Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1897) nkmedve válasza martonx (#1895) üzenetére


nkmedve
őstag

Azt azért vedd figyelembe, hogy Magyarországon csak az utóbbi napokban/hétben lett hirtelen sok új fertőzött (gondolom egy halom ember visszatért a nyaralásból és azért), míg az intenzívre az emberek a fertőzés után akár több héttel is kerülhetnek, a halál pedig még később áll be (a fertőzés után akár 1 hónap szenvedés is lehet addig). Nem érdemes pillanatnyi adatokat nézni, a tendenciák sokkal többet mutatnak, és mindenképp figyelembe kell venni a betegség időbeni lefolyását.

De ha nem hiszel a magyar számoknak, akkor nézzük meg nálunk. Kb. 2x Magyarország lakossága mellett stabilan 500 körül vannak intenzíven, és napi 40-50 ember hal meg (de múlt héten valamelyik napokon volt 54 és 58 is). Új fertőzöttek száma áltag napi közel 1200 már egy ideje (összesen 87500), talán most kezdett nagyon enyhén csökkenni.
Ha megnézed a grafikont, nálunk is látszik egy jelentős késés az új fertőzöttek és a súlyos esetek számának emelkedése között, kb. 2 hét: [kép]
(vörös - új esetek, kék - intenzív osztályon levők, zöld - gyógyultak, fekete - halálozás)

Szóval én megértem a magyar kormány iránti bizalmatlanságot (én is nehezen hiszek el nekik bármit) de ettől még a vírus nem lesz ártalmatlan. Ezért érdemes követni a külföldi tendenciákat is és akkor jól látszik, hogy ez a dolog messze túlmutat a magyar politikán (vagy úgy bármelyik ország vezetésén).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.