-
LOGOUT.hu
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
baladam86
aktív tag
válasz rstwingo #22250 üzenetére
Én is használnám a mai napig, ha működne a kijelző
De emiatt én is kénytelen voltam váltani tavaly év végén egy S23 Ultrára..
A Note 9-et nem adnám el semmi pénzért, túlságosan a szívemhez nőtt, egy darab karc nincs rajta sehol, majd egyszer cseréltetem a kijelzőt, és akkor nyugodt szívvel tárolom tovább a fiókban.. Néha-néha majd előveszem, és nosztalgiázok.SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
válasz Hauptmann #22240 üzenetére
Én kb. 1 éve cseréltettem az Oktogonnál lévő Samsung szervizben, mert előtte egy utángyártott akksicserével nem jártam jól, a gyenge, originál akksihoz képest (ami akkor már 4 éves volt) alig volt jobb az üzemidő, ezért úgy gondoltam, hogy elviszem a Samsungba cserére, mert ők csak nem használnak utángyártott akksikat. Így is lett, a Samsung szerviz cseréje után visszakaptam az eredeti akksiidőket, nagyon megéri kicsit többet költeni rá, ne azon a pár ezer forinton múljon.
Fél évre rá sajnos én is megkaptam viszont a kijelző bezöldülést, hogy nem reagál semmire, amikor megtudtam mennyi egy kijelzőcsere, inkább váltottam, de nem lenne rossz tartaléktelefonnak a Note 9, csak 100.000,- egy kijelzőcserére fáj lelkiekben, mert úgyis a fiókban töltené ideje nagy részét, annak ellenére, hogy hibátlan, és patika állapotú, de nagyon szerettem a készüléket, 5 évig hűségesen kiszolgált.
SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok,
Volna egy igen jelentős problémám..
Gondoltam, milyen hasznos funkció az SD kártya titkosítása, majd miután sikerült a művelet, valahogy nem akart újraindítás után minden fájl, kép, stb. úgy megjelenni, ahogy azelőtt, hát éltem a titkosítás dekódolásával, ami "szerencsére" félúton megszakadt, sérült kártya kijelentéssel, azóta az 512 GB-os micro SD-m használhatatlan, minden eszköz formázni szeretné behelyezéskor, és természetesen üresnek látszik.
Megpróbáltam pár SD helyreállító programot, egyelőre nem jártam sikerrel, valakinek valami ötlete esetleg? Kürt akadémia nem játszik, és tudom, tudom, menteni kellett volna a számomra fontos adatokat..
Köszönök minden hasznos információt előre is!
-
baladam86
aktív tag
válasz Anulu79 #17639 üzenetére
Én a Samsung 512-es kártyáját használom, amit anno a telefon mellé adtak ajándékba, nagy megelégedéssel.
Az ára már majdnem a felére csökkent, úgy emlékszem megjelenéskor 90.000 környékén lehetett megvenni, utána több helyen 60.000-ért árulták, most pedig 35.000 környékén már lehet kapni. Persze, ez is pénz, de már elérhető szélesebb rétegnek.
Én annyit vettem észre, hogy sok, kicsi fájl másolása sokszor lassabb, mint egy nagyobb, több gigás video pl.
Lényeg a lényeg, hogy megbízhatóan működik már több, mint másfél éve nálam, de szerintem 10 év után is ez lesz a helyzet.
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok,
Korábban írtam ide Xpro UV-s üvegfólia miatt, hátha van valakinek eladó, most találtam elég akciós áron, ha valakit még érdekel: [link]
-
baladam86
aktív tag
XEH-ra kint az áprilisi frissítés OTA.
-
baladam86
aktív tag
Köszönöm szépen, de kifejezetten Xpro UV-s fóliára vadászom, tudom, hogy lehet kapni, de közel 10.000-et nekem nem ér meg, mikor anno a gyorsboltból lehetett 1.500-ért szerezni.
Van kínai UV-s üvegfóliám, de az Xpro jobban bejött.
De köszi még egyszer a felajánlást!SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok,
Nincs véletlenül valakinek elfekvőben pincében/padláson/fiók mélyén egy jóárasított Xpro UV-s üvegfólia Note 9-re?
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok,
Lehet, hogy már volt korábban szó róla, de nem találtam visszakeresve sem, Android 10-nél hol lehet megnézni a legutóbbi feltöltés óta eltelt kijelzőhasználatot, mint régen?
Most csak napokra és időszakokra lebontva látom, de a legutóbbi feltöltés óta aktív kijelzőidőt sehol..SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
válasz tylerddd #15423 üzenetére
A tok maga nagyon jó fogású, se nem vékony, se nem túl vastag. Saját eddigi tokos tapasztalataim alapján egy fokkal vastagabb, mint a Spigen Tough Armor, de vékonyabb, mint a gyári protective cover.
A gombokat valóban erősen kell nyomni, hogy reagáljanak (legalább a Bixby-t nem lehet véletlenül felébreszteni ) , az ujjlenyomat-olvasót szokni kell, mert mélyebbre kerül, ha a tok fent van, nekem eddig működött, de a dbrand videóban is javasolják a meglévő ujj újbóli regisztrációját, hogy tuti legyen. Az ujjlenyomat-olvasó és a kamera között van egy vékony manyag csík a tok hátulján, így esélytelen véletlen mellényúlás miatt összetapizni a kamera üvegét.
Az S-Pen-t köröm nélkül nem lehet kiszedni, talán ez az egyetlen zavaró dolog a tokkal kapcsolatban, de összességében elégedett vagyok, igényes darab, és valóban tapadós. Ami még tetszik, hogy a tok belseje mikroszálas anyaggal van bevonva, így is védve a karcoktól a hátlapi üveget.SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
Megérkezett az alis "gyári" protective cover, Saccco-nak van igaza, gagyi az egész. Külsőre olyan, mint az eredeti, de az anyaga kemény, csúszós műanyag, a kitámasztó is gyenge, satnya minőség, az eredetivel ellentétben, ami rugalmas, és tapadós felületű, jóval masszívabb kitámasztóval.
Ha ilyet szeretnél, mindenképp gyárit vegyél, ami bár drága, de megéri, mert tényleg védi a telefont.SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
Nekem megvan mindkét szín eredetiben, mind a kettő sikeresen levizsgázott már védelem szempontjából, derékmagasságból aszfaltra, ahol érintkezett a tok a talajjal, ott látható a sérülés, de legalább a telefonnak semmi baja nem lett.
Kb. 1,5 hónapja rendeltem hasonló áron mindkét színből Aliexpressről, még nem ért ide, de ha megérkezik, szívesen megírom van-e különbség.
Nemrég megérkezett a szintén Aliról rendelt eredetinek hirdetett, gyári Note 9 fülhallgató, én voltam a legjobban meglepődve, hogy úgy szól, mint amit adtak a telefonhoz, mindezt 2 dollárért, úgyhogy néha van esély arra, hogy az itthoni árak töredékéért lehet Kínából valóban eredeti cuccokat rendelni, kíváncsi leszek a tokokra is.
-
-
baladam86
aktív tag
válasz petymeg #14609 üzenetére
Nekem is olyan üveg van rajta, ami csak a hangszórónál van kivágva, így a szelfikamera védve van, hacsak nem koszos/maszatos a védőüveg előtte, akkor nem fog torzítani.
Én is kérdeznék, hátha valakinek van ötlete:
A legutóbbi UV ragasztós üveg felrakásakor nem ragasztottam le teljesen a hangszórót, így a hangszórórácson van egy kis megszilárdult ragasztó, azt mivel lehetne eltüntetni? Kapirgálni nem szeretném. Szerencsére csak kis terület érintett, és csak a szememet zavarja, de a hang szól belőle rendesen.
-
-
baladam86
aktív tag
válasz #24536576 #14595 üzenetére
Én anno megvettem a készúléket 420.000-ért, költöttem is a Dome Glassre, majd a harmadik csere után jött az Xpro üvegfólia, és aztán a 2 dolláros Aliexpresses UV-s üvegfóliák, mert rájöttem, hogy pontosan ugyanazt tudják 2 dollárért, mint a Dome Glass 15.000-ért, így bármi szememnek nem tetsző hiba/felválás van, előveszek egy újat a fiókból, és felteszem.
Summa summarum, én sem költenék többet fóliára, mert értelmetlen pénzkidobás.SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
Ha jól emlékszem, a készülék(ek) megjelenésekor beszéltünk a topikban erről, nem számottevő a különbség, de van, tekintve, hogy a nagyobb testvér több mindent tud a memóriában tartani, így kevesebb energia megy el a korábban használt alkalmazások megnyitására.
-
baladam86
aktív tag
Ha bárki olyan ajánlattal találkozik, hogy 20.000 a különbség 6/128 és a 8/512-es verzió között, szerintem egy pillanatig nem érdemes gondolkozni figyelembe véve a több RAM-ot, nagyobb tárhelyet, és azt, hogy a "nagyobb" verziónak hajszálnyival jobb az üzemideje.
Tollat egyébként lehet külön venni az összes létező színben, ha valakinek nem tetszik a gyári szín, lehet csicsáskodniSIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
válasz telefonmágus #14163 üzenetére
+ ollie:
Köszi, eddig nem vettem észre, parádés...
-
baladam86
aktív tag
válasz imrekk #14140 üzenetére
Szia,
Mindenkinek ezt írjuk, attól függ, hogy mennyi időre tervezel a készülékkel. A 6/128-as még 1-2 évig elég lesz, viszont utána a RAM lesz kevés, így ha hosszabb időre tervezel, akkor a 8/512-es verzió éri meg jobban, amikor a 6 GB RAM már kevés lesz, a 8 GB elboldogul majd tovább.
-
baladam86
aktív tag
Pár dollárt érdemes rászánni, én próbáltam halszemoptikás és nagy látószögű lencsét, a végeredmény nem nagyon trágya, mindkettő lencsénél a képek szélein van jelen látványos torzítás, de egynek jó, viszont messze nem lesz olyan minőség, mintha beépített lencsével készült volna.
-
baladam86
aktív tag
Nem akarok semmiféle flame-et kelteni, vitát indítani, csak gondoltam leírom, hogy mostanában elég sokat olvastam, videókat néztem Note 9 vs. Note 10 Pro témában, és minden megerősített abban, hogy a Note 9 egy durván kompromisszummentes készülék lett számomra, és annyira meg vagyok elégedve vele, hogy eszem ágában nem lenne váltani (nem csak Note 10 Pro-ra, semmilyen más készülékre).
Amennyi újdonságot hozott az újabb generáció azokban, amik nekem lényegesek, az szinte semmiség, gondolok itt a kamerákra (az ultraszéles látószöget leszámítva, szinte alig észrevehető bármi fejlődés a másik 2 lencsén, hátteret nem mosogatok, így a TOF kamera számomra lényegtelen, ugyanígy a szelfikamera újdonságai..).
Néztem mennyivel gyorsabban nyílnak meg az alkalmazások (átlagosan 0.1-0,5 másodperccel hamarabb az újabb Note-on, elenyésző), nekem mindig van 2 órám arra várni, hogy feltöltődjön a Note 9, így a gyorstöltés soha nem izgatott.
A lyukas kijelző számomra megszokhatatlan, egy kicsit barátkoztam S10+-szal, de amikor teljes kijelzőn jelent meg bármi tartalom, de leginkább videó, mindig azt néztem, hogy mi veszik el éppen a kivágás miatt, Note 10 Pro esetében ugyanez van, én nem bírnám megszokni.
Abbahagyom, hosszú lenne a lista még, a lényeg, hogy akik Note 9-cel rendelkeznek, egy nagyon jó döntést hoztak, használjátok egészséggelSIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
válasz #24536576 #13859 üzenetére
A biztonság kedvéért érdemes megnézni egy Youtube videót a felapplikálásról, plusz az össze ragasztót öntsd rá a kijelzőre.
