- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
KakasSoft #1395 üzenetére
Nem értem, hogy jött ki ennyivel jobb eredmény, ha elvileg a CPU és a GPU is erősebb a Neo-ban... gyári rendszer fut rajtuk? Amúgy nálam most éppen 19981 jött ki a Neo-n, volt már több is, kevesebb is ennél, de a 25ezret meg sem közelítette.
Ettől függetlenül én továbbra is a Neo-t ajánlom, ezek csak pontszámok, és használat közben még nem csalódtam benne. S3 LTE-t még nem próbáltam, csak youtube-on láttam videókat, de nem hiszem, hogy (sokkal) jobb lenne. -
Mattb
senior tag
[link]
Ez a tok erdekelne, velemeny, minoseg. Volt mar rola szo, de valaszt nem kaptam. -
Dzsana
senior tag
Mindenképp, elméletileg holnap már a kezemben lesz. Telefonon azt ígérték, de nyilván holnap meglátom, mi lesz leírva, az lesz a mérvadó. Az interenetes vásárlás varázsa, hogy 14 napon belül visszaküldhetem, indoklás nélkül, ha valami nem úgy van. Az első dolgom lesz, hogy beregisztrálom a Samsung oldalán, s rögtön kiderül minden, hogy engedi-e.
-
KakasSoft
tag
Nem gyorsabb a neo. Ismerősnek van LTE, letettük egymás mellé, antutu start ahol a neo 4-5fps-el szaggatott ott az LTE folyamatos megjelenítéssel dolgozott. Fps nem tudom már mennyi volt, de sajnos így volt. Természetesen ez grafikára vonatkozik. Cpu-ban lehet más a helyzet. Majd ha összefutunk nyomunk újra egy tesztet. Gyári romom volt akkor és 20 ezer környékén kapott. Most lollipoppal 21700 környékén mozog, de annál a bizonyos résznél 4-5 fps megmaradt. LTE 23000 felett végzett.
-
ViSAS
senior tag
válasz
KakasSoft #1386 üzenetére
Csont ugyan az a sima S3 és az S3 LTE, csupán az LTE-ben 2GB RAM van 1 helyett és nincs benne FM rádió. Tehát hardver szempontjából számítási teljesítményben mindkettő ugyan annyit tud nyújtani. Ha mégis van eltérés (az se lehet valami brutális), az szoftveres optimalizáltság miatt lehet.
(#1385) Dzsana: Élménybeszámoló kéretik, hogy hogy alakultak a dolgok!
Nekem a Z1 compact nagyon izgatja a fantáziám 77 ezerért függetlenül újonnan.
-
Dzsana
senior tag
Valahol azt olvastam, hogy ennek a kijelzője még kevésbé karcolódik, mint a gorilla glass, meg azt mindenütt pozitívumként említették, hogy több a RAM benne, továbbá a videókártya is, és a proci is gyorsabb benne.
Igen, telefonon is megerősítették, hogy két év gari van rá, csütörtökön hozzák, majd akkor kiderül. Utánvétes, nincs gond. -
ViSAS
senior tag
Gorilla Glass kimaradt, illetve szerintem a kijelző is máshogy van kalibrálva, illetve gyengébb a kamera modul. A kettőt összehasonlítva én ezt tapasztaltam, +fél giga RAM ide vagy oda.
(#1382) Dzsana: Meglestem én is az oldalt, Z1 compactot 77k-ért vesztegetik.
Nekem ez kicsit fura...biztos adnak rá 12 hónap gyári garit, illetve újabb 12 hónap boltit?
-
Dzsana
senior tag
Köszönöm a válaszokat! Én innen vettem, kéket szerettem volna, az nem olyan snassz, ennyiért egész jó áron kínálják, 12 hó Samsung, majd 12 hó forgalmazói garanciával.
-
dzsi23
addikt
Üdv a klubban!
Van rajta.
Bár, ahogy a képen is látható, nem fedi az egész előlapot, mert a szélén lekerekített az üveg. De nekem egyelőre sem a fedetlen részeken, sem a fólián nincsenek karcok, tehát, ha nem is "tempered glass", valami jófajta fólia van rajta (szvsz). Azt viszont nem tudom, hogy mindenhol fóliával árulják-e, én az emagról rendeltem, ott biztos van (valszeg máshol is kell lennie).
-
Dzsana
senior tag
Sziasztok, én is beléptem a klubba, keresgélésem során arra jutottam, hogy még mindig ez a legjobb ár/érték arányú telefon, ami ma kapható a piacon. Ugyan ezt a tudást egy kínai csoda 15-20k-val többért tudja csak, mégis agyon ajnározzák őket. Na mindegy. Azt szeretném kérdezni, hogy a telefonon van-e képernyővédő fólia gyárilag, vagy venni kell rá?
-
Sanyi.mTs
addikt
ennél a telefonnál hogy van a belső tárhely felosztása?
a) mint Galaxy s2-nél, h külön van 2GB elkülönítve az alkalmazásoknak és annyi, a többit csak egyéb médiára (foto/video/zene/stb) lehet használni (emiatt váltunk), vagy
b) mint a moto g-nél, h egybe van az egész terület, nincs külön alkalmazás/foto/video/stb-re felosztva.esetleg egy tárhely screenshot-ot szívesen látnék.
-
dzsi23
addikt
válasz
András1980 #1373 üzenetére
Beállítások -> Alkalmazáskezelő -> Mind -> Galéria -> Kényszerleállítás, Adatok törlése, Gyorsítótár törlése
Ha így sem jó, akkor próbálj meg valami ilyesmit, bár ez elég régi: [link].
-
András1980
tag
válasz
András1980 #1320 üzenetére
Kiegészítés, hogy csak a gyári galéria nem látja a többi képet, illetve albumot. A QuickPic pl. mindent lát.
-
dzsi23
addikt
válasz
DshadoW #1370 üzenetére
Ha végigolvastad a topicot, akkor a kijelzőidővel nagyjából tisztában lehetsz; 4-4,5 óra, persze, ez lehet több is, kevesebb is, használattól függően. Játék közben, ami ráadásul netet is használ, pl. Marvel Contest of Champions, nem hiszem, hogy bír 4 és fél órát, de ez igencsak igénybe veszi a telefont.
Kamerahibával én csak hírből találkoztam, nekem sosem fordult még elő (gyári rom).
Ezen az áron még mindig nem tudok jobb telefont újonnan Magyarországon. -
vacsa.
csendes tag
válasz
DshadoW #1370 üzenetére
-én kamera hibát csak akkor tapasztaltam, ha másik romot tettem fel, az eredetivel soha.
-én két naponta töltöm, bár éjszaka amíg alszom ki van kapcsolva, de napközben sok viber, fb, állandó mobilnet mellett vagy wifi és így szinte mindig kibírja a két munkanapot, hétvégén volt már hogy 3 napot is ment. -
DshadoW
tag
Sziasztok! Telefonvásárlás előtt állok, és nagyon szimpatikus az S3 Neo. Az ára is jó és hardware szinten sincs rá panaszom. (nagyjából) végig olvastam ezt a topicot és érdekelne, hogy kb mennyire gyakori ez a kamerahiba? Néha lövök egy-két képet, és nem ártana ha működne az app normálisan
(előlapi kamera milyen?)
Nem nyomkodnám folyamatosan, de azért jó lenne ha reggel 8tól este 6-ig kibírná az akksi, úgy, hogy kb 3-4 órát nyomkodnám össz-vissz (inkább netezésre használnám, nem telefonálásra). Annyit kibírna a telefon akksija?
-
dzsi23
addikt
-
WolfLenny
senior tag
Üdv.
Most kaptam egy ilyen kis telót tesztre. Az elején nyomtam egy dinamic szinprofil beálítást és azt mondtam ne kérdezzen rá. Most viszont próbálnám a többit, de nem találom merre van ez a beállítás.
Settings - display alatt nincs (eltűnt?) Hogy tudom előhozni? -
dzsi23
addikt
válasz
Roland0224 #1360 üzenetére
Már sokan leírták, hogy "resetelhető", tehát visszaállítható gyári állapotra, így elvileg nem tudják, hogy rootolva volt.
(Persze, ha úgy összetöröd, hogy nem tudod bekapcsolni, akkor nem tudod visszaállítani, bár ez esetben talán ők sem tudják, és kicserélik.
)
-
KakasSoft
tag
Jackeagle bepipult, befejezte Glade, Aicp, és Blisspop rom fejlesztését. Rox maradt.
-
Roland0224
senior tag
Mi az a KNOX számlálo ? Rootoltam a telot ha esetleg összetörném és unrootolom mivel garanciális + van ra biztosítas igy akkor mehcsináljak vagy nem ? (A töres csak egy pelda ☺)
-
dzsi23
addikt
válasz
KakasSoft #1357 üzenetére
Azt hiszem, feladom ezt a szélmalomharcot a beragadt magok ellen.
Nincs kiemelkedő processz, a kijelző eszi az akkut legjobban, na meg a játékok, amikkel játszok, tehát semmi rendellenes nem tapasztalható (legalábbis azon kívül, hogy az ilyen procifigyelő alkalmazások azt mutatják, hogy be van ragadva).
(#1358) Blac1:
Biztos központilag állítgatja valaki az összes telefonon... ez egy összeesküvés! -
KakasSoft
tag
Én is azt és legutóbb az Open Austria XX-es változatát. Sőt a lollipop-ot is erre telepítettem. Gyárinál nekem is 1190-en akadt ki. Annak idején én dobtam fel a témát. Ha 1190-en kiakad mi a legzabálóbb process? Gyárinál nem néztem még. Vagy nincs kiemelkedő? Ugye nem mindegy, hogy üresen pörög vagy terhelve. Tehát az a kérdés 1190 azért mert valami pörgeti és kell a freki vagy nincs alkalmazás ami megterhelné csak nem kapcsol vissza. Ha tudod nézd meg, hogy mi a helyzet.
-
KakasSoft
tag
Blisspop lollipop most frissült. Vállalkozók figyelmébe.
-
KakasSoft
tag
Öszetett a probléma. Legalább kétféle verzió létezik. Egyik XC ill. XX pda. Ha az ellenkező verziót felrakja valaki az első kamera bekapcsolásánál hiba jelentkezik, ezen restart sem segít. Beragadt magokat szerintem több minden okozhatja. Jelenleg az a helyzet, hogy lollipop-ot használok, ennél jön a viber probléma. Halkan megjegyzem ma frissült és még nem jött elő, pedig a teszt kedvéért küldtem képeket, de ez még nem jelent semmit. Majd tesztelem még. Jelenleg cool tool appal monitorozom a cpu frekijét ill. a legerőforrás igényesebb alkalmazást. Korábban írtam, hogy viber képküldés után eltelik egy kis idő, majd a telefont ébresztve cool tool grafikonon látszik a kikadt proci és a camera-daemont írja. Szerintem az lenne a legjobb, ha többen tudnák figyelni (gyári rom, lollipop cm11 stb. XC és XX verziósok) a hiba okát. Mert olyan sok dolog változik, hogy nem lehet tutira kijelenteni a probléma okát. Mindjárt küldök egy screent, hogy néz ki. Én csak a grafikont hagytam bent meg a processt. Még ezzel néztem bár ez fizetős. BetterBatteryStats_2.0.0.0B2.apk . Vele is szépen láttam az akkuzabáló daemont.
-
dzsi23
addikt
válasz
KakasSoft #1336 üzenetére
Minden tulajdonost érint? Hol tudom megnézni a telefonon, hogy nálam is fennáll-e ez a hiba? Barcode Scanner, Facebook Messenger, Viber, és a gyári Fényképező alkalmazás... nálam ezek használhatják a kamerát, és szoktam is használni ezekkel, de még egyszer sem volt kamera hibám.
-
gyaron
csendes tag
Sziasztok. Volt szó régebb a kamerahibáról. Megoldódott a kamera hiba problémája akinek volt? Nekem is ez van. Erdélyben élek. Az itteni emagról rendeltem múlt héten. Most hogy vacakol a kamera, https://www.dropbox.com/s/fetelp9k6fuqruo/2015-04-08%2004.44.51.png?dl=0 Ez a qcamera izé meríti az akut, többet evett, mint maga a képernyő.
Gondolkozok, hogy visszaküldjem s visszakérjem a pénz? Ti cseréltettétek?Köszi a választ!
-
KakasSoft
tag
válasz
anonymus89 #1335 üzenetére
Ha előjön a "mm-qcamera-daemon" olyan appot használ ami hozzáfér a camerához, akkor az hibát okoz és nem lehet megoldani csak restart-al. Google Nexus 5-nél elismerte a hibát, lehet ki is javították ezt nem tudom. Tehát nem biztos, hogy egyedi hiba. Sajnos ez minden neo tulajdonost érint. Persze lehet más hiba is majd kiderül.
-
anonymus89
addikt
Üdv!
Munkatársam múlt héten kapott egyet most meg már viheti is vissza mert kamera hiba volt neki egész hétvégén. Újraindítja de csak pár percig működik normálisan aztán kezdődik előröl minden.
A héten kicserélik a kameráját a Samsung szervizben. -
dzsi23
addikt
válasz
gyuri2008 #1328 üzenetére
1. Számítógépen vagy mobilböngészőben menjen a www.google.com/android/devicemanager oldalra.
2. Jelentkezzen be abba a Google-fiókba, amelyet előzőleg hozzáadott az eszközhöz.
3. Ha egynél több eszköze van, válassza ki a nyilat a feloldani kívánt eszköz neve mellett. Az Android Eszközkezelő megmutatja eszköze hozzávetőleges helyét a térképen.
4. Kattintson a Zárol lehetőségre.
5. Írjon be egy ideiglenes jelszót az eszközhöz, majd kattintson újra a Zárol lehetőségre.
6. Eszköze lezárási képernyőjén írja be az ideiglenes jelszót.
7. Nyissa meg eszközén a Beállítások menüt .
8. A „Személyes” részben érintse meg a Biztonság, majd a Képernyőzár lehetőséget.
9. Adja meg újra az ideiglenes jelszót, majd kövesse a megjelenő utasításokat, hogy visszaállíthassa eszköze képernyőzárát. -
Blac1
aktív tag
válasz
András1980 #1329 üzenetére
Csak egy. Galéria-Menü-Megjelenítendő tartalom. És ott bepipálni "Eszközön lévő tartalom"
-
András1980
tag
válasz
András1980 #1320 üzenetére
Erre esetleg vkinek ötlet?
-
dzsi23
addikt
válasz
gyuri2008 #1323 üzenetére
Tehát a netes android eszközkezelő? Ott lezárásnál meg kell adni egy ideiglenes jelszót... erre a jelszóra nem emlékszel? Ha így van, akkor menj megint az eszközkezelőbe, kattints megint a zárolásra, és adj meg egy új jelszót, utána ezt a jelszót beírhatod a telefonba.
-
Borg76
tag
Azt viszont el kell ismerni, hogy a G2 Mini akku időben köröket ver a Neo-ra. Semmivel se használom többet a Neo-t mint a Mini-t, de az még egyszer nem merült le nap végére bárhogy nyüstöltem. Gondolom a nagyobb akksi, alacsonyabb felbontású kijelző, gyengébb teljesítmény miatt bírta ilyen jól. A fényképezője nem volt rossz, lőttem azzal is igen korrekt képeket. De ezzel a pozitívumok véget is értek. Nem rossz telefon, de nem véletlen kötöttem ki a Samunál
Ha nem lenne szükségem dual sim-es telefonra eszembe nem jutna eladni! -
ViSAS
senior tag
Köszönöm mindenki hozzászólását, nagy segítség volt!
-
Blac1
aktív tag
Szintén csak ajánlani tudom a Neot. Az enyim sem mókolt és mégis jelen van a proci beragadás 1190 MHz-n. Az aksi nállam erős használat (nem filmnézés) mellett egy napot bìr. Viszont a napfénybeni olvashatóság szerintem lehetne jobb.
Egyébként én maximálisan elégedet vagyok vele.
-
gyuri2008
veterán
SOS segítséget kérnék.
Az eszközkezelővel lezártam a telefont ,és elfelejtettem a jelszó,nem bírom kinyitni. -
András1980
tag
Kérnék egy kis segítséget. Lehet vmit elállítottam és most a galériában nem látom az eszközön tárolt képeket. Az sd-n lévő képek továbbra is látszanak szépen albumok szerint.
Mit kellene tennem?
-
dzsi23
addikt
1. Nem kell mókolni, elég letölteni play-ről egy cpu-z-t, és megnézheted. De ahogy én tapasztaltam, ez nem a telefon hibája, hanem inkább a qualcommé, mert többféle snapis telefonnál láttam már beragadó magokat, 1de mtk-snál még nem (persze, lehet, hogy annál is előfordul, csak én nem láttam még). Mindenesetre nem egy egetverő probléma.
2. Az akkuidőről már rengeteg hozzászólás született... Ezt pl. én írtam. Abszolút elfogadható.
3. Bár a mini esetén csak a mobilarénás fotókra hagyatkozhatok, de azoknál határozottan jobb képet csinál a neo. Ez volt az egyik ok (a sok közül), amiért a neo-t választottam.
4. Max. fényerőn szerintem olvasható, bár nem nagy élmény, de napfényben egyik telefonnal sem az.
Neo: gyorsabb (magasabb órajelű) proci (1.4 GHz > 1.2 GHz), több ram (1.5 GB > 1 GB), nagyobb tárhely (16 GB > 8 GB), kicsit nagyobb kijelző (4.8" > 4.7"), nagyobb felbontás (HD > qHD), szerintem jobb kamera, és nekem az amoled is pozitívum az ips-sel szemben (de ez már szubjektív).
Mini: Nagyobb akku kapacitás (2540 mAh > 2100 mAh), fél centivel kisebb készülékház.
(#1317) gyuri2008:
Néhány meccsre dobhatnál pár tuti tippet a jövőből!(Még 7-e van.
)
-
Borg76
tag
1. Fogalmam nincs, első telefonom amit nem mókoltam, így teljesen jó ahogy van
2. 3-4 óra között szokott összejönni, de nagyon nem nézem. Ha merült, töltöm
, ahogy én megfigyeltem, inkább a hívás meríti veszettül, ha csak netezel, netes játékot játszol (CSR, Candy, stb) az nem zabálja
annyira a telepet!3. Beltérben bőven jó, kategóriának megfelelő képeket lehet vele lőni, ebben nem jobb mint a Mini, de nem is
rosszabb.4. A fene tudja, nekem kevés de eleve nem szeretem a fekete témát, sokat ront az olvashatóságon napfényben.
-
ViSAS
senior tag
Köszi a választ.
Lenne még pár kérdésem...
- Láttam téma volt itt a beragadó proci mag...ez a gyári rendszer esetében is létező jelenség, vagy csak a mókolt rendszereken jönnek elő, mint Cyanogen és társai?
- Átlag hány óra kijelzőidő jön össze mielőtt töltőre kerülne a jószág (tehát mire >20%-ra kerül az akku töltöttségi szintje)? Ugyan valószínüleg nálam is naponta fog majd enni kérni, de az nem is baj. Az lenne baj, ha ezt nem este tenné, hanem már délután.Személy szerint aktívan használnám: facebook, youtube dögivel, játékok nem igazán (legalábbis nem olyanok amelyek megizzasztanák a hardvert, szókereső és társai lennének jelen).
- A kamera éjszakai fényviszonyok között milyen eredményt ad?
- Napfényben elegendő a fényerő?Ugyan olvastam a Mobilarena saját tesztjét is, rendszeresen olvasom a cikkeket is, többekközt ezekre is választ találok benne...de mégiscsak az a biztosabb ha több felhasználói élményt elolvasok.
-
Borg76
tag
G2 mini-t felejtsd el, teljesítményben nem ellenfél a Neo-nak. Az állandó launcher, alkalmazás betöltés igencsak rontja a felhasználói élményt a Mini esetén. Karcsú benne az 1GB memória!
Tipikus hibát én még nem találtam, ami gyenge pont az akksi. Ha nyúzod rendesen nap végére simán megadja magát, sőt nekem nem is bír ki egy napot ha sokat beszélek rajta, és a hátsó hangszóró egy kicsit halkabb a Minitől. A többi része teljesen korrekt, jó a kamera, elég a memória, stabil a wifi, kiemelkedő hibája nincs -
ViSAS
senior tag
Sziasztok!
A telefon vásárlásán gondolkozok. A vetélytársa egy LG G2 mini lenne, főként az üzemidő miatt.
Valaki letudná nekem írni (személyes tapasztalataira támaszkodva), hogy mik a telefon "tipikus hibái", mivel nem elégedett, illetve mi az amiben pont nagyon hozza az elvárt szintet?Köszönöm szépen!
-
gaba94
csendes tag
Köszönöm.
-
gaba94
csendes tag
Tudom letöltöttem a Rox féle lollipopott.
-
gaba94
csendes tag
-
gaba94
csendes tag
Szeretném kiprobálni lollipopot nem csináltam még costum rom felrakást ha követem ezt [link]
akkor ha sikerült. De visszarknám a gyárit, az eltünteti costum recoveryt vagy ha megvan a gyári rom talán fel sem kell telepiteni?602hsz a link
-
KakasSoft
tag
Itt (is) írnak a cpu pörgéséről, mint kiderült nem mai eset. http://kutyu.hu/cikk/2014/03/10/a_google_dolgozik_a_nexus_5_aksi_problemajan A "mm-qcamera-daemon"-ra keresve sokat lehet olvasni a neten. Nekem viber okozza, lollipop alatt. Teszteltem antutu-val a romokat. A legjobb az AICP 5.0.2 verzió 21700 körüli pontszámmal. Gyári és CM11 20500 körül mozogtak. Rox és Blade verzió is jól szerepel. Blisspop picit lemaradt.
-
Gabisan
tag
Nincs custom kernel meg a telohoz?
-
Mattb
senior tag
válasz
darius90 #1299 üzenetére
Pár képet lőhetsz róla úgy, ha nem gond. Engem érdekelne még, hogy felrakva a telefonra, a bekapcsológomb és a hangerőgomb nyomásérzékenysége milyen? Mert találkoztam olyannal, hogy érintőssé vált tőle.. Valamint a minősége, és hogy mennyire lesz tőle vaskos a telefon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged