Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Este megerkezett a felultoltos mosogepem. A media marktbol rendeltem Zanussi ZWQ61215 tipus, megosztanam a folyamatot, ha valaki esetleg hasonlo cipoben jarna.
Csutortokon este rendeltem a gepet az online feluleten, nem sokkal utana erkezett egy email, hogy fogadtak a rendelesem es ertesitenek, mikor atadtak a logisztikai cegnek a termeket. Penteken jott az elektronikus szamla rola, majd kesobb, hogy atadtak a termeket a szallito cegnek. Hetfon hivtak, hogy kedden 15-19 ora kozott tudnak szallitani, megfelel-e. Vegul 19 ora elott ertek ide. Vartam vartam es felhivtam 7 elott 10 perccel azt a szamot, amin egyeztettuk az idopontot, hogy varhato-e az erkezes, mondta a holgy, hogy felhivja az autot es a kiszallito felhiv, par perc mulva mondjuk megjottek, de a lenyeg, hogy este hetkor is tudtam erdeklodni. A Szami Group nevu ceg szallitota, ket fiatal srac volt, nagyon rendesek, behoztak a lakasba a gepet, segitettek volna kicsomagolni is, de mondtam, majd en holnap. Kaptam rola szallitot es itt toltottek ki a garjegyet. A gep rendben van szemre, ma uzemelem be.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Igen igy van. Ez a liszenszelt belso nem tudom mire vonatkozik, az electroluxoknal en ugy tudom azonos muszaki tartalommal futnak a gepek, szoval nem valtozik evente a bele az adott tipusnak. Es mint irtam is, direkt felhivtam a ceget, mert pl a zanussira azt mondtak a markaboltosok, hogy azonos a bele az 1000-es es 1200-es centriju gepnek. Az electroluxnal azt mondtak, hogy 1000-ig egyforma, a kovetkezo 1200-1300-as fordulatu gepek, ezek mar mas motorral es szimmeringezessel keszulnek, aztan az 1400-as megint mas motorral keszul. Ezert rendeltem a 61215-os zanussit, 1200 fordulat es az fogyasztja a legtobb vizet. Electroluxban nem talaltam ilyet. Nem szeretem ha viz nelkul mosunk.
A plusz garanciarol itt is irtak a topikban es mind jo tapasztalat volt. En meg a helyi electroluxos szervizest is felhvtam es mondta, hogy nyugodtan kossek ra biztositast, mert ki szoktak fizetni mindent, amit javitani kell.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Gabesz87 #1594 üzenetére
Mosó+szárítósat. Ezt: link. Néztem külföldi review site-okat (nem a cukormázas webshopos szarokat, hanem fórumok mélyéről kapartam elő valós user revieweket). Annyi biztos, hogy működik, mos, szárít, aki megvette, imádja. Legalábbis azt, amit tavaly/tavalyelőtt vett, hogy ha ezen a héten éppen a kínai legalja gyártósorról jön le az új modell tadzsikisztáni belsővel amiben csak műanyag van, akkor így jártam, de mint mondtam, engem már nem érdekel, lottó. Ha beszopom vele, akkor felgyújtom, és mosunk kézzel.
Garit se vettem rá pluszban, rákerestem erre is. Kb. ha a csillagok is úgy állnak, meg ha kakast áldozol éjfélkor akkor talán tudod érvényesíteni. Ja várj, akkor se. Rengeteg panasz és anyázó írás van ebben a témában, ember nincs szerintem akinek sikerült ilyen pluszban vett garanciából egy fillért is viszontlátni meghibásodás esetén. Ha mégis rád akarják tukmálni, javaslom hogy olvasd el a szerződést, AFSZ-t, meglepő dolgok vannak benne.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Hát igen, én is így látom a helyzetet, egyetértek.
Most én is az LG-ket nézem, meg az Electoluxot, az inverteres modelleket. A gyári garit kiterjeszteném 5 évre, a motorra meg van 10 év, az már barátságos. Mondjuk az ára nem Szóval tényleg rohadt nehéz dolog ez. Ja, és persze közben a dizájn sem mellékes, mert hát az asszonynak ugye az a legfontosabb szempont
Milyen LG-t vettél amúgy?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Gabesz87 #1591 üzenetére
Én is hasonló cipőben járok/jártam. Felejtsd el hogy érdemi tanácsot fogsz kapni. És nem azért nem mondanak a szakik sem tippet, mert direkt ki akarnak veled cseszni, hanem azért mert ők sem tudják hogy a jelen pillanatban a "boltok polcain" levő gépek milyenek valójában. Vagy 1 hétig túrtam a netet, arra jutottam hogy az egész mosógép ipar egy rohadt nagy káosz. Mire kiderül egy gépről hogy jó, már rég nem tudod megvenni, mert évente cserélgetik. Ami tavaly még jó volt, abba idén lehet hogy egy totál vacak licenszelt belső kerül egy másik gyártótól, mert ebben az évben az XY márka (képzelj ide bármit) éppen ilyen bizniszt kötött.
Ezért mondják azt, hogy vedd ami tetszik, mert úgysem fogod tudni kitalálni hogy milyen a valós műszaki tartalom, illetve nem fogja tudni megmondani senki, max a gyártónál pár mérnök meg beavatott. Én végül rendeltem egy LG-t, mert az tetszett tudásra/kinézetre/árra/garanciára. Elvileg holnap jön meg, ha szar lesz hát szar lesz, nulla esélyem van arra hogy ez ellen tegyek bármit is, kb. úgy érzem mintha lottóznék Ez van.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Gabesz87 #1589 üzenetére
Electrolux csoportbol rengetegen vasarolnak, aeg, electrolux, zanussi, ezek jo gepek, kiterjesztett gari ajanlott hozza. Gorenje is gyakori tipus, lg szinten. Azt valaszd amelyik tetszik, senki sem tudja megmondani mennyit fog elmenni. Gari legyen mindegyikre 5 evre hosszabbitva.
Fogyasztast ne nezd, mese csak, az olcsobb is jo amelyik csak A+ vagy A++, kidobott penz a draga gep.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz VIPowER #1588 üzenetére
Használtan nem, köszi. Hát jó, akkor nézelődöm. Csak mindenki azt szajkózza, hogy mit ne, de hogy mit nézzek, melyik márkán belül, azt senki nem mondja. Nyilván nem azt várom el, hogy megmondja valakit, melyik bír ki 10 évet, csak azt reméltem, hogy abban segít valaki, hogy melyik megbízható, melyikről van általánosságban a legjobb vélemény. Na mindegy, azért köszi.
-
VIPowER
őstag
válasz Gabesz87 #1587 üzenetére
Amelyik a legjobban tetszik, vagy amelyik a legtöbb garanciával rendelkezik. Senki sem fogja Neked megmondani hogy elromlik e holnap, vagy 5 év múlva. Vagy vehetsz innen használtat, ezek jó eséllyel még elmennek pár évet : [link]. De ez is "lutri" mint mind manapság. Köszi hogy segíthettem.
-
Gabesz87
veterán
Üdv. Mosógép vásárlásban kérném a tanácsotokat. Elöltöltős gépet vennénk, úgy max. 120e-ig, de inkább 100 alatt. Mi a legjobb vétel? Mélységre nincs gond, úgy 60 cm-ig beférne.
-
mellov
csendes tag
Sziasztok!
Mosógépvásárlás előtt állunk, egyenlőre ezzel a termékkel szimpatizálunk
Hotpoint-Ariston WMSF 622
Nem igazán tudok semmit erről a márkáról, nektek mi a véleményetek / tapasztalatok ? Sajnos nehezen száradnak a ruhák a lakásunkban így fontos, hogy jól centrifugázzon a készülék. Árban semmiképp sem mennék fel 100 fölé. Esetleg ti mit ajánlanátok?
Előre is köszi!! -
titán
A mall.hu-tol rendelt mar valaki mosogepet? Amit kineztem felultoltos zanussi, a media marktban 90 ezer, a mall.hu-n pedig 77 ezer.
-
Met
nagyúr
Elvileg ma vitték el, nem is ugattak a telefonba.
Inkább az zavar hogy ezt most elvitték, nyilatkozni kell hogy csere vagy pénz vissza és utána hozzák a másikat.
Miért nem lehet feldobni a kocsira a cseredarabot és itt hagyni amikor viszik el a rosszat.
Na mindegy, csak jó lesz amit hoznak, állítólag az utolsó volt a raktárban az amit majd csereként hoznak.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
titán
Elkepzelheto ez is. Ha olvastad en is hogy jartam tavaly az eloltoltossel. Kihoztak (nem MM, helyi ceg), teljesen origi folia, kibontva ugyan ez. Szedem ki a dobrogzitoket es az egyik csavar szarragorbulve, a nagykrovaval alig tudtam kihajtani. A gumikarikanak a likja is ovalisra torzulva. Hivtam is az uzletet csereljek ki szepen, be sem kotottem. Mondtak hogy annak nincs baja, azert van ez a rogzito, hogy megvedje a dobot. Ja es mekkorat kellett ennek esni, hogy meg a mosogep hatuljan is torzuljon a luk? En nem fogom szorakozni egy 115 ezres geppel, azt meghagyom nekik. Amit hoztak az is hibatlan volt es a dobrogzitok is a pici krovaval kijottek es tok egyenesek a csavarok is. Biztos kicserelik a tiedet is. A media markt nem szokott xarakodni ilyesmin, azert rendelem en is toluk.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Etem koszi! Ha nincs lebontva a folia rola, akkor az ugy jott ki a gyarbol. Ami fura az egeszben, hogy minden gepet kiprobalva adnak ki a gyarbol, azert vizes a belsejuk, mikor kibontod. Kerdes hogy akkor ott hogyan nem folyt a viz?
A media marktbol rendelem mindenkeppen, mert ott 60 napos elallasi ido van, ha valami gond lenne.
---------------------------------------
Elobb beszeltem az electrolux-al, azt kerdeztem toluk, hogy ket zanussi gep kozott (61015/61215) csak a programja mas a centri miatt, vagy a felepitese is. Azt mondtak, hogy az 1200-es centrijuben mas a motor es mas a szimmeringezes is. Nekem eleg lenne az 1000-es centri amugy, az uriember is azt javasolta, hogy ebben az esetben is az erosebbet valasszam.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Barátnőm lányához vitték, nem tudom melyik cég volt.
Tetején/oldalán karton, alján hungarocell, összefóliázva rögzítőcsavarok benne, de azt a lukat csak úgy tudták volna összehozni ha ráejtik a gépet egy kúpos valamire.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Így se jártam még, be kellett volna kötnöm egy Whirlpool elöltöltős keskeny mosógépet.
Kedden szállították, sérülés nem volt rajta, ma szépen kiszedtem a rögzítőcsavarokat, behúzgálom az alsó hungarocellen a fürdőbe, megbillentem hogy a hungarocellből le lehessen vágni, majd a másik sarkára billentem hogy ki lehessen venni alóla a hungarocell táblát, ekkor egy tenyérnyi műanyag darab esik le a gépből.
Gondolkozok honnan eshetett le de nem tudtam beazonosítani, gondoltam azért alá nézek, jól tettem mert az üst (ami régen fémből volt) alján volt egy szép nagy luk, látszott a dob.
Valószínűleg amikor össze lett csavarozva megfeszült valahogy és elpattant.
Még jó hogy nem lett elindítva.
MM felhív, rögzítették a visszaküldési szándékot és majd lesz valami.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
HÁZIGAZDA
válasz blattida #1523 üzenetére
"Az egyik kétszer annyiba kerül, mint a másik, viszont négyszer annyi ideig működik. Akkor melyik éri meg jobban?
Időarányosan a miele-ért fele annyit fizetsz, csak az a Ti problémátok, hogy ezt az összeget előre kell kifizetni, ami Magyarországon nem annyira könnyű az átlagnak."erről van valami érdemi becslésre alkalmas méretű, alacsony szórású, reprezentatív mintád? vagy ezt csak úgy mondod, mert ez "tény", a mieléért időarányosan feleannyit fizetsz (bármihez viszonyítva ), slussz-passz?
vannak jó és rossz termékek, a miele az áráért csak hibátlan és tartós lehet, ellenkező esetben a világ legrosszabb vétele volna. a 80e ft-os lg-nek meg joga van elromlani 10 év után. ami meg jürgen használt gépeit illeti... alapvetően használt-párti vagyok, de mondjuk cipőt és mosógépet a büdös életben nem vennék használtan. csak.
az lg gépünk egyébként hiba nélkül teszi a dolgát azóta is, hogy megírtam az eredeti blogbejegyzést.
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
addikt
Sziasztok!
Átfutottam az utolsó pár oldal hsz-eit, az alapján egy új Gorenje mosógéppel szimpatizálok Sajnos csak elöltöltős "vékonyított" modell jöhet szóba a hely miatt (4x cm mélységű kategóriák).
Ezt néztem ki a jelenlegi Gorenje kínálatból:
http://www.gorenje.hu/termekek/haztartasi-nagygepek/mosas-szaritas/modellek/mosogepek/w6723-s/573223
Szerintetek vehető?
-
z123456z
őstag
Nem, az eladónak mondod, aki foglalkozik veled vagy amelyikhez odamész, hogy segítsen. Aztán ő kamuból elsétál az osztályvezetőhöz, hogy megkérdezi, de legutóbb már felment az árukeresőre, és már bólintott is. Ez nem pofátlan alkudozás, hisz ők vállalják ezt az árgaranciát.
-
AVarice
tag
Ez jó ajánlatnak tünik: https://edigital.hu/eloltoltos-mosogep/beko-wmy-71033-ptlmb3-eloltoltos-mosogep-p407856
[ Szerkesztve ]
-
titán
Mar valaszoltak is:
Köszönjük visszajelzését!
Kérdésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a Garancia + szolgáltatásunk csak személyesen vehető igénybe, online nem érhető el a szolgáltatás. A szolgáltatás igénybevételére 6 hónap áll rendelkezésére az átvételt követően bizonyos termékekre. A részletekről Áruházainkban kérhet tájékoztatást.
Tehat csak szemelyesen kotheto meg. Szerintem ez nem akkora gond, valaki ismerosod biztos megy arrafele, el tudja o is intezni. Mikor a tv-t vettem, akkor is csak nev es lakcim kellett a biztositashoz.
-
Met
nagyúr
Most akkor melyik?
csak áruházban vásárolt vagy online rendelt és áruházban átvett készülékekre köthető a vásárlással egy időben
vagy
a vásárlást követő 6 hónapon belül is köthető bármely magyarországi Media Markt áruházban
Itt mondjuk nincs leírva hogy melyik vásárlási módnál lehet.Kíváncsi leszek mit válaszolnak
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
z123456z
őstag
Nekem áruházban eddig minden terméket oda adtak azon az áron, amennyiért online hirdették. Mindig elmondják, hogy az online mm külön cég, de mindig megadják magukat. Egyébként van egy árgarancia nevű szolgáltatásuk, valószínűleg ezért. Sőt, ha árukeresőn találsz olcsóban, akkor annyiért adják ők is. Itt meg vannak határozva, mely boltok árai számítanak ( euronics, edigital és még néhány, nyilván a kis webáruházakkal nem kívánnak versenyezni ). Remélem tudtam újat mondani.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ez a plusz garancia erdekes kerdes, megkerdezem ezt is az ugyfelszolgalattol emailben!
Az oldalon ezt talaltam:
A különböző Garancia Plusz biztosítási csomagok az alábbi termékekre köthetők: TV, szórakoztató elektronikai készülékek, fényképezőgépek, kamerák, telefonok, számítástechnikai eszközök, háztartási nagygépek és egyes háztartási kisgépek (pl.: porszívók, kávéfőzők..).
A Garancia Plusz Gold és Garancia Plusz Platina biztosítása csak áruházban vásárolt vagy online rendelt és áruházban átvett készülékekre köthető a vásárlással egy időben.
Garancia Plusz biztosítás(kiterjesztett garancia fedezet) a vásárlást követő 6 hónapon belül is köthető bármely magyarországi Media Markt áruházban, a vásárlási számla és a jótállási jegy egyidejű bemutatása esetén).Tehat a sima garancia plusz megkotheto kesobb is, azert rajuk kerdezek.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Én is pozitívan csalódtam bennük.
Csütörtök 21:45-kor rendeltem egy hajszárítót személyes átvétellel, kis is fizettem online. Péntek 10:45-kor jött az értesítés hogy átvehető és meglepő módon nem akarták velem még egyszer kifizettetni (volt már ilyen máshol, nem lehúzni akartak csak az online fizetés valahogy nem került a nyilvántartásba).
Tudom ebben semmi rendkívüli nincs de idáig (szintén máshol) pénteken értesítettek volna hogy beérkezett a pénz és majd küldenek értesítést hogy átvehető, amit másod vagy harmadnap sikerült volna nekik küldeni.Amúgy ugye a webshop olcsóbb, viszont ha mosógépet veszek akkor nem tudok webshopba plusz garit venni.
"Megéri" így is a plusz év?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
titán
Nem semmi ez a media markt online. Tegnap irtam nekik mosogep ugyben, hogy melyik ceg szallitja ki es ma delelott valaszoltak is , hogy a szami group kft szallitja ki a haztartasi nagygepeket. Errol a cegrol jokat hallottam.
-
Met
nagyúr
Elöltöltős, 1000-1200-es centri, A+ vagy ++ kellene, 80k körül.
Nagyon nem akarok sok +-os gépet venni, olvastam hogy az első + után nincs nagy különbség.
Olyasmi kizáró ok hogy pl. a Samsung csapágyhibás lesz, meg ilyen típushibák.[ Szerkesztve ]
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
titán
Azt nem erdemes nezni, hogy milyen A - kategorias, nagy mese az egesz. Tulajdonkeppen ami tetszik, minden markanal vannak jo es rossz tapasztalatok.
Met Hogy? (elneztem sorry)
Keves az a keret, hogy ismert tipust ajanljon az ember. Electrolux csoport gepei altalaban jok, rengetegen hasznalnak lg-t, samsung nem ajanlott. De vettek itt mar panasonicot is 5 ev garral.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Na mi a helyzet mosógép fronton?
Gorenje-t olvastam hogy "jobb", LG a DDrive miatt. Fagor? A mostani is Fagor, 14-15 éves, tudom hogy az új nem megy el addig.
Elöltöltős, 1000-1200-es centri, A+ vagy ++ kellene, 80k körül.
Nem követtem figyelemmel az árakat idáig, valami sátoros ünnepen érdemes venni vagy ezeket nem szokták annyira leakciózni? MM vagy Euronics20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
blattida
nagyúr
Ha tovább folytatod a számodra ismeretlen témákról a kinyilatkoztatásokat, akkor sajnos folytatnom kell.
Az látszik, hogy szinte semmit sem tudsz a témáról, csak azt nem értem, akkor milyen alapon mersz véleményezni vagy állítani bármit egy miele mosógéppel kapcsolatban?
Továbbra is személyeskedsz, csak egyre durvábban, hiszen észérvet nem tudsz felhozni.
Pontosan a saját tapasztalataim okán is merek ajánlani a miele mosógépeket és nagyon jól tudom, hogy hosszú távon jobban jár vele az ember, mint egy újjal.
A horror ár Neked ugyan honnan jön? Javíttattál már Te vagy ismerősöd miele-t?
Pont az a lényeg, hogy a miele nagyon tartós és nagyon jól javítható, amit írtam, hogy az alkatrészeik drágák, az igaz, viszont nem ez nem azt jelenti, hogy horror árúak, hanem annyit, hogy egy normál mosógépjavítás költségével lehet számolni, nem drágább, mint a jóval olcsóbb társai esetében.
Pont, hogy a gondolkodás meg a tapasztalat miatt teszem, bár tudom, hogy ez semmit sem fog megváltoztatni benned ezzel kapcsolatban.z123456z
Idézet tőled: Mint írtam, az a vicces, hogy úgy oktatsz egy szó jelentéséről, hogy valójában nem is tudod, mit jelent.
Mi ez a szar? Miről beszélsz, ember?
A tények leírása minden, csak nem fetisizálás. Azt, hogy erre felhívtam a figyelmet, az ugyan mitől jelenti azt, hogy nem tudom, hogy a fetisizálás mit jelent?
Gondolkodj már egy kicsit?[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
z123456z
őstag
válasz blattida #1550 üzenetére
Az a baj, hogy nemcsak a szavak jelentésével állsz hadilábon, hanem a szövegértelmezéssel is. Egyetlen szóval nem kérdőjeleztem meg a miele minőségét, még az árát sem firtattam. Tudomásul veszem, hogy annyi, és elhiszem, hogy mindennél jobb. Mint írtam, az a vicces, hogy úgy oktatsz egy szó jelentéséről, hogy valójában nem is tudod, mit jelent. Na ennyi, nem akarok én ebbe jobban belefolyni, lépjünk túl rajta. Nem vagyok az ellenséged, csak egy észrevételt tettem.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz blattida #1550 üzenetére
Jeleztem mar multkor is, hogy nem kivanok veled errol tobbet beszelni, de csak folytattad. Megkerlek ujbol, hogy nem folytasd, ne reagalj a hozzaszolasaimra es en sem fogok a tiedre. Koszonom!
Ez a folyamatos miele omlenges valoszinu nem is veletlen lehet, gyanitom erdeked fuzodik a dologhoz. Csak ne hazardirozz masok penzevel, mikor a teljesen ismeretlen hasznalt mosogepet nyomatod a zsir uj 5 ev garancias mosogeppel szemben. Isten tudja mennyit mentek, ha lejar a garancia es bedoglik, majd horror aron lehet javitani oket. De te ezeken el sem gondolkodsz, csak mint egy robot irod tovabb a baromsagaidat. Itt a vege reszemrol.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Idézet Tőled: Ez a miele fetisizmusod pedig mar fajdalmas.
Ez már személyeskedés, akkor is, ha neked nem tetszik, mivel rólam beszélsz, engem minősítesz, nem a témáról folyik a szó.
Tipikus rossz érvelési technika.z123456z
Ugyan áruld már el, hol volt/van bármilyen hasonló jellemzője a miele mosógépekről szóló szövegeimnek?!
A miele mosógépek felépítése, tartóssága, megbízhatósága, élettartama ténykérdés. Nem azért, mert én mondom, hanem az egyszerű, szimpla tények és realitások miattAmúgy látom, a személyeskedés neked is megy, akkor szólj, ha van tényleges érved a felhozottak ellen. Attól, hogy többen mondják azt a feketére, hogy piros, attól még a fekete nem lesz az.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
z123456z
őstag
válasz blattida #1547 üzenetére
Azért ez szép, fogalmad sincs a valódi jelentéséről, de kioktatsz másokat. Figyu, mit találtam:
"egyes tárgyaknak titokzatos, természetfeletti erővel való felruházása, s ebből fakadó babonás tisztelete,
vminek kritikátlan, vak tisztelete"Túl sok felnőtt filmet nézel, hogy csak arra tudsz gondolni
[ Szerkesztve ]
-
maxatesz
tag
miele fetisizmusod
Ez tetszik
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Sajnos a biztosítás nem ugyanaz, mint a garancia.
Miért pusztulna meg, ha letelik a fél év?
Az nem érv, hogy sok használt mosógép meghal, mert eléggé általános szagú, ami ráadásul nem is gyakorlati tapasztalaton alapszik és azt meg kihagyod a történetből, hogy miele mosógépről beszélsz, ami nem igazán fog fél év után megpusztulni, akkor sem, ha több, mint tíz éves és mondjuk sokat ment. Nem véletlen, hogy használtan sem annyira olcsók. Ha az lenne, amit Te írsz, akkor nem foglalkoznának olyan sokan használt miele szervizelésével és forgalmazásával, valamint megvásárlásával, gyakorlatilag évtizedek óta. Az országban sokaknak van miele mosógépe, a legtöbbjüknek meg használt gépe van, mivel Magyarországon élünk.
Egyre többen jönnek rá, hogy az olcsó új gépek hosszabb távon csak pénzkidobást jelentenek.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
titán
válasz Drótszamár #1542 üzenetére
Ezt en is vegigragtam regebben, azonban a topikba irtak, akiknek volt a kiterjesztett garancia alatt meghibasodasa es nem volt semmi problemajuk, fizetett a biztosito minden javitast, fuggetlenul a hiba okatol.
Persze ha neked szimpatikus a hasznalt miele, akkor azt vedd. Csak mutattam a masik oldalt is.
[ Szerkesztve ]
-
Drótszamár
őstag
Köszi, ez elsőre nem tűnik rossznak.
Végigolvastam a feltételeket, azért vannak benne érdekes részek:
- Maximum a termék áráig vagy biztosítva. Ha pl 60.000 Ft egy új szivattyú és 2x beszarna akkor a másodiknak csak egy részét fizetné már (95 eFt - 60 Ft)- Max 220 mosás lehet egy évben. /Fingom nincs mennyit mosnánk vele, lehet hogy kevesebbet, és nem érint/
- Ha valamiért cserés lesz a gép az új gépre már nem vonatkozik a szerződés. És ha jól értem, akkor még gyári garos csere esetén is ez van.
- Nem terjed ki a kockázat pl " bármilyen folyadék által okozott károsodásokra," Ez külön vicces
Ez alapján kb bármilyen kifizetést el tudnak utasítani ha akarnak.+ Ha becsődöl a CIG akkor mehetsz a sóhivatalba, max a díj egy részét visszakapod. (A tv-m esetén asszem az AIG volt a biztosító, és meg is szűntek mikor még lett volna 1 év a kierjesztett garanciából)
Összegezve a "Gyári garancia" megnevezés azért picit túlzás, de átgondolom ezt a lehetőséget is. Lehet hogy ebben sincs nagyobb kockázat mint egy régi használt gépben.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
titán
válasz Drótszamár #1536 üzenetére
Miert kellene 3 evente uj gep? 95 ert electrolux felultoltos, +10 ezer es 5 evre biztositva vagy.
Ki tudja mennyit mentek ezek a mosogepek, letelik a 6 honap es imadkozhatsz, hogy ne pusztuljon meg.
[ Szerkesztve ]
-
maxatesz
tag
válasz Drótszamár #1538 üzenetére
Most már jó
-
maxatesz
tag
válasz Drótszamár #1536 üzenetére
Szia!
A link jelenleg nem elérhető -
Drótszamár
őstag
Üdv!
Olvassgattam a topicot, és ha már épp Miele a téma:
Erről az oldalról mit lehet tudni?http://www.hasznalt-miele.hu/aloldalak/mosogepek.html
Anyámnak mindenképp felültöltős gép kéne, és a másik ilyen oldalon azt írják nem foglalkoznak felültöltőssel.
Ha nem muszáj nem ülnénk fel a "3 évente új mosógép" című szopórollerre.Most egy Foron VA 561-es ndk-s turmixgépet használ, de szaporodnak vele a random hibák, és a szerelő is lassan nyugdíjba megy.
Sajnos nincs 400.000 Ft-om egy új Miele gépre, 100-120 eFt környékén jó lenne megúszni a mosógépvásárlást.
[ Szerkesztve ]
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
blattida
nagyúr
válasz maxatesz #1533 üzenetére
Valóban az írt germán területekről származnak a gépeik, eleve nem agyon hajtottak és a tulaj (Herman Róbert) mindegyiket szervizeli, tisztítja. Ugyan nem a legolcsóbb használt miele forrás, viszont garantáltan szervizelt, tiszta és szép gépek vehetők tőle garanciával.
-
titán
válasz z123456z #1531 üzenetére
Teljesen mindegy hol gyartjak, a romaniai gyarban keszult miele is pont olyan, mint a nemet gyarban keszult miele. A jaszberenyi es nyiregyhazi electrolux gyarbol pl majd az osszes europai orszagba szallitanak keszulekeket. Spanyolorszagtol, anglian at svedorszagig. A minosegellenorzes szamit csak, azt meg egyforman megkovetelik mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Crystalheart #1526 üzenetére
Az ipari változatoké igen, a konzumer gépeik meg tűzzomácozottak, így 50 év múlva is ugyanolyan szépek. Az más tészta, ha valaki leveri róla a zománcot, bár, ahhoz elég durva behatás kell, de utána sem kezd el rohadni, csak nem esz szép fehér.
A miele esetében sincs marketing maszlag. Családi tulajdonban van, nekik nincs szükségük arra, hogy olcsóbban gyártsanak vagy gyártassanak a távol-keleten, mivel náluk mindig is a minőség volt az első és legfontosabb szempont.
Tudom, hogy ezt a mai világban nehéz elfogadni, de sajnos így van. Ők nem mamutok, nem globális óriás cégek, hatalmas termelési volumennel és ebből fakadó termelési és eladási kényszerrel. Rajtuk kívül vannak még ilyen cégek, nem is kevesen, csak nem hallasz róluk, mivel nem a marketingből élnek, ahogy a miele sem. Csak a szemed zavarja az árcédula. Ha ezen hajlandó lennél túllépni, akkor meglátnád a valóságot is, nem csak a maszlagot, de nem kötelező, lehet puffogni tovább.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz z123456z #1524 üzenetére
En meg abban a vilagban nottem fel, ahol neztuk, hogy made in germany, made in japan stb, ezek fontos dolgok voltak. Manapsag mar teljesen mindegy hol gyartanak valamit, a minosege nem fugg tole. Lehet az a gyar tajvanon vagy amerikaban, edesmindegy. Az alkatresz szinten mindegy hol keszul, az a fontos, hogy milyen minoseget var el a megrendelo. Tobbire nem terek ki, mert semmi jelentosege, ez az egesz egy marketing maszlag, amivel sokaknak gondolom el lehet adni 4-5 szoros aron dolgokat. Az a hans, aki az ezer euros csavarhuzoval kezzel szereli ossze a miele mosogepet, a magyarorszagon osszeszerelt audi tt-val jar melozni. Speciel nalunk van a vilag legnagyobb motorgyara is. A horror arba kerulo nemet himolla butornak tudod ol a legjobb gyara? Szanyban, egy kisalfoldi ki falucskaban. Onnan hordjak nemetorszagba a butort es olyan cimkevel latjak el, hogy a hans azt higyje, a nemet gyarban keszult, mert o is ebben a marketing maszlagban el. De nem ragozom, ha erted erted, ha nem, ugysem fogod.
[ Szerkesztve ]
-
rvereb8
csendes tag
Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy a szárítási hatékonyság B és C között milyen különbség van a gyakorlatban? Vagyis érdemes B-t venni, vagy ez ne legyen szempont?
-
z123456z
őstag
Megmondom én neked. Miele rendesen németországban készül, ( nem kinában vagy indonéziában gyártat, esetleg az ő gyára ), német órabérrel, német alkatrészekből ( nem ázsiai vagy török ) valószínűleg német anyagból, német mérnökök által tervezve, német raktár és logisztika stb. Ugyan úgy elhiszem, hogy a miele sokkal jobb, mint egy aeg, ahogy azt is, hogy az aeg sokkal jobb, mint egy indesit. Egyetlen mielem sincs, nem vagyok pénzes, sem sznob. Nekem teljesen megfelelnek a kommersz gyártok is.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz maxatesz #1521 üzenetére
Bizony, érdekes dolog a matek.
Az egyik kétszer annyiba kerül, mint a másik, viszont négyszer annyi ideig működik. Akkor melyik éri meg jobban?
Időarányosan a miele-ért fele annyit fizetsz, csak az a Ti problémátok, hogy ezt az összeget előre kell kifizetni, ami Magyarországon nem annyira könnyű az átlagnak.Rövid távon a konzumer gépekkel, hosszú távon meg a miele-vel jársz jobban, ennyi. Nem a miele-t kell szidni azért, hogy drága, hanem az országot azért, mert szar a fizetésed, illetve vehetsz használtan miele-t és akkor már rövid távon sem lesz drága.
-
blattida
nagyúr
Egyrészt, nem ők adnak rá ennyi garanciát, hanem a forgalmazó. Másrészt, miért adna neked, mint magánszemélynek, egy cég 20 év garanciát bármire is? ahhoz kötelező lenne a gyártói karbantartás és a kapcsolódó szolgáltatások. Nincs olyan gyártó, amelyik ezek nélkül ilyen hosszú garanciát vállalna.
Furcsa elvárásaid vannak, illetve nincsenek, csak magadnak indoklod meg éppen kissé fals módon, hogy miért is nem jó a miele.maxatesz
Mi a problémád? Nincs ellentmondás, csak azt nem tudod, hogy az egyik esetben a szűk családról volt szó (mi a gyerekeinkkel), a másikban meg a teljes nagycsalád adta a merítés alapját.Olcsón beszerezhető. Ott van a vessző. Nem olcsón megvehetőek hozzá az alkatrészek. Tudod, csak egy kicsit figyelmesebben kell olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
maxatesz
tag
Foggalmam nincs mi kerül ennyibe.
Valóban őrültség!
Dupla annyi -
maxatesz
tag
Ezek a Magyarországi fizetések nem Miele-re vannak kitalálva az biztos!
Ha keresnék havi 700-800k-t mint ahogyan egy közép osztály németországban,per fő, akkor természetesen megvenném , vagy érdekelne.
A havi 1.5 milliós családi kasszából nem igazán venném észer...
Nekem meg nagyon is megfelel az AEG , mert erre futotta[ Szerkesztve ]
-
maxatesz
tag
válasz blattida #1511 üzenetére
Csak idéznék!
blattida
"Tudom, hogy ilyen is előfordul. Nekünk több whirlpoolunk is volt a családban, az egyik 17, a másik 16 év után adta föl a harcot a ruhákkal, most fut még egy 15 éves indesit és egy 16 éves miele."
blattida
"Nálunk, családon belül, négy miele mosógép teljesít szolgálatot, a legfiatalabb 12 éves, a legidősebb 27 vagy 28"[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Crystalheart #1512 üzenetére
Nekem is van itthon hajdu energolux thermal mosogepem, amiben meg egyetlen csavar sem lett cserelve es mikor bedoglott az 5 eves whirlpool, azt kotortam elo es mostam vele tovabb, pedig van 25 eves az is kb.
-
titán
válasz blattida #1511 üzenetére
Mondjuk például a miele mérnökei,
Akik annyira megbizhatonak talaljak a gepuket, hogy 2+1 ev garanciat adnak ra? Ha annyira biznak a gepukben, miert nem ad 10 ev teljes koru garanciat? Nem szukseges megvalaszolni, engem ez boven meggyozott. A 10 evre kiterjesztett garanciat 80 ezer forintert tudom megvenni. Nem gondolod, hogy itt ellentmondasok vannak? A samsung/panasonic nem ritkan akcioban ad 5 ev gyari garanciat a mosogepekre.
A 350 ezres felultoltos meg hangosabb mint egy urrepulo [link], 160 ert van inverter motoros aeg [link], ami kb fele ilyen hangos.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Mi az, hogy ki állítja azt, hogy elmegy 20 évig és mi alapján. Mondjuk például a miele mérnökei, akik tudják, hogy egy ekkora terheléshez milyen alapanyagokat és alkatrészeket kell használniuk ahhoz, hogy ez a kitétel teljesüljön. Mondjuk a miele gépeket használók a saját tapasztalataik alapján, akik több, mint húsz évig használhatják és sokszor használják is a miele gépeiket. Persze, nem mindig egy tulajdonos használja ennyi ideig, mert például egy német vásárló azért tíz év után általában új mielet vesz és nem azért, mert a régi bedöglött, és ezeket a tíz+ éves gépeket például nálunk meg más keleti országokban még legalább ennyi ideig használják még tovább mások. Nálunk, családon belül, négy miele mosógép teljesít szolgálatot, a legfiatalabb 12 éves, a legidősebb 27 vagy 28, de ismerősi körben van 40+ is. Nagyon sok régi, működő miele van még forgalomban, olcsón beszerezhető, szervizelhető, karbantartható és még sokáig használható. Igaz, hogy egy 20+ éves nem 45 liter vizet használ el egy normál pamut program alatt, hanem 55-öt és ugyanezen program során nem 0,85 kWh villamos energiát fogyaszt el, hanem 1,1kWh-t, ám baromi hosszú az élettartama, nem kell lecserélni azért, mert nem javítható vagy nem éri meg a javítása, így hosszú távon rengeteg energiát, vizet, nyersanyagot meg lehet takarítani a használatukkal.
A fogyasztói társadalom és termelés nagyon durva pazarlása mindennek, csak a marketing nem ezt sugallja.[ Szerkesztve ]
-
-
blattida
nagyúr
Mi az, hogy így van értelme az egésznek? Ha a megfelelő karbantartást elvégzed, akkor valóban gond nélkül elmegy egy miele 20 évet, akár napi használat mellett is. A javítgatásokkal bármelyik elmegy ennyit megállapításod, sajnos, nem igaz, maximum elméletben, mivel a legtöbb gép csak ideig-óráig használható javítgatásokkal is, mivel eleve nem úgy tervezik és készítik őket, hogy olyan nagyon javítgathatóak legyenek, az alkatrészeik egyszerű cseréje meg nagyon nem rentábilis, mivel sokkal többe kerülne így a javítgatás, mint a csere. A mai gépeket nem lehet rendesen javítani, mivel nem akarják, hogy nagyon javíthatóak legyenek, sok bennük a műanyag, ragasztottak, kiöntöttek, vacak alapanyagokat és alkatrészeket használnak stb. A miele alkatrészek drágák, viszont egyrészt: nagyon ritkán kell javítani egy miele-t, másrészt: mindene rentábilisan javítható és/vagy cserélhető, mivel eleve hosszú élettartamra tervezik őket. Ugye vannak a normálisan kopó és elhasználódó alkatrészek, amiket egy miele-ben is időnként cserélni kell (szimering, csapágy, szénkefék), ezek viszont a normális karbantartás részét képezik, mivel minden gépet karban kell tartani ahhoz, hogy hosszú legyen az élete.
Egyszerű matek: 20000 mosást kell minimum kibírniuk, ők úgy számolnak, hogy évente ezer mosással lehet átlagosan számolni, nagyjából 80%-os töltet mellett. Mondhatod erre, hogy vannak, akik naponta mosnak, azok az emberek viszont keveset mosnak egyszerre, így a többszöri mosás hosszú távon kiegyenlítődik.
Ha meg ipari felhasználás van, akkor meg lehet használni az ipari miele gépeket, szintén húsz évre tervezve, csak az megint egy más kategória, más elvárásokkal és árakkal...
A mosógépeket elsősorban a mosószerek és a meleg vízben kialakuló vízkő károsítja, illetve az a szemlélet, hogy alul vannak tervezve mechanikailag és elektronikusan is. Tudod, fogyasztói társadalom, globalizáció, óriási gyárak, rengeteg termék, ezek önmagukban generálják a sokkal rosszabb minőséget, mivel, ha mindent jó minőségben gyártanának, akkor bedőlne a rendszer.Még annyit, hogyha tudnád, hogy milyenek a miele-ék belül, milyen a fölépítésük, akkor nem csodálkoznál a húsz éves minimális élettartamon. Nem véletlenül nagyobbak és nehezebbek minimum 30 kg-al a többi mosógépnél...
z123456z
A gorenje szárítógépek nem ajánlottak, ugyanúgy, ahogy a márkaszervizek sem, akár a gorenjeé, akár másé. A márkaszervizek ugyanis nem javítással foglalkoznak, csak cserével, nekik nincsenek is rendes szakembereik, Minek lennének? Vagy nincs mit javítani vagy nekik nem érné meg a javítás...[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz blattida #1505 üzenetére
A hangsúly nyilván nem magán a szárítógépen volt egy mosógép topikban, hanem a márkán és a márkaszervizén. És ebből kiindulva még a hűtőgépeit is nagyívben elkerültem, amikor vettem egy mosógépet és egy hűtőt egy hónapja. Hozzáteszem, mindkettő whirlpool, pedig azt sem akartam, de négy év gyári gari az bizony négy év gyári gari. Egy cseppet sem bántam meg eddig, igaz, mindig is whirlpooljaim voltak leküzdhetetlen gondok nélkül. Hogy akkor miért nem akartam wp-t? Mert a "hozzáértő szakemberek" véleménye eltántorított. De igazából nekem mindegy ki mit vesz, nem ajánlok és nem beszélek le senkit semmiről.
-
titán
válasz blattida #1505 üzenetére
Azt mar meg sem merem kerdezni, honnan jon az, hogy a miele elmegy 20 evet javitas nelkul? Mielott megfognad azt, hogy nem irtad, hogy javitas nelkul, hozzateszem, azert kerdeztem igy, mert igy van ertelme az egesznek. Javitgatasokkal barmelyik elmegy ennyit. Nos? Es milyen korulmenyek kozott, hany emberre es heti hany adagot mosva?
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz z123456z #1504 üzenetére
A szárítógép egy teljesen más műfaj, ne keverd ide. Senki sem ajánlott itt gorenje szárítógépet (én sem). Ez itt mosógép topik, konzumer mosógépek között a gorenje az ajánlottabbak között van. Magam miele mosógépet ajánlanék bárkinek használtan, 10 évesen, mert még mindig elmenne még legalább annyit és használtan nem drágábbak, mint a többiek új mosógépei...
-
maxatesz
tag
Nincs mese, Beko-t kell venni, az a jó
-
blattida
nagyúr
válasz maxatesz #1501 üzenetére
Az én nevemben ne nyilatkozz, csak a sajátodban, a személyeskedést meg amúgy is illene mellőzni, mivel nem az óvodában vagyunk.
Amúgy meg az általad leírt módon nem is felel meg az általam elmondottaknak.Szerintem ne vegyen star light márkájú mosógépet, de nem az ára miatt, hanem azért mert szinte ismeretlen, nem csak nálunk, amit meg lehet tudni róla, az alapján leginkább kerülendő kategória. Az, hogy a románok miket forgalmaznak, az Ő dolguk, ám ettől még ennyi pénzért inkább vegyen egy beko-t.
Levat
A felsoroltakból én a gorenje-t venném, mert alapból a jobbak közé tartoznak a szlovének gépei és alapból 3 év garanciát adnak, plusz, masszívabb felépítésűek, hogy úgy mondjam, több bennük a fém és kevesebb a műanyag...[ Szerkesztve ]
-
maxatesz
tag
Szerintem vegyél ilyet [link]+ 2 év garanciával tehát összesen 4 év és meguszod 63.000ft ból az egészet
blattida szerint is ez a tuti úgyhogy biztos nem fog belekötni "leg olcsóbb gépet a leg hosszab garanciával" !
Bátran vedd meg ez a tuti választás, ezzel nem jársz rosszúl hiszen mosógép szerelő ismerőse, és hihhhetetlenül nagy tapasztalata alapján, úgy sem megy el, eggyik mosógép sem 4 évnél többet csak mert AEG vagy Electrolux van ráírva.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Exkluzív órák
- Asztalos klub
- Okos Otthon / Smart Home
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban.
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Akció! Dell Latitude E6420 laptop (14/i5-G2/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Vadonatúj Barrow external cooling box