Nekem az Xpro azért tetszik, mert később kezdett el hajszáleresedni, mint a Dome Glass (plusz ezt magamnak csináltam életemben először, így kevésbé bosszantó, ráadásul 1500 volt a 15.000-rel szemben..), valamint épphogy csak a hangszóró körül van alig kivágva az üveg, nem úgy néz ki, mint egy notchos iPhone a Dome Glass nagyobb kivágásával
-
baladam86
aktív tag
válasz tylerddd #13851 üzenetére
Be fog jutni alá valahol a por idővel, ezt garantálom, és onnan elkezdi majd törni az utat magának az üveg alatt, mondom ezt úgy, hogy még ezt az általad rendelt üveget nem próbáltam, nem akarlak elkeseríteni, de biztos vagyok benne, hogy pár hónap múlva már látványos lesz valamelyik sarokban/szélén.
LosBlancosrm:
Sok sikert hozzá, nem nehéz feltenni, csak legyél türelmes, főleg az UV lámpás résznél érdemes 10-15 percet rászánni a lámpázásra, alulról-felülre, vagy fordítva haladva percenként mozdítva a lámpát egyik részről a másikra, kb. 6 egységnyire tudod felosztani így a kijelzőt.
Az én Xpro üvegem hamarosan cserés lesz, sajnos ugyanúgy, mint anno 3 Dome Glass, ez is "bepókhálósodott" a kijelző ívelt részén, most meg a bal felső sarokban igyekszik haladni egyre beljebb.Van egy tartalék Xpro-m, de azzal várok még, Aliexpressről rendeltem UV-s üveget 2 vagy 3 dollárért, ha megérkezik, felrakom, kíváncsi vagyok, hogy az ár egyáltalán befolyásolja-e a minőséget.
-
baladam86
aktív tag
válasz maci74 #13212 üzenetére
Nálam is a Note 4-et váltotta 4 év után tavaly októberben, én a nagyobbat vettem, mert a Note 9-cel is hosszabb távra tervezek, főleg, hogy csak ennyi a különbség árban, mindenképp a nagyobbat javaslom, ha nem tervezed előre 1 év után cserélni. Jelenleg nincs érezhető különbség a 6/128 és a 8/512-es Note 9 között, de szerintem 1-2 év múlva a több RAM miatt a nagyobb előnyben lesz.
-
baladam86
aktív tag
XEH OTA frissítés megérkezett, tölthető.
-
baladam86
aktív tag
válasz szokelaszlo #13029 üzenetére
Átlépem én, csak az utóbbi időben elsokasodtak a kotyogó kameráról szóló kommentek.
Baromi egyszerű: Minden kamera kotyog a Note 9-ben, amint említettem, a kamerarendszer szerkezetéből adódóan, ez nem hiba. Ha viszont hullámos képeket/videókat készít, az lehet hardveres hiba, ami miatt szervizelni kell, de ez NINCS összefüggésben a kotyogással.SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
válasz szokelaszlo #13022 üzenetére
Legyetek már kedvesek befejezni a kamera kotyogás miatti hisztit, mindenkinek kotyog, a szerkezetből adódóan, a mozgó alkatrészek miatt. Ha zavar a hang, ne rázogassátok a fületek mellett közvetlenül, vagy egyáltalán ne rázogassátok a készüléket.
-
baladam86
aktív tag
Az alap vagy kissebb verzió semmiképp, azért írtam a pro/+ verziót alapul véve, drágábbként ;-)
Más: Évente kétszer ejtem le a telefont, jellemzően betonra vagy aszfaltra, a minap sikerült úgy aszfaltra ejtenem, hogy a beleim belecsavarodtak a pillanatba, de hála a gyári protective covernek, a tok sarka sínylette csak meg, a telefonnak semmi baja szerencsére, a tok meg pont nem izgat, mert olcsóbb, mint egy kijelző-hátlapi üvegcsere.
-
baladam86
aktív tag
Megenném a kalapom, ha "csak" 375.000 lenne a pro/+ verzió, nem elég csak aktuális MNB árfolyammal beszorozni, számolni kell az itthoni magasabb ÁFÁ-val, illetve az Artusjus díjjal is, biztos vagyok benne, hogy legalább annyi, de inkább drágább lesz, mint tavaly a Note 9 8/512-es ára volt (420.000) megjelenéskor.
-
-
baladam86
aktív tag
válasz Yager01 #11862 üzenetére
Kis odafigyeléssel menni fog a felrakás, ne siess vele, a lényeg, hogy ne legyen egy porszem, szennyeződés sem a kijelzőn.
Hosszútávra ne tervezz az ilyen üvegekkel, ha csak a széleken ragad, akkor pár hét után be fog jutni a por valahol, ha teljes felületen ragad, azt meg szinte lehetetlen tökéletesen feltenni.
A legjobb megoldás valami UV ragasztós üveg, azokat könnyű feltenni, és fent maradnak biztosan, nekem az Xpro vált be a legjobban, de szerintem bármilyen olcsó, Kínából rendelhető UV-s ragasztó megteszi.SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
válasz Plazmacucci #11778 üzenetére
Egy nagggyon fasza driftvideót vettem fel, a videó eleje és vége ugye normál sebességgel megy, így teljesen jó lenne eredeti hanggal hallani az elejét-közepét(lassítva)-végét. Ezért :-)
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok,
Próbáltam utánaolvasni, de nem találtam megoldást, hátha van közöttetek nagy tudású...
Szuperlassított videónál sajnos úgy néz ki, hogy az eredeti hang nem kerül rögzítésre, csak a szerkesztőben fellelhető hangeffektek közül lehet választani háttérzajt a videó alá.
Nincs valamiféle megoldás, hogy az eredeti hang legyen a videó alatt?
Köszi előre is!
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok,
Örülök, hogy előjött a fóliatéma újra, leírnám az újabb tapasztalatomat.
Whitestone-nal anno háromszor is megjártam, pénzt visszakaptam, majd megpróbálkoztam a TOZO-val, ami először nagyon jónak tűnt, de mivel csak a széleken tapad, így a por szépen lassan pár hét után bekúszott az üvegfólia alá, lecseréltem volna egy teljes felületen tapadós másik üvegre, amit nem lehetett normálisan feltenni, mert vagy csak a jobb, vagy csak a bal oldalon tapadt fel, így egy újabb TOZO-t tettem fel, ami nem meglepő módon kis idővel ismét beporosodott. Volt tartalékban egy Xpro UV ragasztós üveg, amit szerencsére sikerült tökéletesen feltennem, hozzáteszem baromi egyszerű is, most az van fent. A kijelző jobb oldalán a hajlításnál "bebőrösödött" mint ahogy sok esetben a Whitestone-nál is előjön a gond, viszont itt olyan minimálisan látszik, hogy egyáltalán nem zavaró. Ezen felbuzdulva szereztem egy másik Xpro-t szintén tartalékba, Teal'c kolléga volt olyan rendes, hogy nagyker áron (anno segített többünknek) megrendelte, így azt mondom, hogy ár-érték arányban az Xpro a legjobb választás, de mindenképpen UV ragasztós üveget érdemes feltenni, a többi üveg/műanyag fólia túl sokat nem ér, pénzkidobás, mégha olcsó is, de pár hétnél tovább nem maradnak "tökéletesek".
-
baladam86
aktív tag
válasz apaszka #10578 üzenetére
A Baseus szerintem csak a széleken ragad, így a por be fog jutni alá idővel, csakúgy, mint a TOZO-nál, Nilkinnél.
Amit full glue-ként hirdetnek, az teljes felületen tapad, de annak a felrakása 50-50%-os, vagy teljes kijelzőn feltapad, vagy csak az egyik oldalon, szerencse kérdése. Én szerintem azt fogom csinálni, hogy rendelek 10-20 széleken ragadós csóró fóliát, aztán ha kell, akkor havonta cserélgetem, én is zsákutcában érzem magam az üvegfóliákkal...[ Szerkesztve ]
-
baladam86
aktív tag
Azt hiszem saját rekordot döntöttem, érdekes, ebben a topikban nincs nyígás a gyenge üzemidő miatt
Ami érdekes a két képen, az az, hogy jól láthatóan 2% merülés alatt 18 perc kijelzőidő volt (Youtube Vanced közepes fényerő), ami alátámasztja amit korábban írtam, hogy 1% merülés 8-10 perc videónézésnek felel meg. Azt is tapasztaltam újra, hogy 15% alatt mintha lassabban merülne, de ez elképzelhető, hogy csak placebo.
-
baladam86
aktív tag
válasz aprokaroka87 #10425 üzenetére
Köszi a tippet, megnézem majd milyen használattal mennyit pörögnek a magok
Közben rájöttem, hogy be MX Playerre is be van kapcsolva a videójavító, így a lejátszóban manuálisan állított közepes fényerő is magasabb, mintha a telefonon állítanám a csúszkát, ez is hozzátesz a gyorsabb merüléshez videózásnál.
Mondjuk engem nem zavar ilyenkor, hogy gyorsabban merül, mert csak néha nézek letöltött filmet/sorozatot a telefonon, nem állandóan, ez ilyenkor belefér
-
baladam86
aktív tag
válasz aprokaroka87 #10422 üzenetére
Én át szoktam állítani SW-re, az a tapasztalatom, hogy úgy minden formátumot probléma nélkül lejátszik, valamint a videóban való tekerés előre-hátra "smooth"-abb.
-
baladam86
aktív tag
válasz raven24 #10399 üzenetére
Szia,
Ahogy Kali írta a kommented alatt, mindenkinél máshogy alakul az akkuidő, lehetnek egészen szélsőséges esetek is 2 felhasználó szokásai és beállításai alapján.
Az én használatommal 1 nap intenzívebb nyomkodás ~8 óra SOT, 2 nap kevesebb nyomkodás ~4,5 óra SOT.
Amit észrevettem, és nagyon meríti, ha belső tárhelyre letöltött (legtöbbször fullHD) filmet/sorozatot nézek MX Playerrel közepes fényerőn, akkor 2-3-szor gyorsabban merül, mintha Youtube Vanced alkalmazással néznék bármit, 1080p/1440p felbontáson, szintén közepes fényerőn. Utóbbi esetben a merülés hozzávetőlegesen 1-2% 10 perc alatt.
Meglepő volt azt is tapasztalni, hogy 15% alatt még kevésbé merül, mint addig merült, amikor maradt 4% az akksiban, 15-20 percet biztosan tudtam volna még videót nézni.
-
baladam86
aktív tag
válasz Plazmacucci #10328 üzenetére
Egy próbát mindenesetre megér, belső tárhelyről még nem, de elszállt micro sd-ről már állítottam vissza örökre elveszettnek hitt képeket.
Legvégső esetben ott van a Kürt adatmentés, akik ugyan borzasztóan drágán, de biztos vissza tudják állítani a törölt képeket, ez nekik rutinművelet.
Ha én járnék így, akkor biztos, hogy szakemberekre bíznám a visszaállítást, ha magamtól nem sikerülne, és benyelném az árát, mivel egy nászúton készült képsorozat azért csak egy életre szól jó esetben
-
baladam86
aktív tag
válasz octavio #10325 üzenetére
Ezt akartam javasolni, hogy lehetőség szerint ne legyen semmiféle írás azon a tárhelyen, amin a képek voltak, és asztali gépről visszaállító program segítségével szerintem vissza lehet szerezni így a törölt képeket, remélem sikerrel jársz!
-
baladam86
aktív tag
Pont akartam írni a TOZO üvegfóliáról tapasztalatot. Nekem a második van fent, az első nagyon beporosodott, ezért cseréltem. A mostanit talán még jobban sikerült felrakni, mint az elsőt, de 2 hét után megjelent a por ez alatt is, sajnos a széleken ragadós fóliáknak ez hátránya. A Nilkin szinte biztos, hogy ugyanígy viselkedik. A TOZO-ban az tetszik, hogy teljes felületen véd, és nem "notchos", de sajna be fog jutni alá a por. Megpróbáltam felrakni egy teljes felületen ragadós üvegfóliát is, de az vagy a bal oldalától a közepéig tapadt, vagy a jobb oldalától a közepéig ismételt próba után, de sehogysem sikerült tökéletesen felpasszintani, így ment a kukába. A mostani TOZO-t UV ragasztós Xprotectorra cserélem, ha eljön az ideje, de ha az sem válik be, lövésem sincs mit tegyek a kijelzőre, a Whitestone-nal háromszor megjártam már...
Nekem nincs bajom a széleken ívelt kijelzőkkel, azonban a védelem emiatt problémás.SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
válasz dobost #10024 üzenetére
Ha letöltök egy képet például, majd az értesítési sávból törlöm az értesítést, pár másodperc fagyás van, illetve a múltkor kiírta a telefon, hogy a beállítások gyakran összeomlik, ez a legutolsó, független frissítés óta van nekem is. Remélem javítják, ha nem, wipe cache, ha nem segít, factory reset...
[ Szerkesztve ]
-
baladam86
aktív tag
válasz Plazmacucci #9794 üzenetére
Az elsődleges kamera lencse széles látószögű, a másodlagos a telefotó, ultraszéles látószögű nincs a Note 9-ben.
-
baladam86
aktív tag
válasz gyuri81 #9755 üzenetére
Kiindulva abból, hogy a Note 9 UV ragasztós üvegfóliája nagyker áron 2.500, a saját webshopukban és a gyorsboltban is 10.000, van egy halvány elképzelésem, hogy ha nem is ilyen szintű, de hasonlóan pofátlan árréssel és haszonkulccsal dolgozik mindenki a készülékek esetében is
[ Szerkesztve ]
-
baladam86
aktív tag
válasz Capella #9579 üzenetére
Régebben írtam már, hogy hallottam olyat, hogy a Note 10 lesz az igazi útmutató idén olyantól, aki közel van a tűzhöz, de hogy ez mi lesz, azt nyilván nem lehet tudni. Azt simán el tudom képzelni, hogy nem az idei S széria, hanem a Note lesz az igazi meglepetés, majd kiderül. Mindenesetre én nem tudok olyat elképzelni, hogy váltsak Note 9-ről, hacsak nem szakad a nyakamba egy nagyobb összeg a semmiből, szerencsére a Note 9 minden igényemet kielégíti. De gondolom a Note 10 pletykák és szivárogtatások hamarosan elindulnak úgyis.
[ Szerkesztve ]
-
baladam86
aktív tag
-
baladam86
aktív tag
Igazad van, csak meglepő volt nekem is szembesülni ezzel, nem gondoltam így bele, ahogy levezetted
Azért furcsálltam, mert egy teljes firmware mérete nem éri el az 5GB-ot, plusz ha hozzáadjuk az előre telepített alkalmazásokat, azok sem visznek el túl sokat a tárhelyből, de így már tiszta
-
baladam86
aktív tag
Igen, ezért volt furcsa, hogy az S10+-ban +100mAh-s az akkumulátor a Note 9-hez képest, és az újabb processzort/kijelzőt mindig úgy "reklámozzák", hogy 25-40%-kal kevesebbet fogyasztanak az elődökhöz képest, ezért lepődtem meg, hogy a Note 9 ha csak egy minimálisan is, de jobban szerepelt az ilyen jellegű összehasonlításban.
-
baladam86
aktív tag
válasz fRooStzzZ #9422 üzenetére
Uhh, ez a Note 3 olvadás durva, de a Note 5 merülés se semmi
Note 8-ba elég gyengusz akksit raktak, akkor még nem volt bátor a Samsung a Note 7 fiaskó után..
Note 9 szerintem 2 évig azért állni fogja a sarat, viszont szerintem bármelyik telefon 2 év után veszít annyit az akkukapacitásból, hogy már ne legyen régi önmaga, eddigi tapasztalataim alapján 2 évente érdemes lehet egy (szigorúan gyári és nem utángyártott gagyi) akkumulátor csere. Ez persze nagyban függ a felhasználói szokásoktól, és csak személyes vélemény.
-
baladam86
aktív tag
válasz fRooStzzZ #9416 üzenetére
Nem is érdemes kikapcsolni mindent, hiszen mégiscsak egy okostelefonról beszélünk
Okostelefonos karrierem elején én mindig kikapcsoltam a netet, csak akkor kapcsoltam be, ha szükségem volt rá, így nem volt meglepő, hogy 4 naponta töltöttem csak, azóta viszont változott a világ, és az életem is úgy alakult, hogy nem feltétlenül baj, ha majdnem mindig elérhető vagyok online.
Most a Note 9-nél kellett erősen hozzászoktatni magam, hogy 25% töltöttségnél ne kezdjem el pánikolva töltőre dugni, az előző telefonomban, a Note 4-nél már nem bíztam ilyen töltöttségnél, de jelen helyzetben tudom, hogy ilyenkor még bőven bírja szuflával, ha nem lennék áramforrás közelében.
2 napja 13% volt a töltöttség, amikor el kellett mennem másfél órára otthonról, de nem aggodalmaskodtam, kis netezéssel tűző napsütésben full fényerővel, és kb. 15 perc beszélgetéssel merült 2%-ot, mire visszaértem, nekem ez maximális biztonságérzetet ad.
-
baladam86
aktív tag
válasz fRooStzzZ #9409 üzenetére
Az első Pie verzió alatt nem igazán voltam kibékülve az akkuidőmmel, azonban a februári frissítést követően egész baráti lett (CSB3), 1 nap 20 óra használattal majdnem 7 óra kijelzőidőm lett, és még volt 11% az akksiban, amikor töltőre raktam, screenshotot sajnos nem csináltam.
-
baladam86
aktív tag
válasz Ra's al Ghul #9402 üzenetére
Ha mindkettőt feltelepítetted, és belépsz a Youtube Vanced alkalmazásba, nem tudsz bejelentkezni a Google fiókodba? Mert csak ennyi lenne a mágia, és már használhatod is.
-
baladam86
aktív tag
Ha valaki esetleg gondolkozna a váltáson, nekem speciel van plusz fél másodpercem egy alkalmazás elindításánál: [link]
-
baladam86
aktív tag
válasz petymeg #9269 üzenetére
Szia,
A Tozo a szélein ragad, csak fel kell cuppantani, a csomag része egy keret, amit rá kell tenni a kijelzőre, és ez segítség a felhelyezéshez, szinte lehetetlen elrontani, finoman rá kell nyomkodni a kijelzőre, és kész is van.
Az UV ragasztós fóliáktól nem kell félned, a ragasztó folyékony állapotában simán letörölhető, az UV lámpázás után szilárdul meg, és ragasztja össze a kijelzőt és a védőüveget. Leszedésnél nem kell aggódni, könnyen, és nyomtalanul le lehet szedni.SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
baladam86
aktív tag
válasz Reggie0 #9256 üzenetére
Ezért is örülök annak, hogy az üvegfóliák ennyire elterjedtek és népszerűek manapság, az ősrégi telefonjaimnál utáltam, hogy csak műanyagfólia létezett a műanyag kijelzőkre, amik aztán a szempilláim érintésétől karcolódtak.
Teal'C: Nekem az első Note készülékem használata óta nincs must have érzésem az S szériák kapcsán, az ideiekből egyetlen egy dolgok fogadnék csupán el, az ultraszéles látószögű kamerát, de megvagyok nélküle így is, szerencsére tudok aludni emiatt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- iPhone-t használók OFF topikja
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest