Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#19551) Ga3rieL válasza Ga3rieL (#19550) üzenetére


Ga3rieL
senior tag

és szállíts árut, az összes kikötőbe? jó, és konkrétan mit? és 2x csak?

(#19552) Ga3rieL válasza Ga3rieL (#19551) üzenetére


Ga3rieL
senior tag

vagy minden városból elkell vinni, amíg vannak ilyen méretes rakományok,és akkor utána,hátha bead mást is,vagy is pl. azt a hajót, és a rakományokat a marinába? mert eddig végig néztem,de csak onnnan lehet elvinni,de a marinába vinni nem.

[ Szerkesztve ]

(#19553) Marci112233 válasza Ga3rieL (#19552) üzenetére


Marci112233
őstag

Én ahogy nézem nem mindig van olyan fuvar ami egy kiszemelt teljesítményhez kell. Legalábbis nálam van, hogy nincs a gyors fuvarok közt egy sem, vagy olyan hely van ahová már vittem. Ilyenkor vagy egy pihenő és újranézem, vagy letolok egy vállalkozói fuvart. Bár van hogy több pihenőt nyomok egymás után, de a pihenők közt mindig nézem a gyors fuvarokat hátha van közte ami nekem kell. Itt is előfordul, hogy már többet nem enged egymás után pihenni, mégse kapok olyan fuvart amit keresek. Ilyenkor megint jön egy vállalkozói fuvar.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#19554) Ga3rieL válasza Marci112233 (#19553) üzenetére


Ga3rieL
senior tag

Ó, csak az a baj,ezt én is csináltam párszor, de eredmény zéró. :/ vagy rosszul csinálok valamit.

(#19555) Ga3rieL válasza Ga3rieL (#19554) üzenetére


Ga3rieL
senior tag

nem baj,. akkor csak offolom őket, és csinálom amit lehet, és ami működni fog.

(#19556) Cr00py válasza Ga3rieL (#19554) üzenetére


Cr00py
senior tag

Ha kimondottan arra mész, hogy pikk-pakk meglegyen az összes achi, az elég időigényes, illetve utána picit uncsi lesz a játék.
Rengeteget számít a szint / a térkép felfedezésének %-a. illetve a " szerencse "
Nekem is volt, hogy napokig nem volt olyan fuvar, ami kellett volna. Nézegesd a gyors fuvarokat is, illetve a wotosat is ( igaz ezutóbbinál nincs special transport fuvar. )

(#19557) Vyndree


Vyndree
őstag

Alváz és váltó lenne a téma:

Váltónál látni az áttétet, az első szám minék nagyobb annál rövidebb az első fokozat (nehéz tehernél ez kell), a második szám minél kisebb annál hosszabb a vége, vagyis a végsebesség annál nagyobb.

Az alvázakkal már kicsit bajban vagyok, mikor melyiket használjam.
8 tonna alatt ha repeszteni akarok a pályán akkor gondolom a legfelső 2x4-es az ideális, de alatta a választék nem ilyen egyszerű, túl sok tényező változik. 20-22 tonnánál melyiket érdemes választani, mit kell választáskor figyelni?

Próbáltam összeszedni hogyan látom, javítsatok ki ha valami nem jó.

"Normál rakomány" - ezek lennének a 6-8 tonna alatti rakományok?
"Túlsúlyos rakomány" csíkja minél nagyobb annál jobb gondolom. 20 tonna felett van jelentősége + Heavy Cargo Pack és Special Transportnál.
"Manőverezhetőség" - vezetés közben nagy sebességnél van jelentősége? Szerintem városban kanyarodásnál, kirakodásnál.
"Emelkedők" - viszonylag kevés van a játékban sajnos (Alpok, Tátra + Skaniban) nincs nagy jelentősége szerintem erre gyúrni.
"Egyenletlen talaj" - mikor a földes útról vagy útra kell behúzni a rakományt, ezzel nem szokott gond lenni, max a bányából kicsit nehezen jön fel, de ott a diffi zár.

(#19558) Cr00py válasza Vyndree (#19557) üzenetére


Cr00py
senior tag

Nos. Én a Scania-t favorizálom. Régebbinél 8x4 van, a nextgen-nél most 6x4. Leginkább heavy cargo-t avagy mostmár a Special Transport-ot viszem.
"Repeszteni" én nem szoktam. Egyrészt kb szinte sosem multizok ( Főként promods + egyéb mapok mellette összekapcsolva - avagy amíg a Special Transport ottt nem működik, addig marad az alap térkép.) , illetve ez nem NFS. :D

Ha főként nehéz rakományt viszel, akkor érdemes 8x4 - 6x4-t tenni, mivel itt több a hajtott tengely. Heavy/Special - hoz 12/2 ( + retarder - opcionális ) ajánlott. A 6 sebességessel is elviszi, de ha nincs H váltód, akkor néha elég körülményes azzal.. bár meg lehet oldani.

Régebben, mikor még csak heavy cargo volt, én 2 kamiont használtam más-más alvázzal/váltóval. ( 8x4 - 12/2+r , illetve 6x2/4 - 6 seb. )

Ez is egy opció lehet. A 6x4 az aranyközépút.. de itt nem fordul a hátsó tengely, mivel hajtott az is.

(#19559) ledgeri válasza Vyndree (#19557) üzenetére


ledgeri
nagyúr

A végáttétel is számít+ az hogy hosszú a vége nem csak azt jelenti,hogy nagyobb a végsebesség hanem hogy utazósebességnél (nálam 85) mennyit pörög a motor, így milyen hangja van, és mennyit fogyaszt...
kívülről nem lehet megmondani, hogy neked melyik lesz jó, de szerencsére fuvaronként váltogatható, tapasztald ki!

Alvázakkal kapcsolatban én azt kérdezném: mennyire mész gyorsan, esetleg ki-ki sodródva, esetleg rosszabb gumikon billenccsel?
Csak mert ezek a befolyásoló tényezők. Ha van kormányod akkor ér ajánlom a rövid tengelytávot, tolátásnál lehet tenyerezni... ha meg billed van, akkor hosszabbat, viszont más érzés a kanyar minddel, mivel te ugyanott vagy, viszont a tengely -ami körül elfordulsz, már más..
Erre is azt tudom mondani, hogy próba, és tapasztalat kell hozzá...

Személyes bónusz kérdés: Érdekes, hogy ha váltót nem változtatom. de a motort (aminek még lenne is értelme) vagy az alvázat külön külön, akkor ugyanaz a kamion (ami marad) az vagy elváltja a 12.-et 84-nél magától vagy csak nagyobb sebességen...
Miért lehet ez?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#19560) Vyndree válasza ledgeri (#19559) üzenetére


Vyndree
őstag

Egérrel játszom. Hallgatom rádión a Poptarisznyát és nyomom neki 160-170-es tempóban az autópályákon. :)
A 4x2 alváz eddig 23-25 tonnáig nekem bevált, a két hátsó tengely hiányát eddig még nem éreztem. Nincs Heavy Cargo Pack-om, se Special Transport-om. szóval a komolyabb meghajtásnak még nem éreztem szükségét.

Need For Speed-et sose szeretem, az LFS-sel viszont a mai napig rendszeresen játszom immár 6-7 éve. Ott ez a tempó kevés lenne, az sokkal pörgősebb, nagyobb odafigyelést igényel az ETS2-nél.

(#19561) vlevi válasza Vyndree (#19560) üzenetére


vlevi
nagyúr

" két hátsó tengely hiányát eddig még nem éreztem."
Szerintem ez a játékban egyáltalán nincs kidolgozva, vagy, nem is tudom, a valóságban milyen lenne.
Pont az előbb húztam el 50tonna betonoszlopot a 4x2-es Scaniával, 800km-t.

Ennek az új Scaniának (az 580 lovas, 4x2-es alapkiépítésben) jó hosszú a váltóáttétele. 80-nál alig forog ezret, ha automatára teszem a váltót (mert billentyűvel játszom), akkor kb 90-ig fel sem kapcsol 12. fokozatba.
Ellenben a 4x8 tengelyesnél nagyon rövid a váltóáttétel, 80-nál már majdnem 1500-t forog. Ráadásul csak 600literes a tartálya, ezért átlag fuvarokra nem ideális, sokat fogyaszt, sűrűn meg kell vele állni.
De, mint mondtam, a sima Scania is elhúz mident (legalábbis a játékban).

A valóságban nem tudom, hogyan van, de Magyarországon ritkán látok duplatengelyes kamiont az utakon, és nem hinném, hogy csak 8-10tonna áruval közlekednek.

Egyébként, ti hogyan váltotagjátok a kamionokat? Mert, ha ott vagyok valahol, és van ott egy nekem tetsző fuvar, de ahhoz jobb lenne egy másik jármű, akkor hogyan cseréled le? Mert akkor eltelik majd 1 nap, és visszarak az alap garázsomba. Nem multizok, offline vállalkozói fuvarokról van szó.

[ Szerkesztve ]

(#19562) Vyndree válasza vlevi (#19561) üzenetére


Vyndree
őstag

Akkor jól sejtettem. Nekem Scania S mellett a MAN 680LE tűnik a leggyorsabbnak, 160-165km/h-t utazóban simán bírja 4x2 alvázzal és 12 sebességes váltóval. A Volvo erős de lassú, az Iveco, Renault, Merci és a DAF viszont gyengécske is.

Amerre járok veszek garázst, négybe teszek kamiont és sofőrt, az ötödiket mindenhol szabadon hagyom, így ahonnan van jó fuvar oda át tudom helyezni a kamiont, és már viszem is a fuvart. Milánóból és Párizsból jó fuvarok vannak, de most legutóbb Manchesterből húztam le egy kotrógépet Debrecenbe: [link]
60€/km alatt nem viszek semmit, minél több a pénz annál több TP is ad plusz figyelek, hogy ADR, sürgős és/vagy törékeny, értékes legyen.

(#19563) vlevi válasza Vyndree (#19562) üzenetére


vlevi
nagyúr

Jó 5let, köszi.
De az áthelyezés is idő, nem?

(#19564) Vyndree válasza vlevi (#19563) üzenetére


Vyndree
őstag

Multizok, de szerintem az nem. F7 + enter idő, meg ha leadod a fuvart, meg a komp, meg a vonat, meg az alvás, a kamion csere és a sofőr áthelyezés nem az. Ha a fuvart felvetted nem tudod áthelyezni magad, és kamiont cserélni sem, ha meg nincs fuvarod hagy' teljen az idő.

(#19565) Paladin1492

"Russian Open Spaces" v5.0 [1.30.x] [upd: 15.12.17]

"Russian Open Spaces" v5.0

Map of Russia (63 cities)

Update 5.0:

- Added new city of KINESHMA
- Created two new companies "Tug" and "Car",which was shown in the last industrial zone. A broken truck can be towed by any tractor
- Added to the traffic, the trucks that carry only freight maps
- Created a new company "RUSSIA" and new trailers. In the showroom you can buy a truck with the company logo
- Created a new company "Wrecker"
- Added tractor tow truck on the base of Scania.Spelled out in the showroom Scania and Wagon. The truck can only haul cargo,where it is written for a TOW truck
- Fixed bugs previous version
- Bug fixes to upgrade to version 1.30

Setup:

- Downloads all files
- Extract arhive
- Cut and paste those .scs files into your mod folder directory

Supported versions of the game:

1.30.x + DLC Going East!
DLC Scandinavia and Vive la France! have not necessarily.

Author: МОРОЗОВ
Testers: sowa, Olsestar
Author of new models: Gricko, kosa6414, oq37, klipstoeun8839
Used models mario1961

[link]

“Ha Rómában élsz, élj úgy, mint a rómaiak, ha másutt élsz, élj úgy, ahogy ott élnek”

(#19566) eboostr


eboostr
aktív tag

Sziasztok, nem tudjátok melyik az a mod ets2-ben amivel lehet utasokat szállítani a kamionnal?

(#19567) Sub-ZeRo válasza eboostr (#19566) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Bus simulator... 🤣🤣
Viccet félre téve nem tudom sajnos. ☹️

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#19568) eboostr válasza Sub-ZeRo (#19567) üzenetére


eboostr
aktív tag

Megvan: [link] de nem tudom letölteni sehol :D

(#19569) Marci112233


Marci112233
őstag

Üdvözletem!

Megint kérdéssel jövök.
146-os szinten vagyok és Autópályák bajnoka címmel, már jó ideje. E fölött van még elnyerhető cím vagy ez az utolsó?

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#19570) Vyndree válasza Marci112233 (#19569) üzenetére


Vyndree
őstag

LVL100-nál megkapott rang a legmagasabb: [link]

(#19571) Marci112233 válasza Vyndree (#19570) üzenetére


Marci112233
őstag

Akkor ennél már nincs nagyobb cím. Sebaj lehet folytatom, de lehet kezdek egy új karriert.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#19572) Vyndree válasza Marci112233 (#19571) üzenetére


Vyndree
őstag

Mennyi játékidőd van és mennyi km-t vezettél?

(#19573) Marci112233 válasza Vyndree (#19572) üzenetére


Marci112233
őstag

Teljes játékidő: 582 nap 14 óra
Játékidő: 411 óra 55 perc
Levezetett távolság: 532436 km

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#19574) Sub-ZeRo válasza Marci112233 (#19569) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Én 152, vagy 156-on vagyok...De nem játszok vele vagy 2 éve... 🙄😅

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#19575) Marci112233 válasza Sub-ZeRo (#19574) üzenetére


Marci112233
őstag

Én ha azt a mentést folytattam volna amit még a tört játékba tettem akkor most 228-as szinten lennék, de mikor meg lett eredetiben a játék új mentést kezdtem. Mondjuk meg van még most is a tört játékkal letolt szintes mentés is.(Elfér a gépen.)

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#19576) Sub-ZeRo válasza Marci112233 (#19575) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

:Y Az sem rossz! :D

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#19577) Vyndree


Vyndree
őstag

Már nem úgy van, hogy minél magasabb szintű vagy annál több TP kell a szintlépéshez?

(#19578) Marci112233 válasza Vyndree (#19577) üzenetére


Marci112233
őstag

Ahogy nemrég néztem még úgy van, hogy minél nagyobb szint annál több TP kell a következő szinthez. Bár nemrég szinte minden nap jött egy frissítés a játékhoz mikor megjelent az Itália és a Special Transport DLC. A sok frissítéssel lehet változott, mert nem néztem annyira.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#19579) dokee78


dokee78
félisten

Leírnátok mely modokat használjátok a vontató díszítésére?
Gondolok itt led fény sor rácsok stb.
Olyan kellene ami főleg az új Scaniara is bug mentesen feltehető.

(#19580) Mr.Franczy válasza dokee78 (#19579) üzenetére


Mr.Franczy
aktív tag

Nos, egyenlőre karcsú a választék! Igazából csak a régiek vannak, de azokat meg, nem nagyon frissítették még! Ami új és jó (szerintem) az 50K új addonja!! 2.3-as verziónál jár most, azt tudom ajánlani!

Gazember

(#19581) Paladin1492

RusMap v1.8

Map of Russia (43 cities) and Belarus (12 cities)

Update 1.8:

- New cities: Lodeynoye pole, Petrozavodsk, Medvezhyegorsk, Kem, Zelenoborskiy.
- New roads: R-21, A-119, 86К-3.
- Partially modified in the following city: Shlisselburg
- Added new prefabs, models and firms.
- Fixed bugs previous version.
- Some of the other changes.

Setup:

1. Have the latest version of 7-Zip and WinRar File Manager ready
2. Download all 5 files from the 5 original download links
3. When all downloads are complete, go into your Downloads folder. There will be 5 files with extensions .part01.rar, .part02.rar, .part03.rar, .part04.rar, .part05.rar,
4. Right click on the .part01.rar file, and select "Open with..." and then select 7-Zip File Manager. Click OK
5. Now you will find two .txt files and four .scs files in the archive. You can find a readme.txt file to understand your load order for your map combination (also accessible in the Mod Manager with the info button for the mod).
6. Highlight all the .scs files you require for your map combination in one group, then click "Extract", and have them extracted to your Downloads folder.
7. Cut and paste those .scs files into your mod folder directory. Delete your older version of RusMap if you have them. Then run ETS2 and enable the files in your Mod Manager with your load order.

Supported versions of the game:

1.30.x + DLC Going East! + DLC "Scandinavia"
[link]

“Ha Rómában élsz, élj úgy, mint a rómaiak, ha másutt élsz, élj úgy, ahogy ott élnek”

(#19582) xrvman


xrvman
őstag

Sziasztok!

Új karácsonyi esemény van a WoT-on.

Grand Gift Delivery 2017

(#19583) Vyndree


Vyndree
őstag

Lehet valahogy állítani a szín élénkségen/telítettségen? Olyan szép fénye van (lenne), de a játékban minden olyan fakó, színtelen.
Nem a Fotó módra gondolok, ott szép.

(#19584) Mr.Franczy válasza Vyndree (#19583) üzenetére


Mr.Franczy
aktív tag

Szia, sajnos nem! Ezen max, már csak SweetFx buhera segit, vagy pedig Grimes valamelyik szezon módja, azokban jobbak a színek, szerintem, persze ez, ízlés kérdése!

Gazember

(#19585) Cr00py válasza Vyndree (#19583) üzenetére


Cr00py
senior tag

Nálam nem fakó, bár én szinte minden játékhoz külön profilt használok monitoron. Igaz, számtalan mod van bent, talán amiatt is.

(#19586) Vyndree válasza Cr00py (#19585) üzenetére


Vyndree
őstag

Amennyiben monitor beállítás, akkor mutatom, nálad három egyforma színvilágot kellene látni..
Ilyennek látom, de ilyennek szeretném.
A szervizben pedig ilyennek látom, szerintem itt is rendben vannak a színek, csak az első fakó.

Ugyanazon a monitoron nézd, ugyanazon beállítással kérlek.

(#19587) xrvman válasza Vyndree (#19586) üzenetére


xrvman
őstag

Ha HDMI vel csatlakoztatod, akkor e szerint járj el.
ATI kártyán is hasonlóképpen van.

HDMI dinamikatartomány teljessé tétele monitoron

[ Szerkesztve ]

(#19588) Vyndree válasza xrvman (#19587) üzenetére


Vyndree
őstag

Köszönöm, de szerintem nincs baj a monitorom színeivel. A műhelyben, és a képek készítésekor is szép, csak a játékban tűnik nekem fakónak.

Megcsináltam már 8 ajándékos fuvart, a Tier 1 rewardot (jutalmat) hol lehet átvenni?

(#19589) Ga3rieL válasza xrvman (#19587) üzenetére


Ga3rieL
senior tag

ez komoly? én is beállítottam nvidia használatára, és erősebb lett minden, ez így a jó,ha be van állítva a kép szerint?

asztal színmélység legnagyobb, 8bpc, rgb, és teljes?

(#19590) Cr00py válasza Vyndree (#19586) üzenetére


Cr00py
senior tag

Nem multizom. Talán a téli mod miatt lehet valami, nem próbáltam. Singleplayerben is ilyen?

(#19592) Ga3rieL válasza Vyndree (#19591) üzenetére


Ga3rieL
senior tag

legalább értelmes nyeremény, vagy csak festések?

(#19593) Vyndree válasza Ga3rieL (#19592) üzenetére


Vyndree
őstag

Kinek mi az számít értéknek, Festések, háttérképek, ajándéktárgyak... a lenti linken megtalálod őket.

(#19594) ledgeri válasza Vyndree (#19586) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ebbe bőven beleszól a havas mod...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#19595) Vyndree válasza ledgeri (#19594) üzenetére


Vyndree
őstag

Igazad van, mert néha jók a színek, néha meg fakó. A havad mod okozhatja, főleg esti fényekben.

(#19596) xrvman válasza Ga3rieL (#19589) üzenetére


xrvman
őstag

Van neked DVI a kártyádon és a monitorodon? Kábel is van netán?
Nézd meg azzal is.
A fehér fehérebb lett, a sötét sötétebb.

(#19591) Vyndree
vótmá :D

[ Szerkesztve ]

(#19597) Ga3rieL válasza xrvman (#19596) üzenetére


Ga3rieL
senior tag

ja, sötétebb lett.

(#19598) Vyndree válasza xrvman (#19596) üzenetére


Vyndree
őstag

Tudom hogy vót, egy kérdésre ment válaszként. Nem követi mindenki naprakészen a topicot. Neked is csak egyet kellett volna visszaolvasnod. ;]

[ Szerkesztve ]

(#19599) Ga3rieL válasza xrvman (#19596) üzenetére


Ga3rieL
senior tag

és úgy az igazi?

(#19600) Cr00py válasza Vyndree (#19591) üzenetére


Cr00py
senior tag

Igen, ezt tudom. Én már meg is csináltam ETS2-ben, illetve ATS-ben is.

Én inkább a multiplayerben elérhető havas modra céloztam, mivel az is egy " grafikai mod "

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.