Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- weiss: Autó költségek
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Hasamra ütve mondtam egy számot... Én csak az önkormányzatnál láttam munkaügyben való jelölt-bírálatot, azaz láttam volna, ha egyáltalán jelentkezett volna valaki a meghirdetett munkára. (Az állami kishal-keresetek valószínűleg nem túl vonzóak...
)Egyébként annyi szent, hogy valami átfogóbb ügynök-rendszer itt sem ártana, vagy ha a munkaügyi központnak nagyobb szerep jutna a munkakeresésben. Az nem állapot, hogy az ember bead 100 helyre jelentkezést, visszakap három helyről, hogy köszönik, nem, meg egyről, hogy mehet az interjúra, és a munkakeresésre elmegy egy csomó energia és pénz, ami alatt akár tanulhatna is, a hatékonysága meg sose lesz olyan jó, mint annak, akinek ez a szakmája.
-
Vladi
nagyúr
Felőlem...
(#92) Иван:
Jah. Mondtál egy példát, valakiről aki boldogult diploma nélkül. Most mondjak én 1 milliárd másik példát azokról, akik nem?
Összességében:
Egyik ismerősöm, aki programozó fogalmazta meg jól: ezt a nem kell diploma dolgot azok erőltetik, akiknek nincs...

(#91) Crystalheart:
Még fiatal vagy. Nem tudhatod, hogy külföldön a kerítés is kolbászból van.
-
Crystalheart
őstag
Esete, szakmája válogatja, ezt nyilvánvalóan nem lehet mindenhol így letesztelni, még az orvos/ügyvéd szakokon kívül sem, ahol a diploma feltétel is.
Amúgy nem is csak az ilyen nyilvánvaló szakmák esetén előírás a papír, hanem majdnem minden állami/önkormányzati tisztviselői munkakörben is, tán még a könyvtárosnak is. Például művelődési ház vezetése, itt helyben épp ezt hirdetik, nem egy hatalmas meló annak, akinek van hozzá affinitása, de ha jól rémlik, minimum főiskolai végzettséget írnak ki rá, ÉS több éves tapasztalatot. Én magam hiába bizonyítottam már be (ingyenmunkában), hogy jó vagyok a helyi rendezvények szervezésében, és még konferálni is tudok, hiába mondhatom jó ismerősömnek a képviselőket, papírok nélkül azt hiszem még a törvény is tiltja, hogy felvegyenek.

"Teszt. KErdesek. Hogyan oldana meg ezt es ezt. Vagy melyik a gyorsabb, id vagy class? Vagy hogy hivjak ezt es ezt? Vagy hova kell kotni ezt es ezt? Vagy mi a hiba az alabbi esetben? IT teren van tapasztalatom, rengeteg profi rendszergazdat es programozot ismerek, akinek nincs informatikai vagy egyeb diplomaja."
Arra gondolt, hogy beküldenek az emberek, mittomén 1200-an önéletrajzot, abból nyilván nem tudnak mindenkit végighallgatni, és azokat fogják már csak az interjúra vagy a tesztre is behívni, akiknek jobb a papírjuk. Hát hogy külföldön hogy van ez, azt nem tudom, lehet, nem jelentkeznek annyian egy helyre szinte tetszőleges munkakörben, mint itthon.
-
Crystalheart
őstag
Akárhogy is, az egyetem (még egy magyar egyetem is) jó alap tud lenni, ha az ember nem csak lábat lógatni jár be. Fölösleges összehasonlítani az egyetem + 2 év gyakorlatost az érettségi + 10 év gyakorlatossal, sokkal relevánsabb, hogy az érettségi + 2 év gyakorlatosnál jó eséllyel többre képes. Már csak azért is, mert így vagy úgy végigtolta az egyetemet, ahol az MSc rendszerint már nem olyan brahira kiszórós. Még az informatikai irányultságú karokon is számtalan igen hasznos, nem feltétlenül kötelező kurzust lehet felvenni.
(Mikor elhagytam az egyetemet, hogy spóroljak az állami támogatással, igazán sajnáltam, hogy nem lakom valahol a belvárosban, és hogy két óra az út oda, mert a nyilvános előadások közül sokra szívesen bejártam volna továbbra is.)
-
Vladi
nagyúr
"A papir sokszor nem igazolas rola...."
Ez meg az oktatási intézmény sara. Nem az országé, nem a mentalitásé vagy a munkavállalóé, hanem az intézményé.
mert ha van x papírod, az visszakereshető, ellenőrizhető, hogy milyen feltételekkel kaptad meg. Ha azoknak megfeleltél, és a pozicióhoz is elég, felvehető vagy.
Azt továbbra is bullshitnek tartom, hogy a tudás a lényeg, nem a papír. Pont ezért. Mert mi igazolja? Semmi. Kipróbálod, vagy jó, vagy nem. De egy idegen csak ezzel igazolhatja, hogy valami tudás van mögötte.
-
Vladi
nagyúr
Akkor megfordítom a kérdést:
Ha annyira nagy a tudása, hogyhogy nincs diplomája. Pff
A másik kérdésem a minőségbiztosítás. Oké, hogy tud. De most én bemegyek, előadom a mindenhez értek nagyjelenetet. Papírom nincs... akkor?
(#69) Ringman:
Tekintve, hogy szigorú számadású irat. Ez miért baj?
-
Ringman
félisten
nem vettem országleszólásnak. főleg mert igaz.
egyetértek a többivel is, amit írtál.
egyébként cége válogatja, kis/mikrovállalkozásban szerintem ritkább ez, mint nagyobbnál.
nálunk pl a szerkesztőnek (építészet) nincs érettségije (szakmunkást végzett) - most csinálja majd jövő nyáron (>30 éves egyébként) de jól dolgozik, itt van már talán 6 éve.
most végzett/hallgató építészek meg nem rosszabb munkát végeznek.
-
Ringman
félisten
mert ez egy papírország.
ahhoz pl hogy vegyek 1 számlatömböt a papírboltból kell igazolás arról, hogy egyéni vállalkozó vagyok + még az adóigazoló kártyám is - mint magánszemélynek. ha nem én venném meg, még elvileg meghatalmazás is - két tanuval persze.
mert így biztosan nem lesz számlagyár. javárjunkmár, nem ezen múlik.
-
Иван
őstag
Értem én, de amit te mondasz, azt se tanítják meg, nem törekednek az ilyen látásmód kifejlesztésére. Innentől meg az is fölösleges.
proci985: a felsőoktatás más tészta. A BME-n is kiszórják a mérnök hallgatók kb. felét az első két félévben. Hogy is mondják? "A BME-re jelentkezettek 54% sohse lesz mérnök."
Szóval egy neves egyetemen nálunk se gond a követelmény rendszer szerintem. VAgyis műszaki téren biztos, hogy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motoros topic
- Suzuki topik
- Spórolós topik
- Xbox Series X|S
- Külső támadás érte a Rainbow Six: Siege szervereit
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)