Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16624) intuicio


intuicio
aktív tag

Sziasztok!
Én már teljesen elvesztem ebben az egész plex útvesztőben :(
Ott kezdem, hogy szeretnék összerakni egy kis HTPC konfigot, ami egyben egy nas is lenne csak filmeknek, azzal a céllal, hogy a Plex server ne a saját gamer-pcm-ről menjen, mert nem mindig van bekapcsolva a gép, és ha szeretnénk filmet nézni, akkor ne kelljen csak ezért be kapcsolni a számítógépet. A média lejátszó, ahonnan a filmeket indítjuk el, az egy nvidia shield pro 2019
Szóval:
Csináltam egy tesztet a mostani "gamer"pc-n. Ha a saját gépen indítom el a sample filmet, akkor ezeket az értékeket kapom:

cpu:11% gpu:3%
cpu:15% gpu:28%

Na már most. Ha ezt a két sample videót berakom a plex mappába, és a médialejátszó shield-ben indítom el, akkor kb mind a két sample cpu:1% gpu 1% használ.
ergo kb semmi erőforrást nem használ, mert ugye a shield erőforrását használja.

És itt nem értem a jelenséget. Bárki akit kérdeztem, azok azt tanácsolták, hogy vagy nagyon erős cpu-val szerelt htpc-t rakjak össze, vagy rakjak be egy vga-t, hogy arrol menjen a transcoding. Ezt írta egyik ismerősöm:
Ami itt inkabb fontos az az, hogy legyen valami kompatibilis gpu ami tud hardware transcodingot. En egy low profile GT 1030-al toltam igy nem volt gond a multi streamingel vagy 4K-val se.
Vagy még ezt:
A PLEX-el annyi a gond, hogyha nem olyan formátumba töltöd le a filmet, mint amit tud a lejátszó akkor a PLEX, lejátszás közbe fogja átkódolni a videót, nézhető formátumba ami elég nagy erőforrást használ. Főleg ha nagy felbontásban akarod ezt csinálni. Szal erre figyelni kell, de ezt sima NAS-sal úgy se fogod tudni használni, mert nem lesz elég erőforrás rá. Nekem is épített server gépem van erre. De pl egy 2k-s filmet már nem bír átkódolni a i7-4790K procim se. De ez függ a videó kódólásától is

Tehát akkor most tényleg vennem az épülő htpc-be vga-t, vagy most akkor mivaaaan? :D
Hisz a tesztből is kiderült, hogy mindent a shield megcsinál, hisz nem használ kb semmi erőforrást a cpu/gpu.
Valaki erősítse már meg, hogy akkor hogy nézzem ki a kis pc-t, milyen alkatrészek kellenek bele.
:R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.