Hirdetés
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
mahi1
csendes tag
Két fajta GCAM (Google camera) van S10, S10+ exynos-hoz, mindkettő egyszerre is feltelepíthető, együtt is lehet kísérletezni velük.
GCAM - BSG MGC_8.1.101_A9_GV2b változat:
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/f/dl88/
A ruler verziót kell letölteni az S10 családhoz (az újabb 8.4 és 8.5-ös verziók nálam nem működtek, a 8.1-es tuti).
Ennek a változatnak a színei végül túlságosan fakónak tűnnek.GCAM - ZGCAM 7.4 3415 változat:
https://koopahtmaniac.com/getLatest.php
Már több napja próbálgatom és végül ez jött be, ezt tartom meg, színben a gyári és a BG között van félúton.
A külön letölthető 7.4 Config zoranv2.xml konfigurációs fájl használatával nem láttam különbséget a képekben, végül már nem is másoltam be. Az xml fájlra jobb egérrel kattintva előjön a szerkesztés funkció, itt megnézhető, miket módosítana.A ZGCAM-nál az alábbiakat módosítottam első körben. Nekem a jelen állás is megfelel, lehet, hogy nem is piszkálgatom tovább.
Gyorsbeállításoknál:
- Google AWB - bekapcsolva,
- Image quality - high,
- HDR+: be (középső állás), ki állásban (áthúzott) nem készít képeket, javított állásban pedig több képet készít és azokat fűzi össze.További beállításoknál:
- Kamerahangok: ki (mert túl hangos a gyári kamerához képest),
- Közösségi megosztást kikapcsoltam, mert engem zavar,
- Rács típusa: 3x3 (ez segít a képeket vízszintbe vagy függőbe állítani),
- Optical Video stabilizátoron: be.Speciális beállítások:
- Figyelmeztetés piszkos lencsére: be,
- HDR+ vezérlő: be.About ZGCAM:
- Enable mod: be.Mods config creator (finomhangoló rész):
- Lins Mod configs: ebbe még nem mélyedtem bele,
- a Google AWB in Back cam résznél beállítottam volna az s10+ főkameráját, ami az ISOCELL 2L4 (S5K2L4 vagy SAK2L4), de nincs bent a legördülő listában, így marad AUTO. -
zsolesz967
aktív tag
Elkezdtem használni az Adaptív energiatakarékosság funkciót,eddig csak a nem hesznált aklamazások altatása volt bekapcsolva,és javulást vettem észre az akkumulátor üzemidejében úgy,hogy csak a cpu sebességét veszi vissza,Aod és fény erőhőz nem nyúl.
10 óra alatt 100%-ról 55%-ra ment le állandó wifire vagy 4g-re csatlakozva.
Valaki használja még ezt a funkciót?Ps5,Samsung Galaxy A55,Galaxy watch 4
-
csaba1203
addikt
válasz zsolesz967 #34253 üzenetére
Anno kipróbáltam de úgy emlékszem nem volt különbség ez és a normál felhasználás között...
-
Kleroo
veterán
válasz zsolesz967 #34253 üzenetére
Musthave feature. Nem igazán észrevehető tempócsökkenés, és kb +1óra SOT bő 1 éve használom.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
mahi1
csendes tag
válasz lafaty80 #34256 üzenetére
Három nap használat után ment a kukába a ZGCAM, mert több idegesítő bug-ot is felfeleztem (pl. fókuszpontot nem lehetett áthelyezni, stb.), a fejlesztő sajna már nem foglalkozik vele, ezért ebből nem is várható javított, újabb verzió.
Ugyanakkor egy kedves fórumtárs küldött beállításokat a BSG féle GCAM-hoz (annak is ott a linkje, egyszerűen letölthető). Ma már lőttem pár képet, de elégé sötét, borús az idő, ha kipróbáltam napsütésben is és beválik, akkor megosztom a tapasztalatokat.
Ez borús időben készült: [kép], ez meg ugyanaz csak rátolva egy windows-os, ingyenes képnézegető (Irfanview) automata képjavító funkcióját: [kép]. Ezek már sokkal életszerűbbek, mint a gyári kamera. -
Ricardo
titán
" Éjszakai fotózásnál meg mit vársz egy telefonos szenzortól?"
Csak azt amit már előtte tudtak.
Az S10 szériára több ok miatt nehéz normális (jól működő ) verziót találni.
Az exynos egy dolog.
A másik ok, hogy a telefon régi a szoftver új.Amik még anno mentek vele rendesen még a 9-esd doridra voltak optimalizálva.
Tehát amik még a vashhoz voltak reszelve azok a régebbi droid verziókra voltak kihegyezve.
Azóta a telefon már 12-es droidon, de azok a gcam verziók, amik jól működnének ezen, már rég elfelejtették a pezt a procit.A régebbi 6-7es gcamok a 12-es droiddal nem igazán barátok, a 8-as gcam verziók meg a régi vas miatt nem igazán passzolnak. sakk matt.
-
MrBazsi
senior tag
Üdv srácok. S10ről szeretnék LG oled tv-re tükrözni egy 4k HDR videót, de viszont nem HDRként jelenik meg csak sima HDként. Valaki tudja esetleg h miért?
A másik hogy egy ntfs-re formazott pen miert írásvédett ha rádugom a telóra? Ritkán kellene pc helyett a teló ilyesmire de most jól megszivat...[ Szerkesztve ]
-
-
Mr. Morgo
junior tag
válasz jambiyya #34251 üzenetére
Vettem kontakt sprayt. 3-szor befújtam és vattával óvatosan még benyúltam a lyukon. 2-szer töltöttem vezetékesen normál töltéssel és eddig rendben van.
Pároméval is megcsinálom mert hiába lett kicserélve az usb csati, van hogy néha nem veszi rendesen a töltést.Várom a napot mikor a világon pár napra megszűnik az internet (LESZ ilyen) és fiatalok tucatja lesz öngyilkos mert nem tud a facén, instán és tik-tokon lógva b@romságokat nézni! "Ami a világban most zajlik az nem más, mint vagyonelkobzás infláció mögé bújtatva."
-
MrBazsi
senior tag
válasz csorbajeno #34264 üzenetére
Telefonnal nem lehet formázni seha ntfs a pen, pont ez volt a baj. Exfatot meg a tv nem szereti, igy ntfs kell mindenképp.
Icemad: vezeték nélkül, smart view -
zsolesz967
aktív tag
Sziasztok!
Ha bekapcsolom az energiatakarékosságot, valahol nem lehet beállittani,hogy az email értesítéseket jelezze?
Messenger üzeneteket,sms üzeneteket jelzi,csak az email értesítések nem akarnak megjönni.Csak akkkor látom őket,ha rákkattintok Gmail-re.Ps5,Samsung Galaxy A55,Galaxy watch 4
-
D-Phrag
senior tag
válasz Mr. Morgo #34266 üzenetére
Olvasgattam az előzményeket. Érdekes, mert nekem is ilyen töltési problémáim vannak/voltak. Érzékeny volt a telefon, hogy melyik oldalával dugtam be az USB-C oldalát. Aztán utóbbi időben a gyorstöltést nem akarja csinálni.
De a legnagyobb gond az lett most, hogy töltöttem egy PD-s töltőfejjel, ami vitte a gyorstöltést, de miután lehúztam folyton jött az "USB csatlakozó leválasztva" értesítési sávon az üzenet és bentmarad az USB ikon. Kínomban találtam egy ilyen secret kódot, hogy *#0808# és kiválasztottam az első opciót MTP + ADB és azóta folyton bekapcsolva marad a kijelző, se gombbal se két koppal nem tudom kikapcsolni, csak ha rá van dugva egy USB kábel.
Mit rontottam el és hogy tudom helyrehozni? Köszönöm a segítséget előre is. -
Mr. Morgo
junior tag
válasz D-Phrag #34269 üzenetére
Ezt a kódot nem ismertem. Szerinte nem marad más csak a hard reset......sajnos. Akkor tuti visszaáll a rend.
Kontakt sprays fújás óta lekopogjam rendben van a töltés. De idővel kiderül úgyis.Várom a napot mikor a világon pár napra megszűnik az internet (LESZ ilyen) és fiatalok tucatja lesz öngyilkos mert nem tud a facén, instán és tik-tokon lógva b@romságokat nézni! "Ami a világban most zajlik az nem más, mint vagyonelkobzás infláció mögé bújtatva."
-
D-Phrag
senior tag
válasz Mr. Morgo #34270 üzenetére
Én csak a WD-40-et próbáltam, eredménytelenül.. Alapvetően mindig gondosan csatlakoztatom az USB-t és igyekszem tisztán tartani, szerintem a kontakt spray sem segítene többet. Vagy mégis?
Összegezve a problémát:
- Ha nem tölt a telefon akkor nem kapcsol ki a kijelző, ill. nem megy alvó üzemmódba. (Nem elég ha be van csak úgy dugva az USB-be egy kábel, feszültséget is kell kapjon.)
- Az USB "szigony" piktogram villódzik és írja, hogy USB leválasztva/csatlakoztatva.
- Csak adott oldalon bedugva veszi fel a töltést a telefon és az esetek zömben a gyorstöltés opció nem működik. (Tötés közben lehet a kapcsolót húzkodni a beállításokban.)
- Jelentősen gyorsan merül a jelenlegi helyezet miatt az telefon.Olvasgattam a hétvégén a neten, mivel sajnos nem kaptam itt Mobilarénán ezidáig választ. Ennél relevánsabbat nem találtam, de sajnos eddig nem segített semmi. Hard reset ugyan még nem történt, de a linkelt fórumon azt írták többen is, hogy az nem segített.. Még egy ilyen hülye szitut...
Annyi kiegészítés még, hogy pár hónapja volt szervizben a telefon akksicserén. Nem csinálhattak ott valamit, ami idővel "elkalibrálta" az USB csatit??[ Szerkesztve ]
-
D-Phrag
senior tag
Ebben igazad van, de mehetek kardoskodni jótállási igénnyemmel, ha nem tudom bizonyítani, hogy a kettőnek van egymáshoz szorosabb köze.
Egyébként az új akksi valóban javított az üzemidőn és megszűnt pár tünet, de vicc, hogy alig bír ki így is egy napot átlagos használat mellett. -
pitman
őstag
válasz zsolesz967 #34268 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy a Gmail elég érdekesen viselkedik. Nekem első körben egyáltalán nem volt üzenet, csak ha az alkalmazásban voltam (aktív kijelző mellett) vagy az alkalmazás meg volt nyitva és háttérben volt (aktív kijelzőnél), akkor szedte le az új leveleket, de értesítést nem adott akkor sem. Én kivettem a Gmailt az optimalizált alkalmazások közül, valamint engedélyeztem, hogy a háttérben adatot forgalmazhasson. Így sem 100%-os, de legalább működik: ha a telefon lent van alfában, akkor változó, hogy mikor érkezik meg az értesítő (az azonnal és az 1-1,5 óra között), de legalább értesít. Amennyiben a telefon bármilyen okból fel van ébresztve, akkor azonnal jön az értesítés, ha időközben volt üzenet. (A Gmailnek nem kell megnyitva lennie.) Az általam használt egyéb alkalmazások esetében rendesen működnek az értesítések.
-
Phobion
őstag
Sziasztok
Tapasztalt valaki olyat, hogy hívás közben a hívás egyszer csak megszakad? S10+ -on tapasztalható ez, most már sokadik alkalom ez.
-
zsolesz967
aktív tag
Utolsó frissítés óta nálatok nem merül jobban az akksi?
Ps5,Samsung Galaxy A55,Galaxy watch 4
-
Ricardo
titán
válasz zsolesz967 #34280 üzenetére
Nekem nem merül jobban mint előtte.
-
csaba1203
addikt
válasz zsolesz967 #34280 üzenetére
Valami beragadhatott nálad....
-
csaba1203
addikt
válasz zsolesz967 #34283 üzenetére
Egy újra indítás tud segíteni rajta és legrosszabb esetben adatok mentése után egy hard reset lehet a megoldás....
-
Mr. Morgo
junior tag
válasz zsolesz967 #34285 üzenetére
Igen. Első körben én azt csinálnám. Nem kell itt egyből neki esni és resetelni!!!
Várom a napot mikor a világon pár napra megszűnik az internet (LESZ ilyen) és fiatalok tucatja lesz öngyilkos mert nem tud a facén, instán és tik-tokon lógva b@romságokat nézni! "Ami a világban most zajlik az nem más, mint vagyonelkobzás infláció mögé bújtatva."
-
Mr. Morgo
junior tag
válasz zsolesz967 #34287 üzenetére
A wipe cache nem töröl semmit. Úgyhogy szerintem csináld meg és ne várd a csodát.
Várom a napot mikor a világon pár napra megszűnik az internet (LESZ ilyen) és fiatalok tucatja lesz öngyilkos mert nem tud a facén, instán és tik-tokon lógva b@romságokat nézni! "Ami a világban most zajlik az nem más, mint vagyonelkobzás infláció mögé bújtatva."
-
aszti75
senior tag
válasz zsolesz967 #34283 üzenetére
Szia!
Én meg az alabbit is meg tenném ..*#9900# <=Ezt be írod a tárcsázóba. Majd a megjelenő opciónál nyomsz egy Delete dumpstate/logcat-et.
[ Szerkesztve ]
-
unreg1
tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka, hogy normál telefonálásnál nagyon halkan hallanak, de ha kihangosítom, akkor jól? Ezek szerint nem a mikrofonnak van baja?
A telefont magát hangosítom ki, nem BT kihangosítóval, mielött félreérthető lenne. -
-
unreg1
tag
A fenébe, kösz.
-
csaba1203
addikt
válasz zsolesz967 #34290 üzenetére
-
nkmedve
őstag
válasz unreg1 #34291 üzenetére
Ez a gond nálam is pont most mostanában jött elő, S10e-nél. Néha hallanak, néha nem. A kihangosítás mindig segít. Lehet mikrofonhiba, de így hogy másoknak is van ilyen gondjuk, nem lennék annyira biztos benne. Bár fene tudja, lehet valami kétesebb minőségű mikrofon is benne ami kb. 3 év után kezd elhalálozni több embernél is.
Idegesítő gond mindenképp, de én szervizeltetni mostmár nem fogom a telefont emiatt, meg van rendelve az S22 (nem akartam idén cserélni, de viszonylag jó áron kapom az újat). Az S10e megy másodlagos telefonnak vagy speciálisabb task-okra ahova nem kell mikrofon. -
Mr. Morgo
junior tag
válasz nkmedve #34296 üzenetére
3 éves az S10+-om és semmi baja. Akksi is még elég jó! Gyorsasággal sincs semmi gond! Imádom!!!
-
Keem1
veterán
Srácok, van közöttünk Dex expert?
Adott egy S10 (sima), gyári, legfrissebb FW, adott egy Lenovo laptop.
A Dex mintha kissé laggolna. Van némi delay az animációkban, illetve 4K videókban is. Megy, nem döcög, nem áll meg, de némi frame skip, vagy röccenés azért adott.Amit már csak azért se értek, mert az összecsatlakozást épp nemrég emiatt újítottam meg. A gyári adatkábel ugyanis csak USB 2.0, hisz a plusz érintkezők nincsenek bent.
Amit vettem, az egy approved, 10 Gbps USB C - USB-C kábel, a Lenovo portja pedig egy 40 Gbps sebességű Thunderbolt port, ami két 4K monitort is elvisz.
De mintha semmi improvement nem lenne a gyári kábelhez képest.Szerintetek ez ilyen, vagy valami más oldalról kell a probléma forrását keresnem?
Tehát a gondom: egy drága, 10 Gbps kábel és egy 700 ezres prémium laptop 40 Gbps portja mellett elvárnám, hogy a Dex olyan sima legyen, mint a laptopra (ugyabarra a portra) kötött 4K monitor. Nagy elvárás?#34299 jack982
Ahh akkor szerintem a teló hardvere lesz a szűk keresztmetszet. Pedig a Samsung hogy reklámozta, hogy akár egy laptopot is kiválthat a dex
Köszi az infót[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- LEGO klub
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen monitort vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest