- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave69
tag
igazad van
másik topikba meg lebeszélnek kb a not9-ről
2 évre tervezek most kivételesen !!! eddig sűrűn válogattam telokat de most 2 évre meg kell állapodnom hogy nem cserélek
a not9 ha meg kapja az új androidot az jó lenne meg az AOD- az nagyon tetszik benne meg jó üzem idő stb... lehet ez lesz inkább
csak egy baj van hogy a vodánál 3 hete nem kapható a készülék
most 28-dikán tudok szerződést hosszabítani és jó lenne ha lenne a samu de ha nincs akkor meg előrendelem a huawei-t
nagy a dilema mi lenn a jó
-
válasz
icecave #3095 üzenetére
Régebbi Kirin tapasztalat lehet az, mert már a 970-en is pörög rendesen a rendszer, bizonyos opcióknál még jobban is, mint a Note9-en - én legalábbis ezt tapasztaltam, amely néhány napig együtt volt meg a Mate 10 Pro és a Note9 -, a 980-as meg gondolom még jobb lett az elődjénél.
Dave69: Az a biztos, ha megveszed mind a kettőt (
) és úgy, aztán döntöd el saját tapasztalatod alapján, mert mindegyik jó a maga módján, viszont mind a kettőnek van előnye és hátránya is a másik ellenében.
Itt nyilván nem sokan fogják a Mate-et javasolni, annak a topikjában meg ha lenne már x számú tulaj, akkor inkább az kaphatna több szavazatot, aztán megint ott lennél, mint most.
Mondjuk az is szempont lehet, hogy Note9 már forgalomban van, vannak azzal gyakorlati tapasztalatok, a Mate 20 Pro meg csak később fog hivatalosan megjelenni. -
törölt tag
válasz
icecave #3095 üzenetére
Nekem az élő háttereknél verte ki a biztosítékot a Mate9. A legjobb hátterek beállításaiba nem lépett be, csak alap beállításokkal voltak "használhatók", de ha kiléptem valahonnan, az animáció újraindult, nagyon zavaró volt. Fejlesztőtől azt a választ kaptam, hogy nem tudnak mit kezdeni, sz*r a Kirin.
-
Én már írtam, biztos nem cserélném le a Note 9-em a Mate-re. Rohadt keskenynek hat, az OS skin ami van rajta szörnyű, ahogy az is-t majmolja. Továbbá azt gondolom hogy a Kirin proci nem droidnak való, mert érthetetlen mikrolagokat tapasztaltam, olyanokat amik sak Huawei telefonok alatt fordult elő. Lehet azóta jobb a helyzet, meg biztos jó telefon, de Note 9-el szemben nem kérdés, hogy marad a Note.
-
Dave69
tag
én nagyon vacillálok a mate 20 pro és a not9 között .... nem tudom mi lenne a jó
-
tylerddd
veterán
Webes forrásból származó Android Auto-t használ valaki a készülékkel?! Működik nektek?!
-
baladam86
aktív tag
Köszönöm szépen! A Note 4 4 évet szolgált hűséggel (Exynos verzió), a mai napig szépen teszi a dolgát, úgyhogy tartalék telefonként mindenképp marad, eddigi legjobb telefonom volt, semmi pénzért nem válnék meg tőle, elég magasak ilyen szempontból az elvárásaim a Note 9-cel szemben.
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok,
Meghoztam a gyors döntést, és megérkeztem Hozzátok egy 512 GB-s variánssal, SES Store vásárlás, ajándék 512 GB-os micro SD-t megkaptam hozzá, azonban a sorsa még nem eldöntött. Éppen még lakom be, Whitestone Dome Glass került rá, és még csúszik mindenhol, mint a takony a folyadék miatt, igykeszem nem leejteni..
Note 4 után kíváncsi leszek a mindennapokban hogy muzsikál, egyelőre brutál, ezt a kijelzőméretet még szoknom kell
-
baladam86
aktív tag
válasz
thebear007 #3080 üzenetére
No hadd gondolkodjak ezen egy kicsit, ha megveszem, Rád gondolok majd elsőként.
Anulu79: Egyelőre a kártya külön nem vásárolható meg Magyarországon, Alza.hu-n van fent 90.000-ért, de még ott is szállítás alatt van. Amint lehet hivatalosan is kapni több helyen, jobban be lehet majd lőni az árat.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Anulu79 #3081 üzenetére
Valószínűleg egyelőre promo termék a Note mellé.
Ha elég a 400GB, akkor SANDISK ULTRA A1 MICRO SDXC 100MB/s 400 GB U1 ~37eFt, ha mégis inkább Samsung, akkor SAMSUNG EVO PLUS MICRO SDXC 100MB/s Read 90MB/s Write 256GB ~16eFt.
-
Anulu79
addikt
Csak én nem látom külön megvásárokhatóként az 512-es kártyát vagy tényleg nem lehet?
-
baladam86
aktív tag
Utánaérdeklődtem, valóban él az akció, ajándék 512 GB-s micro SD kártyát adnak mellé ajándékba, körülbelül 60.000 Ft a kártya értéke, na most estem erősen gondolkodóba, hogy menjek a boltba, ha már azzal biztattok, hogy nem várható Black Friday akció Note 9 esetén, egyébként, ha jól rémlik, Note 8-nál sem volt.
Részletre nem veszem, rablánc meg nálam nem játszik, egyik szolgáltatónál sem. -
Kkromer
aktív tag
Jó lenne, ha esne már az ára a Note9-nek.
335 ezer nagyon sok érte.
Talán a Black Friday méghozzá az áttörést...
-
tylerddd
veterán
A Dome Glass-t ha esetleg le akarnám szedni, mivel menjek neki?! Így elsőre nem úgy tűnik, hogy fogom és leszedem, mint a hagyományos (nem ragasztós) üvegeket.
-
Sziasztok!
Meg tudnátok erősíteni benne, hogy ez a Blackview W1 vezeték nélküli töltő kompatibilis a telóval?
Üdv.
-
tomee007007
addikt
válasz
Plazmacucci #3066 üzenetére
Meg lehet szokni, kiránduláskor meg azért jobb a masszivitás
Mindennaposnak nyilván bumszli, de havi egyszer ki lehet bírni. -
szilasz007
aktív tag
Közbe rájöttem, mi volt aturpisság. A Samsungos üzenetküldő nem regisztrált fel rá.
Leszedtem az Android Messagest, ott beregisztráltam, utána visszaváltva meg már megjelentek a kék státusz bogyeszek. Jó lenne, ha a tobbi szolgáltató is felkarolná ezt. Így azokkal is lehetne ésszerű keretek között kommunikálni, akikkel nem vagy fenn Messengeren pl.Így még elég fapados a felhasználó bázis. Legyél T-s és engedélyezd... ami meg khm. Kissé macerás még jelenleg.
-
baladam86
aktív tag
-
válasz
tomee007007 #3065 üzenetére
Utálnám, ha ekkora bumperben kéne hordanom a telefont.
-
tomee007007
addikt
Pénteken megérkezett az új hátlap tok. Alapvetően puch jellegű tokot használok, viszont kiránduláskor, vagy amikor sokat fényképezek, akkor nyilván jól jön egy ilyen "armor" típus, de tényleg csak alkalmanként rakom fel, szóval nem igazán akartam sokat rákölteni, így rendeltem egy "noname"-et:
Alapvetően baromi elégedett vagyok vele, nagyon masszív jók az illetések/méretezés, jók az anyagok, alul a töltőnél és a fülesnél van külön kinyitható fedél. Előző Note-omon egy hasonló Spigen volt, nyilván nem hozza azt a szintet, de közel van, és azt a 850 Ft-ot szerintem így megérte -
tucsok.
senior tag
Ezt az üveg fóliát ajánlom, tegnap raktam fel a telefonra [tempered glass] olcsó és a teljes felületén tapad. Ezért az összegért best buy.
-
Szia,
Sztereóban rögzít hangot (minden módban): Link
Az összefoglalóban megemlítettem a létező és a hazánkban hivatalosan elérhető színeket, a Metallic Copper valóban nem kapható itt, a kék viszont igen, de attól még abból is hozhatnak be külföldről nem XEH (Hungary) régiósat -- szerintem azt is teszik, ha már olyat is beszereznek, ami nálunk nincs, ebből azt sejtem, hogy nem hivatalos hazai viszonteladóról van szó. -
Taci
addikt
Szia!
Metallic Copper a szín hivatalos neve, és elvileg (egyelőre) csak Indiában kapható hivatalosan.
A hangrögzítés pedig egészen biztosan sztereóban történik, videofelvételnél biztosan, mert az összehasonlító teszteken, amiben a Note-ok és az iPhone-ok is szerepeltek (X és azelőttiek), rendre kiemelték, hogy az iPhone az egyetlen, ami még mindig csak monóban rögzít (XS óta már az is sztereóban).
-
8kati
csendes tag
Sziasztok!
Jó áron találtam egy magyar shop kínálatában Note9-et. Viszont gondolom nem magyar piacra készült készülék lenne amit küldenének. 2 szín kerül ennyibe, a kék és réz. A Samsung magyar oldalán 3 színt látok, a .com oldalán 4 et , mert még van ezüst. De réz ???? Az valami ázsiai piacra készült lehet ?
Másik , h stereoban úgy néztem nem vesz fel hangot ?
Köszi az eddigi válaszokat!
-
mivan80
aktív tag
Sziasztok!
Ma rendeltem én is egy ilyen telefont a T-nél, ha minden igaz, jövő héten szerdán, vagy csütörtökön meg is érkezik. Kék színű lesz a drágaság. 😀
Szeretnék rá valami jó kis tokot, meg fóliát. Mert hát fontos a biztonság. 😁
A T-s eladó srác azt javasolta, hogy 360°-os tokot keressek rá.Eddig a Spigentől találtam egyet, ami tetszik :
https://www.spigen.com/collections/galaxy-note-9/products/galaxy-note-9-case-ultra-hybrid-360?variant=8837791842351Meg nézegettem Ringke tokot is, hozzá fóliával:
https://www.ringkestore.com/products/galaxy-note-9-fusion?variant=12319446466660https://www.ringkestore.com/products/galaxy-note-9-invisible-defender-glass-frame-full-coverage-screen-protector?variant=12337433804900
Esetleg valamelyikőtöknek van-e már tapasztalata ezek közül bármelyikkel?
Valamint az is nagyon érdekelne, hogy kinek milyen tok és fólia jött be.
Végül a toktól függetlenül, van-e valami típus hiba, amire figyelnem kell, ha átvettem a telót?
Köszönöm előre is a segítségeteket! -
-
Joe.36
addikt
Köszönjük az összefoglalót !
-
válasz
Anulu79 #3039 üzenetére
Ott azért nem szabják meg, mert mindenkinek van egere és billentyűzete, és ezekkel a legkönnyebb játszani az ilyen játékokat. Szóval ha valaki mondjuk kontrollerrel játszik, az saját magát lövi tökön. Viszont konzolon is megszabják hogy csak kontrollerel játszhatsz, mert ugye ott meg az az alap, az egérrel meg billentyűzettel már előnyben lennének azok, akiknek van a konzolhoz.
-
Voltam meg nézni a Mate 20-at és a PRO-t is. Hááát.... Biztos, hogy nem cserélném le rá a Note 9-et. A kijelző szép, de a Note-é is. A sima széles display-e miatt jobb, mint a nagytesó. A lekerekítések a sarkokon nagyon nagyok, oldalt lefelé szintén. Note-nál ez nagyon el van találva, egyrészt "sarkítottabb" (ezért is szeretem ezt jobban, mint az S9 párost), másrészt a cséleken a letörés nem olyan nagy, hogy ott a mesterséges fény, neon, stb. világítson mint az állat.
-
-
válasz
tomee007007 #3040 üzenetére
Szuper, akkor már beljebb vagy valamennyivel.
Anulu79: Itt nézz rá a diagnosztikára: Beállítások -> Általános kezelés -> Diagnosztika küldése a Samsungnak
-
Anulu79
addikt
válasz
tomee007007 #3040 üzenetére
Készülék beüzemeléskor is kérdi a diagnosztika engedélyezését és ott is ki lehet lőni. Vagy ez teljesen más?
-
válasz
newman8929 #3037 üzenetére
Ennyi erővel mások is tudnak használni kontrollert ha egy viszonylag minőségibb játékkal szeretnének eredményt elérni! Az a baj, hogy egy tenyérnyi telefont használva, az ujjaiddal simán kitakarod a képernyő szélét, tehát igen is indokolt a kontroller. Szerintem....
-
válasz
HaliGab23 #3030 üzenetére
Igen, részben az ilyen hozzászólások miatt is írtam.
A XEH esetén javítottak rajta azóta, a Telekom nem adott ki azóta frissítést, ezért azokra a készülékekre nem érkezett meg az a nem teljesen jó csomag, így elvileg csak a másik két szolgáltató (Telenor és Vodafone) aktuális firmware verziója lehet adott tekintetben kérdéses.Elkezdtem megcsinálni az összefoglalót, abban tudnátok segíteni, hogy a Telenor és a Vodafone miként forgalmazza, van azokon hálózati zár vagy nincs, illetve egy- vagy kétkártyás?
A XEH egyértelmű, illetve nekem Telekomos van, az is független és kétkártyás. -
HaliGab23
senior tag
Én raktam is fel fotót akkor, hogy szerintem rosszabb lett a fotó minősége. (Kisfiamról, mikor lementünk a Dunára.)
Olyan volt a fotó, mintha festmény lenne.. érdekes módon erős fényben mosta el ennyire. (Ott akkor tűzött a nap)
Azóta kijött rá a frissítés, ahogy írod, ezzel nem vettem észre, bár nem is vizsgáltam a fotókat nagyon..
https://mobilarena.hu/dl/upc/2018-09/30/614483_ghdotrg9qhdrgm5n_20180930_152745.jpg
-
Teal'C
veterán
Egy megfelelően jó kamerateszt és nem csak azért mert az S9+ levert mimdent és mert Samsung.
-
Teal'C
veterán
Elkezdték kiszórni az Októberi biztonsági frissítést. Kb 68mb és kizárólag biztonsági frissítés.
-
válasz
szilasz007 #3025 üzenetére
Szia,
Külsőre sok különbség nincs, mert itt alapesetben mindegyik csevegő (legyen az Google, Samsung, Telekom...stb. RCS) az üzenetek alkalmazásba van integrálva.
Ha a megnyitott üzenetek alkalmazáson belül lapozok át a beszélgetésekből a jobb oldali névjegyzékhez, akkor ott a névjegyhez tartozó fénykép, vagy annak a helyét jelző betű jobb alsó részén megjelenik egy kékes pötty azoknál, akiknél aktív a szolgáltatás.
Ha azt nem nézem és csak elkezdek írni/válaszolni valakinek, akkor aktív szolgáltatás esetén kék színű lesz a küldés ikonja:
Nem aktív szolgáltatás esetén pedig zöld, ekkor SMS/MMS lesz elküldve:
Fontos még, hogy az üzenetek kapcsolódó beállításában engedélyezve legyen a speciális hívás és üzenetküldés, valamint az alapértelmezett üzenetküldési típusnál ne legyen szöveges/multimédia opcióra korlátozva, mert akkor csak a fizetős SMS és MMS engedélyezett.
-
szilasz007
aktív tag
Szia!
Esetleg tudnal egy kepet kuldeni hogy az RCS hogyan is mukodik?
Nekem egyszer a Samsung uzenetkuldo alkalmazasa feldobta az ablakot, hogy aktivaljam, de utana oszinten semmi kulonmbseget nem vettem eszre.
Most pl emiatt kiprobalasra lecsereltem az androidos Messages-re, ott a registralasnal porog a karika eredmeny nelkul.
Akarmi valtozik uzenet irasnal? Mert hangot, kepet eddig is engedett beilleszteni az uzenetbe, de azt, hogy egyertelmuen min kommunikalna, nem latom.
Koszonom!
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Anulu79 #3023 üzenetére
Az S6 Edge-nél szerintem csak azért bocsátotta meg mindenki, mert az első fecske volt, de mai szemmel nézve azért az már a mostani széria mellett láthatólag gagyi és kiforratlan cucc. Még az S7 Edge sem volt az igazi, az S8 Plusnál kezdett nálam azzá válni, amit most a Note 9 képvisel ilyen téren: tökéletes az ív, abszolút nem zavaró, de azért érezni, hogy van ott valami a szélén.
-
Anulu79
addikt
válasz
ForRedGlory #3022 üzenetére
Én a Samsung féle lekerekített megoldásért sem rajongok. Haszna semmi úgy sem.
-
válasz
#45553408 #3019 üzenetére
Helyes
Ma meló után megyek megnézem, hátha kirakták már a Mate telefonokat, de van egy olyan érzésem, hogy egyáltalán nem fogok meginogni.
Jóval több év iOS után mondhatom, hogy ez egy baromi jó telefon. Droidot persze helyén kell kezelni, ezt ezerszer leírtam, de ha mindazt, amit nyújt, meg akarom kapni, akkor ezeket el kell fogadni.
-
válasz
#45553408 #3019 üzenetére
Én köszönöm a megtiszteltetést!
tomee007007: Amikre szükségem van, azokat én sem kapcsolom ki vagy korlátozom, de a nem használtakat, vagy a feleslegesnek ítélteket igen.
Igaz, én nem használok olyan sok külsős alkalmazást sem, jelenleg csak a mobil bankoláshoz és fizetéshez, a mobilos szolgáltatóhoz és az okosórához telepítettem utólag, minden más alapban adott volt, amikre szükségem van. -
tomee007007
addikt
Köszi a tippeket!
Jó pár dolog ezek közül nálam is ki volt lőve, pár dolgot még mellé kikapcsoltam (pl. diagnosztikai adatok küldése), kíváncsi vagyok lesz e valami észlelhető változás....Mondjuk olyan 150 alkalmazásom van fent, meg nyilván én is csak azokat kapcsoltam/kapcsolom ki amikre nincs szükségem, különben vehettem volna akár egy J3-asat is
De nyilván ami nem kell, menjen, és éjszaka ne "zabálja" az aksi.. -
Anulu79
addikt
Le szeretném mérni a mostani memóriakártyám írási-olvasási sebességét. Melyik appot érdemes ehhez használni?
-
válasz
tomee007007 #3015 üzenetére
A korábban leírt Google opciókat és folyamatokat ([link]), amellett tényleg minden apró beállítást és opciót átnézek és amikre nincs szükség, azokat kikapcsolom, például a toll észlelése, illetve folyamatos keresése kilőve, ha az a telefonban van, a teljesítmény optimalizált üzemmódra beállítva, az akkumulátorhasználat optimalizálása szinte minden alkalmazásra és folyamatra engedélyezve - már amire lehet -, a helyadatok jogosultságánál a felesleges alkalmazások kikapcsolva, a használati adatokhoz való hozzáférést sok alkalmazásnál kikapcsoltam - nem is gondolná az ember, hogy szinte minden felhasználói tevékenységet megfigyelnek és jelentgetnek, szinkronizálnak a szerver felé -, sőt, aljas módon és előre megfontolt szándékkal, még a Samsungnak folyamatosan küldött diagnosztikai adatokat is kikapcsoltam.
Sok apróság van még ezeken kívül is, átnézem majd részletesen a beállításokat, mert nem minden ugrik be azonnal fejből, amiket módosítottam, de tényleg sok olyan van, aminek nem látom hasznát, viszont eszik az erőforrást és az akkumulátort.Próféta: Nem néztem még úgy külön, a pöttyökből látom a névjegyek között, illetve ha beteszek valakit - vagy valakitől egy elérhetőséget - a címzetthez, akkor a szöveg írásánál a küldési ikon színéből is látom, hogy elérhető az nála (is), vagy sem.
-
Anulu79
addikt
válasz
newman8929 #3012 üzenetére
De mi a baja, hogy bannolnak? Nem mindegy, hogy mivel irányítod? Vagy a program a baj neki?
-
válasz
#24536576 #2998 üzenetére
Nálam a mobilinternet nincs kikapcsolva, folyamatos 4G(+) hálózaton van a telefon, amellett a bluetooth is megy az okosóra miatt és úgy merül egy éjszaka 3%-ot
Néhány szinkron megy (két e-mail - bár éjszaka nagyon ritka, hogy levelet kapok -, időjárás...stb.), de a számomra felesleges opciók és folyamatok kikapcsolva, illetve az alkalmazáskezelő optimalizálhatja, kilőheti a feleslegesen futó alkalmazásokat, ellenkező esetben van néhány, amik szeretnének a kelleténél jobban és többet ténykedni, mint például a Telekom, mobilbank...stb.
Ja, a Ne zavarjanak mód aktív éjszaka, de annak szerintem nincs túl sok jelentősége adott tekintetben. -
-
Anulu79
addikt
Használ valaki a telefonhoz bluetooth-os kontrollert?
-
törölt tag
Köszönöm. Akkor az én 12-15%-om sok. Gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged