- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Bambanő háza tája
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csiga69
tag
válasz martonx #2062 üzenetére
Egy szeptember 27.-i hír szerint a COVID moonshot nyert 10 millió USD-t hogy egy új kíséleti COVID gyógyszer klinikai teszteket megelőző kutatásait befejezze.
Ezért az is várható, hogy hamarosan elkezdődik a COVID moonshot 11, ami néhány hónapig fog tartani (GPU-kon).
Lehet, hogy már ennek részeként jelent meg 10 COVID-os projekt: 16600 és 16602-16609
Itt a hideg idő, újra lehet a lakást COVID kutatással fűteni[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz martonx #2047 üzenetére
szerintem meg korrigaltak valamit, en 2700 csomagnal fuggesztettem fel a tevekenysegemet, de most 2712 csomagot ir, pedig kb. egy honapja ra se neztem. Mondjuk a 2701 -ik csomagom nekem is ugytunt elveszett, mert 2700 utani reggelen még egy joliranyzott "finish" bokessel megvartam, amig az aktualisat befejezi, es csak utana lottem le, de valahogy az a csomag már nemjelentmeg a statban.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
nkmedve
őstag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz martonx #2043 üzenetére
a coviddal az a bajom, -- amit Csiga is feszegetett -- hogy volt ido, amikor nem talalkozhattam senkivel, aki kozelallhozzam. -- es ez meg fennall --
A tobbi kór miatt én mar nem fogok aggodni, fater 91 evesen ment el, szellemileg teljesen friss volt, de nemtudott mozogni. Az utolsó 3 éve szenvedés volt na.
én nemszeretnem megerni azt a kort, amikor ujra pelenkazni kell, mondjuk a noverem se erti, hogy nemfogok mindenrol lemondani csakazert, hogy 3 evvel kitoljam a varhato elhalalozasom datumat.de ha nem covid/egyebbe pusztulok meg, azert ehenhalni sem szeretnek ; nekem neha kell masra a vega56 teljesitmenye, most amikor a fele olyan combos Polarist használtan olyan arban vesztegetik, ami még ujdonság korában se volt, es meg azt is elviszik seperc alatt, nemfogom szethajtani a kartyat. Hiaba lenne meg ra a penzem, ha egyszeruen nincs meg az a biztonsagtudat, hogy holnapra ittvan az a zsuga, amivel megy tovabb a verkli.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz martonx #2040 üzenetére
nalam amig ment a folding, mikor itthonvoltam, mindig ment.
mondjuk ha itthonvagyok es nem alszom, akkormeg valami melo mindig van, tehat ment
de igazabol nyugodtan alszom, a k*virus miattti felhivas hatasara kezdtem el , mostmar van legalabb 5 hasznalatban levo meg 3 engedelyezes alatit vakcina letezik, az egyeb kórok miatt meg eddigsem aggódtam.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz martonx #2038 üzenetére
ha lehetne kapni normalis aron normalis videozsugat, nem hagytam volna felbe, pedig mar a 100M eleresekor akartam.
nekem ez munkaeszkoz vazze, ha nincs, akkor nem a komoly kórok miatt múlok el, hanem azért, mert nemtom megcsinálni a melót...
evvan, egyelore ennyi volt, most hatodik vagyok a PH! fasorban 2700 unittal, lehet megelozni, aztan majd vagy felhorgadok, hogy ez azért ize vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
exabit
tag
válasz martonx #1947 üzenetére
A versek meg bibliai idézetek csak hab a tortán. Ezt annyira fájdalmas még olvasni is hogy arra nincsenek szavak. A bűnrossz cikkekkel nem is szoktak vitatkozni. Csak rákattintanak a reject gombra annál, ami még bírálatot sem érdemel. Persze a researchgate bármit elbír...
-
Exodius
őstag
válasz martonx #1933 üzenetére
A kiket nem látom, csak a számokat:
https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t=239968 -
horeg
csendes tag
válasz martonx #1909 üzenetére
Leveleztem az ügyben az EU Ombudsmannal és a magyar tisztifőorvossal, amit utána a sajtó kb teljes gárdájának, az alkotmányvédelmi hivatalnak, a köztársasági elnöknek is elküldtem, elemezve a koronavírus-kampány mögötti statiszitkai adatokat és gazdasági-politikai összefüggéseket. A pamflet 62 két oldalas (+20 oldalas melléklet, ami a levelek angol nyelvű fordításait is tartalmazza, hogy mutassa, jó minőségű fordításokat küldtem ki külföldre). Szerintem alaposan tisztázza a dolgokat. Innen le tudjátok tölteni (jobb oldali "download" gomb):
https://www.researchgate.net/publication/344412141_Felszolalas_a_koronazasi_ceremonian
-
Maelephant
aktív tag
válasz martonx #1909 üzenetére
Akkor tessék: az én ismeretségi körömben két halott is van, egy 50 körüli férfi tavaszról, három személy távolságra és egy nála is fiatalabb az őszi szezonból, két személy távolságra. A betegség valóban nem gyilkol hatalmas arányban, de véletlenszerűen kb. bárkit kinyírhat, különösen a 40-50 feletti korosztályból. Ennél is nagyobb gond lesz majd, ha a maradéktünetes tömegeket kell gondoznia az EÜ-nek.
[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz martonx #1895 üzenetére
Azt azért vedd figyelembe, hogy Magyarországon csak az utóbbi napokban/hétben lett hirtelen sok új fertőzött (gondolom egy halom ember visszatért a nyaralásból és azért), míg az intenzívre az emberek a fertőzés után akár több héttel is kerülhetnek, a halál pedig még később áll be (a fertőzés után akár 1 hónap szenvedés is lehet addig). Nem érdemes pillanatnyi adatokat nézni, a tendenciák sokkal többet mutatnak, és mindenképp figyelembe kell venni a betegség időbeni lefolyását.
De ha nem hiszel a magyar számoknak, akkor nézzük meg nálunk. Kb. 2x Magyarország lakossága mellett stabilan 500 körül vannak intenzíven, és napi 40-50 ember hal meg (de múlt héten valamelyik napokon volt 54 és 58 is). Új fertőzöttek száma áltag napi közel 1200 már egy ideje (összesen 87500), talán most kezdett nagyon enyhén csökkenni.
Ha megnézed a grafikont, nálunk is látszik egy jelentős késés az új fertőzöttek és a súlyos esetek számának emelkedése között, kb. 2 hét: [kép]
(vörös - új esetek, kék - intenzív osztályon levők, zöld - gyógyultak, fekete - halálozás)Szóval én megértem a magyar kormány iránti bizalmatlanságot (én is nehezen hiszek el nekik bármit) de ettől még a vírus nem lesz ártalmatlan. Ezért érdemes követni a külföldi tendenciákat is és akkor jól látszik, hogy ez a dolog messze túlmutat a magyar politikán (vagy úgy bármelyik ország vezetésén).
[ Szerkesztve ]
-
FLATRONW
őstag
válasz martonx #1895 üzenetére
Majd hirtelen meghalnak sokan, és máris "rendben lesz" a halálozási arány. Ha jól értelmezem, akkor ezidáig 6000 feletti a regisztrált fertőzöttek száma. Ez már magába foglalja a gyógyultakat, aktív betegeket és a halottakat is. 6000-ből 600 ember meghalt.
Ez 10 százalékos halálozási arány. Ennek fényében nem értem, hogy miért becsülöd ennyire alá ezt a betegséget. -
nkmedve
őstag
válasz martonx #1893 üzenetére
A médiának igen, de szerintem a kormányoknak messze nem jött ez jól. Orbánnak talán kivételesen igen (jól tudja használni az ilyen kríziseket a saját pozíciója erősítésére), de nálunk éppen egy kormánybuktatási kísérlet következik, valamint a jelenlegi kormánypárt népszerűsége eléggé megzuhant a járvány következtében. Ami az anyagiakat illeti, az EU töredékét adja annak amit az államháztartásunk elveszített ennek a járványnak a következtében (lehet kb. 1:5 az arány, de talán még ez is túl optimista), valamint a hosszabb távú gazdasági károkat sem lesz aki megtérítse. S nem mellesleg az EU az ilyen pénzeket az egészsegügy javítására adja, nem úgy van, hogy akkor azzal most bármit csinálhat a kormány.
Szóval egyáltalán nem hinném, hogy bármilyen kormánynak is megérné felfele kozmetikázni a számokat, azzal csak a saját inkompetenciáját demonstrálja, valamint a gazdaságot is még jobban tönkreteszi, amivel csak politikai öngyilkosságot követ el. Ahogy te is írtad, sokkal inkább megéri lefele kozmetikázni a számokat (nekem is megvannak a gyanúim ezzel kapcsolatban), azt viszont nehéz bizonyítani és sokra nem mennénk még akkor sem ha lenne konkrét bizonyíték ilyesmire, ez inkább csak egy kormány korrupciójáról mond valamit, nem magáról a vírusról."egyszerűen csak azt látom, hogy nálunk a számok valahogy rohadtul nincsenek összhangban azzal, amit szétnézve látok"
Ez nem meglepő, Magyarországon elenyésző a fertözöttek száma a lakossághoz viszonyítva. Néhány ezer ember annyira kevés, hogy nagyon csekély rá az esély, hogy ismerj ezek közül valakit személyesen. Nálunk már kicsit más a helyzet (pedig az egyik legkevésbé fertőzött megyében lakom), én több ismerősről is tudok aki pozitív volt, és ezek közül néhány kórházban is járt tünetekkel. Ismerős szerencsére még nem halt meg, bár volt a környéken 1-2 ismertebb emberke (vagy ismerős ismerőse) akik igen (pl. alig néhány napja az egyik szomszéd falu papja, akit több ismerősöm is ismert személyesen).
Végülis mindegy, összességében nem gondolom hogy jó mérce lenne, hogy ki mennyi fertőzöttet ismer. Ha csak akkor kezdünk valamit tenni a járvány ellen amikor már mindenki ismer fertőzötteket vagy halottakat akkor már nagyon nagy a baj, az azt jelenti, hogy teljesen elveszítettük a kontrollt. Azt még megjegyzem, hogy van Pesti orvos ismerősöm akik koronás betegeket is kezel, és ő nem gondolja, hogy túl lenne tolva a járvány, sőt.[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
válasz martonx #1890 üzenetére
Szerintem nem fog senki keresztre feszíteni, de én személy szerint úgy gondolom, hogy egy vírus/járvány komolyságát az azzal foglalkozó szakemberek kell meghatározzák (és itt most nem a magukat orvosoknak beállító YT sarlatánokra gondolok, akik már rég külön úton járnak és semmi közük az orvostudományhoz) az átlag ember ezt nem tudja megtenni, ahogy pl. atomfizikai dolgokban sem szokás véleményt formálni fordítói, marketinges vagy programozói diplomával.
Megvannak ezeknek a vírusoknak a veszélyeik attól függetlenül, hogy a felszínen mennyire tűnhetnek veszélyesnek vagy nem. Pont ezért nem érdemes elbagatellizálni ezt a mostanit sem, mert elsőre legtöbb emberre ártalmatlannak tűnik, de ha kicsit jobban mögéje néz az ember akkor hasonló körülmények között simán hozhatja pl. a spanyolnátha halálosságát ( [link] ) még úgy is, hogy azóta teljesen más szintű a higiénia és az egészségügyi rendszer minősége. Akkoriban a spanyolnáthára is sokan legyintettek (tüntettek a megszorítások és a maszkviselés ellen pl.), manapság viszont már nem sokan vitatják a komolyságát. Eddig mi még itt elkerültük legrosszabbat (bár pl. Romániában ahol én élek, nem annyira rózsás a helyzet), de ez egyáltalán nem annak köszönhető, hogy a vírus veszélytelen (több helyen is bebizonyosodott már, hogy ez nem igaz, pl. a linkben említett NY), hanem mert legtöbb helyen időben léptek és így irányítás alatt tudták tartani a járványt.
Ami engem a legjobban aggaszt az a vírus politikai eszközként való felhasználása. Nálunk (Románia) pl. nagyon ez megy és talán annak is köszönhetjük, hogy majdnem az élen járunk az új fertőzöttek és halottak számában. Vannak szabályaink, de a kormány fél betartatni, mert hamarosan választások jönnek, az ellenzék pedig minden intézkedést megfúr amit csak lehet. -
Toomy
senior tag
válasz martonx #1852 üzenetére
Detto.
A panelban az utolsó emeleten nálam is nemsokára leállás lesz. Ez akkor fog bekövetkezni, ha napokig 30-35 fok lesz és a tető felforrósodik úgy, hogy be kelljen kapcsolni a klímát.
A melóhelyen viszont jól szigetelt épület van ami a pokoli nyári melegben is csak 2 hét után kezd katlanná változni. Ha ez megtörténik akkor ott is leállás lesz. -
-ZeeZee-
senior tag
-
-
hunluki
senior tag
válasz martonx #1820 üzenetére
1. Hasraütéses válasz volt, nem utánaszámolt, de nem is ez a lényeg. Jelenlegi helyzetben egyáltalán nem evidens dolog hogy a gép vásárlása bárkinek is prioritás lenne, ellenben segíteni szeretne és hozzádobja ami van. Ha az egy GT210 akkor az, ha egy 2080Ti akkor pedig az.
2. A 1060 teljesítménye is vicc egy 2080Ti-hoz képest, mégis járatom és per pill 14. vagyok a csapatba.
3. Foldingozni mindig van értelme, ne szóld le ha nem ismered a körülményeket. Honnan tudod hogy neki nem napelemről megy pl? Az Ő villanyszámlája pedig az Ő dolga és nem a te feladatod megítélni hogy mire költi a pénzét. Talán ha picit finomabb hangnembe felhívod a figyelmét hogy ár/érték arányban nem a legnagyobb előrelépés akkor megköszöni az infót, de az hogy "kiröhögöd" nem éppen a legkorrektebb lépés egy alapvetően összefogásról és emberiség megmentéséről szóló projektben.Ha a te mentalitásodat követné a rendszer akkor töredéke lenne az összteljesítmény, viszont a benne lévő gépek legalább "vadállatok" lennének. Megérné?
Ez nem PCMR eCerkaméregetésről szól. Vagy ha igen akkor méregesd magad a te gépedhez hasonló kategóriához és ne b.sztasd azt aki csak annyival tud segíteni amije van. -
bhonti
aktív tag
-
hunluki
senior tag
válasz martonx #1814 üzenetére
Nem kell ám mindenkinek bivaly PC, ez a projekt meg pontosan a terhelés elosztásáról szól. Strezi kiszállt a vadállat gépével, 10-15 kisebb gépes majd pótolja a teljesítményét. Nem lóverseny, sőt igazából a több helyről lassan bejövő infó könnyebben ellenőrizhető mint mindig ugyanattól az embertől megkapni a nagyot mert össze lehet vetni az eredményeket.
Pl én se tervezek új PC-t venni mert mi a francnak, amire használom bőven elég lesz még legalább 5 (ha nem több) évig, játékra meg ott a konzol.
Nem mindenki PCMR harcos és igencsak elmúltak azok az idők amikor 2-3 évente kb kuka volt a géped mert úgy rohant a technika.
-
-
bhonti
aktív tag
válasz martonx #1810 üzenetére
Nincs szükségem erősebb gépre itthon. Nem is megy folyamatosan. Valamennyit halad. A pontok száma meg azóta is hidegen hagy.
Egyébként a benti i5-ös gép csak CPU-val kb. 230 ezer környékén jár, az (is?) a regisztrált bhonti felhasználóval dolgozik, ez meg balazs néven.
[ Szerkesztve ]
http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech
-
nkmedve
őstag
válasz martonx #1788 üzenetére
Van még húzóember, nem kell aggódni, a top termelők jobban termelnek mint valaha. Az viszont már aggasztóbb, hogy egyre csökken az aktív user-ek száma, egyre többen szállnak ki azok közül akik nem csúcs konfiggal tolják, így a csapat napi termelése tényleg stagnál és valószínűleg hamarosan csökkenni fog.
Ez várható volt ahogy melegedik az idő, innentől aki bent marad az már ténylegesen rá kell fizessen a villanyszámlára, nem tudja a fűtés részeként elkönyvelni a Folding fogyasztását. -
Petykemano
veterán
válasz martonx #1778 üzenetére
Kifinomultabb energiamenedzsmentre lenne szükség.
Elvileg ha jól tudom, akkor a cpu áramtermelése nem kizárólag attól függ, hogy csinál-e valamit, az összes energiamenedzsment eljárás alapja az, hogy idle állapotban visszaveszi a frekvenciát és a hozzátartozó feszültséget is persze.
Ez persze nem 100%, mert pl az intel cpu-k az AVX2 utasítások végrehajtása közben épp az áramfelvétel miatt veszik vissza a frekvenciát.De mindenesetre valami olyasmi megoldásra lenne szükség, hogy csak a FAH kliens igénybevétele miatt nem változhat a magok energiamenedzsmentje. Tehát ha épp nem csinálsz semmit a gépen, és mondjuk 2Ghz-re van visszavéve, akkor azon ketyeghet, de csak emiatt ne turbóztassa, mert akkor fogyaszt sokat és termel nagy hőt.
Ugyanaz igaz a gpu-ra is. Kéne valami beállítás, hogy milyen mértékben tekertetheti fel a frekvenciát és azzal együtt a fogyasztást.
Tehát valami TDP limit kéne a processzekre nézve.
Nem tudom, hogy ilyet hogy lehet csinálni. a Win10 méri, hogy melyik process mennyi energiát használ. Feltételezem, hogy valahogy limitálni is lehetne.
Ugyanígy a FAH is érzékeli, hogy ha aksiról megy a gép és akkor nem számol, legalábbis van erre beállítás.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz martonx #1753 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy a nem regisztrált koronás beteg halálakor nem kerül be a halálozási statisztikába, pedig lehet, hogy a koronavírus miatt halt meg. Ezzel is szépen lehet "játszani", szépíteni a számokat. Csak annyit mondanék, hogy ami számot látsz kis hazánkban ,az kb. arra jó, hogy saját magukat fényezzék. Semmi köze nincs a realitáshoz. De ezt szerintem minden épeszű ember tudja... Nem ellentmondok neked, hanem pont hogy egyetértek a véleményeddel, de a halálozási statisztika, mint minden kormányunk által közölt adat, fals. Bízom benne, hogy a most elindult átfogó szűrés majd felnyitja az emberek szemét.
-
Maelephant
aktív tag
válasz martonx #1750 üzenetére
Én tudok egy közvetett ismerős ismeretlenről (ismi volt kollégájának párja). Nem írom ide a korát, mert egyértelműen azonosítható volna az állami táblázatból. Több, eléggé megszenvedett betegről is tudok 2 ismerős távolságra (a betegek családtagja maga írt a ht-ói ói betegségéről).
-
nkmedve
őstag
válasz martonx #1747 üzenetére
Sajnos az emberek már egyre kevésbé veszik komolyan a veszélyt (ezt a saját környezetemben is látom, mindenki alig várja már, hogy kiszabaduljon a fogságból és szocializálódhasson), pedig egyre több statisztika azt mutatja, hogy a koronás halálozás egyáltalán nem olyan elhanyagoldható ahogy azt egyesek próbálják bemagyarázni.
Pl. egy egészen friss cikk az olasz helyzetről: [link]
Eszerint a koronás időszak nagyjából első hónapjában (ami még nem volt a csúcs) 39%-kal többen haltak meg mind általában szoktak ebben az időszakban, amiből kijön, hogy az összes haláleset (beleértve baleseteket, az összes betegséget, stb.) kb. 28%-a valamilyen szinten köthető volt a korona krízishez. Mindezt országszerte, ahol nem minden régióban volt olyan sok fertőzött. Nyilván ezek nem mind direkt korona fertőzött halálesetek, hanem sokan lehetnek olyanok is akik esetleg a kórházak túlterhetsége miatt nem kaptak más betegséggel ellátást, és emiatt meghaltak.Egy régebbi hasonló cikk: [link]
Itt a New York-i helyzet nagyon durva ha igazak a számok. Ott a statisztikák szerint megnégyszereződött a halálok száma az eddigi több éves átlaghoz képes. Itt tehát az összes haláleset kb. 75%-áért a koronát lehetne direkt vagy indirekt módon felelőssé tenni.Abban pedig ne reménykedjünk, hogy nem lesznek új hullámok, most kezdik az országok feloldani a korlátozásokat, az emberek egyre jobban kezdenek mozogni, vakcina még nincs, a fertőzöttek immunizációja kétes. Ha ősszel vagy télen az influenzaszezonnal együtt visszatér a korona akkor lesz itt még haddelhadd...
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz martonx #1656 üzenetére
Nekem már ment múlt héten a légkondi. Igen jól szigetelt a házam, és ilyen időben már nem hül 24 fok alá reggelre sem. Két hónapja nem is fűtök, csak a foldinggal
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
FLATRONW
őstag
válasz martonx #1476 üzenetére
A jövőben ilyen esetekre a következőt tanácsolom.
1. Program bezárása (a tálca jobb oldalán is be kell zárni)
Ennek ellenére néha beragad egy-két folyamat, általában a fahcore.
2. Ebben az esetben a Feladatkezelőben kell bezárni azt.
3. Megnyitni a program mappájának Work almappáját és törölni a 0x almappát (ez tartalmazza a letöltött feladatokat, az aktuális ellenőrzőpontokat és a feltöltésre váró eredményt is) -
Strezi
őstag
válasz martonx #1418 üzenetére
Itt van (lehet még rajta sok érdekes statra kattintani):
https://folding.extremeoverclocking.com/team_summary.php?s=&t=239968[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
senior tag
válasz martonx #1311 üzenetére
Ha kicsit is sikerülne túllépni az E-penisz fóbiádon, annak rendkívül örülnék! Azt se tudod, hogy miért kérdeztem, de nyilván az E-penis volt a cél. A kártyák teljesítményére voltam kiváncsi, (ami nagyjából leszűrhető a kapott kreditek értékéből) de úgy néz ki, hogy ezt nem sikerült megérteni.
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz martonx #1306 üzenetére
* I.T.E.M teged ez nemerdekel.
nekem AMD van, de ha akarnek se tudnek mit mondani, most megneztem, ha kap melot, akkoris csak a 9405 base pontos csomagok jonnek, a log szerint 30MB meretben. Abbol 70K szokik leesni.
igazan johetne 50MB -s csomagElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Core2duo6600
veterán
Úgy vettem észre, hogy a Folding eleve az erősebb gépeknek adja a csomagot.
Most reggel kapot a 4790-esem a HD 7700 sorozatú vga val mind a vga mind cpu ra, ez a gyengébbik asztali gépem.Az erősebbik kapott tegnap este a vga ra, most kapcsoltam be, így nem tudom, hogy kap -e majd a cpu ra.
Bár akkora hangja van, mint egy hajszárító ha 100 % -on dolgozik a cpu, így azt lehet le is tiltom.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
Nem az, hogy nem sikerült felfogni, hanem ha nem jön a csomag még 24 óra után sem, akkor kérdéses, hogy érdemes - e tekernie a gépnek.
A rosetat elindítottam, és azonnal jött csomag.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
hokuszpk
nagyúr
en ezert nem itelnem el, ismerek olyat, akinek perpill csucs gepe van, de azt is tudom, hogy eveket sporolt ra, hogy egy par honapig elmondhassa ezt....
anno en is feltettem a nagynehezen Becsbol felig csempeszett XT -t meg a legyzummogestol is...Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Szakbarbár
aktív tag
Kíváncsiságból kiszámoltam:
Csapat létszám: 693 fő
Átlag pontszám 155067
Medián: 25938
Összes pontszám: 105 136 487
80% pont (84 109 189): 1-86. helyezett összes pontszáma
20% pont: 87-693 helyezettek összes pontszáma
Grafikonon:
Viszont én kiszállok, olyan öreg és lassú a gépem, hogy 6 nap alatt csinál egy WU-t.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
peterattila
aktív tag
Szerintem nem felesleges. Nem is tudom értelmezni, hogy sokan a pontokat hajkurásszák itt. Ez nem verseny, hogy nyerjen valaki. Kit érdekel, hogy hány pontom van? Ami gépem van, azt szolgálatba állítom egy jó ügy érdekében, Ha az csak egy P4 akkor azt, ha szerverpark, akkor azt. Segítünk, ahogy tudunk. Leszarom a pontokat, csak legyen eredmény, semmi más nem számít.
-
n00n
őstag
Szerintem kár azt mondani, hogy ez erőlködés, én is napi pár ezer pontot hozok a csapatnak (nincs passkey-m) HO mellett. De ha még rajtam kívül gondolkodnak páran így akkor sok kicsi sokra megy. IBM is mondhatta volna, amit te, hogy felesleges a te gagyi konfigoddal erőlködnöd, mikor ők pár százezerszer gyorsabbak. Aztán mégis a top 7 szuperszámítógénél nagyobb számítási kapacitás jött össze másoktól...
-
-
CzGöbe
tag
Az, hogy a Vega 2x olyan gyorsan végez vele, azt megértem, de hogy a 1660 Super is kb fele annyi idő alatt végez vele, mint az 580... mondjuk fel is tűnt, hogy ez a típusú feladat nem fekszik annyira az 580-nak, mert ~360k helyett csak 250k a PPD-je
#Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, de mivel a föld ovális, éljenek a techno partyk tovább' is!
-
Maelephant
aktív tag
Köszi, nálam is beőrült.
Más: amióta - egy fentebbi tanácsra - kiengedtem a tűzfalon a FahControl.exe-t is, sokkal gyorsabban, szinte azonnal kapok új unitokat.
Megint más: A stat/pontjóváírás nálam is késlekedik.
Méginkább más: van még értelme annak, amit csinálunk ?
[link] -
Duck663
őstag
A második kolléga (Turenkarn) RX 5700-assal, a többit nem tudom, CPU-t is lehet írta korábban, de arra nem emlékszem. Amúgy nem a vas a fontos, hanem, hogy folyamatosan kapj WU-kat.
[ Szerkesztve ]
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Petykemano
veterán
Ennyit lehet tenni.
De azért az elkeserítő.. reggel olvastam, hogy amerikában már beadtak valami kísérleti vakcinát egy önkéntesnek. És most 14 hónapon át meg kell figyelni.
Leghamarabb 18 hónap múlva lehet ebből tömeggyártható gyógyszer/ellenanyag/oltás.Figyelembe véve azt, hogy mi történhet 18 hónap alatt a világban gazdasági értelemben, ezeknek a kutatóknak a munkája sajnos ilyen céltalan tudományos játszadozásnak, legózásnak tűnik, amihez - most örülnek -, hogy megkapták a játékszereket.
Tök jó, de hát összességében kb ugyanannyit ér jelen helyzetben, mintha CS-znénk.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
fatal`
titán
Tudom, nekem is számolt koronavírust, volt, hogy egyszerre mindkettőn. Ma folyamatosan jönnek a feladatok. Jó lenne ha pl. lenne olyan opció, hogy a GPU-t fullon használhatja, a cpu-t meg mondjuk felesben. Dolgozom közben és minimális cpu kraft azért kellene, plusz a zajterhelés is zavaró egy idő után.
(#154) Duck663: Nekem nem ír ki semmit, vagy üres az oldal, vagy annyi jön, hogy bad request. Gondolom terheltek a szerverek.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
Képernyő tetején a START, PAUS, STOP gomboktól jobbra van egy bazinagy Power kapcsoló Light, Medium, Full beállításokkal. Mondjuk nálam Full állapotban is csak 59% a prock terhelése, csóri GPU meg 1%-on pörög a Windows szerint, ehhez képest a ventik maximumon pörögnek a jó öreg RX470-en, ilyet játékok alatt se szokott.
Gróf... - Nem nagyon értem a cinizmusodat, a Folding@Home, mióta létezik, főleg gyógyszerkutatásokra lett kitalálva.[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest