltam képmentéseket és az alapján minden vissza írtam. Azért jobb így nekem mert nagyon nem szeretném újra leformázni a winyót!(már egyszer sikerült!) Tehát kihúzom a winyót és a pendrive-ot remove data-zom. És utána mindent a képmentésekből visszaírok.
De szerintem valami hibának kell a rendszerben lenni, mert ez az összeomlás biztos nincs betervezve!
Ha abban segítenétek, hogy azt a nagyon egyszerű weblapot tudjam visszaállítani amit a winyón/ mnt-ben hozok létre. De ha lehet szájbarágósan. Tudom tök egyszerű, meg kel mutatni, hogy hol van! De ez nem megy!
Köszönöm!

Mate 8, Note 8

(#1044) donmackó válasza csocsoszán (#1043) üzenetére


donmackó
(őstag)

Akkor ezek szerint biztos hogy a TM írja tele az extroot-ot. A hiba valószínű hogy a külső vinyónál van. Esetleg ha jelentkezik ez a "körözés", akkor nézd meg ssh-n a dmesg-et logread-et és a df -h-t. Abból lehet következtetni.

Release the cable hounds!

(#1045) suste válasza csocsoszán (#1043) üzenetére


suste
(Topikgazda)

A 2,5 -ös load azért nem jó letöltésnél, mert valszeg amikor hozzáadsz egy újat akkor az előfoglalással együtt már tulterheled. Főleg ha még swap is ezen a hdd van, hiszen azt is írni akarja.
Azt nem értik meg sokan, hogy minden hdd más, mindegyik kicsit máshogy viselkedik.
Van amelyik 6-os load -nal sem szakad le, valamelyik hamarabb.
Szerintem próbáld meg lekorlatozni a letöltést. És esetleg allitani az előfoglaláson.
Az lenne a jó, ha nem menne a load 1,5 fölé.
De ne belépve ellenőrizd a loadot, hanem a jelszókérő oldalon, kézzel frissítve!
A swapot még kapcsold ki ha van 128mb ram.

(#1046) csocsoszán válasza donmackó (#1044) üzenetére


csocsoszán
(őstag)

Neharagudj, de én csak egy (57 éves) felhasználó vagyok. Sajnos amit írtál számomra nem érthető.
De köszönöm a segíteni akarást.
Suste: értem ezeket meg tudom csinálni. Kipróbálom.
Viszont szoktam használni a weblapot, azt az egyszerűt az mnt-n van csinálva a mappa. (https://jamo59.ddns.net/Weblap) Hogyan tudom kívülről elérni?(szájbarágósan ha lehet)
Köszönöm a válaszokat!

Mate 8, Note 8

(#1047) PieHUN


PieHUN
(újonc)

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni két problémában is.
A mai napon felraktam suste "suste/headless@OpenWrt@0.8.2 Barrier Breaker 14.07" image-ét egy TP-LINK WDR-3600-as routerre.

1. probléma:
Valamikor a beállítgatás során egyszer csak nem indult a Szolgáltatások / WWW_SUSTE menüpont (pontosabban kéri a bejelentkező nevet, jelszót, megadom, belép, majd ez fogad):

FW: | 9092:suste/headless@OpenWrt@0.8.2 | | Uptime: days | (NO AVAILABLE SERVER!), illetve a sor végén egy LogOut link, ami viszont működik.

2. probléma:

Az elsőt szerettem volna megszüntetni azzal, hogy újra felrakom az image-et, de nem sikerült. Gondoltam, hogy felrakom a 0.8.1-est, azt sem sikerült, sőt... a gyári firmware-re sem tudok visszaállni, ugyanis az image kiválasztása, majd a Flash image gomb megnyomása után a következő üzenetet kapom:

"A feltöltött image fájl formátuma nem támogatott. Ügyeljen arra, hogy a platformjának megfelelő általános image formátumot válassza ki."

Ezeket az image-eket próbáltam, MD5 alapján rendben volt mindegyik fájl, mindet suste oldaláról töltöttem le:

suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wdr3600-v1-squashfs-sysupgrade.bin
suste-OpenWRT-BB-0.8.2-tl-wdr3600-v1-squashfs-sysupgrade.bin
wdr3600v1_en_3_13_26_up(130129)_webrevert.bin

A segítségeteket előre is köszönöm! :)

(#1048) donmackó válasza PieHUN (#1047) üzenetére


donmackó
(őstag)

Lehet hogy hibás lett a flashelés. TFTP-n próbáld meg helyreállítani. De először még szóba jöhet a factory reset hátha segít (reset gomb 30 sec).

Release the cable hounds!

(#1049) PieHUN válasza donmackó (#1048) üzenetére


PieHUN
(újonc)

A 30 másodperces reset úgy tűnik, hogy megoldotta a WWW_SUSTE elérését... másik image-et így most még nem próbálok rátenni.
Elkezdem beállítgatni megint, aztán remélem sikerül. Köszönöm a segítséget :)

(#1050) suste válasza PieHUN (#1049) üzenetére


suste
(Topikgazda)

A changelogba és a readmekbe mindenképp nézz bele!
Pl a testéhez elég lett volna 15mp resetgomb...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.