Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
mahi1
csendes tag
Nemrég váltottam Note 9-ről S10 Plus- ra.
Sokat fotózok telefonnal és a Note 9-cel elégedett voltam. Mivel ugyanaz a kameramodul mindkettőben, azt hittem az S10 Plus ugyanolyan jó lesz.
Hát tévedtem.
Az S10 Plus (Android 12-n) számomra használhatatlanul túlszaturálja (túlszínezi) a képeket, a PRO üzemmódban meg sokat kellene utómunkázni. A Note 9-cel nem volt ilyen gondom (az Andoid 10-en fut, más a szoftvere).
A napokban sok GCAM-ot (Google Camera) letöltöttem és ez jött be (a ruler verzió való S10-re):
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/f/dl87/
MGC_8.1.101_A9_GV2a_ruler.apk -
mahi1
csendes tag
válasz Chrys_ #34220 üzenetére
Az biztos, hogy az emberek többségét nem zavarják a túlszínezett képek, sőt az a trend.
Nem tudom régebben milyen volt a kamera, csak 3 hónapja használom a telefont.
A beállításokban is teljesen mindegy, hogy kikapcsolom-e a HDR-t, illetve semmilyen effektus nincs bekapcsolva. Manuális PRO módban lehet vele jó képeket készíteni, csak az meg nagyon macerás.
Az biztos, hogy az augusztusi frissítéssel is belepiszkáltak a kamera szoftverébe, láttam a leírásban.
De így, hogy lehet még egy kamara szoftvert telepíteni a telefonra, így nem gond.
Csak azért tettem be a fórumba, mert más (Kroni1) is panaszkodott, hogy mennyire túlszaturált az S10+.
A GCAM jó megoldás és a fórumban linket sem találtam hozzá. Most már van. -
mahi1
csendes tag
válasz Oldman2 #34222 üzenetére
Oldman2: nem indul el, de az első kamera engem nem is érdekel, nekem az a hátsó kamera fontos, ami tudja az F1.5-ös rekeszértéket. Van egy API2 ellenőrző app (Camera2 API Probe), abban azt láttam, hogy a Samsung a front kamerához csak limitált hozzáférést engedélyez, valószínű ezért nem működik.
trebrona: köszi, este kipróbálom!
-
mahi1
csendes tag
válasz Kleroo #34228 üzenetére
A mellékelt képek mindkét kameránál az alapbeállítások.
Az általam linkelt GCAM-ban kb kameránként 4 oldalnyi finomhangolási lehetőség van (Image processing, exposure compensation, auto-exposure compensation, hasta factor, merge, dots fix, awb correction, balck level, white level, color transform, color filter arrangement, bits per pixel, stb.), olyanra álltja az ember, ami tetszik.
A két képpel csak azt prezentáltam, hogy nem hardveresen rossz a gyári kamera, hanem szoftveresen van túltolva. Tudom, hogy ez a divat, az összes tv készüléken, közösségi médiás fotókon is ez köszön vissza, ehhez van hozzászokva az átlagember.
Az biztos, hogy a gyári kamera színei köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. De az a jó, hogy a Samsung legalább a hátsó kamerák esetén engedi az API2-t és lehet rá telepíteni más kamera szoftvert, aztán olyanra állítja az ember, amilyenre akarja. -
mahi1
csendes tag
Két fajta GCAM (Google camera) van S10, S10+ exynos-hoz, mindkettő egyszerre is feltelepíthető, együtt is lehet kísérletezni velük.
GCAM - BSG MGC_8.1.101_A9_GV2b változat:
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-bsg/f/dl88/
A ruler verziót kell letölteni az S10 családhoz (az újabb 8.4 és 8.5-ös verziók nálam nem működtek, a 8.1-es tuti).
Ennek a változatnak a színei végül túlságosan fakónak tűnnek.GCAM - ZGCAM 7.4 3415 változat:
https://koopahtmaniac.com/getLatest.php
Már több napja próbálgatom és végül ez jött be, ezt tartom meg, színben a gyári és a BG között van félúton.
A külön letölthető 7.4 Config zoranv2.xml konfigurációs fájl használatával nem láttam különbséget a képekben, végül már nem is másoltam be. Az xml fájlra jobb egérrel kattintva előjön a szerkesztés funkció, itt megnézhető, miket módosítana.A ZGCAM-nál az alábbiakat módosítottam első körben. Nekem a jelen állás is megfelel, lehet, hogy nem is piszkálgatom tovább.
Gyorsbeállításoknál:
- Google AWB - bekapcsolva,
- Image quality - high,
- HDR+: be (középső állás), ki állásban (áthúzott) nem készít képeket, javított állásban pedig több képet készít és azokat fűzi össze.További beállításoknál:
- Kamerahangok: ki (mert túl hangos a gyári kamerához képest),
- Közösségi megosztást kikapcsoltam, mert engem zavar,
- Rács típusa: 3x3 (ez segít a képeket vízszintbe vagy függőbe állítani),
- Optical Video stabilizátoron: be.Speciális beállítások:
- Figyelmeztetés piszkos lencsére: be,
- HDR+ vezérlő: be.About ZGCAM:
- Enable mod: be.Mods config creator (finomhangoló rész):
- Lins Mod configs: ebbe még nem mélyedtem bele,
- a Google AWB in Back cam résznél beállítottam volna az s10+ főkameráját, ami az ISOCELL 2L4 (S5K2L4 vagy SAK2L4), de nincs bent a legördülő listában, így marad AUTO. -
mahi1
csendes tag
válasz lafaty80 #34256 üzenetére
Három nap használat után ment a kukába a ZGCAM, mert több idegesítő bug-ot is felfeleztem (pl. fókuszpontot nem lehetett áthelyezni, stb.), a fejlesztő sajna már nem foglalkozik vele, ezért ebből nem is várható javított, újabb verzió.
Ugyanakkor egy kedves fórumtárs küldött beállításokat a BSG féle GCAM-hoz (annak is ott a linkje, egyszerűen letölthető). Ma már lőttem pár képet, de elégé sötét, borús az idő, ha kipróbáltam napsütésben is és beválik, akkor megosztom a tapasztalatokat.
Ez borús időben készült: [kép], ez meg ugyanaz csak rátolva egy windows-os, ingyenes képnézegető (Irfanview) automata képjavító funkcióját: [kép]. Ezek már sokkal életszerűbbek, mint a gyári kamera.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- iPhone SE 2022(3Gen.) 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./p3813
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest