- joghurt: Skype adatvesztés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integrale
veterán
válasz
Klaus Duran #117 üzenetére
930 nálam is ilyen volt. Egy óra alatt nem volt ritka a 35-40 % elhasználása sem, mindezt folyamatos böngészéssel, mobilhálózatról.
-
-
doooo
veterán
válasz
Valaki87 #109 üzenetére
Az S6 páros esetében eléggé elrontották a dolgot (S5 jobban bírja), de az S7 Edge már jól szerepel (Note 6 elvileg még jobb lesz). Egyébként meg amíg nem alkalmaznak valami újabb akku fajtát, addig csak optimalizálással és az akku kapacitás növelésével lehet javítani az üzemidőn.
-
folyamatos 4g meg wifi , helymeghatározással (gps on ) ? és van benne mondjuk 40 perc real racing 3, meg 30 perc waze ? illetve 1,5 óra telefonálás, és fényerő maximumon... én így használtam a z3c-t.. 1 gmail frissítés.
kíváncsi vagyok milyen telefon az ,mert én az akku miatt vettem a Z3c-t... ( kínai csodákat nem ismerem )
-
8-10 ??
a mai csucstelefonok 95%-a maximum 3,5 ora ! Vegyuk peldaul galaxy s6 vagy lg g4.... es ezek 12 oras keszenlettel..... legutobb sony z3c volt nekem az tudott 4-5 orat 30 ora keszenlettel kb....ez mar jonak szamit !! Ha egy telefon tudna 6 orat 48 keszenlettel az mar nagy elore lepes lenne... 8-10 szep almodozas
-
Romvr
őstag
válasz
Valaki87 #109 üzenetére
Na igen, az energiafelvételt nem lehet a végtelenségig csökkenteni. Ráadásul az a hülye divat hogy "ultra thin" már lassan minden, ezért egyre kisebb és kisebb az akkumulátor, ezért az üzemidők még csökkenni is szoktak néhány esetben. Igazán elkezdhetnék növelni az akkumulátorok tárolókapacitását, hogy elérjük a 8-10-12 órás kijelzőidőkhöz telefonoknál és 20-24 órás kijelzőidőkhöz a tabletek terén (a laptopokról már nem is beszélek).
-
doooo
veterán
válasz
janeszgol #104 üzenetére
Csak az mond ilyet, hogy S4-S5 ugyanaz, aki nem használt egyiket másikat, vagy csak trollkodik. Ég és föld a kettő, a rendszer, a plusz funkciók, a kamera, még a kinézet is, és az anyaghasználat, mindből az S5 jön ki győztesen. Mindenben javítottak, mindenféle újdonságot raktak bele, tehát szó sem lehet arról, hogy egyformák. Ja és a kijelző sem ugyanaz, az az egyik olyan része a telefonoknak, amit a Samsung minden évben jobbá és jobbá tesz.
-
Ciccuka
veterán
válasz
tothmaxy182 #15 üzenetére
Nekem tetszik mindkettő, de formailag nem sokat léptek előre a gyártók az elmúlt években.
-
Carasc0
őstag
válasz
Klaus Duran #103 üzenetére
Pl. igen. Én szeretek olyan rendszert használni, amelyre csak az általam használt telepített alkalmazások vannak. Androidnál ez megtehető igaz moddinggal, de megtehető. Applne-nek emiatt fekete pötty.
-
janeszgol
félisten
Tetszett a cikk. Emlékszem mikor kijött az S5, mekkora fikát kapott. Hogy nem jobb, mint az S4, nincs fejlődés, az IP védelem kit érdekel (annyira nem is fontos mondjuk), a kijelző ugyan az, nem is erősebb stb. Mondjuk az is igaz, hogy látszólag kevés fejlődés volt az S4 és S5 között. Az S3 és S4 váltás látszatra is grandiózus volt.
Elfogult vagyok és én a Samsungot választanám e kettő közül.
-
-
Peterson_
addikt
Érdekes, részletes összehasonlítás
Számomra az S5 a leg...khm furcsább Samsung flagship az elmúlt évekből.
Nem rossz, de nekem az elejétől kezdve az volt a benyomásom, hogy a Samu maga sem tudta, hogy mit akar ezzel a telefonnal, ami főleg a nagyon semmilyen kinézetén látszik.
A hátlap és a keret pedig konkrétan gusztustalan.
Oké, ez teljesen szubjektív, csak fura, hogy a S4, Note3 és a Note4, S6 között, sikerült egy olyan telefont fabrikálniuk ami ennyire "fura".
Bár az első kettő szintén a "krómozott" műanyagot kapta, milyen öröm, amikor elkezd kopni és repedniA tudásával egyébként nincs gond
,én már rég megbarátkoztam a TW-rendszerrel.
Kis takarítás után az égvilágon semmi gond nincs vele, ráadásul dizájnra is egyre jobb, csak a fránya fehér témát nem kellene erőltetni samolednél.
Egy dolog ami tetszett/tetszik az S5-ben, az kamerája, ami kifejezetten jól sikerült darab. -
Romvr
őstag
">ne akarjon 5colon filmezni
Van 10-es tabletem (9,7-es Android, 10,1-es Windows) és nem egy élmény rajta a filmezés."10,5"-os Galaxy Tab S-en filmezek és az AMOLED kijelző miatt jobb mint az IPS laptopon, vagy a nagy "okos" TV-n. Előtte mondjuk iPad-ről néztem a sorozatokat és azzal is meg voltam elégedve, szóval lehet nem én vagyok a legjobb ennek megítélésében.
De telefonon, 4-5"-on valóban csak akkor, ha tényleg nincs más lehetőség és valamit rettentően sürgősen meg kell nézni...
">a Linux jobb mint a Windows
Én nem mondanám jobbnak. Inkább más. Persze jobban bejön, mint a Win."Ezzel egyetértek, én is párhuzamosan használom a két rendszert (Ubuntu + win 8) és nem mondanám kiemelkedőnek egyiket sem. Mind a kettőnek vannak jó és rossz tulajdonságai. Mondjuk én szoktam játszani is így a szívem egy kicsit a windows felé húz, de vannak olyan dolgok aminél a Linux érezhetően "használhatóbb" a nyílászárónál.
-
Romvr
őstag
+ (#87) doooo
Tuti hogy valami be volt ragadva a rendszerben mikor kézhez kaptam, mert rettentően meleg is volt a készülék non-stop, ha használtam, ha nem. A "mókolás" részt úgy értettem hogy előbb Cyanogenmod-ot tettem rá megnézni hogy fut, majd arra FR nélkül toltam a gyári ROM-ot és rögtön megtáltosodott az üzemidő. Egy hete FR után Odin-al kapott egy gyári ROM-ot mert kicsit túltoltam a tweakelést () és ez mínusz egy - másfél órát jelent kijelzőidőben jelenleg.
Most például, tegnap 7-kor húztam le töltőről és 2 óra kijelzőidővel 1,5 óra Viberezéssel van 49%-on. Pedig videóztam, wifin toltam file sharinget és volt 20 perc videótelefonálás Hangouts-on keresztül is. Szóval bírja dögivel, nincs miért szégyenkeznie az S5-nek.
Persze iPhone is kb hasonlóan bírja az nyúzást, csak azt mondom hogy nincs akkora szakadék a két készülék üzemidejében, mint gondolnátok. -
Carasc0
őstag
Idéntől teljesen áttértem arra hogy nem költök feleslegesen! Számítógépet és szinte évente fejlesztettem. 2012 óta nem váltottam platformot. Igaz néhány fő alkatrészek cserélődtek, de a platform maradt. Szeretem a kütyüket, de már nem engedek a kísértéseknek.
Már azt a mesét sem veszem be hogy ez az X tárgy már nem fog 20 évet kibírni, mint a régebbi dolgok. Nem igaz vagyis nem mindenben igaz!
Most belevágok a nagy linuxos projektbe, ott meg főleg nem számít az erőforrás, vagyis ami rendelkezésre áll, az meg ultra bőven elég.
Játékok mozgatják a hardver piacot, ott is nevetséges hogy az ember 1-2-3 játékért fejleszt, aztán kiderül hogy mégsem olyan folyamatos minden. És itt megint nem a hardverrel van a gond, hanem a szoftverrel. Ezért meg pláne nem éri meg fejleszteni.
-
Syl
nagyúr
>És legalább tudod, ha netán tönkremegy, akkor sem egy 200e Ft-os telcsi ment tönkre.
>az olcsóbb készülékek sem olyan gagyik sztem
Ma már egyrészt a belépő szintű hardver is igen erős, másrészt az Android is sokat fejlődött. És ha a gyártó nem b*ssza el a szoftvert, akkor nincs gond a telefonnal. Normális sebességgel fut, nem darabos, nem fagy.
Persze ha biztosra akar menni az ember, akkor Nexus. Volt Nexus táblagépem, nagyon fain volt.>ne akarjon 5colon filmezni
Van 10-es tabletem (9,7-es Android, 10,1-es Windows) és nem egy élmény rajta a filmezés. Úgyhogy magam sem értem azt aki a telefonján akar filmet nézni
>Kopog a telcsim sarka. Ragasztó elengedett
Auuu! De mindenhol lehetnek hibás darabok.
Amikor Sony Z2-m volt, sokfelé ment a szöveg, hogy ugyanígy elengedi a ragasztó és megszűnik a vízállósága. Az enyém szerencsére hibátlan volt. A vizet is jól bírtaÁm amikor eladtam (már nagyon bánom) egy ismerősnek, ő kb 2 hónap után összetörte
-
Carasc0
őstag
És legalább tudod, ha netán tönkremegy, akkor sem egy 200e Ft-os telcsi ment tönkre. Ezért is nem veszek többet drága telcsit. Mert arra triplán vigyáz az ember. De a vigyázás további költségeket igényel. Fólia, tok, stb stb. És nagyon hülye érzés mikor a telcsim csúszni kezd a kezemben és akkor jön a roham, hogy jaj le ne essen, mert egy kis behorpadás és hopp -10000Ft az értékéből ha nem több. Egy 20-30e ft-os telcsinél jóval kisebb kockázat van.
Egyébként nekem az a véleményem hogy az olcsóbb készülékek sem olyan gagyik sztem. Ha most nem lenne telcsim, simán vennék Nexus 5-öt. Sztem olyan 50K lehet vagy kevesebb. És teljesen jónak találom. Samuk sem rosszak. Régen mikor írták hogy jaj a Samu a tejesdoboz meg így meg úgy. De őszintén. Most ilyenekbe kötnek bele hogy sarkítás, gomb kialakítás, nem főz kávét ha épp rá gondolok? Sztem túlzás.
A telefon tudja a fontosabb dolgokat. Legyenek rá olyan programok amik segítik a mindennapokat az adott szituban de azt jól tudja. De pl. ilyenbe belekötni hogy jaj csak 16GB-os a telcsi, fúj az kaki. Egy telefonba hova kell több? Aki filmezni akar, táblagép fele kacsintson, ne akarjon 5colon filmezni, mert szétmegy a szeme.
Sőőt. Mondok egy aktuális dolgot. Kopog a telcsim sarka. Ragasztó elengedett. Bátyámnak ugyanilyen telcsije van, szintén zenész... Ez azért az Apple részéről khm khm....De ezért nem cserélem le. Ja és mikor észrevettem a dolgot, a gari pont 4 nappal előtte járt le. Tehát belátom hogy az Apple SEM tökéletes...
-
Syl
nagyúr
Igen, a Play áruházra nagyon ráférne egy iTunes szintű szűrési és jóváhagyási módszer.
Nekem is volt az iPhone előtt-után csúcs Androidom és én sem tervezek újabb méregdrága telefonba beruházni. Egyszerűen marhaság. A mostani alapszintű telefont a Telenortól kaptam díjcsomag-módosításkor. És nagyon meg vagyok vele elégedve. Tudom, hogy nagyképűség, de szerintem simán pariban van az 5S-sel. Mondjuk van iPhone 6-tal összehasonlító videó a Youtube-n és nem nagyon marad el mögötte -
Carasc0
őstag
Android egyébként nem lenne rossz, mert a programozhatósága, testreszabhatósága tényleg vonzó. Gadget rendszere piramidális.
Csak ugye elég szomorú a Google részéről hogy a Google Play-ről letölthető egy kásás kódú alkalmazás. Persze a user felteszi és és csak les, hogy milyen gondok adódnak. Nem engedném meg! Szégyelje magát a Google.
Egyébként nekem Sony Xperia T és Nexus 5 telcsijeim voltak Android vonalon. A készülékek teljesen korrektek voltak.
Apple vonalon Iphone 5s és most sima 6-os van. De a fene enné meg de mega drágák. Ezért nincs más Apple termékem. Táblagépbe horror. Notebook és Desktop terén meg inkább nem is kommentelem. Ultra horror. Rossz pont.
De azt tudom, ha ez a telcsim betojik, akkor én már nem veszek semmilyen komoly telefont. Csak valami egyszerűt ami tudja az alapokat. Másra amúgy sem használom! Úgy is az a cél hogy mindenki évente cseréljen készüléket. Samu is elmehet a búsba. S1-S7. 7 telcsi alig 7 év alatt. Minek...Erről mi a véleményed?
-
doooo
veterán
Én semmi hasonlót nem tapasztaltam, ami a cikk ezen részében szerepel.. Abszurdum, hogy egy normálisan működő S5 ennyire gyosan, és "meredeken" merüljön. Mérsékelt használat, és csak 50 percnyi bekapcsolt kijelző, mégis 100-ról 15%-ra?
Még a legintenzívebb játékok mellett is messzemenően többet bír 50 percnél. Ez így lehetetlen, normális esetben.
-
Syl
nagyúr
Akar a franc veszekedni
Mint írtam, évekig használtam iOS eszközöket és valószínűleg ismét fogok.
Én csak az olyankor "emelem fel a hangom", amikor az általam tapasztalt tulajdonság/tudással ellentéteset állítanak. De nyugi, ugyanígy kikelek a túlzott Android, WP stb. dicsérete ellen isItt a PH-n egyszer kaptam figyelmeztetést: iPad topicban amikor iPad-em volt. Ugye érzed az iróniát
-
Carasc0
őstag
Én nem alakítom a köztudatot. Nem is akarom, mert akkor az ellentábor engem is szidni fog. Jobb ebből kimaradni. Én csak elfogadom a felhasználói elégedettségi tényeket. De mint említettem, én azért használok Apple telefont, mert erről tudom hogy mindig minden körülmények között működik. Nem tökéletes, de jól működik. Emellett szintén tény, hogy drága. Bár most már az Androidos készülékek is elrugaszkodtak ahogy elnézem. Sajnos
Ha valaki linkel egy tesztet, ami az én elméletemmel ellentétes az azt jelenti, hogy az illeti nem értene velem egyet. A köztudatot sajnos ez sem tudja befolyásolni. Sok mindent meglehet cáfolni, de az elégedettségi mutatókat esetleg csak akkor, ha az propaganda reklám. Talán az is. De ha sosem bízunk semmiben, s mindig csak kételkedünk, akkor ott életfelfogási gondok vannak.
Ismétlem! Semmi baj nincs azzal, hogy én Apple te Android...Ezen még veszekedni sincs értelme. Örüljünk annak, hogy van választási lehetőségünk, örüljünk annak hogy használhatunk ilyen kütyüket.
-
Carasc0
őstag
Nézd, a felhasználó dönt mindig. Kinek X, kinek Y jön be. Azt kell használni ami beválik és az ember számára az esetek többségében hasznára válik. Az, hogy neked csalódásaid adódtak az Apple világában ez teljesen elfogadható, én is azt említettem hogy "Apple sem tökéletes". Hibák nagyon nagyon ritkán, de adódhatnak és fognak is.
De a köztudat megváltoztatásához az kevés, hogy te azt tapasztalod hogy az Android neked jobban bejön.
m1lan:Összelehet őket vetni, de nyilván a különbségek egy része abból fog adódni, hogy egyes rendszerfunkciók más-más stratégia elvén valósulnak meg. Ebből viszont a user, már eldöntheti hogy melyik oldal a szimpatikusabb. Androidnál a mókolhatóság kifejezetten tetszik. Hiányzik is. De a stabilitás nekem fontosabb tényező és cserébe elfogadom a zárt világot.
-
m1lan
őstag
Az S5-höz viszont lehet venni nagyobb gyári akksit (3000 mAh, ha jól emlékszem)
Teljesen más elven működik a két rendszer. A szoftver újratelepítése és a nem használt appok letiltása nem igazán tartozik a "mókolás" kategóriába. Az Androidot sajnos/nem sajnos tudni kell használni. Ha az előretelepített alkalmazások közül letiltod azokat, amelyek egyáltalán nem kellenek, azzal jelentősen megkönnyítheted az életedet. Én például letiltottam a Google szutykait, így nem tudnak maguktól elindulni, jelentősen nőtt az akkuidőm, és a hiányukat sem érzem egyáltalán. iOS-en amit nem használsz, az nem fut a háttérben, ezért sem nagyon lehet összehasonlítani az Androiddal.
A cikk ezen része egyébként sem túl reális, hiszen nem derül ki belőle, hogy melyik készülékre milyen appok voltak telepítve, azok meddig futottak, milyen hálózatra meddig voltak felcsatlakozva, stb.
-
Syl
nagyúr
-
Carasc0
őstag
Nem dehogy is.
A feltételezés, a kudarc szülőanyja.
Én nem böfögtem be, hanem a fórum által nyújtott alapvető szolgáltatást a "hozzászólás írása" lehetőséget használtam.
Illetve én nem bántottalak úgy érzem.
Írásom nem személyre irányuló pejoratív jellegű.
Az Apple szoftverei stabilabbak mint az Androidé. Ez a pontosabb tény, minthogy ehhez készüléket is kössünk. Pl. nekem nagyon tetszik a Samu S7 is. Kíváló készülék. Meg sok más készülék is nagyon szimpatikus. Nem ezen van a hangsúly.
-
Integrale
veterán
válasz
Klaus Duran #73 üzenetére
Használtan is van garanciával rendelkező M8, bár ennyi erővel iPhone-t se vegyen használtan (ráadásul csak 1 év gari), mivel az sem a könnyen szerelhetőségről híres. Másfelől, miért szempont a könnyen szerelhetőség?
-
Csak M7-em volt, M8-ról nem tudok véleményt nyilvánítani. De a Boomsound nagyon máshogy szól mint egy normál telefon. M8 topicban biztos megmondják a tutit, na meg a Sense. De több frissítést nem fog kapni szerintem az M8. Használtan nem vennék HTC-t mert nem a legjobb a szerelhetőségük.
Nem szifon hívő vagy?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Klaus Duran #69 üzenetére
M8-ra érdemes lecserélni az S5-öt? Hangzással nagyon nem vagyok megelégedve.
-
Heisenberg69
senior tag
Korrekt teszt. Annyira nincs is megkésve.
-
peti_s
addikt
Én a végén az értékelésbe még beletettem volna ha már az iPhone-nál megjelent a jó anyaghasználat, a Samsung esetében a jobb kijelző készülék arányt. Engem amúgy az értesítési LED hiánya akaszt ki iPhone-n, ez sem volt a cikkben, kinek zavaró, kinek nem biztos. Ezeket leszámítva jó volt maga az ötlet, meg az is tetszik hogy olyan ember írta meg aki nem elfogult.
-
-
T0rnad0
addikt
Köszi a tesztet
i6-osomat nem cserélném el S5-re. Viszont ha i6s és S7 között kellene döntenem, akkor a Samu nyerne. Legszívesebben meg a Lumia 950-em lenne a fő telefonom, ha végre törődnének az alkalmazásokkal -
4264adam
veterán
Nekem egy használt 3Gs-el (35k) kezdődött az okos készülék kor. Ezt követte az F6... Gondolhatod mennyire szidtam az androidot mire megtanultam, hogy én választottam mellé telefonból. És most tehetem meg hogy, válthatok a kis kezem miatt pedig egy SE-re esett a választásom a 4" kijelző és hardver miatt. P8 / P9 nálam a mostani Android No 1.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Ami egyedül nem tetszik, az az S5 dobozhangja.. valami borzalom.
-
4264adam
veterán
Valóban stabilabb ha az egész androidot nézzük, de azt felesleges mert az Iphone csak is felső kategóriában létezett és létezik is. (160-260k). Ezen a szinten minden Android Stabil.
Ha a mostani F6-ot nézem akkor az android 4.4 is használhatatlan volt rá és így is maradt. Ezt várhattam 60k-ért. Egy 3Gs többet nyujt majdnem sebességbe de ugye az nem is 60k volt újonnan...
Szerk: Nem neked kellett volna, ugyanakkor neked is szól.
-
Syl
nagyúr
-
t_end1
csendes tag
Én mindkét rendszert használom, sőt olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy jelenleg nekem is két készülék áll a tulajdonomban. Egy zöldrobotos, illetve egy iOS-el rendelkező. Sok volt az előítéletem az iOS-el kapcsolatosan. Például, hogy az emberek nagyrészt azért vásárolják, hogy legyen egy plusz faktor, hogy dicsekedni, vagánykodni lehessen vele. Aztán egyszer kölcsönadta valaki az ő iKészülékét. (Azután nekem ajándékozta.
) És rájöttem, hogy nagy különbség van a két készülék között. Persze ez is egy szubjektív vélemény, de látván azt, hogy az Androidos készülékkel néha egy SMS elküldése gondot jelent, addig az iOS simán megbirkózik ezzel is. Nincsen baj a térerővel. Ha mindennapi szempontból nézzük, illetve mindennapi felhasználásra vásároljuk, akkor úgy gondolom, hogy mérföldekkel jobb készülék. (ahogy te is leírtad) Szerencsére annyit javult az Apple, hogy most már a kisebb pénztárcával rendelkezők is megtudják vásárolni. Lásd: iPhone SE. Jó hardver, ami még éveken át tart, és egy Androidos ára van.
Amúgy jól megírt cikk! Várjuk az S7 és a 7 összehasonlítását! -
kissandras20
aktív tag
A vicces az hogy árban a kettő között még van egy x2-2.5
-
Carasc0
őstag
Szubjektív véleményem!
iOS atom stabil? Szó szerinti értelmezésben nem, hiszen tökéletes program nincs. De messze a stabilabb mint az Android. Ez globális tény, el kell fogadni.
Nálam 2 dolog ami miatt az Android vonal halott:
- Google Play hanyag ellenőrző rendszere.
- Andorid fejlesztésének kesze-kuszasága.Apple tényleg a felhasználói érdekeket nézi, igaz meg is kéri az árát. Az utóbbi az egyetlen, ami az Apple hátrányára írható.
Nálam a szállóige: Apple sem tökéletes, de jól működik! Android ettől még messze van.... Nagyon messze.
Továbbá én nem vagyok telefonbetyár. Alig-alig veszem elő... 1,5 óra használat/hét átlagban. És egy ilyen gyakorisággal nekem több gondom volt az Androiddal mint iOS-al. Azért ezen is érdemes elgondolkodni. Ha már kevés használat mellett látni a különbséget, akkor a mobilmatyik mit szólnak?
Te hiába ellenkezel az iOS ellen, a tény, tény marad. Pedig e téren az iOS a nyerő. Igaz - ismétlem - horror áron kínálva.
-
Skynet258
veterán
válasz
Fitzgerald #20 üzenetére
Háttő, igen, nekem is valami hasonló suhant át a fejemen...
-
adise
őstag
Pedig napfényben az S5 használhatatlan az iPhonehoz képest (van mindkettő), ill üzemidőben is jobbnak tartom az iphonet, az a rész nagyon elfogultnak tunik pláne, hogy úgy indult hogy 15%-ra merül, de csak "mókolni" kellett.
-
macskea
őstag
Nem is arra gondoltam, hogy te mondtad, hogy szar, csak a neked kezdett válasz a végére általánosítás lett.
Bocsi.
Amúgy a BB10-re azt mondanám, hogy már korántsem olyan betonbiztos valami, mint a régi OS-ek voltak, de ahhoz mérten, hogy mennyivel több lett, még mindig jól jön ki a mérleg. Más OS-ekkel nem szeretném összehasonlítani, abból biztosan flamewar lenne.
-
PrometheusX
aktív tag
Köszönjük a cikket, nagyon jó volt olvasni.
Én alapvetően azért váltottam Samsungról Nexusra (pontosabban Nexus 5X-re), mert egyszerűen meguntam azt a két nyomós érvet, amit felsoroltál az S5 kontra részénél:
>Lassú frissítési ciklus (már lassan az Android N jön ki, de még csak az L-nél jár)
>Samsung által telepakolt bloatware alkalmazásokMindenesetre még szeretnék megjegyezni valamit: azért hogy a tiszta, Stock Android élményt megtapasztalhassam - és ne csak a Samsung által nyújtott, outdated/bloatware-es Androidot - Nexus telefont vettem magamnak. És nem kellett csalódjak! A Samsung által megvalósított Android a nyomába se ér a Stock Androidnak. Egy hónapja van meg a telefon, frissítések óta nem volt újraindítva (500 óra stabil uptime eddig). Minden alkalmazásom fel van rá telepítve, és ma is ugyanolyan gyorsan nyílnak meg az alkalmazások, mint első napon. Semmi bloatware, minden up-to-date, atomstabil a rendszer. Semmi sem fagy ki, tökéletesen működnek az alkalmazások.
Arra szeretnék célozni, hogy a Samsung Androidja nem egyenlő a Stock Androiddal, és vannak nagy különbségek a kettő között (így ilyen szempontból nem biztos hogy az S5 egyenértékű ellenfél az iPhone 6-tal szemben). A legjobb ilyen szempontból egy Stock Android - iOS összehasonlítás sajnos, és nem érdemes megítélni az Androidot a Samsung által módosított Androiddal. De az meg egy külön tesztet szükségeltetne... na mindegy, csak gondoltam megjegyzem hogy a Samsung-féle Android != a Stock Androiddal. -
megema
őstag
Ez nem magyarázkodás, hanem tapasztalat. Ha te mást tapasztalsz, arról nem tehetek.
Nem vagyok fanatikus Apple imádó, ha valami hibát tapasztalok, nem rejtegetem. Rengeteg dolgot tudnék mondani, amit meg gondolom te nem tapasztaltál (pl. sorozatosan gyári hibás hardverek, kisebb-nagyobb UI bakik, akadozó animációk - kizárólag iPad (4) és rMBP esetén, stb.).
-
Syl
nagyúr
válasz
marositech #41 üzenetére
Lehet majd lesz egyszer, a prémium előfizetőknek
-
davidsone
addikt
szellemes írás
-
Syl
nagyúr
válasz
marositech #39 üzenetére
Szerintem nem fognak se a mobilos oldalba, se az appba energiát fektetni. Ott ugyanis nincs reklámbevétel, nem éri meg nekik.
-
marositech
senior tag
Azzal én is találkozom 2 dolog lehetséges:
1. PH! oldala kicsit nem nem szereti a safarit./Safari kicsit nem szereti a PH! oldalt. (melyik-melyik)
2. Érdekes google chrome böngészővel minden rendben.+ Eddig is mostoha kinézete van a PH! mobilos oldala, nem lehetne már normális PH! appot kreálni?
-
Syl
nagyúr
Szép elmélet
csakhogy nekem három külön generációs iPhone-om (a lányom szintén most tart a harmadik generációnál) és két iPad-em volt, és végigvittem a teljes iOS2-iOS8 palettát. Volt benne JB verzió is, természetesen.
És ha megnézed, nem írtam hogy sz*r lenne az iOS. Csak az ellen szóltam, hogy atomstabil lenne meg atom megbízható.BB10-et nem ismerem, nekem még a régi rendszeres (system6-7?) telefonom volt és az nagyon nagyon jó volt.
-
Integrale
veterán
Egymás mellett látva a két készüléket, az S6 megjelenés szempontjából egy nagy nudli az i6 mellett.
xedos: "Véleményem szerint ugyanakkor az Androidnál a programokból kilépés- belépés - váltás, lassabb.." 930-on szerintem jelentősen lassabb két app közötti váltás. Van amit pillanatok alatt megnyitott (ezek általában rendszer szintű alkalmazások), de van amivel "rengeteget" szöszölt, két, már megnyitott alkalmazás közötti váltás pedig sokszor rémálom, loading... vagy ki is dob, jobbik esetben csak újratölti.
-
macskea
őstag
Egyébként tetszett az írás, kicsit viszont sajnálom, hogy az emberekből ez is csak azt tudta kihozi, hogy szarazalma, laggdroid. Pedig ahogy a konklúzióban is írod, nincs itt szakadék a két termék között, mindkét esetben van pro és kontra, a választás szabad, más választását tiszteletben tartani meg kötelező.
-
macskea
őstag
Mutathatja egy rendszer két-három embernek teljesen más arcát is. Az egyik munkatársamnak is BB10-es telefonja van(Q10), egy másik feleségének is(Q10), meg nekem (Q5). Utóbbi kettőnknek semmi baja, míg az első említettnek merő szopás az a telefon. Én legalábbis már biztos kidobtam volna a fenébe, de először keresztülvertem volna rajta pár szöget. Nem fagyasok, igaz, de minden más. Nem megy a térképalkalmazás, indokolatlanul kilép az alkalmazásboltból (ezzel használhatatlanná téve a fizetős appokat), vagy mondjuk nem látja a számítógép, ha rádugja USB-n. Meg ami még az eszetekbe jut, valószínűleg egyszer már megtörtént.
Szóval az ő telefonja szar. Nem a BB10, mert az két másik (meg ki tudja még hány) embernek is pöpec, de nála valamiért mégis leszerepelt. Mi csak annyit szoktunk neki mondani, hogy vigye vissza, mire van a garancia, ha nem erre. Persze nem viszi, szenved, és majd levonja a konzekvenciát, hogy szar a BlackBerry. Hát... lehet ezt így is csinálni, csak az önsorsrontás. Szóval ha egy telefon rendszeresen fagy, a jó megoldás nem az, hogy hónapokig szenvedünk és szidjuk, hanem elvisszük a szervizbe.
-
-
törölt tag
nagyon jó cikk lett gratulálok hozzá.Volt iphone 6-om 1 hónapja attam el (szerencsére)az tény hogy az ios optimalizációja szuper,bár vannak benne bugok bőven,de nekem hiányzott az android,és nem bántam meg hogy váltottam.
Mondjuk nem samsungra hanem egy xiaomira,de egyenlőre nincs rá panasz -
joey04
titán
Korrekt
-
megema
őstag
Ez a fagyás nagyon egyén és/vagy hardver függő. Vissza sem tudok emlékezni, hogy mikor volt olyan, hogy teljesen lefagyott volna az iPhone-om. Jelenleg 5s-em van, az szerintem sosem csinált ilyet ~2,5 év alatt.
6 éve használok iOS-t, 2 éve OS X-et. Rengeteg hibával, problémával találkoztam, de a rendszerek stabilitására tényleg nem lehet panaszom.
-
4264adam
veterán
Köszönöm a cikket remek volt. Imádom az IOS vonal élességét a kamerában. De jó volt látni, hogy miben jobb az android megoldása "felső kategóriában".
-
doooo
veterán
A kijelzős résznél van egy apró hiba.. azt írja, hogy a "...kínai mérnökök..." a Samsungnál. Nos.. remélem világos a hiba.
-
xedos
addikt
Gratulálok! Szuper írás!
Én is hasonlót tapasztaltam. Különféle okok miatt Lumia 930 - iPhone 6 majd Galaxy S5-öt használtam. Igazából mindegyik jó volt - bár szerintem a win 8.1-es 930 volt a leggyorsabb. Mindegyik rendszernek megvan a maga hülyesége, akármelyik használható. Akksi idők is hasonló használat mellett hasonlóan alakultak.
Véleményem szerint ugyanakkor az Androidnál a programokból kilépés- belépés - váltás, lassabb...
Pl. telefonkönyv megnyitása! Vagy telefonálás után mire eltűnik a hívott fél, vagy a progi kilövő funkció betöltődése... -
vigyori78
őstag
- Lassú frissítési ciklus (már lassan az Android N jön ki, de még csak az L-nél jár)
6.0.1 már kijött az S5-re, és jönnek a szolgáltatókhoz is. -
RAZR_v3
tag
A Galaxy S5 javára a videórögzítés terén még oda lehetne írni, hogy sztereóban veszi fel a hangot, míg az iPhone 6 csak monoban.
-
Polllen
nagyúr
válasz
#20749568 #16 üzenetére
Segítek akkor szélesíteni a látóköröd. Bizonyos userek mást és mást néznek meg egy weblapon, más appok futnak a háttérben és ezekből az eltérő szokásokból bizony néha kijön olyan kombináció, amitől összedől egy-egy szoftver.
A 2-3 éves saját történetemen kívül némi tőlünk független forrás: (Attól eltekintve, hogy szerintem az ipad 2 és/vagy ios topikban biztosan van nyoma a safari-s ph-s bugnak.)
Ios 8 vs android 5.0 crash rate
Attól, hogy most nálam is jól működik az i6, még tudom, hogy nem hiba mentes a rendszer. Ma már sajnos egyik sem az. Legyél kicsit nyitottabb.
greyslay
Még az iphone 5s is fogy, uh még szerintem is bőven időben van az összehasonlítás.
-
Fitzgerald
veterán
"Mielőtt még belemennék a tesztekbe, leírásokba, szeretném leszögezni, hogy nem kaptam csúszópénzt egyik nagy gyártótól sem"
Pedig amikor megláttam a cikket, rögtön azon kezdtem gondolkodni, hogy vajon melyik cégtől kaphattad a súlyos csúszópénzeket, hogy a tavalyelőtti modelljeikről írj egy összehasonlító cikket a Logoutra.
Amúgy tényleg jó készülékek, még ma is megállják a helyüket. -
greyslay
aktív tag
Azért még sokan lehet hogy épp most ruháznának be a kettő közül valamelyik készülékre, úgy hogy egyáltalán nem időt múlt.
Számomra egyébként sem az s6 sem az s7 nem tudna annyival többet adni, hogy a jelenlegi s5 öt lecseréljem valamelyikre. Elismerem, hogy a 6-os és 7-es kamerája mérföldekkel túl szárnyalja már, de számomra ennyi. -
mg1992mg
őstag
Tetszetős cikk, jó részletesen végigelemezted a két készüléket, és az itt ott elrejtett apró poénok, szabadabb szóhasználat izgalmassá tette a cikk olvasását.
Kérünk még! -
tothmaxy182
őstag
Az iPhone 6 rondaságánál csak a Galaxy S5-é nagyobb...
-
Syl
nagyúr
válasz
#20749568 #13 üzenetére
Van akinél az iOS fagy, van akinél az Android és van akinél a WP. Nekem "szerencsém" volt mindháromhoz.
(#11) marositech
Persze lehet jönni a szokásos szöveggel, hogy "nálam még soha nem volt ilyen", ám akinek már volt ilyen eszköze, az pontosan tudja, hogy ez nem így van.
-
Polllen
nagyúr
válasz
marositech #11 üzenetére
Az ipad 2 néhány hét alatt többször zárta be a safari-t a ph egyik oldalán, mint az akkori galaxy note-m 1 év alatt fagyott összesen... Szerintem ez 2008-2016 között volt valamikor.
Aweriot
A szó, amit keresel, az az eltérő felhasználói szokások.
-
Polllen
nagyúr
Jó kis cikk lett, a poénok is ültek nálam.
Apropó a samu megoldotta már, hogy a telefonkönyv "hideg" indítással is azonnal megjelenítse a kontaktok fotóit? Galaxy note-n rühelltem. Az ottani és a galaxy S 8.4 tapasztalatok miatt kerülöm őket, bár szívesen visszatérnék, ha csak annyit röcögne a rendszer, mint az i6-n. Mert azért az is lassul ritkán.
-
Syl
nagyúr
Több évnyi iPhone (3G, 4S, 5) és iPad "használat van bennem" és igaz nagyon ritkán, de ez is hajlamos megfagyni. Méghozzá úgy, hogy csak ezekkel a power+home kombókkal lehet életre kelteni.
Szintén van alkalmazás bezáródás, csak az iOS nem ad hibaüzenetet. Csak egyszerűen visszaugrik a főképernyőre, a júzer meg azt hiszi véletlen megnyomta a home gombot. Ügyes átverés -
x_o_n
veterán
Mikor bementem a mobilszolgáltatóhoz elém rakták az éppen aktuális 3 ingyenes készüléküket,iphone 6s .z5 a harmadikat már nem is néztem,bár ugy indultam hogy a 6s lesz,gyors kiábrándulás után mégis inkább a z5 lett.
hasznos írás,de halkan megjegyzem ez a nem fagyás,sima futás..egy nagy humbug...röccen az meg fagy ahogy kell
-
DanaL
tag
Galaxy s5-öm van még garanciával, a valaha volt legjobb telefonom, nagyon szeretem, lassan eladó lesz mert váltanék s7-re majd kiderül az is ennyire megéri e az árát. Plusz pont megjelent a 6.0 így mai napig megállja a helyét.
-
Syl
nagyúr
Nagyon jó írás!
De.
Minden trollkodási szándék nélkül:
>Soha nem fagy, nem állnak le az alkalmazások hibaüzenettelMuhahaha! Mondom ezt, mint volt iPhone és iPad tulaj.
-
marositech
senior tag
Szóval Galaxy S5 Plus a pontos neve.
-
jó cikk, szépen ki elemezted.
nekem is volt mind a 2 készülék. -
yolan
őstag
A rekesz, írisz, blende, apertúra f2.2, maga a szenzor merete 1/3", a lencse fókusz távja pedig 29mm. Lenne még hova pontosítani.
-
NandorHUN
addikt
Jó cikk, de igencsak megkésett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Avagy a 2014-es év titánjai a mindennapokban: az alumínium és üveg csoda, valamint a faragható márvány.
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Samsung Xcover 4 STRAPA-Okostelefon, Garanciával, Üzletből
- Samsung Galaxy Xcover 4s 3G/32GB , Androidos Strapatelefon, Üzletből
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest