Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
válasz N.YCityBoy #9500 üzenetére
"ezért vettem pluszt mivel az majdnem a dupláját hozzá üzemidőben!"
Csak a pontosság kedvéért, szerintem a különbség közelebb van 25%-hoz, sőt ha az akkuk kapacitását és a kijelző méretének eltérését vesszük figyelembe akkor felhasználástól függően lehet kissebb is.
Néhány videó amit mostanában láttam a témában:
S10 vs. S10+ Exynos: [link]
S10 vs. S10+ vs. S10e Snapdragon: [link]S10e vs. S10+ Exynos: [link]
S10e vs. S10+ Snapdragon: [link][ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz N.YCityBoy #9511 üzenetére
Ott valami akkor mégis különbözik a felhasználási módban (vagy használtok valami appot ami a háttérben erőteljesen meríti az akkut az S10-en és az S10e-n), mert amit leírsz az szembemegy minden más tapasztalattal, a fizikáról nem beszélve (mindössze 20%-kal nagyobb az akku a +-ban az S10-hez képest).
Én személy szerint sokkal inkább hiszek egy írányított körülmények között lefolytatott tesztnek, mint különböző emberek által használt telefonok "bemondásos" mindennapi használatának. Ez a 3-8 óra közötti ingadozás amit leírsz, nálam is simán jelentkezik egyik napról a másikra (1 db S10e-n, nem is kell 3 telefon hozzá ) attól függően, hogy éppen mit csinálok vagy hol vagyok (a fényerő ugy-e nagyon sokat számít, ahogy az is, hogy magasabb fényerő mellett éppen sötét vagy világos témát használ az ember).
"Az S10e még a 3 órát sem hozza sajnos!"
Folyamatos játéknál vagy verőfényes napon maximális fényerőnél lehet, nálam akkor hoz kb. 3 óra SOT-t az S10e, ott viszont erősen kétlem, hogy az S10+ is olyan sokkal többet tudna.
-
nkmedve
őstag
válasz N.YCityBoy #9520 üzenetére
Elhiszem, hogy nálad ez lett az eredmény, csak azt mondom, hogy az általad leírt értékek és különbség távol állnak az átlag tapasztalatoktól. Egy átlag felhasználónál azonos körülmények és felhasználás mellett az S10+ nem igazán fog +25%-nál több SOT-t hozni egy S10/e-hez képest. Ez is persze jelentős eltérés és megérheti emiatt az S10+-t választani, de messze nem dupla üzemidő.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
Nyilván én is remélem, hogy havítják a gondot, de azért ennyire ne túlozzunk szerintem. Egy átlag ember naponta több tucat alakalommal érbeszti fel a telefonját. Szerintem az legyen a legkissebb gond, hogy hosszabb hívások után is szükséges egy gombnyomás vagy duplakopp (így növelve 1-2-vel az említett több tucatnyi ébresztést).
Arról már nem is beszélek, hogy nekem eddig egyetlen telefonnál sem működött normálisan a közelségérzékelő, ráadásul legtöbbször a gond nem az volt, hogy a kijelző nem kapcsolt vissza magától hanem inkább az, hogy olyankor kapcsolt be amikor nem kellett volna (régebb a fülemmel rengetegszer némítottam vagy tettem le hívást emiatt).
Számomra van halom egyéb apróság a telefonnal kapcsolatban ami többé vagy kevésbé zavar, ez a kis kényelmetlenség nagyjából az utolsó helyen van.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz zmtTom #10901 üzenetére
S10e? Szerintem minden lényeges dolgot tud amit a nagytesók, inkább csak az irritáló dolgok hiányoznak belőle (tapicskolós ujjlenyomat, edge kijelző). A Tele kamera ami esetleg hiányozhat a gyakorlatban, de mivel az csak 2x (+gyengébb szenzor), így többnyire kiváltható a főkamerával.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
Teljesen jól működőt én még nem találtam, pedig rendszeresen keresgélek. Eddig kizárólag ezzel a variánssal tudtam valamit kezdeni: [link]
Ez még az 5.1-es GCam verzión alapszik, úgyhogy eléggé elavult már. Nincs benne éjszakai mód, csak a főkamerát tudja kezelni, és elég lassú a HDR+ feldolgozás. Mindettől eltekintve azt a keveset amit tud, stabilan tudja. Nappal szerintem sokkal jobb képeket lő, mint a Samsung appja, úgyhogy amikor jó fényben a legjobb/legtermészetesebb végeredmény kell akkor ezt használom (kevés fénynél, vagy amikor fontos a sebesség, akkor a Samsung Camera jobb).
Szerintem csak a "Day" változatot érdemes felrakni, a másik kettő többnyire ugyanaz, csak 1-2 paraméterben térnek el, de valódi éjszakai mód nincs egyikben sem.[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz petya220 #13659 üzenetére
Nagyon meggondolnám a romolást egy még sokáig támogatott telefonnál. Ilyen esetben szerintem nagyobb az esélye, hogy többet árt, mint használ.
Én pl. nem is olyan rég a Galaxy Tab S2-mre raktam LinageOS-t, és bár így friss Android 9-em lett, ami két főverzióval frissebb a hivatalos ROM-nál, de cserébe van néhány nagyon irritáló dolog ami miatt nem kizárt hogy vissza fogok menni a régire. Főként az akkuval van gondom, standby-ban töredékét hozza a hivatalos ROM-nak, valamint a töltés is nagyon lassú lett (annyira, hogy könnyedén lehet meríteni a tabot miközben töltőn van, eddig ilyen nem volt). Sebességben sem jobb semmivel, mint az eredeti, és néha vannak kissebb fagyások.
Mindez ráadásul úgy, hogy a Tab S2 benne van a hivatalos LineageOS támogatási listában és többen is dolgoznak rajta (nightly build-ek, pörgős changelog), tehát nem csak XDA-n összedobott valaki egy build-et.
Szóval nekem az a véleményem, hogy hacsak a gyári ROM-nak nincs valami kritikus baja ami miatt nem lehet normálisan használni (ide kategorizálom azt is, ha már évek óta nincs frissítve), nem érdemes flash-elgetni, főleg nem egy új, garanciális készüléket. -
nkmedve
őstag
válasz DeFence #13665 üzenetére
Hosszú távon nem ideális az akkunak állandóan 100% közelében lenni, de annál többet nem árt neki (így talán nem fogja 2.5 - 3 évig bírni, hanem mondjuk 2 - 2.5-öt ).
Ami inkább árt neki az maga a vezetékmentes töltés által termelt hő (hacsak nincs a töltőben ventillátor ami képes lehűteni a telefont is, egyesekben van ilyen) de az sem úgy, hogy gyorsan elhalálozik az akku tőle, csak valamivel hamarabb mintha hűvösen lenne tartva.(#13662) dancsuri Igen, a root-olás más, az egyeseknek hasznos lehet. Én mondjuk leszoktam róla, mostanában nem akarok olyan szinten belenyúlni a rendszerbe, hogy szükség legyen rá.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz kengyel #14076 üzenetére
Nekem is egy fokkal jobbnak tűnik a kamera, mintha nem élesítené úgy túl a képeket mint eddig, az élek/részletek kicsit természetesebben hatnak (vagy csak egyszerűen hozzászokott a szemem ). Még mindig agyonszínez, de az nem a világ vége, többnyire lehet rajta segíteni egy kis utómunkával.
Ki tudja, talán még a végén használható lesz a gyári app, s nem kell többet GCammal szenvdjek.
A fennebbi Dex-es témához: Én kipróbáltam, és tetszik úgy mint érdekesség, de nem hiszem, hogy olyan sok gyakorlati hasznát tudom majd venni, mivel saját laptopon csinálok mindent (munkát is beleértve), telefont pedig többnyire csak akkor nyomkodok amikor éppen nem a laptop előtt gubbasztok. Másoknak viszont el tudom képzelni, hogy nagyon is hasznos lehet ez a mód, ha mondjuk gyakran kell a telefont és laptopot párhuzamosan használják.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz guriga1234 #14613 üzenetére
Többen is leírták, hogy náluk működött a Wi-Fi trükk. Mivel a legvalószínűbb a DNS gond, így egyáltalán nem természetfölötti, hogy ideiglenesen egy másik DNS-re csatlakozva aztán WI-Fi-n is megtalálja a szervert és le tudja tölteni a frissítést.
Másnál működött, nálad nem, valószínűleg nem a te hibád. Lépjünk tovább mielőtt még kínosabb lesz a dolog. -
nkmedve
őstag
válasz gigi19900213 #14796 üzenetére
5 percenként 1% (tehát óránként 12%) merülés nyomogatás közben, nem csak hogy nem normális, hanem egyenesen irígylésre méltó Ha csak ennyit merül, akkor 8 óra fölötti SOT-t is ki lehet hozni, ami azért ritka bármilyen telefonnál.
-
nkmedve
őstag
válasz Kleroo #15098 üzenetére
Egyetértek, a RAW ennél a telefonnál nagyjából használhatatlan kategória. 1db RAW képből egy nagyon szűk dinamikájú, zajos valamit kapsz amiből még rengeteg munkával sem lehet értelmes végeredményt kihozni. Ez a szenzor sajnos csak ennyit tud.
A gyári kamera feldolgozása képes használható (bár számomra kicsit mű) eredményt adni mert az több RAW-ot gyúr össze és a zajszűrés is direkt a szenzor profiljához van paraméterezve. Én mondjuk mindenképp végzek némi utómunkát a gyári app JPEG-jein, legalább a szaturáción csökkentek kicsit, úgy vállalhatóak a képek (DSLR helyett azért nyilván nem fogom a telefont használni, és a képekbe se nagyon fogok belenagyítani). -
nkmedve
őstag
válasz Simivok #15193 üzenetére
Ezen a képen van közel 4 óra SOT-d több mint egy nap alatt, és még 22%-on van az akku.
Innen nem tűnik úgy, hogy gond lenne vele. Az a 8 órányi Messenger ami gyanús, %-ban nem mutatja soknak, de ha aktívan futott a háttérben fölöslegesen, akkor indirekt módon meríthetett többet is.
Talán amikor jobban merül, gyengébb a hálózat minősége, vagy magasabb fényerőn megy? Az gyakran az okok között szokott lenni.(#15196) jacis Nem annyira fura, a sima S10-nek van a legrosszabb akkukapacitás/kijelzőméret aránya a három S10 közül, így SOT-ben az a leggyengébb.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
Én ezt a változatot szoktam használni: [link]
Jó régi (5.1-es verzió), kicsit bugos, és csak a főkamerával tud dolgozni, de még így is nappali körülmények között sokkal természetesebb képet ad, mint a gyári Samu app. Sajnos ennél újabbat nem találtam még Exynos-ra. A "Day" és "Night" ugyan az az app, csak minimálisan másak a beállítások benne és ha felrakod mindkettőt akkor tudsz még különböző beállításokat rakni nekik: én pl a nappali változatban F/2.4-es rekeszt állítottam, az estiben pedg F/1.5-öst, bár az utóbbit nem igazán használom (sötétebb körülmények között inkább a Samu night módja a nyerőbb).
Talán majd egyszer megcsinálják Exynos-ra is valamelyik újabb GCam verziót, de olyan nagyon nem hiszek én már az ilyen csodákban. Valószínűbb, hogy a gyári app lesz lassan használható (valamennyit fejlődött a minőség az utóbbi időben).
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz Kleroo #15491 üzenetére
100% nézetben ennél a telefonnál is lényeges a javulás GCam-mal, nincsenek olyan túlhúzott élek és a zaj is sokkal finomabb (a gyári app képes néha nagyon túlélesíteni a zajt is).
Abban egyetértek, hogy 1 db RAW frame kb. használhatatlan ennél a telefonnál, ezért is gyúrják össze az appok a végső képet 5-10 esetleg 20 frameből, úgy a dinamika és zajszint is használható.
(#15493) EnterR Te találtál olyan 5.1-esnél újabb GCam-et amely nappali módban használható képet ad HDR+-al? Az éjszakai mód annyira nem érdekel engem, arra inkább DSLR-t használok. A legfontosabb az lenne, hogy nappal minél természetesebb képet tudjak lőni. -
nkmedve
őstag
válasz guriga1234 #15496 üzenetére
Nem kell minden Samu kritikát személyes támadásnak venni. A többségnek teljesen jó a Samu appja, de vagyunk akik a természetesebb képi világot szeretik, azoknak hasznos tud lenni a GCam. Ahogy itt egyesek CSC váltásról és egyéb a tömegek számára érdektelen témákról beszélnek, úgy mások diskurálhatnak a kameráról is.
"A gcam meg túl van misztifikálva. De akinek az kell, az vegyen olyan telefont, amin megy a gcam."
Mindenki eldöntheti magának, hogy mi mennyire van túlmisztifikálva. Én is inkább használnám a gyári appot (ami sokkal gyorsabb) minden körülmény között, de nem tetszik amit csinál egyes finom részletekkel, és a HDR sem az igazi. Csak a GCam-ért nem veszek fapados de drága Pixel-t, főleg úgy, hogy ezen kívül minden tekintetben teljesen elégedett vagyok a telefonnal.
-
nkmedve
őstag
válasz guriga1234 #15500 üzenetére
"az én képeim elég természetesek. Nem csak a telefonon, hanem monitoron és tévén is visszanézve."
Nagyon örvendek, hogy neked tökéletesen megfelel ez a képi világ, valószínűleg a felhasználók többségének is megfelel, egyébként a Samsung változtatott volna rajta az elmúlt években. Ugyanakkor, ahogy a kijelző beállításai közé tudtak rakni "Élénk" és "Természetes" módokat, úgy szerintem egy ilyen kapcsoló a kamerához is elférne. Nem szigorúan a képek minőségével van bajom, hanem azzal a túlzott feldolgozással amit a Samsung eröltet már sok éve. Valakinek, aki DSLR vagy akár csak normálisabb minőségű kompakt kamerák képeihez van szokva ez a fajta feldolgozás kicsit túl sok tud lenni, ilyenkor pedig a GCam segít, ahogy itt már elég sokan jelezték.
"Én nem a samu vagyok!"Akkor nem értem, hogy miért veszel minden telefont érő kritikát magadra és próbálod bizonygatni, hogy ez egy tökéletes készülék, ráadásul nem is a legdiplomatikusabb hangnemben. "Ez ócska duma" - Az ehhez hasonló megnyilvánulások beszólásnak jók, de mint érvelési technika nem tudom értelmezni őket.
Félreértés ne essen, én nagyon szeretem az S10e-t, szerintem jelenleg nincs olyan telefon ami összességében ennél jobb lenne nekem (és úgy általában S10, Note szériák nagyon jók jelenleg). Ettől eltekintve nem tökéletes (ahogy semmilyen telefon) és ez a fórum pont arra van, hogy megoldást találjunk a kissebb hibákra, megosszuk a tapasztalatainkat és a maximumot hozzuk ki a készülékből.(#15501) petya220 Ezeket és még néhány egyéb változatot végigpróbáltam, de sajnos HDR+ egyiknél sem működött, kivéve az 5.1-es IDan-féle változatnál, amelyet korábban már linkeltem.
-
nkmedve
őstag
válasz guriga1234 #15566 üzenetére
"Ahol szó szerint ezt írom, nem pedig olyat, amibe te belegondolod."
Hagyjuk az ilyen terelést. Ha még mindig nem világos, akkor mindössze arról van szó, hogy elég zavaró tud lenni amikor jön valaki, akinek van egy kis gondja vagy kérdése a telefonnal kapcsolatban, te pedig rezidens megmondóemberként bizonygatod, hogy márpedig minden rendben, ráadásul gyakran elég alpári stílusban.
Megértettük, hogy neked a kamera, közelségérzékelő, ujjlenyomatolvasó, sőt minden tökéletesen működik, de másoknak lehetnek gondjaik vagy kérdéseik (és ettől nem lesznek automatikusan hülyék).
"ha valaki valótlant állít"Vagy csak más nézőpontja van mint neked, még ilyen elképzelhetetlen furcsaságok is létezhetnek
-
nkmedve
őstag
válasz guriga1234 #15579 üzenetére
Nem tudom most pontosan kiről beszélsz. Biztos voltak akik csak ócsárolták a telefont alaptalanul, néhányszor feltűnt ilyen de én azokat a hsz-eket automatikusan átugrom, nem érnek annyit, hogy időt pazaroljak válaszra.
Amire én először reagáltam az egy GCam-ról szóló diskurzus volt amihez te nem tettél hozzá semmi érdemlegeset csak leszóltad az illetőt, hogy "ez ócska duma" és inkább "vegyen mást", mert neked semmi gondod a telefon képeivel, miközben többen is leírtuk, hogy nekünk pedig van és próbáltunk segíteni a kollégának (akinek mellesleg a legelső mondata azzal kezdődött, hogy tetszik neki a telefon, szóval szerintem nem ócsárolni jött ide).
Szerintem, ha egy témához nem tudsz semmi hasznosat hozzátenni akkor jobb inkább nem rányomni a válasz gombra és leszólni a másikat. Én se reagálok itt mindenre, csak olyan dolgokra amihez konyítok is valamennyit (jelen esetben a fotózás, amivel komolyabban is foglalkozom).[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz ricsike_p20 #16317 üzenetére
Semmi gond nincs vele ha az ember elkap egy jó akciót, én is így vettem az S10e-met, ugyancsak román Orange-nál. Szerencsém volt (gondolom a régiség is számított), majdnem 50%-ot engedtek a telefon árából úgy, hogy mindössze a már meglévő 12 eurós szerződésemet hosszabbítottam, semmivel nem fizetek többet mint előtte.
-
nkmedve
őstag
válasz prannk #16609 üzenetére
Ez S10 vagy S10+?
S10-hez (aminek a 3 variáns közül a leggyengébb az SOT-je) nagyon jók ezek a számok, míg még az S10+-hoz képest is inkább csak átlagosnak mondanám.
Semmiképp nem tűnik rossznak, figyelembe véve, hogy majdnem 2 napja volt töltve, valószínűleg voltak időszakok amikor gyengébb volt a hálózat (a "Cella készenlétben" 9%-a, és az óránkénti 2% merülés erre utal), valamint a Messenger is láthatóan csinált valamit a háttérben jelentős ideig. Ezen kívül pedig még a 4 óra SOT is kijön.Alapvetően szerintem nincs értelme az ilyen vegyes használatot a 8-10-12 órás (voltak itt ilyen példák) Youtube és lightos netezős statisztikákhoz hasonlítani. Nálam is vannak olyan körülmények ahol az S10e simán bírna 10 óra SOT-t, de általában inkább 3-4 óra jön ki, mert amikor nyomkodom akkor gyakran alaposan terhelve van a hardver, vagy magasabb fényerőn megy.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz Akosh87 #16913 üzenetére
Én azt mondanám, hogy ez ilyen. Bizonyos körülmények között teljesen jó képeket csinál, máskor viszont nagyon túlélesít (innen a több zaj is) és a HDR-t is túltolja (olajfestményes/rajzfilmszerű lesz a kép).
Természetesen ez szubjektív, de az én szempontomból a Samsung feldolgozása még mindig messze nem az igazi, bár valamennyit javult az elmúlt néhány hónapban. Sajnos nagyon sokaknak bejön ez a túlélesített és színezett (nekem nagyon mű) képi világ, így nem tudom mennyi esély van rá, hogy a Samsung változtasson és a Google Camerához (és Apple-hez) hasonlóan kicsit természetesebb képvilágot kezdjen mutatni.
Ezért merül itt a topikban is gyakran fel a Google Camerára való igény, sokan szeretnénk ha a Google féle feldolgozást tudnánk használni ezen a telefonon (és még mielőtt valaki ismét bedobná, nem, nem akarok majdnem minden más szempontból gyengébb Pixel-t venni emiatt ), de sajnos az Exynos chippel ez elég nehézkes.[ Szerkesztve ]
-
-
nkmedve
őstag
Az ominózus képen nyilvánvaló fókuszgond van, nem a képminőség a hibás: [link] Talán hardveres gond, talán csak a körülmények voltak olyanok, hogy a telefon nem talált fókuszt, de semmiképp nem általános S10 probléma.
A másik két kép amit a kolléga feltöltött pedig átlagos S10 minőség az adott körülmények között. Szódával elmennek, de semmi extra: [link] [link]
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz akooos #17210 üzenetére
"Tehát főverzióváltás után nem volt factory reset. Ne is várj rendes működést, ilyenkor erősen ajánlott a tiszta indulás."
Elég szomorú lenne ha ez a helyzet a Samsung-nál így 2020-hoz közeledve, korábbi iPhone-omon 5 főverzión mentem végig, soha nem csináltam FR-t és nem volt semmi gondom. Nexus/Pixel-en sem volt ilyenre szükség soha, valamint a Galaxy Tab S2-mön is csináltam főverzió-frissítést (bár ott csak egyet, mert többet nem kapott) s nem volt semmi gond.
Remélem ez az update utáni FR csak valami ősidőkből maradt beidegződés és nincs már ilyen hülyéskedésre szükség. -
nkmedve
őstag
válasz Almonen #18032 üzenetére
Miért akarsz egy 128-as telefonról appokat átrakni az SD kártyára? Ha valamit, akkor az appokat szokás a belső tárolón tartani, méretesebb adatokat pedig az SD-n. Szerintem alapszabály, hogy appokat nem rakunk SD-re hacsak nem nagyon apró a belső tárhely és nincs más választása az embernek.
Amúgy az utóbbi Android verziókban én nem láttam lehetőséget appok SD kártyára pakolására, szerintem az S10-féle Android 10-en legalábbis nem lehet már ilyet. -
nkmedve
őstag
válasz leslien #18134 üzenetére
Ha az Exynos tud fejlődni teljesítmény/fogyasztás arányban (7nm-en erre van esély) akkor lehet nem is lesz olyan rossz az.
Az SD865-ről kezd elég rossz kép kialakulni a különálló modem miatt: [link] Az 5G fölösleges eröltetése miatt ez a széria most valószínűleg nem lesz annyira nyerő, mint a 855. Persze a teljesítménye várhatóan jobb lesz mint az Exynos-nál, de ezen a szinten egy kis különbség már nem sokat oszt vagy szoroz. -
nkmedve
őstag
válasz vadászcsiga #18320 üzenetére
Itt sokkal inkább az a jellemző, hogy hosszabb telefonálás után néha nem ébred fel magától a kijelző. Persze egy gombnyomással életre lehet kelteni úgyhogy szerintem nem különösebben gond.
Amit leírtál az nálam a korábbi iPhone 5S-nél jelentkezett elég gyakran, és nagyon dühítő volt, amikor a fülemmel némítottam a mikrofont, vagy akár le is tettem a hívást. S10e-nél ilyet nem tapasztaltam, csak a hívás utáni ébredés néha nem történik automatikusan (Android 10 update után amúgy nagyon ritka lett az ilyen nálam), de az a plusz gombnyomás nekem nem probléma. -
nkmedve
őstag
válasz Medocsabi #23036 üzenetére
Ez tényleg így van, és konkrétan az az oka, hogy az S10-nek nincs annyival nagyobb akkuja, mint amennyivel nagyobb a kijelzőfelülete az e-hez lépest. Mivel SOT esetén általában a kijelző fogyasztása a meghatározó, így ilyen kölülmények között az S10e picivel nyer. Ugyanakkor ha a standby időt nézzük ahol tényleg csak az akku mérete a meghatározó akkor már az S10-nek lesz egy kis előnye.
Összességében, vegyes használatnál szerintem hasonló lehet a két telefon, intenzívebb használatnál max 1 nap, enyhébb használatnál kijöhet 2-3 is. -
nkmedve
őstag
válasz ShadowLac #25510 üzenetére
Nem az a hatalmas különbség, néhol az Exynos élesíti túl a részleteket, néhol a Snapdragon. Gondolom éjszakai képeknél jobban kijöhet a különbség, ott az Exynos zajszűrése talán gyengébb lehet (már a nappali képeknél is látszik, hogy az árnyékokban levő zajt nem szűri olyan jól mint az SD).
Szerintem ami a konkrét haszna az SD-nek fényképezés tekintetében az a Google Camera támogatás, azzal közel Pixel képminőséget lehet kinyerni ebből a telefonból is. Tudom, ez szubjektív, van aki szerint a Samsung-os képvilág jobb, de fotós szemmel nagyon túl van dolgozva (élesítés, szaturáció az egekben), a Google feldolgozása kellemesebb, főleg ha az ember még utólag is akar kicsit javítani a képeken.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz ShadowLac #25513 üzenetére
Erről beszéltem, hogy nekem a két változat élesítésben különbözik leginkább. Az Exynos főleg a finom részleteket tolja túl, pl járda vagy a fa törzse amit írtál, de a levelek árnyékain levő zajt is jobban felerősíti így. Az SD máshol élesít túl, pl. az 1. képen a távolabbi felsővezetékek sokkal erőteljesebben különülnek el mint az Exynos-nál (vagy a 2. képnél bal felől a háztető jóval élesebb az SD-s változaton), bár ez lehet fókuszból adódó kólönbség is.
Mivel nem vagyok a túlélesítés híve összességében talán inkább az SD-t választanám, annál kevesebb helyen látom a gondot és így a zajszint is alacsonyabban van tarva. A HDR is picit jobb minőségűnek tűnik az SD-nél (bár ez szubjektív, másnak az Exynos jobban bejöhet), a feldolgozás összességében kicsit Pixel-esebb, visszafogottabb. Ugyanakkor a különbség szerintem nem egetrengető, főleg ha az átlag user-t nézzük aki nem feltétlenül nagyít bele ennyire a képekbe.
Nyilván ha tehettem volna, akkor több szempontból is inkább az SD változatot vettem volna az S10e-ből annak idején. Kár, hogy itt mifelénk a Samsung nem ad ilyen lehetőséget hivatalosan (így a szolgáltatók sem). Legalább olcsón kaptam a telefont és már több, mint egy éve jól teszi a dolgát Exynossal is, így nem panaszkodhatom.
A link szerintem nem jó, ugyan az mint a korábbi.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz ShadowLac #25636 üzenetére
Ez a GCam változat már egész jónak tűnik, még ha nem is tökéletes. Legalább a szelfikamerát jó lenne ha működésre tudnák bírni, még ha a hátsó kamerák közül a nagylátót vagy a telét nem is (azok talán valami más API-t használnak).
Annyit kommentálnék a felhasználásról, hogy alapból látszólag csak a sima HDR+ van bekapcsolva (gyors, de nem a legjobb minőség). Ha valakinek kell a teljes Pixel-szerű feldolgozás annak ajánlott engedélyezni az Enhanced HDR+-t (először a haladó beállításoknál engedélyezni a HDR+ control-t, majd a képbeállításoknál megjellennek a módok). Ez persze sokkal lassabb lesz, de segít a dinamikán, és csökkenti a zajt. -
nkmedve
őstag
válasz mihail38 #25684 üzenetére
1. Felül az apró nyilacska megnyom (ott vannak az olyan beállítások mint vaku, időzítő, stb.)
2. Fogaskerék ikonra rákattint (általános beállításokhoz visz)
3. Advanced pontra rábök
4. HDR+ Control-t bekapcsol
Ezek után a felső apró nyilacska megnyomásakor egy új opció válik elérhetővé: HDR+ aminek a lehetőségei Off, On, Enhanced (a legutóbbi a teljes "Pixel-szerű" feldolgozás). Alapból nálam az On opcióra volt rakva ami nem rossz, de legtöbb esetben azért az Enhanced jobb eredményt ad. -
nkmedve
őstag
válasz jano_77 #26019 üzenetére
Én használtam S10e-n. Üveghez, de még a gyári fóliához képest is nagyon furcsa (ragacsos) tapintása volt (gondolom az ilyen típusú fóliáknál ez normális). A széleken elég hamar kezdett fodrozódni/elválni, bár ez lehet a kicsit problémásabb felrakás miatt is (többször is neki kellett fussak, elég körülményes volt nekem mint tapasztalatlan fóliázónak, mivel a buborékok kipréselése közben nyúlt össze-vissza ). Talán 2 hónapot volt a telefonon, így nem mondanám, hogy nekem megérte volna a viszonylag borsos árat.
-
nkmedve
őstag
válasz Morris #31812 üzenetére
Régóta népszerűek ezek az összeesküvés-elméletek, a valóság viszont inkább az, hogy sokan még S7-S8 korú telefonokat is megelédedve használnak az utolsó frissítéssel. Mindenhol lehetnek rosszabbul sikerült frissítések, de azok előbb vagy utóbb javításra kerülnek, ahogy az eddig az S10 esetében is történt.
Ugyanez volt az iPhone 5S-em esetében is, az évek folyamán volt 1-2 lassabb frissítés, és onnantól a fórumon mindenki a valami ősrégi OS verzióra akart volna visszamenni, miközben a legutolsó főverzió volt messze a legjobb (nyilván az akkorra már antik hardveren már az sem tudott sokat segíteni).Az S10e esetében nekem amúgy javult az akkuidő a kezdetekhez képest, pedig már több mint 2 éves a telefon/akku.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz MrBazsi #32094 üzenetére
Mint már szokszor elhangzott, ez nagyon erősen felhasználásfüggő, nem hiszem, hogy érdemes hasonlítgatni. Az elmúlt 1 hét adatai alapján az én otthonülős, 1 SIM-es lightos használati szokásaim szerint AccuBattery közel 8 óra SOT-t vagy 93 óra készenlétet saccol. Amikor kirándultam akkor 3-4 óra közötti SOT és max. 40 óra készenlét jött ki.
Lassan 2.5 éves lesz a telefon, 89%-os akku (ugyancsak AB szerint). -
nkmedve
őstag
válasz icemad #33440 üzenetére
Az S10+ persze sokkal jobb aksiban, de a sima S10-be is nagyon apró akku került a kijelző méretéhez képest, úgyhogy SOT-ben általában semmivel nem jobb, mint az S10e. GSMArena akku tesztje alapján is az S10e minimálisan tovább bírja.
Összességében mindkettő nagyon gyenge a mostani 4-5000-es akkus telefonokhoz képest, bár nálam a mindennapokban, lightos használat mellett az S10e is hoz 6-7 óra SOT-t (2.5 éves akku), úgyhogy nem panaszkodom. -
nkmedve
őstag
válasz szpeti40 #33487 üzenetére
Nálam minden újraindításnál előjön a dolog, de mostmár csak simán bezárom s nem zavar különösebben (legelőször én is legyalultam így az FB-t és Messenger-t). Remélem egy újabb frissítéssel orvosolják a gondot, sokaknál jelentkezik.
Egyébként semmi más bajom nincs az Android 12-vel. -
nkmedve
őstag
válasz unreg1 #34291 üzenetére
Ez a gond nálam is pont most mostanában jött elő, S10e-nél. Néha hallanak, néha nem. A kihangosítás mindig segít. Lehet mikrofonhiba, de így hogy másoknak is van ilyen gondjuk, nem lennék annyira biztos benne. Bár fene tudja, lehet valami kétesebb minőségű mikrofon is benne ami kb. 3 év után kezd elhalálozni több embernél is.
Idegesítő gond mindenképp, de én szervizeltetni mostmár nem fogom a telefont emiatt, meg van rendelve az S22 (nem akartam idén cserélni, de viszonylag jó áron kapom az újat). Az S10e megy másodlagos telefonnak vagy speciálisabb task-okra ahova nem kell mikrofon. -
nkmedve
őstag
válasz csaba1203 #34521 üzenetére
Én az S10e-met S22-re cseréltem, tökéletesen elégedett vagyok. Az egyetlen gyengébb pontja a nem túl combos akku (S10e-nél még mindig jobb), de az már a puszta specifikációk alapján is nyilvánvaló volt, nem vártam csodákat. A kamerarendszer szerintem sokkal jobb, kijelző szintén, Android 13 a napokban jött meg és eddig jól teszi a dolgát. Aki azt mondja, hogy nem méltó az S szériába az nem fogott még ilyet a kezében.
Nem érdemes az S22 topikból kiindulni, oda jóformán csak azok írnak akiknek gondjuk van (az is többnyire csak néhány ember, sok hsz-el), mindenki más pedig csak elégedetten használja a telefont és nem írogat. -
nkmedve
őstag
válasz MrBazsi #34532 üzenetére
Jaj dehogynem volt panasz S10-re és S10e-re akku szempontból, itt is és az S10e topikban is rengeteg SOT méregetés volt a kezdetektől fogva. Hasonlóan most az S22 szériához, az S10-nél is elég hamar nyilvánvalóvá vált, hogy akinek számít az SOT az kizárólag a + modellt vegye. Aki ezt nem tudta, és belvásárolt a kissebb modellekből, az aztán panaszkodott.
Hasonlóan, a térerővel is kapcsolatban ment a kommentelés az S10-nél is, hogy milyen gyenge pl. egy Huawei-hez képest. Nincs semmi új a nap alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs