Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGYI
csendes tag
Sziasztok!
Előszöris kösz a segítő szándékot.
Másodszor: ott tartok, mint amikor megvettem a telefont, a 13.0.5.0 ROM van rajta. De működik, a hardverteszt végigment, van wifi.
Harmadszor: van némi veszélye a Magisk-nak, illetve a boot.img cseréjének, még pontosabban az utána történő verziófrissítésnek, és legfőképp a 13.0.5.0 Magisk-kel modifikált boot partíció flashelésének a 13.0.10.0 ROM-ra. Szóval ezt ne tegyétek.
Negyedszer: a flash nem mindig megy végig, nekem a XiaomiTool elakadt a legnagyobb partíció flahelésénél, és innentől fogva csak a Fastboot ment, ezen kívül az égvilágon semmi. Almost brick...
Ötödször: én Linuxos vagyok. Nem egy tudós, épp elhasználgatom. A TGZ kiterjesztésű Fastboot ROM-okba beteszik a flash-elést segítő parancsállományokat és a user mergeli össze magának az ADB-vel. A Linuxos esetben nem *.bat fájl, hanem sh fájl van, a szerepe ugyanaz. Viszont látszik, hogy sose próbálták ki, mert az eredeti nem futhat. Ennek oka egy rakás szintaxishiba, mert a Linux ADB-ban me Fastbootban a ./ prefixszel kezdődnek a parancsok, amit lazán lehagytak a bash fájlok beltartalmában. Rögtön az elején elakadt Mismatching image and device üzenettel. Na most már marha könnyű, mert megfejtettem, kicseréltem az összes fastboot parancsot és lefutott a flash. A kütyü elindult, hepiség - lenne, ha már a xiaomi.eu lenne rajta. Na ez majd holnap.Búcsúzóul egy kis részlet a lefutott, helyes szintaxisú flash_all.sh állományból:
./fastboot $* getvar product 2>&1 | grep "^product: *spes$"
if [ $? -ne 0 ]; then
./fastboot $* getvar product 2>&1 | grep "^product: *spesn$"
if [ $? -ne 0 ]; then echo "Missmatching image and device"; exit 1; fi
fi
#check anti_version
if [ -e $(dirname $0)/images/anti_version.txt ]; then
CURRENT_ANTI_VER=`cat $(dirname $0)/images/anti_version.txt`
fi
if [ -z "$CURRENT_ANTI_VER" ]; then CURRENT_ANTI_VER=0; fi
ver=`./fastboot $* getvar anti 2>&1 | grep -oP "anti: \K[0-9]+"`
if [ -z "$ver" ]; then ver=0; fi
if [ $ver -gt $CURRENT_ANTI_VER ]; then echo "Current device antirollback version is greater than this pakcage"; exit 1; fi
#CURRENT_ANTI_VER=1
#anti=`./fastboot $* getvar anti 2>&1 | grep anti: | cut -f 2 -d ' '`
#if [ -z "$anti" ];then
# anti=0
#fi
./fastboot $* getvar crc 2>&1 | grep "^crc: 1"
if [ $? -eq 0 ]; then
./fastboot $* flash crclist `dirname $0`/images/crclist.txt
if [ $? -ne 0 ] ; then echo "flash crclist error"; exit 1; fi
./fastboot $* flash sparsecrclist `dirname $0`/images/sparsecrclist.txt
if [ $? -ne 0 ] ; then echo "flash sparsecrclist error"; exit 1; fi
fi
./fastboot $* erase misc
./fastboot $* erase apdp
./fastboot $* erase multiimgoem
./fastboot $* flash abl_a `dirname $0`/images/abl.elf
./fastboot $* flash abl_b `dirname $0`/images/abl.elf
./fastboot $* flash bluetooth_a `dirname $0`/images/BTFM.bin
./fastboot $* flash bluetooth_b `dirname $0`/images/BTFM.bin
./fastboot $* flash boot_a `dirname $0`/images/boot.img
./fastboot $* flash boot_b `dirname $0`/images/boot.img
./fastboot $* flash vendor_boot_a `dirname $0`/images/vendor_boot.img
./fastboot $* flash vendor_boot_b `dirname $0`/images/vendor_boot.img
./fastboot $* flash devcfg_a `dirname $0`/images/devcfg.mbn
./fastboot $* flash devcfg_b `dirname $0`/images/devcfg.mbn
./fastboot $* flash dsp_a `dirname $0`/images/dspso.bin
./fastboot $* flash dsp_b `dirname $0`/images/dspso.bin
./fastboot $* flash dtbo_a `dirname $0`/images/dtbo.img
./fastboot $* flash dtbo_b `dirname $0`/images/dtbo.img
./fastboot $* flash hyp_a `dirname $0`/images/hyp.mbn
./fastboot $* flash hyp_b `dirname $0`/images/hyp.mbn
./fastboot $* flash imagefv_a `dirname $0`/images/imagefv.elf
./fastboot $* flash imagefv_b `dirname $0`/images/imagefv.elf
./fastboot $* flash keymaster_a `dirname $0`/images/km41.mbn
./fastboot $* flash keymaster_b `dirname $0`/images/km41.mbn
./fastboot $* flash logfs `dirname $0`/images/logfs_ufs_8mb.bin
./fastboot $* flash modem_a `dirname $0`/images/NON-HLOS.bin
./fastboot $* flash modem_b `dirname $0`/images/NON-HLOS.bin
./fastboot $* flash qupfw_a `dirname $0`/images/qupv3fw.elf
./fastboot $* flash qupfw_b `dirname $0`/images/qupv3fw.elf
./fastboot $* flash rpm_a `dirname $0`/images/rpm.mbn
./fastboot $* flash rpm_b `dirname $0`/images/rpm.mbn
./fastboot $* flash storsec `dirname $0`/images/storsec.mbn
./fastboot $* flash tz_a `dirname $0`/images/tz.mbn
./fastboot $* flash tz_b `dirname $0`/images/tz.mbn
./fastboot $* flash uefisecapp_a `dirname $0`/images/uefi_sec.mbn
./fastboot $* flash uefisecapp_b `dirname $0`/images/uefi_sec.mbn
./fastboot $* flash xbl_a `dirname $0`/images/xbl.elf
./fastboot $* flash xbl_b `dirname $0`/images/xbl.elf
./fastboot $* flash xbl_config_a `dirname $0`/images/xbl_config.elf
./fastboot $* flash xbl_config_b `dirname $0`/images/xbl_config.elf
./fastboot $* flash featenabler_a `dirname $0`/images/featenabler.mbn
./fastboot $* flash featenabler_b `dirname $0`/images/featenabler.mbn ...stb.
-
TGYI
csendes tag
Fent van a xiaomi.eu!
Érdekes módon a linuxos bash állomány szintaxisa itt jó volt, gond nélkül felment. És előkerültek a híváscsoportok, előkerült a hívásrögzítés, stb. Nagy érzés.
Kíváncsi vagyok május 11-re, vagy 12-re, amikorra a Google ígérte a hívásrögzítés végét, legalábbis az appok segítségével végzettét.
Kitalálunk egy remek eszközt, a világot függővé tesszük s majd szépen egyenként megszüntetjük a funkcióit. Vajon megéljük, hogy a kihangosítást kiveszik, mert bárki hallhatja azt, akivel beszélek? Vagy a fényképmegjelenítést, mert megmutathatom valaki képét egy harmadik személynek? Vagy a mikrofont, mert lehet így vele hangfelvételt készíteni? És a kamera, amivel képet lehet? Folytassam???
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Haverom ilyen telót vett és panaszkodik, hogy a wifi és a bt egyszerre szinte használhatatlan, folyton pufferel a wifis lejátszás. Ez tényleg ilyen? Legutóbb egy Elephone P8000 telónál tapasztaltam ilyet, ott a bt és a wifi antenna közös volt és gondolom nem ment egyszerre normálisan. De hogy itt is előfordul ilyen?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
wihay
tag
válasz dethroner #454 üzenetére
Igen előfordul, sőt gyakori is..
Én alapvetően zenéket hallgatok YT-n Wifi-n keresztül és kabaré az egész.. Előbb tölti be a BT részét, mint a zenét YT-n.. És akkor gondolhassa' az ember mennyire élvezetes.
Nekem a Redmi 8A telefonon is volt ilyen. Elvileg ismert hiba, a BT meg a Wifi egy frekvencián működik azért zavarják egymást, de ne már.
-
dethroner
veterán
Olcsósítás jegyében minden belefér. Saját note 4 telómon semmi ilyen, szerencsére. Remélem örökké fog tartani ez a telóm, mert amiket most lehet kapni, mindből hiányzik valami, vagy szarúl működik.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Valóban elő szokott jönni wifi+bluetooth esetén szakadozás. De ha nas-ról játszik zenét, ott meg nem. Nálam van 2,4Ghz is meg 5 is, random, hogy mikor melyiket használja.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Sanyi.mTs
addikt
Hogy lehet beállítani, hogy zárolt képernyőn bal alsó sarokban a hívás gyorsikon legyen, ne a lámpa és mi távirányító? Jobb oldalt a kamera gyors indító van.
-
dethroner
veterán
válasz gingerbalm #465 üzenetére
Az igazán vicces ezek után inkább a cikk címe, Biztos alap
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok,
nincs itt valaki, aki Signal-t használna? Egy kollégám nem bírja működésre bírni az app-ot, mert a Signal QR-szkennerre mindig belefagy...
Már eltávolítottuk/újratelepítettük a Signalt. A telón elvileg minden frissítve van, de én kifogytam az ötletekből.Minden tippet előre is köszönök!
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
ironbed
aktív tag
-
Rádugtam a telefont a laptop usb3-as portjára tölteni. Rajta volt 3 órát, erre 27%-ról lement 21%-ra... Frankó, ilyet se láttam még. Okosórát, fogkefét simán töltök ugyanerről a portról, de az Mi9Lite-ot is töltöttem anno.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
-
-
LLKobe
veterán
válasz Fruityloops #473 üzenetére
Értjük, egy fos. És értettük az előző 134 alkalommal is mikor leírtad. Többször nem szükséges.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
dethroner
veterán
Akkor most működik a wifi és a bt egyszerre, vagy nem? Azt hiszem ezt a szintet megugrani nem kell csúcskészülék. Ha nem megy, akkor nincs jobb szó rá, mint a fos
-
BigBlue69
őstag
válasz Fruityloops #473 üzenetére
szia.
rendben.
szia.
(-.-(-.-(-.-(-.-)-.-)-.-)-.-) Chinese Mafia's watching you! Viselkedni Magyarországon rang. Máshol a létezés része. Steam: http://tinyurl.com/8h4dfu2
-
wihay
tag
Az is igaz, hogy ki kell pucolni ezt a MIUI 13 rendszert..
Ez a MIUI kb egyszinten van a Windows-al, tele van felesleges dolgokkal. Hétköznapi dolgokra jó kis telefon azért, tény a Snapdragon 680 4G nem a legerősebb, de tudja amit kell. Én is gondolkoztam inkább Realme 8i-t veszek 128 GB verziót, de ez lett. Korábban írtam is Redmi 8A-m volt, az a MIUI verzió ( most pontosan nem tudom, melyik MIUI volt fent) sokkal szabadabb volt.
Emlékszem kilőtem a Google Play szolgáltatást az SMS-ből és nem adott hangot abszolút, úgy kellett mindig megnézni manuálisan érkezett-e új SMS. Nah az SD kártya kabaré volt..
Wifi & BT-al akadozott a zene YT-n. De nem akarom lehordani a Xiaomi-t, hátha olvassa valaki aki most venne Note 11-et és ezt olvassa.
Redmi 7 is mekkora telefon volt, te jó ég! Az a design mai szemmel is szép.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz dethroner #475 üzenetére
Már hogyne működne!
Ebben a pillanatban mikor ezt írom, épen egy e-bookot olvastatok fel BT fejhallgatón keresztül.
Speedtest elindítva.
Szerencsére probléma nem jelentkezett 2.4 és 5 GHz-n sem!
YT is akadozás mentes, legalább is nálam!UI:
Nekem is volt olyan telefonom ahol nem igy volt![ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Joker88
őstag
a hétköznapokban mennyire lehet észrevenni a 4/64-es verziót ? vagy inkább keressek 4/128-at ? MicroSD kártya alapból van,a mostanin is hiába a 128Gb,mindig a kártyára megy minden fotó/zene/videó..
In loving memory of Garrett Lockhart
-
ironbed
aktív tag
válasz ElektrikusDE #479 üzenetére
Szerintem alkalmazás/ROM függvénye a BT/Wifi leszakadás.
Nekem most xiaomi.eu rom van rajta és a Clash of Clans alatt leáll a zenelejátszás a Spotify-ról a Sony BT fülesen.
Viszont semmi más kombinációban nincs gondom vele.
Ha türelmes leszek és megint ROM-olok egyet (jajj... ), akkor kiderül, hogy az EEA ROM-on is fellép-e ez... -
dethroner
veterán
Vagy lehet azt nem bírja, ha bt és wifi is folyamatosan nagy adatátvitelt kér. Ha van ideje töltögetni hol egyiken, hol a másikon, akkor úgy tűnhet hogy nem szakad.
-
ironbed
aktív tag
-
Cs7
tag
Sziasztok!
Akinek nincs szüksége a gyári szilikon tokra és új állapotban van dobjon rám egy privátot, szívesen megvenném. Pécsi személyes átvétel előny, de jöhet postán/foxposton is.
Köszönöm! -
penge111
addikt
Valaki váltott esetleg Note 7-ről, vagy tudja, hogy érdemes-e erre a készülékre váltani? Tesztek alapján elég kis korrekt készülék lett, ha az ember nem a csúcstelókhoz hasonlítgatja.
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
NoMagix
addikt
válasz penge111 #491 üzenetére
Erre könnyen tudom a választ!
Minden technikai cserét gyűlöl, kifejezetten utál telefont cserélni!
Viccet félretéve számára megfelelő, elsősorban telefonnak használja.
Pár apróság zavarta, nincs értesítési led, widget butítâs a kontaktoknál.
Üzemidő megfelelő számára, kijelzővel nincs baja, kamera nem nagyon érdekli.
A méretét már elfogadta, mivel nincs a piacon értelmes áron normális telefon.[ Szerkesztve ]
-
NoMagix
addikt
egy kérdés merült fel, mi vagy milyen alkalmazás adhat bugyborékoló jelzőhangot?
most én is hallottam, eddig csak mesélte az asszony
talán az elmulasztott hívás? -
Joker88
őstag
új,másabb betűtípusokat hogyan lehet telepíteni? Miui 13.0.10 , (RGKEUXM)
-
Joker88
őstag
válasz gingerbalm #497 üzenetére
hát akárhogy állítom a régiót Indiára, majd telefon újraindít, csak nem tudok betűtípust változtatni, nincsen a Témák alkalmazásban ilyen..
-
-
Pityu.
nagyúr
Én így találtam meg
Igaz én most amerikai régión vagyok ez nem tudom jelent e valamit[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest