Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Nem tudok P30 pro és eközött dönteni. Minden tesztet megnéztem... a kettőből kéne 1 végső telót gyúrni
Kérdésem az lenne, hogy jött ki Samuhoz valami komolyabb frissítés április óta? (Amikor a létező összes arc összemérte a 2 telót) Google, hüvely szerű night mode pl; vagy 4100mah-hez méltó üzemidő, egyéb nyalánkság?
(samsung felé húzok a jobb kijelző, és videó miatt...csak az a fránya 5x zoom aranyat érne túrista-utazgatva amikor nincs velem a dslr)
van vmi idegesítő nyűgje?(egyébként most mi8-at használok GCAM-mel, és igazából egyik nagy zászlóshajótól sem estem hanyatt...ha nem cégesnek kapnám, maradnék MI8-on )
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Kleroo #13806 üzenetére
Illetve mikrofonban hogy teljesít?
Note4-em pl zseniálisan jó volt. Nagyon tiszta részletgazdag hangok. Pl egy tárgyalóban a halk introvertált előadást is megérte felvenni. Semelyik más telóm nem tudta ezt, fehérzajban pityogó paca volt a hang. (Amit amúgy real life is alig értettem )[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
No S10+ berendelve. Kíváncsi leszek. Egyedül az exynos mizéria zavar. szánalom hogy még mindig elég eltérő a 2 modell. Kamerában ahogy nézem elég drasztikus a difi. (cropban látszik, de manapság már egy 40k xiaomi is remek képet csinál, van annyi kül kb a 40k xiaomi és 300k exynos között mint a két 300k s10 között )
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Vodánál is szoktak buzulni frissítéssel?
Melyik CSC egyébként a legjobb voda magyar hálózathoz?
Nemsokára meglesz a készülék, és feldobnám odinnal a legjobb, legfrissebb romotHodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz telefonmágus #14563 üzenetére
Koszi, fura pedig jonak tuno night mode van rajta.
Odin hogy full clean install legyen. v tok8?Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Urak! Samsung.com-on találkoztam ilyennel hogy az s10+ csak interpolált 960fps-t tud. WUT? Ez real?
[link]
Illetve másik samu cikkben pedig azt ovlastam h s10 natív 960, s10+ pedig interpolál[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Valkűr #14649 üzenetére
Nekem is Mi8-at váltott. És hogy őszinte legyek, sok téren az Mi8 nyerőbb, árat nem nézve is. Mainstream csúcs ligában s10 a szimpi, de egyébként ha valakinek nem kell 1-2 úri feature (vízállóság, vez. mentes töltés, akkor az Mi8 nem igazán megközelíthető az áráért) CSináltam összehasonlítást és a GCAM kamerával s10 előtt van. (és mindkettő előtt van továbbra is a note4-em normál nappali képeket nézve ...jó azt mondjuk nehéz hasonlítani, mert 1 érzékelője van, ami kb ekv 31mm)
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Kipróbáltam ma a dex-et egy DEll-es dokkolóra dugva. Etalonkirály, nem is gondoltam volna hogy tényleg egy használható kis cucc. Minden win hotkey trükköt tud, szétmultitaskolva is döccenésmentes, minden vackot plugandplay felismer(BT egér is 0.1mp volt... ) etherneten eszi a netet, tetszik az appok desktopos layoutja is, kihasználja a nagy felületet.
Simán remek cucc, meg lehet a helye. Bizonyos értelmeben laptopot simán kiválthat tartalomfogyasztós, prezentálós módra. (cask hát ha már bill, egér, minidokkolót cipel az ember...akkor az már régen nem kompkat)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Nomeg hajnalban a vonaton 5% kijelző fényerő elég; míg nappal akár már a 100%, extrém üzemmód is kellhet.(tehát ami a manualis 100% fölé megy jóval) Kicsit más fogyija lesz így, még a használt apptól függetlenül is. Vagy akár h BT-n hallgat zenét, vagy csutka hangerőn egy fülessel. Maxon azért pár W kieshet a telóból.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Srácok. Egyébként volt aki már kitesztelte a HDr10+ vidi hozzáadott értékét?
Tehát ugyanazt felvéve és vissaznézve egy HDR képes téven (ahol az SD is normálisan néz ki, és nem úgy mint a demó-összehasonlító anyagokban)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz guriga1234 #14907 üzenetére
Korul tudnad irni miben jobb a sima 4k hdr-hez kepest?
Az baj h ossze lett mosva a hdr mint kepalkltasi technologia, a par eve bejott TV featurrel. Hisz a hdr kvazi annyit jelent h rohadt nagy dinamikaju keped van. Nincs kieges, nincs bebukas. Na ezf evek ota tudjak a telok, kisse tulszinezett es valoszerutlen kepeket eredmenyezve. Nno es az s10 emelle tudja a TVkhez bevezetett HDR techet, jatszva a fenyerovel, kontraszttal. Csak kivancsi volnek miben tud jobb lenni a sima hdrnel a hdr10+. (Mert szerintem alapbol is bitang jo, nincs annyira jo erzekeloje egy telonak h hdr10 elonyeit megvillantsa, az inkabb egy RED szintu cucc lenne... :D )Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Sirandrish #15020 üzenetére
Akkor miért érdekel, ez a probélma sosem fog utolérni.
A mostani akksik egyébként azt szeretik ha sosincsenek határértéken. Ergo sosem meríted agyon, és nem töltöd csurig.
En kb 15-85 kozott hasznalom.Kocsiban toltve, amig beerek meloba, mindig pont 8x-ig megy fel, pont jo. :)
Szoval korulmezhetsz h mas napi rutinodba beleillik e a toltes.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz guriga1234 #15042 üzenetére
Ezzel nem cáfoltál meg semmit.
De kíváncsi lennnék, hogy ennek a kikapcsolós szeánsznak miféle értelme vanHodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
-
Kleroo
veterán
Hát, sztem az s10 nem egy nagy eresztés kamerában.
Nappal továbbra is jobbnak érzem az 5éves Note4-em, kicsit túlélesít, de irdatlansok részletet megörökít.
Este pedig érdemileg jobb volt a mi8 gcam-mel.
HDR10+ ide v oda, a note4 konkrét minőségben is jobb 4k-ban. HDR-t az is tudott, bár fura. De realisztikus valós kontrasztú igényt nézve, jobb. Bár picit tesztelgetnem kell még.
Szóval az S10 semmi extra, csak mindenben jó/oké. Nappali vonalélességben, részletben én többet vártam tőle f2.4es üzemmód, nagyon mélyre menő ISO. Rég ki kellett volna már dobni ezt a lapkát(sztem ugyanezt a 12mp lapkát reszelgetik évek óta) már a kínaiak is jól elhúztak mellettük.
Valamikor csinálok majd egy frankó összevetést, és bedobom ha érdekel bárkit isHodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz OPiiPO #15079 üzenetére
Féligazság van benne. Azonos ISO, de a szoftver megrántja a széleken az expót, tehát a sarkok felé közelítve gyaníthatóan 2FE-nél is feljebb van tépve, ami erősebb zajszűrést is kíván, hogy ne lógjon ki a lóláb. Tehát az optikai gebasz mellett, igenis játszik a(másik optikai gebasz ) vignetting korrigálása kvázi"ISO"-ból.
Egyébként a klasszikus taknyolás a régi filmes vázakra tervezett nagylátó obik, digitális FF-en használatán szokott jelentkezni, máshogy néz ki, tényleg olyan mint a takony[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz kekedi #15101 üzenetére
Note4-el fogok. Én anno anno kijelentettem h amit az tud, az zseni, és nehéz lesz űberelni. Úgy tűnik tényleg ez lett. Dobok majd fel képeket.
Iso200ig, tehát nappal amit művel az etalon. Ha 20%ot lejjebb lehetne húzni az élesítést, akkor tökély lenne. (16:9 méretarány a natívja(ami még mindig jobb mint az idióta 4:3) és 16MP, és szűkebb látómező, így nehezen öszemérhetőek, de a lényeg sztem látszódni fog. )MI8+gcammal már összevetettem, elsőre kb hasonló, másodjára az mi8 lényegesen jobb. Több részlet, sokkal helyebb színek/exp/kontraszt. Az S10 áltlaában túlexpós, túlHDR-ezett nem túl reális képeket csinál. Az UWA pedig nagyon-nagyon hasznos.(a tele lencsék mindegyik telón vicc kategória, kivéve p30)
Amúgy nagyon jó kis cucc, de 300k zászlóshajótól többet várnék.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz kekedi #15154 üzenetére
Az S10en látszik, hogy brutális képfeldolgozás van mögötte, eszeveszett sok mérnökóra lehet benne, hogy ebből a hardwareból ilyen képeket kiszámol. Ezért látod kicsit mesterkéltnek. A not8 picit zajosabb natúrabb képe kellemesebb a szemnek, mégha mondjuk egy dxo analízis szerű mérés alapján rosszabb is (Egzakt zajszint, egzakt vonalélesség, stb)
pruzsi: Remek teló ez. Csak ilyen ársávban, ilyen erős mezőny mellett illik szóvátenni a problémáit. Nekem a kamera csalódás egy 5éves Note4-hez, vagy bármelyik flagship xiaomihoz képest, és sztem azt a szintet, hogy "tv-re kidobva juhuu itt jártam" már kb egy 50k xiaomi ,stb is tudja. De mindentől függetlenül egy nagyon jó csomag, szeretem. AZ UWA miatt pl kifejezetten király. Összességében talán többet ér, mint az a pici unrealitás/olajosság a fő kamera képeken, mert így soksok érdekes dolgot kaphatok le poin&shoot üzemmódban. Plusz a dslr-emre nem kell mindig vennem 2-300k-ért obit ha kicsit uwa játszadozni akarok (nem profi eredményt várva)Ja, viszont ami fura, h sztem a slefie kamera se egy erős eresztés.
De még1x Nagyon király teló, csak nem mindenki nézi el a hiányosságokat, hisz ez a "csúcs"
(Az exynosról még nem döntöttem, egyelőre kb egálnak érzem a korábbi S845ös telóm sebességével)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
2019-ben az AI világában sztem is alap, hogy kikapcsoljon avagy ahoz közeli állapotban legyen, ne egy folyamatos felhasználói rutin legyen ezeket egyesével kapcsolgatni. A BT és GPS nem fogyaszt ha nincs ami rajta lóg. WIFI kikapcsolása egyébként nem megoldható bixbyvel?
(miuin pl első napon bekapcsoltam mindent és kész, sose volt lekapcs. este merült kb 2%-ot, vagy annyit se)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Amúgy ez az ujjlenyomat mizéria miért most jött elő? Fél éve forgalomban van....
Elvileg egyébként friasítés óta jó(nem használtam előtte) de szerintem nem valami villám, többször szívok vele mont ahányszor pikpak feloldana.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz HoldfenyLuna #15466 üzenetére
Szerintem drága cucc ahoz, hogy ennyire dara szituba tedd. De egyébként sok kár nem lenne. Az ois viszont lehet idővel károsodna így hogy nincs használatban és lötyög összevissza.
Bár ha valami olyasmi tardód van ami a kis mikrorezgéseket elnyeli, akkor simaliba. Viazont ha minden hülye rezonancia átmegy, akkor nem egy ~300k eszkozt hasznalnek..vagy nem igyHodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Ez egy eddig is ismert "feature". A frissen felfedezett probléma, hogy újratanítás nélkül is meg lehet hülyíteni, ezért égető probléma.
Ezt a konkrét tiltást viszont röhejesnek tartom. Ennyire dilettáns az R&D-jük a naaagy bankoknak, hogy keptelenek megvonni az ujjlenyomatérzékelő jogaitÍ? Tehát teljes app tiltás inkább......
Így kb 30-40millió usert szivatnak a semmire. Vagy tiltsák le az összes készüléket amin nincs ujjlenyomatolvasó
OTP rulz
Amúgy a samu a friss tech-hel mindig szív. S5 note4ben is bohóckodás volt az akkor újdonság ujjlenyomatérzékelő.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Almonen #15931 üzenetére
GOT 7. szériáját nézted(sok a fekete), 10nit-es fényerővel, kikapcsolt snychel?
Máshogy ez nem reális érték.Nekem beállt az akkuhasználat. Okostelóhoz képest korrekt szint, 4100mAh-hoz képest csalódás. (MI8 a 3400as akksival jobb SOT-ot tudott, a rendszer összfogyasztása kissebb volt, hiába van minden lekapcsolva,tiltva stb a samun)
Szóval így kb átlag 5óra a SOT-om[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Balázzs #16075 üzenetére
És egyébként mi van akkor ha lemerülsz?
Kedves 30 alattiak (énis címzett vagyok)
Érdemes néha letenni a telefont 1-2napra és megtapasztalni, kicsit visszazökkenni a magunkra utaltságra. Jó hatása van hosszú távon. Nekem most 1 hétig nem élt a számom és 1-2napig kb meghökkentem magamtól, mennyire online/real time info fuggo vagyok, es onalloan nem tudok.olyan sok mindent, minden vacak a telotol fugg. Ez nem jo.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Én simán vinném vízbe. Vízálló.Feature. Eért IS drága. Király lehet víz alatti mókákhoz.
Viszont nem lerakódás álló, ergó oylan vízbe ami nem kristálytiszta közeli, vagy nem vinném, vagy filóznék hogy utána hogy lehet eltávolítani a lerakódás. Só, iszap, klór-vegyszer, stb.
Gondolomegy desztilált vizes merülő fürdetés segíthet rögtön miután kijött a koszos vízből.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz mihail38 #16958 üzenetére
Sose értettem a pánik szerű "kell az új android" témát.
Kb a Lollipop óta szinte semmi olyan módosítás nem volt, amiért körmöt rágnék. Előtte pl Froyo->Gingerbread->Icecreamnél voltak olyan alapvető dolgok amik nagyon kellhettek. manapság azon kívül, hogy az eszköz infoban 10es build van a 9es helyett, milyen érezhető különbség van csak magából a droid verzióból adódóan?
Tesztelgessék csak ki szépen a OneUi2-t, az se érdekel h 9-re vagy 10re épül, a UX-et úgyse érinti szerintem.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz mihail38 #16961 üzenetére
Nem nevetséges. Frankón működik. A lényeg a teló tudása, a saját Samu cuccok folyamatos update-elése, ami etalonjól megy manapság már. Neked mi kéne? frissebb éjszakai kamera mód, vagy kopp full ugyanaz a rendszer, csak az eszköz infoban 10es android.
Önmagában az android verziószám egy saját ökoszisztéma "alatt" hótmindegy. persze update-elni kell, mert a nerd-ök belekötnek, meg presztizs, de low-prio. És így is csinálják. Szépen tolják az egész érdemi OneUI/app szintű update-eket nonstop, és közben majd befut alá a 10 is pár lépéssel később.
Kínai telók kicsit más tészta. nekik fontos lehet esetleg azokat megfogni, akik önigazolva boldogabban veszik az olcsó telót, hisz 10es android van rajta.
jacis: A OneUI2 nem azért lesz az, ami mert droid 10, hanem a samu saját iterációja a hogyan továbbra. És szimpatikus, hogy nem az S11-el hozzák be, addig csendben, hanem itt van, meg fogjuk előbb kapni a kifutó modellre is.
Nyilván nem lesz tökéletes a rendszer, de inkább ez, mint egy miui féle fejlesztői rom. Én a pozitívumot látom ebben is, lehetőség van már kiadás előtt próbálgatni. Így mindenki jól jár. Lehet romolgatni, aki szeretne és a samunak is hamarabb csiszolódik ki az új software..Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz MikeWazowski #16991 üzenetére
140MB? hmm.
Akkor már közel van a normális gesztusvezérlés, yeah!Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz cicaslany86 #17002 üzenetére
Normális gesztus vezérlés lesz, és nem csak a korábbi gombok helyén ninjázni
A vissza pl nem a vissza gomb fölötti bohóckodás, hanem képernyő széléről húzni egyet.
Miui-ban megszoktam, megváltás lesz visszatérni.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Igen, érdemes clean installt nyomni. Én is kb 10éve a Droidos hajón vagyok, jó móka volt sokat romolni, variálni kernelekkel, még órajelekkel is babrálni, saját kotyvalékokat feltolni, 3-4 naponta feldobni vmi új főzetet. De most már inkább az a fontos, hogy ne kelljen folyamatosan 0-ról belakni, felsetupolni, sorbarakni, 34 mappa mélyen eldugott apróságot visszaállítani egyesével, minden appot visszasetupolgatni. Ha valaki alaposan belakja, magáraszabja a telóját, annak egy gyötrelem mindig újrarakosgatni mindent. 2019-ben én elvárnám a kényelmes user szemszögéből hogy ez magától menjen. Ha már ennyire csillió beállítási lehetőség van. Vagy ha nem, akkor mondja az arcomba a teló, h sry reset kell. (leszarozott Mi8-on 3 verzión keresztül nyúztam egy alaposan belakott rendszert, meg se rezzent; számomra nagyobb élmény az, hogy 1x megcsinálom, és onnantól flow, letojhatom mit frissítget magának. Többet ér mint 20 sosem használt feature, vagy 50k antutu pontszám )
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz akooos #17853 üzenetére
Minél több mindent beállítgat a telón magán, full egyedire, másra mint a default(és már régesrég elfelejtetted melyik almenü bugyrában mit hova állítottál hogy a megfelelő hatást elérd), illetve minden egyes appot vissza-setupolni sem kis meló. nekem kb 20-25 olyan appom van, aminél nem csak annyi a visszarakás, hogy lerántja playből, bejelentkezek és kész. Default közeli állapotban, playből lerántható csak bejelentkezéses cuccokkal, és csak szimplán a kamerát használva jellegű felhasználás esetén tényleg simaliba egy gyors FR, max 20p visszaállni.
Vagy IT-sok talán jobban értik úgy, hogy közel hasonló szívás mint egy Win reinstall. Csak itt legalább a playből lecuppannak a progik.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Valkűr #17913 üzenetére
Úgy tűnik az életciklusa végére ki tudják maxolni az exynost?
Én emelem a kalapom samu előtt. Egész hamar kijöttek a 10-el, faragtak rá egy update-elt saját oneui2-t, érdemileg gyorsult, szebb-jobb. Korábban a frissítésekkel inkább csak hátrafele lépkedtek
A megjelenés kori és a mostani állapot között kb már egy új telónyi difi van. (persz ez azt is jelzi mennyire kevés újdonságot lehet a telókba pakolni)
GSMArena helyében fognék egy stock márcciusit, egy mostanit és egymásnak küldeném őket. Meglepő dolgok lennének sztem.
hanti: Még várj 2-3 napot a kijelentéssel, hogy "jó".
Simán jó lehetett pont addig amíg nézted újrahúzás után.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Whiteshark13 #18587 üzenetére
Ez a kijelentés butaság.
Persze ha egy telefon kizárólag a kameráról szól, akkor lehet hogy jobb, de bucira nem hiszem hogy veri.
Ha pedig telefon nem egyenlő a kamerával, akkor egyenesen trollkodás az állításod. :)
Bár 440ért énis nagyon örülnék neki, ha úgy érezném megérte :P :)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Whiteshark13 #18598 üzenetére
Akkor mégiscsak látens IOS szerető vagy.
Nem értem mitől tud fényévekkel jobb lenni.
2019ben már egy 30ezres kis vacak is tök jó. :)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Én csak a bucira verést nem értem a levegőbe durrogtatva. Biztos szinte az összes tesztelőt lefizette a samu, hogy hasonlónak találják a 2 telefont.
Más zsebébe ne turkáljunk, alapvetően a telefon "műfaj" nem drága. Nem kérnek enni-inni, és olajat se kell cserélni bennük. :D Ha valakinek ez a szenvedély, akkor ez. :) Más meg olajcserére/szervízre/kötelezőre elkölt ennyit :)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz Imi1981 #18981 üzenetére
Nem igazán. Plusz a fő kameramodul hardveresen, csak képminőséget nézve szerintem nagyon gyenge, egy csoda amit az alap SW is ki tud hozni belőle, olyan részleteket hoz ki a homájos pacákból, túlélesítés nélkül, hogy wow. A gcam pedig nem tudna csodát tenni. Max az éjjeli mód kicsit jobb lenne, de a samu új megoldása is tök jó.
Gondolom egyébként az egyéb feature-ök miatt van még mindig ez a nagyon ótvar lapka a telóban, mert ezt fejlesztgették reszelték olyanra, hogy megy vele a 960fps slowmo, jó éjszakai mód, kellően jó kép magas iso-n, stb. És így összességében minden átlaguser nyer.
napsütésben konkrét minőségt nézve sztem továbbra is a 16MP-es 16:9es képarányú Sony lapka viszi a prímet (amit Note4-be pakoltak) Igazából az a legnagyob talány számomra, hogy manapság a a 16:9, 21:9, ultrawide screen, hosszúkás telók világában mit keres még a 4:3-as képarány, ami a klasszikus 3:2-nél is négyezetesebb arány. :\Hodor. Hodor? Hodooor!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Elektromos autók - motorok
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest